Skip to Content

Den nya polisstationen i Rinkeby. De som ska jobba här befarar att de ska bli attackerade på väg från jobbet om de åker kollektivt, och få sina däck sönderskurna om de pendlar med egen bil. Foto: Nya Tider
INRIKES

Poliser får extra beskydd för att pendla till polisstation i Rinkeby

PappersupplaganNya Tider v. 34

Inför öppnandet av en ny polisstation i Rinkeby var en av de viktigaste frågorna polisers oro inför att resa till jobbet i den etniska enklaven. När polisstationen nu ska öppna den 1 september sätts en särskild kvällspatrull in för att skydda polisernas väg till och från jobbet.

Publicerad: 17 augusti, 2020, 12:25

  • Svenska

Läs även

Jörgen Ohlsson, projektansvarig för den nya stationen, säger till Polistidningen att man satt in en speciell kvällspatrull för att poliser som är på väg till eller från jobbet ska känna sig trygga. Patrullens uppgifter kan handla om att följa med till tunnelbanan eller hålla koll vid polishusets entré.

Polisen i Rinkeby Centrum. Foto: Polisen Rinkeby, Facebook

De poliser som tar bilen till arbetet har också varit oroliga för att få däcken sönderskurna, vilket ska lösas genom att man hyr in sig i ett parkeringshus i en närliggande byggnad.

Även skyddsombudet Patrik Gustavsson uttalar sig för Polistidningen:

– Jag tycker att arbetsgivarna har varit duktiga här och följt upp de riskbedömningar som gjorts. Sedan återstår det såklart att se hur det blir när verksamheten flyttat hit.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Tobias Svensson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Dacke

    För ett par år sedan var det på tal att flytta DO till Rinkeby. En alldeles utmärkt plats då säkert många anmälare bor där och i kringliggande, Tensta Hjulsta, Kista, Husby och Akalla? Det passade givetvis inte DO som påstod att de skulle tappa kompetens i.o.m. flytten? Samma fenomen åberopade SIDA som ligger på Östermalm, men skulle flytta till Skärholmen? Alltså, tappa kompetens? Det kan knappast ha varit den långa resvägen för dessa båda som är omk. en (1) mil? Antar att nästa steg är att flytta polisstationen till närliggande Sundbyberg, som dessutom hade en egen Polis fram till 1965 (förstatligandet). Är det inte ett löjets skimmer över Polisen, DO och SIDA som säger sig värna över de “svaga” i samhället, men visar sitt rätta ansikte när det verkligen gäller?

  • Mats Johansson

    SOPSTATIONEN SVERIGE

  • ensomintevet

    När får vanliga medborgare det skyddet?

Vávra Suk i paneldebatt på Alternativa Bokmässan 2020

VIDEOVávra Suk: ”In i det etablerade systemet och rör om!” Han förordar även att alternativmedia samarbetar mer med varandra och startar drev på samma sätt som systemmedia gör. I panelen även Erik Almqvist (Exakt24), Mats Dagerlind (Samhällsnytt) och Mikael Wilgert (Swebbtv).

Gäng belägger boende med utegångsförbud

BROTTI augusti uppmanade kriminella grupperingar boende i Tensta att inte vistas ute, och hotade dem med våld om de inte åtlydde utegångsförbudet. Händelsen i Tensta inträffade samtidigt som kriminella upprättade vägspärrar i Hammarkullen utanför Göteborg.

Ludvig, 14, brutalt misshandlad av f.d. SVT-chefens flyktingbarn

BROTT & KRIMINALFALL14-årige Ludvig blev i våras påhoppad och misshandlad av en syrisk invandrare som går på samma skola. Han berättade den 13 oktober om händelsen i SVT:s ”Veckans brott”. I programmet nämndes dock varken att gärningsmannen är invandrare eller att han är fosterbarn till före detta SVT-chefen Eva Hamilton.

Borås: 16-årig pojke skjuten i bröstet med hagelgevär – två jämnåriga invandrare häktade

BROTT & KRIMINALFALLEn 16-årig pojke blev skjuten i bröstet med ett hagelgevär i ett naturområde i utkanten av Borås. Innan dess ska han ha tvingats att ta av sig kläderna och försökt fly genom att hoppa i vattnet. Två jämnåriga ynglingar med bakgrund i Mellanöstern sitter nu häktade för mordförsök.

Läs studenternas brev om mångkulturella Tjärna ängar

BORLÄNGEDen 28 september skrev utländska gäststudenter ett kritiskt brev till ledningen för Högskolan i Dalarna, Borlänge, om hur de vantrivs med att behöva bo på studentboendet som ligger i det ökända området Tjärna Ängar. Läs här brevet i sin helhet.

Miljöpartister vill stoppa lokala slöjförbud

INRIKESTvå miljöpartistiska riksdagsledamöter, den klaninröstade somaliskan Leila Ali-Elmi samt Camilla Hansén, har nyligen lämnat in en motion där det föreslås att riksdagen skall ge uppdrag till regeringen att skapa en skyddsmekanism för religionsfrihet som kan hindra kommuner att införa lokala slöjförbud. De två miljöpartisterna menar att begreppet frihet dessutom måste börja problematiseras mer, om det exempelvis bara är den västerländska definitionen av kvinnans frihet som skall gälla i Sverige.

Hemkonservering – en värdefull kunskap som borde återerövras

HEM & HUSHÅLLI vårt moderna tidevarv har vi ofta föraktat och skrattat åt gamla tiders metoder och utrustning. När de moderna spisarna kom, försvann vedspisarna från köken. När kylskåp och frys gjorde sitt inträde i hemmen glömdes de gamla metoderna med bland annat kokkonservering bort. Det var ju så gammaldags och omodernt. Men faktum är att den gamla kunskapen när det gällde att förvara sin mat under en väldigt lång tid slår våra frysmetoder med hästlängder.

Nybyggda lägenheter skall gå till bidragstagare – svenskar skall betala

INRIKESKommunstyrelsen i Malmö har beslutat om att var femte nybyggd hyresrätt i staden skall öronmärkas för personer med försörjningsstöd eller gå direkt till bostadssociala insatser. Resultatet väntas bli mer invandrare i nybyggda områden vilket antas främja integrationen.

Gå till arkivet

Send this to a friend