Skip to Content

Hälsosidan Natural News drivs av Mike Adams, som själv kallar sig ”Health Ranger” och som bland annat inrättat ett laboratorium för att testa innehållet av olika näringsämnen samt gifter i grödor och andra matprodukter. Foto: Natural News
YTTRANDEFRIHET

Populär alternativ hälsosajt avstängd från Googles söktjänst

Sidor från Natural News, som bland annat skriver kritiskt om vaccin, GMO och läkemedelsbolagen, försvann den 22 februari från Googles sökresultat. Den utsatta sajten hävdar att det skett för att man av sökjätten betraktas som spridare av ”falska nyheter”, något Google förnekar. Nyheten fick omfattande uppmärksamhet på nätet och efter sex dagar hade Google tagit bort beslutet att censurera Natural News. Många befarar nu att detta bara var en försmak av hur alternativa sajter kan komma att bemötas.

Publicerad: 24 mars, 2017, 12:27

 • Svenska

Läs även

Den 22 februari försvann hälsosajten Natural News tillsammans med sina över 140 000 undersidor spårlöst från Googles sökresultatlista. Natural News har gjort sig känt för att förespråka och sälja kosttillskott, kritiskt granska läkemedelsindustrin, ifrågasätta vaccinationer och publicera dokument och vittnesmål om hur myndigheter experimenterar med de egna medborgarna.

Sajten hävdar i ett pressmeddelande att man censurerats på grund av sitt öppna stöd till Donald Trumps presidentskap och bland annat driver systersajten Trump News, som specialbevakar presidentens förehavanden. Man menar vidare att Googles agerande är ett steg i en stor kampanj i syfte att begränsa yttrandefriheten i allmänhet och tysta Trump-anhängare i synnerhet.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Bertil Andersson

  Oavsett ovan så tycker jag att har tillräcklig kunskap om hur Google beter sig. Men jag är inte så haj på det där med data, känner ngn till en sökmotor att använda istället för Google? Den bör vara hyggligt snabb och gratis och inte tillhöra de ” stora björnarna”.

 • KRAFT DURCH PEPE

  Demokrati och yttrandefrihet existerar inte.

 • Dacke

  Det står helt klart att Google spelat ut sin roll som sökmotor och bör snarast ersättas med en som har åsikt och yttrandefrihet som ledstjärna.

 • Bertil Andersson

  En liten historia som jag läste om i Danska Jyllandsposten för ett tag sedan.
  I en dansk kommun så hade ngt otrevligt hänt och när man Googlade på denna kommuns namn så kom detta upp som första sökresultat.
  Efter en god middag så kom kommunpolitikerna i denna kommun fram till att ngt måste göras.
  Man kontaktade Google och frågade vad man kunde göra.
  Efter att kommunen hade betalt 10.000 DKR till Google så kom detta otrevliga sökresultat upp långt, långt bak i sökresultaten.
  Många tror kanske lite väl mycket på “ärligheten” på Internet. En vänligt menad försiktighet.

 • Nymous

  Man ser fort vilka som håller varandra i handen. Sjukhuset känns ibland att vara läkemedelföretagens… Friska människor är SJUKA och måste ha MEDICINER – som egentligen inte funkar. Som bevis på detta kan dn här artikeln vara….

Smittskyddsläkaren till Nya Tider: ”Nu gäller det rädde sig den som kan”

INRIKESNya Tider har talat med två läkare som har lång erfarenhet av svensk sjukvård och som båda är kritiska till svenska myndigheters hantering av coronaviruset och smittspridningen. Sten Forsman, som har arbetat som både allmänläkare och forskningschef, menar att Sveriges beredskap inför en epidemi är katastrofal. Jan Stillström, som har arbetat med smittskydd och som upphandlingskonsult för Stockholms län, uppmanar landets alla äldre att helt hålla sig hemma och i möjligaste mån undvika all kontakt med and­ra personer, som kan bära smittan utan att visa symptom.

