Skip to Content

Hälsosidan Natural News drivs av Mike Adams, som själv kallar sig ”Health Ranger” och som bland annat inrättat ett laboratorium för att testa innehållet av olika näringsämnen samt gifter i grödor och andra matprodukter. Foto: Natural News
YTTRANDEFRIHET

Populär alternativ hälsosajt avstängd från Googles söktjänst

Sidor från Natural News, som bland annat skriver kritiskt om vaccin, GMO och läkemedelsbolagen, försvann den 22 februari från Googles sökresultat. Den utsatta sajten hävdar att det skett för att man av sökjätten betraktas som spridare av ”falska nyheter”, något Google förnekar. Nyheten fick omfattande uppmärksamhet på nätet och efter sex dagar hade Google tagit bort beslutet att censurera Natural News. Många befarar nu att detta bara var en försmak av hur alternativa sajter kan komma att bemötas.

Publicerad: 24 mars, 2017, 12:27

 • Svenska

Läs även

Den 22 februari försvann hälsosajten Natural News tillsammans med sina över 140 000 undersidor spårlöst från Googles sökresultatlista. Natural News har gjort sig känt för att förespråka och sälja kosttillskott, kritiskt granska läkemedelsindustrin, ifrågasätta vaccinationer och publicera dokument och vittnesmål om hur myndigheter experimenterar med de egna medborgarna.

Sajten hävdar i ett pressmeddelande att man censurerats på grund av sitt öppna stöd till Donald Trumps presidentskap och bland annat driver systersajten Trump News, som specialbevakar presidentens förehavanden. Man menar vidare att Googles agerande är ett steg i en stor kampanj i syfte att begränsa yttrandefriheten i allmänhet och tysta Trump-anhängare i synnerhet.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Bertil Andersson

  Oavsett ovan så tycker jag att har tillräcklig kunskap om hur Google beter sig. Men jag är inte så haj på det där med data, känner ngn till en sökmotor att använda istället för Google? Den bör vara hyggligt snabb och gratis och inte tillhöra de ” stora björnarna”.

 • KRAFT DURCH PEPE

  Demokrati och yttrandefrihet existerar inte.

 • Dacke

  Det står helt klart att Google spelat ut sin roll som sökmotor och bör snarast ersättas med en som har åsikt och yttrandefrihet som ledstjärna.

 • Bertil Andersson

  En liten historia som jag läste om i Danska Jyllandsposten för ett tag sedan.
  I en dansk kommun så hade ngt otrevligt hänt och när man Googlade på denna kommuns namn så kom detta upp som första sökresultat.
  Efter en god middag så kom kommunpolitikerna i denna kommun fram till att ngt måste göras.
  Man kontaktade Google och frågade vad man kunde göra.
  Efter att kommunen hade betalt 10.000 DKR till Google så kom detta otrevliga sökresultat upp långt, långt bak i sökresultaten.
  Många tror kanske lite väl mycket på “ärligheten” på Internet. En vänligt menad försiktighet.

 • Nymous

  Man ser fort vilka som håller varandra i handen. Sjukhuset känns ibland att vara läkemedelföretagens… Friska människor är SJUKA och måste ha MEDICINER – som egentligen inte funkar. Som bevis på detta kan dn här artikeln vara….

Bråk om norsk påverkans-kampanj i Ungern

UTRIKESEfter fem år av bråk om norskt ekonomiskt stöd på hela två miljarder svenska kronor till vänsteraktivism i Ungern, växer nu dispyten när det centraleuropeiska landet försöker villkora köp av norska vapenmissiler med att Norge backar om det ekonomiska stödet. Men förhandlingarna har kört fast och det är inte första gången Budapest hamnar i konflikt med utländska aktörer som blandar sig i Ungerns politiska liv.

Jag har blivit grovt kriminell

OPINION

ID – en nationalistisk storgrupp i EU

REPORTAGE– Vår analys är att vi behöver samla nationalkonservativa krafter i Europa. Om vi inte samlas så vinner federalisterna, säger Dansk Folkepartis toppnamn Anders Vistisen till Nya Tider. – Detta är ett historiskt ögonblick som vi väntat länge på. Ett ögonblick när vi går samman över hela Europa i ett motståndets, hoppets och återerövringens tecken, menar franska Nationell samlings Marine Le Pen. Sedan valet företräder de båda den nya nationalkonservativa EU-gruppen Identitet och Demokrati – den hittills största nationalistiska gruppen i unionen.

Den österrikiska skandalen

INTERVJUDen tidigare chefsideologen för Österrikiska frihetspartiet (FPÖ) Andreas Mölzer, ger en exklusiv intervju till Nya Tider om den politiska krisen i Österrike efter den omtalade ”Ibizafilmen” som sänkte regeringen.

Hans kompis fick en örfil – då öppnade Malcon eld

INRIKESMalcon Amsén stod utanför Frivården på Kungsholmen i Stockholm med en kompis när han kom i dispyt med en afrikan som också varit på Frivården. Det slutade med att han drog fram sin pistol och avlossade ett skott. Nu döms Amsén för att ha skjutit i luften till 2,5 års fängelse.

Svår olycka på topphemlig rysk atomubåt – 14 dödade ”hindrade en planetär katastrof”

UTRIKESEn tjock slöja av mystik omger den dödliga branden på den topphemliga ryska spionubåten som var byggd för att klara extremt stora djup. I kampen mot eldsvådan någonstans i Barents hav förolyckades 14 ryska ubåtsmän, samtliga officerare och hälften med kommendörs grad. Nya Tider sammanställer här känd fakta och skärskådar de mer eller mindre fantasifulla spekulationer som media fyllts av i skuggan av allt hemlighetsmakeri.

När inte ens Volvo-chefen kan hålla tyst längre …

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETGöteborg är för otryggt, menar Volvos vd Håkan Samuelsson, och det gör det svårt att rekrytera utländska experter. Nu hotar mångkulturen alltså hela Västsveriges födkrok, men fortfarande får man höra bortförklaringar som att ”Samuelsson borde läsa på” och trams som ”fler vuxna förebilder”.

Vi har seglat över kanten

OPINION

Gå till arkivet

Send this to a friend