Skip to Content

Hälsosidan Natural News drivs av Mike Adams, som själv kallar sig ”Health Ranger” och som bland annat inrättat ett laboratorium för att testa innehållet av olika näringsämnen samt gifter i grödor och andra matprodukter. Foto: Natural News
YTTRANDEFRIHET

Populär alternativ hälsosajt avstängd från Googles söktjänst

Sidor från Natural News, som bland annat skriver kritiskt om vaccin, GMO och läkemedelsbolagen, försvann den 22 februari från Googles sökresultat. Den utsatta sajten hävdar att det skett för att man av sökjätten betraktas som spridare av ”falska nyheter”, något Google förnekar. Nyheten fick omfattande uppmärksamhet på nätet och efter sex dagar hade Google tagit bort beslutet att censurera Natural News. Många befarar nu att detta bara var en försmak av hur alternativa sajter kan komma att bemötas.

Publicerad: 24 mars, 2017, 12:27

 • Svenska

Läs även

Den 22 februari försvann hälsosajten Natural News tillsammans med sina över 140 000 undersidor spårlöst från Googles sökresultatlista. Natural News har gjort sig känt för att förespråka och sälja kosttillskott, kritiskt granska läkemedelsindustrin, ifrågasätta vaccinationer och publicera dokument och vittnesmål om hur myndigheter experimenterar med de egna medborgarna.

Sajten hävdar i ett pressmeddelande att man censurerats på grund av sitt öppna stöd till Donald Trumps presidentskap och bland annat driver systersajten Trump News, som specialbevakar presidentens förehavanden. Man menar vidare att Googles agerande är ett steg i en stor kampanj i syfte att begränsa yttrandefriheten i allmänhet och tysta Trump-anhängare i synnerhet.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Om alla som besöker Nya Tider denna månad stödde verksamheten med 10 kronor skulle vi kunna ge ut en dagstidning. Swisha till 123 037 97 35.

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Bertil Andersson

  Oavsett ovan så tycker jag att har tillräcklig kunskap om hur Google beter sig. Men jag är inte så haj på det där med data, känner ngn till en sökmotor att använda istället för Google? Den bör vara hyggligt snabb och gratis och inte tillhöra de ” stora björnarna”.

 • KRAFT DURCH PEPE

  Demokrati och yttrandefrihet existerar inte.

 • Dacke

  Det står helt klart att Google spelat ut sin roll som sökmotor och bör snarast ersättas med en som har åsikt och yttrandefrihet som ledstjärna.

 • Bertil Andersson

  En liten historia som jag läste om i Danska Jyllandsposten för ett tag sedan.
  I en dansk kommun så hade ngt otrevligt hänt och när man Googlade på denna kommuns namn så kom detta upp som första sökresultat.
  Efter en god middag så kom kommunpolitikerna i denna kommun fram till att ngt måste göras.
  Man kontaktade Google och frågade vad man kunde göra.
  Efter att kommunen hade betalt 10.000 DKR till Google så kom detta otrevliga sökresultat upp långt, långt bak i sökresultaten.
  Många tror kanske lite väl mycket på “ärligheten” på Internet. En vänligt menad försiktighet.

 • Nymous

  Man ser fort vilka som håller varandra i handen. Sjukhuset känns ibland att vara läkemedelföretagens… Friska människor är SJUKA och måste ha MEDICINER – som egentligen inte funkar. Som bevis på detta kan dn här artikeln vara….

Alternativ för Tyskland mer än fördubblades i Thüringen

UTRIKESDen 27 oktober fick delstaten Thüringen, på gränsen till Tjeckien, välja sitt lokala parlament. Flest röster fick vänsterpartiet Linke, 31 procent. Alternativ för Tyskland mer än fördubblade sitt röstetal från 10 procent till 23 procent och blir näst störst i delstatsparlamentet. För såväl kristdemokratiska CDU som socialdemokratiska SPD blev valet en katastrof. Båda förlorade ungefär en tredjedel av sina väljare. Nu pågår koalitionsförhandlingar.