Vårens ankomst – bokstavligt talat ett ljus i mörkret

HEMMAGlad såsom fågeln i morgonstunden helsar jag våren i friska naturn, lärkan mig ropar och trasten i lunden, ärlan på åkern och orren i fur’n. Se hur de silfrade bäckarna små, hoppa och slå, hoppa och slå vänliga armar kring tufvor och stenar, se hur det spritter i buskar och grenar af lif och af dans, af lif och af dans i den herrliga vårsolens glans! – Vårsång, av Herman Sätherberg

Hyllad vänsterextremist dömd i knark- och bombhärva

INRIKESI september förra året spärrade polisen av ett område i Landala i Göteborg sedan de påträffat kraftiga sprängladdningar vid ett tillslag mot två vänsterextremister. En av dem visade sig vara Hannes Westberg, den vänsteraktivist som blev rikskänd efter att ha blivit skjuten av polisen under upploppen i Göteborg. Nu har de båda männen dömts till långa fängelsestraff.

Coronavirusets effekter ökar snabbt, fler krispaket samtidigt som konkurserna ökar

ANALYSRegeringens försök att mildra de ekonomiska effekterna av Coronaviruspandemin blir allt mer långtgående. Hela branscher tvingas att nästan stänga ner verksamheten och fler företag går i konkurs. Bedömare menar att 50 procent av de privatanställda riskerar att förlora jobbet, i ett värsta scenario. Innehållet i regeringens åtgärder kan också tolkas helt annorlunda av Skatteverket än av regeringen. Det riskerar att skapa problem för småföretagen. Samtidigt måste vi börja fundera på hur nästa kris skall kunna hanteras bättre.

Forskare i upprop mot regeringens hantering av coronasituationen

INRIKESSex svenska forskare kräver nu att regeringen omedelbart vidtar åtgärder för att motverka spridningen av coronasmittan, och lyfter bland annat fram Sydkoreas framgångsrika linje att spåra, testa och behandla. Även i Norge reagerar smittskyddskunniga på Sveriges agerande.

EU sviker Italien – Ryssland skickar massiv hjälp

UTRIKESRyssland har skickat tonvis med utrustning och hundratals militära läkare och experter för att bistå Italien i deras hårda kamp mot det dödliga coronaviruset. Även Kina har skickat viktig hjälp till Italien, som trots medlemskap i både EU och Nato knappt alls fått något stöd därifrån. Besvikna italienare har därför börjat hala EU-flaggan och i ren trots hissar de istället hjälpnationernas flaggor. Rom, som vädjat till USA om hjälp, upptäckte chockat att amerikanerna istället flugit ut livsnödvändig utrustning från Italien.

Tidig demokrati i Norden

KULTURDe nordiska vikingasamhällena var mer demokratiska än vi kanske tror. Då vi läser om vikingar och deras härjningar i världen, kanske vi tänker att de var mycket ociviliserade och våldsamma. Men det är inte hela sanningen om vikingar. Det fanns samtidigt med våldet en kultur med etablerad ordning för ett demokratiskt beslutsfattande bland fria män, som handlade om lag och rätt, konfliktlösning, sociala frågor och politik, det vill säga maktfrågor.

Bakläxa för DO: Högljudda romer diskriminerades ej – Men att övervaka snatteridömda romer är olagligt, slår Göta hovrätt fast.

INRIKESI ett mål mot butiken Sagoland i Linköping bestämde Linköpings tingsrätt förra året att tre romer skulle få totalt 75 000 kronor i skadestånd för att personalen övervakat dem inne i butiken. Göta hovrätt river nu upp domen då det inte står klart att personalen faktiskt övervakat romerna. Att göra det hade varit straffbart, slår hovrätten fast, trots att romerna är dömda för snatteri både före och efter händelsen.

Gå till arkivet

Send this to a friend