Skip to Content

march for life-manifestationen i Washington blev välbesökt. Vicepresidenten Mike Pence var en av talarna. Foto: Twitter
USA

President Trump markerar mot abortlobbyn

Publicerad: 14 februari, 2017, 12:54

 • Svenska

Läs även

Som en del av den ”rivstart” som Trump-administrationen hittills visat prov på, med uppfyllanden av en rad vallöften redan första veckan, gör nu Donald Trump också klart för väljarna och mediekåren att han tänker leva upp till rollen som ”pro Life”-president.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Bengt

  Jag förstår inte varför politiker och annat löst folk ska lägga sig i en fråga som, enligt mig, bara berör kvinnan som är gravid. Det är hennes kropp, och nu ska hon inte ens få bestämma över den.

  • Micke

   Ja visst är det kvinnans kropp, men det är ju inte en arm eller ett ben dom skär bort, det är en unik individ med ett unikt personnummer som ges i form av en dna-kod, att det ofödda barnet sedan växer i en kvinnas kropp, gör inte att det tillhör kvinnan.
   Detta ser vi bland annat om en kvinna blir utsatt för misshandel, där det ofödda barnet dör, då kan personen i fråga dömas för dråp av det ofödda barnet.

   I slutänden handlar allt om bekvämlighet och önskvärdhet, om barnet inte är önskvärt, benämns det av samvetsskäl som foster, är det önskvärt och man får missfall, så kan det begravas med ett personnummer, och ersättning kan även utgå.
   I Danmark blir alla ofödda barn som aborteras och visar livstecken folkbokförda.

   VILKET HYCKLERI……

  • KrugalSvylse

   Fostret är “kvinnans kropp”? Hur tänker du nu?

   Jag ifrågasätter inte att vissa aborter är nödvändiga (vid våldtäkt eller grova missbildningar t.ex.), och jag vill inte gå så långt som kristna abortmotståndare som menar att det bör betraktas som ett fullvärdigt människoliv från befruktningsögonblicket — men argumentet att “det är kvinnans kropp” är ju rent nonsens.

   Det är en egen unik individ inuti kvinnans livmoder, som inte delar hennes medvetande och som i teorin har rätten att fatta egna beslut (även om den rätten av naturliga skäl är extremt beskuren i början, men det är den för småbarn också, vilket inte ger föräldrarna rätt att avliva dem).

   Ingen ifrågasätter kvinnans rätt att besluta över sin EGEN kropp — exempelvis genom att välja att inte ha sex och då inte heller kunna bli gravid — men det är inte vad det handlar om. Frågan är var hennes rätt slutar och fostrets börjar.

   Som sagt, jag är inte emot abort i alla lägen, men det går inte att koka ner frågan till ett slagord som “det är kvinnans kropp” och därmed ge henne exklusiv beslutsrätt. Om det vore så enkelt skulle denna rättighet logiskt sett gälla fram till 40:e graviditetsveckan, vilket naturligtvis vore orimligt. Då kan man inte heller säga att kvinnans exklusiva beslutsrätt vid en abort i vecka 18 eller 22, eller ens vecka 1, är så moraliskt självklar som feministerna vill låta påskina.

   Feministerna borde hellre vara ärliga och säga att de tycker att det är kvinnans exklusiva rätt att besluta över fostrets liv — för det är vad det handlar om — och argumentera för det. Då kunde diskussionen föras på en ärligare nivå.

Hamburg valde vänster – AfD kvar, FDP ut, men erhöll tröstmandat

UTRIKESNazis raus! skanderade tyska miljöpartiets valvaka. Valet till Hamburgs delstatsparlament under söndagen gav en dramatisk rösträkningskväll. Efter flera felräkningar stod resultatet först under måndagskvällen klart – AfD hade fått sju mandat och liberala FDP ett enda.

