Skip to Content

march for life-manifestationen i Washington blev välbesökt. Vicepresidenten Mike Pence var en av talarna. Foto: Twitter
USA

President Trump markerar mot abortlobbyn

Publicerad: 14 februari, 2017, 12:54

 • Svenska

Läs även

Som en del av den ”rivstart” som Trump-administrationen hittills visat prov på, med uppfyllanden av en rad vallöften redan första veckan, gör nu Donald Trump också klart för väljarna och mediekåren att han tänker leva upp till rollen som ”pro Life”-president.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

redaktion@nyatider.nu

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Bengt

  Jag förstår inte varför politiker och annat löst folk ska lägga sig i en fråga som, enligt mig, bara berör kvinnan som är gravid. Det är hennes kropp, och nu ska hon inte ens få bestämma över den.

  • Micke

   Ja visst är det kvinnans kropp, men det är ju inte en arm eller ett ben dom skär bort, det är en unik individ med ett unikt personnummer som ges i form av en dna-kod, att det ofödda barnet sedan växer i en kvinnas kropp, gör inte att det tillhör kvinnan.
   Detta ser vi bland annat om en kvinna blir utsatt för misshandel, där det ofödda barnet dör, då kan personen i fråga dömas för dråp av det ofödda barnet.

   I slutänden handlar allt om bekvämlighet och önskvärdhet, om barnet inte är önskvärt, benämns det av samvetsskäl som foster, är det önskvärt och man får missfall, så kan det begravas med ett personnummer, och ersättning kan även utgå.
   I Danmark blir alla ofödda barn som aborteras och visar livstecken folkbokförda.

   VILKET HYCKLERI……

  • KrugalSvylse

   Fostret är ”kvinnans kropp”? Hur tänker du nu?

   Jag ifrågasätter inte att vissa aborter är nödvändiga (vid våldtäkt eller grova missbildningar t.ex.), och jag vill inte gå så långt som kristna abortmotståndare som menar att det bör betraktas som ett fullvärdigt människoliv från befruktningsögonblicket — men argumentet att ”det är kvinnans kropp” är ju rent nonsens.

   Det är en egen unik individ inuti kvinnans livmoder, som inte delar hennes medvetande och som i teorin har rätten att fatta egna beslut (även om den rätten av naturliga skäl är extremt beskuren i början, men det är den för småbarn också, vilket inte ger föräldrarna rätt att avliva dem).

   Ingen ifrågasätter kvinnans rätt att besluta över sin EGEN kropp — exempelvis genom att välja att inte ha sex och då inte heller kunna bli gravid — men det är inte vad det handlar om. Frågan är var hennes rätt slutar och fostrets börjar.

   Som sagt, jag är inte emot abort i alla lägen, men det går inte att koka ner frågan till ett slagord som ”det är kvinnans kropp” och därmed ge henne exklusiv beslutsrätt. Om det vore så enkelt skulle denna rättighet logiskt sett gälla fram till 40:e graviditetsveckan, vilket naturligtvis vore orimligt. Då kan man inte heller säga att kvinnans exklusiva beslutsrätt vid en abort i vecka 18 eller 22, eller ens vecka 1, är så moraliskt självklar som feministerna vill låta påskina.

   Feministerna borde hellre vara ärliga och säga att de tycker att det är kvinnans exklusiva rätt att besluta över fostrets liv — för det är vad det handlar om — och argumentera för det. Då kunde diskussionen föras på en ärligare nivå.

Israel och Saudiarabien i ohelig allians

UTRIKESLäckta diplomatiska dokument avslöjar att Israel i hemlighet stöder Saudiarabiens och dess kronprins angrepp och krigsretorik mot Iran, Libanon och Hizbollah. Israels generalstabschef släpper sedan bomben att den judiska statens underrättelsetjänster vill hjälpa Saudiarabien. Israelisk media talar om en nygammal allians som nu stärks och kommer ut i ljuset. Sensationella nyheter som knappt alls rapporterats i västmedia.

Argentinsk försvunnen ubåt kan ha hittats – men tiden är knapp för besättningen

Den argentinska ubåten ARA San Juan (S-42) försvann den 15 november under en patrull i Sydatlanten utanför den argentinska kusten och ett massivt sök- och räddningsarbete sattes igång med flera involverade nationer. Nu tyder allt på att man lyckats lokalisera ubåten på 70 meters djup. Men syret i ubåten tar snart slut.

Storkonflikt hotar bryta ut i Mellanöstern

UTRIKESMassutrensningar i Saudiarabien med efterföljande politisk oro gör att Riyadh vill sätta fokus på yttre fiender. Efter en robotattack mot Riyadh har Iran och libanesiska Hizbollah utpekats som existentiella fiender. Libanons premiärminister Saad Hariri meddelar samtidigt under märkliga omständigheter sin avgång från Saudiarabien, där han sedan kvarstannar. Libaneser ser sitt land kastas in i politisk kris och anklagar Saudiarabien för att ha kidnappat deras premiärminister. Riyadh och Beirut samt deras regionala allierade hamnar snabbt på kollisionskurs. Orosmolnen drar än en gång ihop sig över Mellanöstern.

Orbán: Den ungerska modellen fungerar

Ungerns premiärminister Viktor Orbán talade på EU-mötet i Göteborg, där han slog fast att den ungerska modellen fungerar och att han inte har någon tanke på att öppna dörren till storskalig invandring.

Akademiker föreslår en muslimsk apartheid-stat i Frankrike

En fransk akademiker har föreslagit att en stat för enbart muslimer borde skapas i Frankrike. Detta för att förhindra en framtida storkonflikt.

Största nationella demonstrationen hittills i Lettland

Den fosterländska fackelmarschen på Lettlands nationaldag den 18 november startades av partiet Nationella Alliansen för 15 år sedan. I år blev marschen större än någonsin med 18 000 deltagare.

Foto: NYPD

New Yorks tunnelbanan skippar ”damer och herrar”

Tunnelbanan i New York har infört könsneutrala utrop, man kommer inte längre att hälsa passagerarna med det vanliga ”ladies and gentlemen”. Detta samtidigt som trakasserier och brott skjuter i höjden.

Polen slår tillbaka mot medial svartmålning

Västmedia har utmålat demonstrationerna på Polens självständighetsdag som en fascistisk orgie. Polens företrädare liksom vanliga medborgare har reagerat med bestörtning över rapporteringen och kallar den för illasinnad svartmålning.

Gå till arkivet