Skip to Content

”Vita liv räknas!” Efter att 19-årige Dylan Noble skjutits ihjäl av polisen den 25 juni samlades en skara vita ortsbor för att protestera mot polisvåldet. Det är den enda gången som ett av de vita offren för polisvåld fått någon uppmärksamhet att tala om, fast fortfarande bara en bråkdel av vad vissa svarta offer fått. Foto: Privat

Polisvåldet i USA: Offren du inte fått höra om

Våldsamma upplopp har skakat den ena amerikanska storstaden efter den andra, där butiker plundrats och bilar bränts i vad som av lokal media benämns raskravaller då mobben enbart består av svarta. Nästan undantagslöst torgför svenska massmedier svart makt-rörelsens emotionellt laddade historier om polisvåld mot oskyldiga afroamerikaner som orsaken till upploppen. Att USA har ett problem med polisvåld är sant, men en genomgång av kända fall visar att det drabbar vita i ungefär samma utsträckning. Nya Tider redogör för några fall som etablissemangsmedierna ”glömmer” att berätta om.

Publicerad: 2 september, 2016, 17:04

  • Svenska

Läs även

Du har säkert hört talas om Michael Brown och Trayvon Martin − svarta tonåringar som skjutits ihjäl i tragiska händelser. Om du läser någon av de större dagstidningarna har du förmodligen också hört talas om Eric Garner, Walter Scott, Sam DuBose, Laquan McDonald, Tamir Rice och Philando Castile. Alla är de svarta som dödats av poliser i USA under de senaste åren.

I vissa av fallen har Black Lives Matter-rörelsen och vänsterliberala journalister skapat en falsk bild av dödsfallen. I andra fall har polisvåldet verkligen varit oförsvarligt, men genom att uteslutande fokusera på svarta offer skapar man en falsk bild av att polisvåldet beror på rasism och förtryck mot svarta.

För att inte rubba denna falska verklighetsbild är det viktigt att man inte talar alltför mycket om fallen där vita skjutits ihjäl i onödan av poliser. Här följer några av fallen som hade kunnat göras till känsloladdade följetonger i massmedia, men där historien inte nått längre än till lokalpressen.

Gilbert Collar

Den 6 oktober 2012 sköts den vite universitetsstudenten Gilbert Collar till döds av den svarte polismannen Trevis Austin. Konservativa debattörer har tagit upp fallet därför att det på vissa sätt påminner om Michael Brown-fallet, men med omvända rasliga förtecken.

Gilbert Collar and Trevis Austin_350x256_tn

Gilberg Collar, 18, sköts ihjäl av den svarte universitetspolisen Trevis Austin. Collar var naken, obeväpnad och kraftigt narkotikapåverkad. Foto: Privat

Collar var student vid University of South Alabama. Under ett kraftigt narkotikarus på den LSD-liknande drogen 25I-C-NBOMe klädde han av sig naken och gick ut på gatan. Där attackerade han ett par som körde förbi honom i bil. Gilbert ”skrek nonsens” åt paret och försökte ta sig in i bilen genom det öppna förarfönstret samtidigt som han bet föraren.
När paret lyckades knuffa ut Collar ur bilen, sprang denne iväg mot universitetets polisstation (många lärosäten i USA har en sådan) där han fångades på övervakningskamera. Videoupptagningen har inte släppts till allmänheten men har visats för domstol och media som beskrivit händelsen enligt följande:

Efter att ha bankat desperat på polisstationens dörr, kanske i ett förvirrat försök att få hjälp, ger Collar upp och går därifrån. Då kommer polismannen Trevis Austin ut med dragen pistol som han riktar mot den nakne studenten. Denne börjar gå mot polismannen med händerna framför sig och öppna handflator (vilket de journalister som sett videon tycks vara överens om) men intar eventuellt också ”olika kampställningar” (enligt minst en av journalisterna). Austin hade pepparsprej och batong med sig, men valde istället att använda sitt skjutvapen. Omedelbart efter att de båda försvunnit ur bild skjuter han ihjäl Collar med ett skott i bröstet.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Forskare slår larm: Svenskar i minoritet om 45 år