AfD kvar i Hamburgs delstatsparlament trots massiv hatkampanj

UTRIKESSöndagen den 23 februari hölls delstatsval i Tysklands näst största stad Hamburg. Både mainstreammedier och politiskt etablissemang hade unisont hoppats på att nationalkonservativa AfD skulle åka ur delstatsparlamentet i skuggan av vansinnesdådet i Hanau tidigare i veckan då elva personer dödades. Trots en massiv hatkampanj från både medier, politiska partier och regelrätta vänsterextremister klarar sig dock AfD med god marginal kvar i Hamburgs delstatsparlament.

SYRIEN: Aleppo säkrat efter regeringsseger

INRIKESOmrådena kring Syriens tidigare finanscentrum Aleppo har befriats efter en blixtkrigsliknande syrisk offensiv där, som tvingade islamisterna att fly hals över huvud. Internationella flygplatsen har nu öppnat efter att ha varit stängd i nästan åtta år. Trump försökte efter ett telefonsamtal med Erdogan, som han prisade, att sätta press på Syrien och Ryssland att avbryta offensiven mot terroristerna i Idlib. Moskva har helt avfärdat dessa utspel från Washington och Ankara. Situationen är nu så pressad för terroristerna i al-Qaida att Turkiet inte längre har tid att dölja vapenleveranserna till dem, som nu sker helt öppet.

Ylva Johansson försvarar asylrätten efter ECHR:s dom

UTRIKESEU-kommissionären för inrikes frågor, Ylva Johansson (S), försvarar rätten för migranter att begära asyl, och även om denna rättighet ”inte kan erbjudas vid varje meter gräns” borde det vara möjligt, hävdade hon.

Italien drabbat av Coronaviruset – 132 smittade

UTRIKESItalien har på kort tid blivit det värst drabbade landet i Europa när det kommer till spridningen av det dödliga coronaviruset Covid-19. Från tre bekräftade fall på fredagsmorgonen har man nu nått 132 bekräftade fall på söndagsmorgonen. Två av patienterna har avlidit. Ett av Vatikanen initierat projekt, att donera hundratusentals ansiktsmasker till Kina, kan samtidigt ha bidragit till smittspridningen i Italien eftersom det nu råder en stor brist på ansiktsmasker för den egna befolkningen.

Delstatsval i Hamburg den 23 februari

UTRIKESEfter tumultet i Thüringen där liberala FDP fick ministerpresidentsposten i delstaten tack vare AfD har den omfattande moralpaniken lett till hets mot liberaler i Hamburg, valplakaten förstörs av vänsterextrema eller förses med dekalen ”Nazis auf dem Maul”. FDP kanske inte väljs in i Hamburgs delstatsparlament den 23 februari.

SYRIEN: Eldväxling mellan syrisk och turkisk militär, Eskalerande situation i Idlib

SYRIENSyriska regeringsstyrkor har säkrat landets viktigaste motorväg mellan huvudstaden Damaskus och Aleppo. Händelsen är en milstolpe i det nu nio år långa kriget i Syrien. Turkisk militär försökte blockera syrierna och skydda ”rebellerna” vid flera strategiska platser, men turkiska observationsplatser kringgicks och eldgivning bemöttes av syrisk militär. Turkiska soldater dödades vid minst två tillfällen. Ankara utlovar hämnd, men har hitintills nöjt sig med att hitta på hämndattacker som inte ägt rum. Syriska regeringsstyrkor har nu befriat runt halva den tidigare terroristkontrollerade Idlib-provinsen och står nu bara några få kilometer öst om provinshuvudstaden Idlib.

Syriska framgångar hyllas av LNA

Libyska nationella armén (LNA) hyllar i ett unikt uttalande den syriska armén och ger sitt stöd till landets regering under president Bashar Assad. LNA kallar även Turkiets president för ”imbecillen”, efter att syriska regeringsstyrkor med framgång skjutit tillbaka mot turkisk militär som försökte hjälpa terrorgrupper i Idlib-provinsen. För Damaskus innebär det ett kliv framåt på världsarenan.

Gå till arkivet

Send this to a friend