Skip to Content

Ungerns premiärminister Viktor Orbán och Rysslands president Vladimir Putin höll en gemensam presskonferens i Moskva. Foto: Stillbild Rossia 24

Premiärminister Viktor Orbán i Moskva

Digital utgåva

För andra gången på två månader besöker den ungerske regeringschefen Ryssland och landets president Vladimir Putin. Huvudtemat gäller Ungerns energiförsörjning.

Publicerad: 21 september, 2018, 12:39

 • Svenska

Läs även

Det är känt att Rosatom har gjort stora investeringar i Ungerns enda kärnkraftverk utanför staden Paks. Nyss startade man två nya reaktorer och cirka 40 procent av landets elektricitet kommer därifrån. Det i energikällor fattiga Ungern köper 75 procent av sin oljeförbrukning och 60 procent av sin gas från Ryssland. Dessutom finns det en underjordisk anläggning för förvar av rysk gas på ungerskt territorium. Under presskonferensen i Kreml tisdagen den 18 september var de två ledarna överens om att framtidens energikällor består av sol- och atomenergi. Ländernas samarbete är av strategisk karaktär. Ungern kommer att ingå i en linje av gasledningar som utgår från Turkiet, Turkish Stream.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Sophie Kielbowska

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • ab

  heja orban! orban är europas sista hopp!!!

 • plexgear

  Gamla band sitter djupt! Det är bara i Bryssel man inte verkar begripa att både Ungern och Ryssland är för nationalstatens bevarande. Jag skulle inte bli speciellt förvånad om Ungern lämnar EU inom några år. Nationalstaten sitter i den ungerska befolkningen nära hjärtat och jag tror det är en klok inställning! Se bara hur illa det ser ut i Sverige med det mångkulturella experimentet som kapsejsat totalt.

  • latmask

   Det gäller för Putin att hitta en samarbetsform mellan Ryssland och V4 som inte känns alltför tvingande för de sistnämnda. De har inte glömt bort Warszawapakten.
   I Ungern gäller att man måste överleva som folk med sin egen kultur, språk och seder. Har man inte lärt sig ungerska förstår man inte ett ord.

 • Dacke

  ”Förr hette det att, ”man skall dra sitt strå till stacken”? EU består av 28 ”myrstackar” som skall smälta samman till en (1) stack och hur det kommer att fungera vet vi vid det här laget?
  Det är 28 länders språk, kultur och icke minst historia som skall samsas, men vem kommer då att värna om det egna landets kultur och historia som kommer att drunkna i Bryssels hönshus? Vi har hört Jan Björklund säga att han är rädd för nationalstaten och bar en tröja med texten, ”rädda EU”? Hade det inte varit bättre med en text då det står, ”rädda Sverige”? Ett land, en stat fungerar bara om varje medborgare, ”drar sitt strå till stacken” och allt annat är ett stort bedrägeri mot 28 självständiga (nationalstater) länder och dess befolkning.

 • latmask

  Mátyas Rákósi i början på 50-talet rensade också duktigt.

  • ab

   därav ungrarnas stoiska hållning gentemot EU.

There has been an error.

We apologize for any inconvenience, please hit back on your browser or use the search form below.

Gå till arkivet

Send this to a friend