Skip to Content

VÄrna kärnfamiljen ansågs provocerande för deltagare av Pride i Stockholm, som annars brukar tala om tolerans och alla människors lika värde. När aktivister från Nordisk ungdom vecklade ut banderollen intill Pride-tåget väckte det ett ramaskri. Foto: NU

Prideaktivister och polis attackerade kritiker

Aktionsgruppen Nordisk ungdom (NU) ville genomföra en motdemonstration mot homolobbyns jippo Pride i centrala Stockholm den 30 juli. Polisen agerade omedelbart och fick med hjälp av homoaktivister bort NU från Pridetåget. NU:s talesman Fredrik Hagberg är kritisk och jämför med det alternativa Pride Järva, där motdemonstration tilläts och dessutom på ett sätt som störde den tillståndsgivna manifestationen.

Publicerad: 11 augusti, 2016, 15:30

  • Svenska

Läs även

– Vi valde att utföra en aktion, för vi menar att den traditionella familjen är viktig och på många sätt hotad av identitetsvänstern. Pride hånar och smutsar ner något fullständigt normalt, säger NU:s talesman Fredrik Hagberg till Nya Tider.

Snapshot_250x446_tn

POLISEN gjorde gemensam sak med hbtq-aktivisterna och körde sin cykel upprepade gånger i banderollen, trots att NU-aktivisterna stod fredligt och demonstrerade. Foto: NU

– Pride förklarade förra året krig mot kärnfamiljen, vi kände helt enkelt att vi måste agera, säger han.
Väl på plats vecklade de cirka femton aktivisterna ut en banderoll med texten ”Värna kärnfamiljen”. Utifrån de två videoklipp som NU själva gjorde på platsen så ser det ut som om de hoppat in i ett getingbo. Det blir genast skrik och skrän mot det ”provokativa budskapet” och ett antal homoaktivister försöker ställa sig för banderollen för att skymma den.

Polisen upplöser allmän sammankomst

Snabbt eskalerade det hela till knuffanden när homolobbyn ville få bort det förhatliga budskapet. Det mest uppseendeväckande var dock att det inte bara var Prideaktivister som attackerade den fredliga demonstrationen och slet i banderollen, utan att också en polisman på cykel agerade aggressivt och upprepade gånger körde på alternativt slängde upp sin cykel mot banderollen.

Hagberg berättar att polisen även tillkallade ridande polis till platsen, som red rakt mot NU:s medlemmar.
– En av poliserna använde även sin batong på ett ganska brutalt sätt och slog en av NU:s medlemmar i ryggen. En annan polis tog stryptag på en av våra killar. På sätt och vis fick ”pöbeln” hjälp av polisen med att jaga bort oss, menar Hagberg.

NU skriver på nätet att de ifrågasätter polisens agerande och menar att det kan röra sig om ett lagbrott, då det i Sverige är en grundlagsskyddad rättighet att demonstrera.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Roger Sahlström

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Ny mätning: Sverigedemokraterna in i värmen?

RIKSDAGENInför att Riksdagen ska börja arbeta igen efter sommaruppehållet är de övriga partiernas förhållande till Sverigedemokraterna en het potatis.

Att rädda landet

INRIKESI Svenska Dagbladets elektroniska upplaga (fredagen den 13 september) skriver Wilhelm Agrell, Sveriges ende professor i underrättelseanalys, följande: ”Vi måste agera för att rädda landet”. Den primära hänvisningen avser skjutningarna och explosioner. Men i hans text finns mycket mer än så.

Fick sina vapen omhändertagna för två år gammalt engagemang

INRIKESAnatolij Udodov är 68-årig pensionär, diplomerad vapenmakare och ostraffad medborgare. Den 1 augusti kom fem poliser hem till hans lägenhet i Stockholm för att omhänderta hans legala sportvapen. Polisen motiverar detta med att han är aktiv inom Nordiska motståndsrörelsen, men själv säger han att han gick ur för två år sedan.

Arab som spottade på AfS-politiker dömd till 13 års fängelse

BROTT OCH STRAFFIrakiern var upprörd över att Alternativ för Sverige fick hålla ett tillståndsgivet möte i Nyköping och spottade mot parti­ledaren Gustav Kasselstrand. Nu har han dömts för ett stort antal mycket allvarliga brott i två separata rättegångar i Svea hovrätt.

Feminism mot gängvåld

STOCKHOLMJan Jönsson (L) vill motverka etniskt gängvåld med feministisk politik. Bland annat önskar han ”utmana de manliga könsrollerna” som han menar ligger bakom gängens framfart i Stockholm. Tidigare har den liberala Jönsson, som är socialborgarråd i Stockholm stad, kommit med förslag om ”allvarssamtal” som ett sätt att stoppa grov gängkriminalitet och att man skall skicka brev till återvändande IS-terrorister.

Kvinna döms för spottning mot Jeff Ahl

Nya Tider har tidigare rapporterat om åtalet mot en 54-årig kvinna som spottade på Jeff Ahl efter ett torgmöte med Alternativ för Sverige. Nu har kvinnan dömts till böter för ofredande. Hon ska även betala skadestånd till Ahl samt en avgift på 800 kronor till brottsofferfonden.

Riksdagen öppnade – Löfven meddelade att invandringen ska fortsätta

INRIKESTisdag den 10 september hölls Riksmötets öppnande. Statsminister Stefan Löfven presenterade tre nya ministrar i sin regeringsförklaring, som i övrigt inte innehöll några större politiska kursändringar. Löfven slog fast att Sverige ska ha en ”human” invandringspolitik. Asylrätten ska värnas och det ska även i fortsättningen vara enkelt att anhöriginvandra till Sverige.

Rasistisk afrikan fortsätter sina attacker

INRIKESDen ”mycket mörkhyade” mannen som överfaller, misshandlar och spottar svenska kvinnor i ansiktet i Eskilstuna misstänks nu för att ha angripit totalt 16 olika kvinnor. Samtidigt tycks polisen helt oförmögen att stoppa en man med specifikt signalement som slår till vid vissa tider och inom ett begränsat geografiskt område – gång på gång.

Gå till arkivet

Send this to a friend