Skip to Content

march for life-manifestationen i Washington blev välbesökt. Vicepresidenten Mike Pence var en av talarna. Foto: Twitter
USA

President Trump markerar mot abortlobbyn

Publicerad: 14 februari, 2017, 12:54

 • Svenska

Läs även

Som en del av den ”rivstart” som Trump-administrationen hittills visat prov på, med uppfyllanden av en rad vallöften redan första veckan, gör nu Donald Trump också klart för väljarna och mediekåren att han tänker leva upp till rollen som ”pro Life”-president.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Bengt

  Jag förstår inte varför politiker och annat löst folk ska lägga sig i en fråga som, enligt mig, bara berör kvinnan som är gravid. Det är hennes kropp, och nu ska hon inte ens få bestämma över den.

  • Micke

   Ja visst är det kvinnans kropp, men det är ju inte en arm eller ett ben dom skär bort, det är en unik individ med ett unikt personnummer som ges i form av en dna-kod, att det ofödda barnet sedan växer i en kvinnas kropp, gör inte att det tillhör kvinnan.
   Detta ser vi bland annat om en kvinna blir utsatt för misshandel, där det ofödda barnet dör, då kan personen i fråga dömas för dråp av det ofödda barnet.

   I slutänden handlar allt om bekvämlighet och önskvärdhet, om barnet inte är önskvärt, benämns det av samvetsskäl som foster, är det önskvärt och man får missfall, så kan det begravas med ett personnummer, och ersättning kan även utgå.
   I Danmark blir alla ofödda barn som aborteras och visar livstecken folkbokförda.

   VILKET HYCKLERI……

  • KrugalSvylse

   Fostret är “kvinnans kropp”? Hur tänker du nu?

   Jag ifrågasätter inte att vissa aborter är nödvändiga (vid våldtäkt eller grova missbildningar t.ex.), och jag vill inte gå så långt som kristna abortmotståndare som menar att det bör betraktas som ett fullvärdigt människoliv från befruktningsögonblicket — men argumentet att “det är kvinnans kropp” är ju rent nonsens.

   Det är en egen unik individ inuti kvinnans livmoder, som inte delar hennes medvetande och som i teorin har rätten att fatta egna beslut (även om den rätten av naturliga skäl är extremt beskuren i början, men det är den för småbarn också, vilket inte ger föräldrarna rätt att avliva dem).

   Ingen ifrågasätter kvinnans rätt att besluta över sin EGEN kropp — exempelvis genom att välja att inte ha sex och då inte heller kunna bli gravid — men det är inte vad det handlar om. Frågan är var hennes rätt slutar och fostrets börjar.

   Som sagt, jag är inte emot abort i alla lägen, men det går inte att koka ner frågan till ett slagord som “det är kvinnans kropp” och därmed ge henne exklusiv beslutsrätt. Om det vore så enkelt skulle denna rättighet logiskt sett gälla fram till 40:e graviditetsveckan, vilket naturligtvis vore orimligt. Då kan man inte heller säga att kvinnans exklusiva beslutsrätt vid en abort i vecka 18 eller 22, eller ens vecka 1, är så moraliskt självklar som feministerna vill låta påskina.

   Feministerna borde hellre vara ärliga och säga att de tycker att det är kvinnans exklusiva rätt att besluta över fostrets liv — för det är vad det handlar om — och argumentera för det. Då kunde diskussionen föras på en ärligare nivå.

Amerikanska flottan bekräftar: Kända UFO-filmer äkta

UTRIKESDen amerikanska flottan har bekräftat att tre filmklipp som visar vad man kallar för ”oidentifierade flygande fenomen” som tidigare släppts till allmänheten är äkta. Samtidigt går de inte in på detaljer men erkänner att de inte vet vad det är som visas på de anmärkningsvärda filmklippen.

Globalistiska intressen bakom Hongkongprotester

HONGKONG– Xi Jinping (Kinas president) är den farligaste fienden till det ”öppna samhället”, förklarade George Soros för världens makthavare i Davos i början av året. Två månader senare utbröt gatuprotester i Hong­kong med udden mot Peking. Är proteströrelsen ett försök att splittra och försvaga Kina eller är det en legitim demokratirörelse? Nya Tider har tittat närmare på protesterna i Hongkong och vilka intressen som döljer sig bakom kulisserna.

Gravid mamma mördad på sin semester

UTRIKESDen unga mamman var gravid med sitt andra barn när hon och hennes make överfölls av knivbeväpnade män i sin hyrda bungalow vid stranden på en semesterort i Sydafrika. Mannen överlevde med livshotande skador medan den unga kvinnan avled tillsammans med fostret på grund av de många knivhuggen mot hennes mage.

Eugenik i Nigeria

UTRIKESEugenik är något som i västerländer är politiskt inkorrekt och ses som avskyvärt och otänkbart. Något oväntat är Nigeria den nation som går längst med eugenik för den egna befolkningen sett internationellt. Statliga initiativ för ökad medvetenhet och till och med lagar som skall stoppa giftermål mellan partners som anses genetiskt inkompatibla är metoder som används i eugenikens tjänst.

Salvini vill genomföra folkomröstning för att stoppa öppnande av hamnar

Inför 80 000-100 000 anhängare krävde senator Matteo Salvini, partiledare för nationalistiska Lega, att en folkomröstning ska hållas i Italien för att stoppa den nya regeringens planer på att öppna landets hamnar för organisationer som transporterar migranter. Nya Tider var på plats under dagen.

Den arktiska islossningen kan öka samarbetet Kina-Ryssland

UTRIKESKlimatförändringarna och de tekniska framstegen kommer snart att se Arktis öppnas för nya handelsvägar, och regionens växande ekonomiska potential, liksom militär infrastruktur, kräver uppmärksamhet från de globala makterna.

Amsterdams museum avskaffar uttrycket ”Guldåldern”

UTRIKESAmsterdams museum, som dokumenterar historien om staden, har beslutat att sluta använda uttrycket ”Gouden Eeuw” (Guldåldern) eftersom termen inte är politiskt korrekt.

De Gula västarna – varifrån kom de, och vad gör de nu?

UTRIKESDe Gula västarna – les Gilets jaunes – fortsätter att protestera. Faktum är att de aldrig slutat. En ”hård kärna” har samlats varje lördag till fortsatta protester mot den sittande regeringen och dess politik, även över sommaren, och har vid det här laget gjort så i 10 månader. En ”revolutionär” källa, signaturen ”Révolution permanente”, hävdar att nu blir de Gula västarna åter fler igen.

Gå till arkivet

Send this to a friend