Professor: CDC ignorerar naturlig immunitet

Dr Marty Makary, professor vid Johns Hopkins School of Medicine, bedömer att nästan ”halva landet” har naturlig immunitet mot COVID-19 på grund av tidigare infektion. Det säger han i en intervju den 25 maj.

Han menar också att ointresset för den naturliga immuniteten är ”ett av de största misslyckandena i vårt nuvarande medicinska ledarskap.”

Makary beklagade bristen på vägledning från Centers for Disease Control and Prevention (CDC) för den som har smittats och återhämtat sig från sjukdomen.

Han menade också att människor med naturlig immuniter, som inte vill vaccinera sig, felaktigt demoniseras. Istället framhävde Makary att oviljan att vaccinera sig efter genomgången sjukdom är ett rimligt beslut, eftersom ”naturlig immunitet fungerar.”

Hans linje går i stick i stäv med Vita husets primära covidrådgivare, Dr. Anthony Fauci, som istället menar att vaccinet ”kan prestera bättre än naturen” i ett uttalande i Business Insider. Han menar också att när de som redan smittats av covid-19 också tar vaccinet så ”ökar det immunförsvaret avsevärt”.

Den republikanske senatorn Rand Paul från Kentucky fick nyligen häftig kritik sedan han förklarat att han inte tänkte ta vaccinet, just med hänvisning till att han tidigare varit sjuk i covid-19 och därmed utvecklat immunitet. Flera profiler i det amerikanska etablissemanget, till exempel CNN:s chefredaktör Chris Cillizza, hånade honom för att han ”verkar tro att han vet bättre än experter”. En annan etablissemangsfigur, Stephen Colbert, menade att Paul ägnade sig åt ”Randsplains”, förklaringar som han själv hittat på.

”[Paul] har varit lite skeptisk till hur allvarligt COVID egentligen är, vilket förmodligen är anledningen till att han fick covid”, sade Colbert.

Men debatten fortsätter nu sedan alltså Dr Makary gått ut med att naturlig immunitet knappast är sämre än den som erhålls genom vaccination. Båda är ”förmodligen livslånga”, säger han, och att inga tilläggsvaccinationer kommer att behövas.

”Det finns mer data om naturlig immunitet än det finns om vaccinerad immunitet, eftersom naturlig immunitet har funnits längre”, säger Makary. ”Vi ser inte återinfektioner, och om de ändå händer är de sällsynta. Symptomen vid återinfektioner är milda eller asymptomatiska.”

Han menar också att USA redan har uppnått 85 procents flockimmunitet, om man tar i beaktande både naturlig immunitet via virus (som han bedömer till omkring hälften av befolkningen), och immunitet via vaccin. De båda sätten att få immunitet har inte beaktas av CDC som bara fokuserar på antalet immuna genom vaccin. CDC har ”ignorerat det faktum att nästan hälften av de ovaccinerade människorna är naturligt immuna”, menar han.

”Snälla, ignorera CDC-rekommendationerna,” tillade han. ”Lev ett normalt liv, såvida du inte är vaccinerad och inte har fått infektionen – i sådana fall måste du vara försiktig.”

”Vi måste börja respektera människor som väljer att inte ta vaccinet istället för att demonisera dem”, säger Makary.

Källa: Daily Caller

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Axel.Fors@nyatider.nu

Relaterat

Den svenska elmarknaden hotas av vindkraftens utbyggnad

Den svenska elmarknaden hotas av vindkraftens utbyggnad

🟠 Den planerade expansionen av elkonsumtionen i Sverige kräver en omfattande ökning av stabil och tillförlitlig elproduktion. Den snabba utvecklingen av elproduktion med vindkraft som sker i Sverige, manar till eftertanke. Stora vindkraftparker med krav på att kunna anslutas gratis till stamnätet och höjda subventioner innebär höga extrakostnader för konsumenterna. Den intermittenta produktionen ställer också till stora problem i det svenska kraftnätet som skall distribuera elen till konsumenterna. Vindkraftslobbyn vill ansluta gratis, och det blir konsumenterna som får betala.

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

Nyhetsdygnet

Runmästarens hemliga regler och dolda budskap

🟠 Runböcker finns det många av, men i Runkalendern tar Magnus Stenlund ett nytt grepp om det fornnordiska alfabetet. Han driver tesen att en runmästare redan på bronsåldern var i kontakt med Medelhavscivilisationerna, kanske de Joniska öarna, och med stor noggrannhet och enligt förutbestämda regler skapade dessa runor. De är långt mer än skrivtecken, utan berättar också mycket om de gudar och andra väsen som de symboliserar, ordnade i en vacker symmetri som på ett schackbräde.

Personlig analys av ett Sverige i kris

🟠 Professor Karl-Olov Arnstberg har utkommit med boken Godhetstyranniet, där han på ett nyktert och pedagogiskt sätt analyserar de dogmer som styr dagens samhälle, och hur ”de goda” rättfärdigar sig själva och det skräckvälde de påtvingar sin omgivning. Underrubriken lyder ”Om makt och vanmakt i Sveriges offentlighet”.

Jihadistarmén landstiger i Göteborg

🟠 Recension av böckerna Perfekt storm och Landet som ingen ägde av Arne Weinz Många uppskattar romaner med textlig lättillgänglighet inklusive eventuellt förekommande undertoner, psykologiska dimensioner och mångfacetterade orsakssamband. Alla författare har inte förmågan att skriva med dessa kvaliteter men det har Arne Weinz. När jag började läsa Perfekt storm visste jag inte särskilt mycket om författaren men blev glatt överraskad och imponerad.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Mysteriet i Mörtnäs

🟠 Fredagen den fjärde mars 1932 hittades Adolf Fritiof Zetterberg och hans maka, Hilma Ulrika Zetterberg, samt fruns syster, Anna Kristina Hedström, ihjälslagna i Mörtnäsvillan i Värmdö kommun. Det råder än idag oklarheter om vad motivet till Mörtnäsmorden kan ha varit, olika uppgifter motsäger varandra och när utredningen återupptogs 1951 ändrades dessutom redogörelser påtagligt. Detta olösta trippelmord är därför ett av det mest gåtfulla i svensk kriminalhistoria.

Reuterholms fall

🟠 Hösten 1794 hade den Armfeltska affären avslutats och domarna fallit. Dock kom Gustaf Adolf Reuterholm att bli denna affärs stora förlorare och hans sista tid vid makten var följaktligen inte lätt. Bakom kulisserna bidade dessutom Gustaf IV Adolf sin tid.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.