”Han vill tvinga mig att sälja min själ” – Essi, 79, stämd av Tomas ”Näthatsgranskaren” Åberg

INRIKESTomas Åberg, frontfigur för den hårt kritiserade angivargruppen Näthatsgranskaren, har gjort en affärsverksamhet av att stämma äldre kvinnor som delat information om honom på nätet. I åtminstone ett fall har han dock erbjudit en ”utväg”. Nya Tider har intervjuat Essi Gerrby, som erbjöds att slippa skadestånd mot att hon gick med på att förnedra sig i sociala medier och be Åberg om ursäkt.

Stöld och utförsel av kapitalvaror ett fortsatt allvarligt problem

ANALYSAktuell statistik visar dystra siffror över brottsligheten i Sverige. Stölderna av stora utombordsmotorer till båtar, dyra bilar, jordbruks- och entreprenadmaskiner och mycket annat ökar. Samtidigt klaras en allt mindre andel av stölderna upp. Utförseln av stulna varor sker mer eller mindre utan kontroll och politikerna vågar inte ta i problemen. Både Tullen och Polisen står maktlösa. Samtidigt duckar BRÅ för beräkningar av samhällets kostnader för kriminaliteten.

Ny armenisk höger vill se ny världsordning

UTRIKESEfter ännu en färgrevolution och ännu en statskupp – nu organiserar sig en ny höger i Armenien. Deras mål är att slänga ut utländska aktivister och lobby­ister såsom George Soros nätverk, samt att ingå i ett geopolitiskt block som spänner över Ryssland och EU och som kan utmana den neokonservativa och vänsterliberala världsordningen.

Dan Park – Sveriges mest fängslade konstnär

INRIKESFör trettio år sedan satte han upp sitt första gatukonstverk. I dag väntar han på att få avtjäna sitt tredje straff, den här gången i fängelse. Dan Park berättar i en personlig intervju om sitt intresse för konst, sin uppväxt och kampen för rätten att uttrycka sig.

”Stormaktstiden” för nationalistiskt för Skolverket

INRIKESHela avsnittet ”Forna civilisationer, från förhistorisk tid till cirka 1700” ska slopas i historieundervisningen på högstadiet, om Skolverkets förslag till ny kursplan antas av regeringen. Man vill prioritera mer angelägna epoker som kolonialtiden när ”värdegrunden” ska formas hos eleverna. Begreppet ”den svenska stormaktstiden” ska strykas – för nationalistiskt, enligt Skolverket. Regeringen ska besluta om den nya kursplanen innan årsskiftet.

Turkiet går in i nordöstra Syrien

UTRIKESUSA lämnar plötsligt nordöstra Syrien och lämnar sina tidigare kurdiska allierade åt deras öde när turkiska styrkor går över gränsen och dess stridsflyg börjar hamra kurdiskdominerade gränsstäder och försvarsställningar. I bräschen går en styrka på runt 14 000 ”syriska rebeller” som är mestadels araber och i många fall jihadister med hämnd i sikte mot kurderna, som anklagats för att etniskt rensat araber från de områden de tidigare kontrollerat med USA:s beskydd. Turkiets president Erdogan som snabbt upptäcker att han har hela världen emot sig förblir trotsig och hotar EU med att skicka 3,6 miljoner flyktingar till Europa.

Att sätta bocken till trädgårdsmästare

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETNär privatpersoner ska klaga på om de blivit orättvist behandlade i media kan de vända sig till tidningsbranschens egen pressombudsman. Den som basar över verksamheten är dock ingen mindre än Robert Aschberg, ökänd för att trampa på personlig integritet och hänga ut enskilda medborgare. Nu ska han bli chef för ett nytt och mera omfattande medieetiskt system.

Gå till arkivet

Send this to a friend