Skip to Content

Didier Raoult intervjuas av Apolline de Malherbe. Foto: Stillbild BFM TV
UTRIKES

Professor Didier Raoult skakar om Frankrikes bild av coronaviruset

Digital utgåva

”Je suis un renégat” – jag är en renegat (avfälling) säger den franske professorn Didier Raoult i sin långa intervju för BFM TV. Under en timme fick Apolline de Malherbe samtala med den numera så kände professorn från universitetssjukhuset (IHU) för infektionssjukdomar i Marseille. Hans specialområde är tropiska infektionssjukdomar. Raoults behandlingsmetoder och forskningserfarenheter har uppmärksammats under pandemin. Användningen av hydroxyklorokin som behandlingspreparat är omdiskuterat.

Publicerad: 2 maj, 2020, 15:17

 • Svenska

Läs även

Den franska tv-kanalen BFM TV sände de Malherbes intervju med professor Raoult på bästa sändningstid två gånger under torsdagen och därefter på fredagen. Sakligt och pedagogiskt svarade han på hennes frågor och utvecklade sina tankebanor kring orsakerna till den nuvarande deprimerande stämningen bland befolkningen, inte bara i Frankrike, utan även i andra länder.

Karikatyr av Raoult som druiden Miraculix. Foto: Stillbild BFM TV

 

Didier Raoult är född 1952 i Dakar, Senegals huvudstad, som fram till självständigheten 1958 var en fransk koloni (Franska Västafrika). Numera leder han forskningsarbetet vid universitetssjukhuset i Marseille. Under sin tidigare verksamhet var han knuten till franska handelsflottan som läkare. Det är hans specialisering inom tropiska sjukdomar och kunskaper i behandlingsmetoder som är anledningen till olika synpunkter från politiker och forskare. ”Jag struntar i det” säger han.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Sophie Kielbowska

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • BirgittaSvenne

  Jag har en lång erfarenhet av fransk sjukvård dock (inte pandemi) en sjukvård i världsklass !

 • latmask

  Hydroxiklorokin, zinksulfat och C-vitamin rekommenderas av svensk dissidentläkare, tror han heter Nordfors. Titta på Youtube! Men då tjänar inte Big Pharma sina miljarder och Bill(ionär) Gates får sitta där med sitt vaccin som Hornper vet har för verkan och biverkningar.
  Vidare kan ni fundera över Covid20, 21, 22 osv som labbet antagligen har redo.

 • LookMoo

  Om 2 år så vet vi resultaten. Vilka som fick ett förkortat live av behandling och vilka överlevde. Det här vi se nu är minut för minut hantering av ämnet. ”Nya fanatiska resultat” som lockar pengar från investerare.

  Viruset är äkta men hysterin är skapad av en aktör. Genom att ena dagen skriva något som folk ser som positivt, för att den andra dagen publicera en rapport om Apokalypsen 4 ryttare. Får man befolkningen att misströsta. Alla dessa kalkonrapporter är en del av en aktörs hybridkrig på Europa.

 • Dacke

  Om vi skall lyssna på Trilaterala Kommissionens vice ordförande för Europeiska avdelningen Carl Bildt så bekämpar man Covid-19 med – Globalism? Naturligtvis passade Sveriges folkfiende nr 1 även på att fördöma Stefan Löfven som satt med en svensk flagga på kavajslaget och dessutom omgärdad av svenska flaggor. Antagligen underförstått att det inte var Stefan Löfven som den hätska attacken var riktad emot utan den – Svenska flaggan?.

Raskravaller i USA

UTRIKESEfter att en svart man, George Floyd, dött vid ett polisingripande har stora protester utbrutit i flera städer i USA. I samband med protesterna, som anklagar polisen för rasism, har svarta börjat plundra affärer, sätta bilar och en polisstation i brand och misshandlat vita som försökt få dem att sluta. Nu tvingas nationalgardet kallas in för att återställa ordningen och förhindra fortsatt eskalering av våldsamheterna.

76 procent av danska muslimer vill förbjuda islamkritik

DANMARKI en undersökning utförd av det danska justitiedepartementet uppger 76 procent av landets muslimer, från både första och andra generationen, att det bör vara olagligt att kritisera islam.

Covid 1984 – övervakning är ”det nya normala”

DEBATTKanske är viruset SARS-CoV-2 naturligt, kanske har det sluppit ut från ett labb av misstag, kanske har det konstruerats och planterats avsiktligt. Det kommer nog aldrig att kunna avgöras. Säkert är att läkemedelsindustrin och de stora drakarna (Gates, Wellcome, Rockefeller, med flera) som opererar i skymningslandet bakom politiken, är väl förberedda. De har väntat på det här. Det visade sig kanske för svårt och tidsödande att skrämma fram den nya världsordningen med klimatfrågan. De har nu på tre månader åstadkommit mer för att förverkliga sin plan än de gjort på 30 år med klimatskrämseln. Debattör Åke Blomdahl menar att coronapandemin används som svepskäl till att införa omfattande kontroll och restriktioner.

13-åring halshuggen av sin muslimske pappa

UTRIKESEn 13-årig iransk flicka halshöggs med en skära när hon sov. Gärningsmannen var hennes egen pappa som mördade flickan för att bevara sin familjs ”heder”. Mordet skedde efter att han upptäckt att 13-åringen blivit kär i en 35-årig man och rymt med denne. Iran har dödsstraff men på grund av islamsk lagstiftning kan pappan komma att gå fri och ostraffad.

Trump hotar stänga ner Twitter

UTRIKESEfter att den sociala mediekanalen Twitter markerade två inlägg, så kallade ”tweets” från den amerikanska presidenten Donald Trump igår har presidenten reagerat kraftigt och hotar med nedstängning av Twitter. Han menar att de sociala medierna tystar konservativa röster vilket leder till en ensidig politisk debatt.

Trumps administration diskuterar USA:s första kärnvapenprov på årtionden

UTRIKESTrumpadministrationen har överlagt om att genomföra det första amerikanska kärnvapentestet sedan 1992 i ett drag som skulle få långtgående konsekvenser för förbindelserna med andra kärnvapenmakter och upphäva ett decennier långt moratorium för sådana provsprängningar uppger högt uppsatta tjänstemän inom administrationen.

Skandal runt processen mot Salvini

UTRIKESDen anti-migrationspolitik som genomfördes av Matteo Salvini var laglig, men den italienska rättvisan valde trots det att väcka åtal, enligt en WhatsApp-konversation mellan domare, avslöjar den italienska pressen.

WHO: Vi ska gå från hus till hus och ”ta bort” sjuka familjemedlemmar – ”Armé” av kontaktspårare rekryteras globalt

UTRIKESMassövervakning och kontaktspårning uppges vara en del av ”The New Normal” som är ett begrepp som lanseras hårt i alla länder med nedstängningar, vilka är nästan alla världens länder i varierande grad där Sverige är ett av mycket få undantag. Endast genom att acceptera ”Det nya normala” kan folk få lämna sina hus och få ha en inkomst igen påstår de maktföreträdare som aldrig saknar en ursäkt för att förlänga nedstängningar och restriktioner. Efter att Världshälsoorganisationen och flera amerikanska delstatsguvernörer sagt att människor måste kunna kontrolleras och vid behov föras bort från sina hem så rekryteras nu ”kontaktspårare” världen över som ska ingå i en ”armé” med egna ”insatsstyrkor”.

Gå till arkivet

Send this to a friend