Skip to Content

Ungerns premiärminister Viktor Orbán och Rysslands president Vladimir Putin höll en gemensam presskonferens i Moskva. Foto: Stillbild Rossia 24

Premiärminister Viktor Orbán i Moskva

Digital utgåva

För andra gången på två månader besöker den ungerske regeringschefen Ryssland och landets president Vladimir Putin. Huvudtemat gäller Ungerns energiförsörjning.

Publicerad: 21 september, 2018, 12:39

  • Svenska

Läs även

Det är känt att Rosatom har gjort stora investeringar i Ungerns enda kärnkraftverk utanför staden Paks. Nyss startade man två nya reaktorer och cirka 40 procent av landets elektricitet kommer därifrån. Det i energikällor fattiga Ungern köper 75 procent av sin oljeförbrukning och 60 procent av sin gas från Ryssland. Dessutom finns det en underjordisk anläggning för förvar av rysk gas på ungerskt territorium. Under presskonferensen i Kreml tisdagen den 18 september var de två ledarna överens om att framtidens energikällor består av sol- och atomenergi. Ländernas samarbete är av strategisk karaktär. Ungern kommer att ingå i en linje av gasledningar som utgår från Turkiet, Turkish Stream.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Sophie Kielbowska

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

There has been an error.

We apologize for any inconvenience, please hit back on your browser or use the search form below.

Gå till arkivet

Send this to a friend