Skip to Content

Hälsosidan Natural News drivs av Mike Adams, som själv kallar sig ”Health Ranger” och som bland annat inrättat ett laboratorium för att testa innehållet av olika näringsämnen samt gifter i grödor och andra matprodukter. Foto: Natural News
YTTRANDEFRIHET

Populär alternativ hälsosajt avstängd från Googles söktjänst

Sidor från Natural News, som bland annat skriver kritiskt om vaccin, GMO och läkemedelsbolagen, försvann den 22 februari från Googles sökresultat. Den utsatta sajten hävdar att det skett för att man av sökjätten betraktas som spridare av ”falska nyheter”, något Google förnekar. Nyheten fick omfattande uppmärksamhet på nätet och efter sex dagar hade Google tagit bort beslutet att censurera Natural News. Många befarar nu att detta bara var en försmak av hur alternativa sajter kan komma att bemötas.

Publicerad: 24 mars, 2017, 12:27

 • Svenska

Läs även

Den 22 februari försvann hälsosajten Natural News tillsammans med sina över 140 000 undersidor spårlöst från Googles sökresultatlista. Natural News har gjort sig känt för att förespråka och sälja kosttillskott, kritiskt granska läkemedelsindustrin, ifrågasätta vaccinationer och publicera dokument och vittnesmål om hur myndigheter experimenterar med de egna medborgarna.

Sajten hävdar i ett pressmeddelande att man censurerats på grund av sitt öppna stöd till Donald Trumps presidentskap och bland annat driver systersajten Trump News, som specialbevakar presidentens förehavanden. Man menar vidare att Googles agerande är ett steg i en stor kampanj i syfte att begränsa yttrandefriheten i allmänhet och tysta Trump-anhängare i synnerhet.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Bertil Andersson

  Oavsett ovan så tycker jag att har tillräcklig kunskap om hur Google beter sig. Men jag är inte så haj på det där med data, känner ngn till en sökmotor att använda istället för Google? Den bör vara hyggligt snabb och gratis och inte tillhöra de ” stora björnarna”.

 • KRAFT DURCH PEPE

  Demokrati och yttrandefrihet existerar inte.

 • Dacke

  Det står helt klart att Google spelat ut sin roll som sökmotor och bör snarast ersättas med en som har åsikt och yttrandefrihet som ledstjärna.

 • Bertil Andersson

  En liten historia som jag läste om i Danska Jyllandsposten för ett tag sedan.
  I en dansk kommun så hade ngt otrevligt hänt och när man Googlade på denna kommuns namn så kom detta upp som första sökresultat.
  Efter en god middag så kom kommunpolitikerna i denna kommun fram till att ngt måste göras.
  Man kontaktade Google och frågade vad man kunde göra.
  Efter att kommunen hade betalt 10.000 DKR till Google så kom detta otrevliga sökresultat upp långt, långt bak i sökresultaten.
  Många tror kanske lite väl mycket på “ärligheten” på Internet. En vänligt menad försiktighet.

 • Nymous

  Man ser fort vilka som håller varandra i handen. Sjukhuset känns ibland att vara läkemedelföretagens… Friska människor är SJUKA och måste ha MEDICINER – som egentligen inte funkar. Som bevis på detta kan dn här artikeln vara….

Medieföretag förbjuder spridning av artikel negativ för Joe Biden

UTRIKESDen 14 oktober blockerade de sociala medieplattformarna Facebook och Twitter möjligheten att sprida en artikel från dagstidningen New York Post om hur sonen till presidentkandidaten Joe Biden använt faderns ställning vid affärer i Ukraina. Förbudet fick dock motsatt verkan, då antalet läsare av artikeln fördubblades när de båda företagen införde blockeringen.

Regeringen skapar grogrund för ny migrantvåg till Sverige

INRIKESRegeringen skickar nu ut ett migrationspolitiskt lagförslag på remiss, som skulle innebära ett antal lättnader i asyllagstiftningen. Enligt bedömare är det uppenbart att Socialdemokraterna har vikit sig för Miljöpartiet, och förslaget får kraftig kritik från de partier som sägs bilda ”det konservativa blocket”. ”Det här betyder krig”, säger Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

Thoralf Alfsson berättar om sina år i SD – från riksdagsinträde till uteslutning

BOKRECENSIONRECENSION: I boken Mina politiska fighter, med underrubriken ”Jag var inte naiv!”, skriver den tidigare SD-politikern och riksdagsledamoten Thoralf Alfsson om sina erfarenheter av att arbeta för ett parti som alltid motarbetats av olika delar av etablissemanget. Läsaren får också en bild av riksdagens arbete inifrån, liksom av det parti som kom att utesluta honom.

Karlstads skattebetalare stod för notan när SSU åt grillbuffé och Moderaterna minglade

INRIKESNär Socialdemokraternas ungdomsförbund (SSU) hade kongress i Karlstad njöt ungdomarna av en lyxig grillbuffé till ett värde av nästan 500 kronor per person. Men trots att förbundet har inkomster på hela 163 miljoner kronor, skickades notan på 50 000 kronor till Karlstads skattebetalare. Nya Tider kan även avslöja att skattebetalarna stod för notan när Moderaterna anordnade ett ”välkomstmingel” för 70 000 kronor.

Ålderspensionssystemets finansiering – en finansiell kuliss

ANALYSDet svenska pensionssystemet skall vara självfinansierande och ligger därför utanför den egentliga statsbudgeten. Systemet bygger på två huvudpelare, den allmänna pensionsavgiften, som skall betalas av alla löntagare, och arbetsgivaravgiftens ålderspensionsavgift. Båda redovisas i regeringens budgetproposition och står för vardera cirka 135 miljarder kronor. Den allmänna pensionsavgiften tas dock inte ut, utan betalas med allmänna skattemedel, vilket betyder att närmare hälften av finansieringen av ålderspensionen uteblir. Regeringen redovisar ändå avgiften som om den fanns.

Vita bönder i Sydafrika har fått nog – välter polisbil

SYDAFRIKANär ännu en vit farmare blev brutalt mördad samlades upprörda vita bönder utanför domstolen i staden Senekal i delstaten Free State i Sydafrika. De protesterade mot polisens ointresse att utreda farmattackerna och politikernas ovilja att stoppa dessa. Demonstranterna välte en polisbil och jagade bort poliserna. Sydafrika har inte sett så kraftfulla protester från vita på decennier.

När en demokrati kraschar

OPINION: TOMMY ULMNÄSMånga av Västeuropas länder präglas av våld i invandrartäta förorter, men Sverige sticker ut med mer dödligt våld per capita än något av dessa. Polisen pratar om minst 40 invandrade klaner som styr den undre världen. Veckans debattör, pensionerade kommundirektören Tommy Ulmnäs, menar att vi nu ser resultatet av Sveriges slapphänta bemötande av unga kriminella.

Kanada: ”Interneringsläger” planeras ”från kust till kust” – Parlamentsledamot tystas då han söker klarhet

KANADAI Kanada skapar en anbudsförfrågan från regeringen om interneringsanläggningar med bevakning dygnet runt oro. ”Hur många anläggningar ska byggas? Vem ska spärras in där?” frågar parlamentarikern Randy Hillier i Ontarios parlament, men får inget svar. Samtidigt framkommer att Kanada beställer 36 000 tårgasgranater avsedda för upploppskontroll. Just nu cirkulerar också ett brev på internet från en anonym avsändare som uppger sig vara kanadensisk politiker, som sätter händelserna i ett skrämmande sammanhang. Nya Tider analyserar det anonyma brevet som fått stor spridning på nätet.

Gå till arkivet

Send this to a friend