INRIKESFolkutbytet är nu långt gånget i kommuner över hela landet. Nya Tider har granskat siffror från SCB som visar härkomsten hos de som föddes under 2019. Det visar sig att i hela 18 kommuner är barn till två svenskfödda föräldrar i minoritet. Minoritetssituation bland nyfödda råder nu i stora städer som Malmö, Helsingborg och Eskilstuna, men även i landsbygdskommuner som Lessebo, Hylte och Fagersta. ”Min forskning visar att svenskar är i minoritet år 2065, om 45 år. Omkring nästa sekelskifte blir muslimer den största befolkningsgruppen i Sverige”, säger Kyösti Tarvainen, PhD och docent emeritus i systemanalys vid Aalto-universitetet i Helsingfors.

Anthony Fauci: Mänsklig aktivitet och lantbruk skyldiga till coronapandemin – Lösningen: Nytt beteende och ny världsordning

USADen amerikanske läkaren Anthony Fauci, som varit pådrivande för både nedstängningar och vaccinationer, har skrivit en vetenskaplig text där han indirekt och direkt utpekar jordbruk och djurhållning som vållande till den nu pågående Covid-19-pandemin. Om inte ”mänskligt beteende såväl som andra radikala förändringar” görs, kommer snart än dödligare pandemier att drabba oss, hotar Fauci. Sammantaget med uttalanden från andra toppföreträdare och en tilltagande kampanj i systemmedia, som också utmålar lantbruk som något farligt, börjar en tidigare dold agenda komma i dagen. Nya Tider analyserar här Faucis uppsatsliknande artikel och den oroväckande trend den är en del av.

Ännu en etno-aktivist ljög om sin ”svarta” bakgrund

USABild vänster: Jessica Krug beskrev sig som en svart kvinna från Bronx, med rötter i Karibien, men har nu visat sig vara en judisk kvinna från Kansas City. Den påstådda identiteten var viktig för hennes karriär som ”svart aktivist”, och hon undervisade i ämnen kopplade till Afrika och afrikanska rötter. Krug har jämförts med Rachel Dolezal, en vit kvinna som också gjort karriär som svart på universitet och i politiska grupper, fram till att hennes riktiga etnicitet avslöjades år 2015. Foto: Privat. Bild höger: Rachel Dolezal gjorde karriär som etnoaktivist tills hennes föräldrar år 2015 avslöjade att hon i själva verket är vit. Foto: Wikipedia/ Aaron Robert Kathmanr.

Svenska kyrkan stoppar AfS från att kandidera

LEDAREKyrkostyrelsen stoppar Alternativ för Sverige (AfS) från att ställa upp i kyrkovalet i Svenska kyrkan nästa år. Om detta beslut står fast innebär det att svenska demokratin kan dödförklaras på riktigt.

Brinkemo om kriminella klannätverk: ”Klart det är kopplat till invandringen”

INTERVJUVice rikspolischef Mats Löfving bekräftade i början av månaden att den organiserade brottsligheten i Sverige till stor del styrs av invandrade klaner, men statsminister Stefan Löfven säger att han ändå inte vill göra en koppling till någon etnicitet. Per Brinkemo, som studerat klanstrukturer och speciellt somaliska klaner i Sverige, säger till Nya Tider att man i Sverige varit naiv och tolkar Löfvens uttalande som att statsministern måste vara rädd för att förlora ansiktet.

Berättelser om Sveriges förfall och absurditeter

BOKRECENSIONKaterina Janouch gjorde sig först ett namn som sexolog, men är sedan några år en välkänd systemkritiker. Det är som sådan hon i boken Flykten från folkhemmet, en tredje del i hennes serie om det samtida Sverige, gör nedslag i ett land som frenetiskt raserar sin egen välfärd och vill byta ut den befolkning som skapat ett en gång framgångsrikt land.

Somalier i Norge satte eld på kyrkor som hämnd för koranbränning

NORGEDen 19 augusti ställdes en somalisk man inför Nord-Gudbrandsdals tingsrätt för att ha tänt eld på två kyrkor tidigare i år. Som motiv angavs ilska över en händelse förra året där en koran brändes. Kyrkan i Dombås fick skador motsvarande 20 miljoner norska kronor.

Magna Gothica

Gå till arkivet

Send this to a friend