Skip to Content

Didier Raoult intervjuas av Apolline de Malherbe. Foto: Stillbild BFM TV
UTRIKES

Professor Didier Raoult skakar om Frankrikes bild av coronaviruset

Digital utgåva

”Je suis un renégat” – jag är en renegat (avfälling) säger den franske professorn Didier Raoult i sin långa intervju för BFM TV. Under en timme fick Apolline de Malherbe samtala med den numera så kände professorn från universitetssjukhuset (IHU) för infektionssjukdomar i Marseille. Hans specialområde är tropiska infektionssjukdomar. Raoults behandlingsmetoder och forskningserfarenheter har uppmärksammats under pandemin. Användningen av hydroxyklorokin som behandlingspreparat är omdiskuterat.

Publicerad: 2 maj, 2020, 15:17

 • Svenska

Läs även

Den franska tv-kanalen BFM TV sände de Malherbes intervju med professor Raoult på bästa sändningstid två gånger under torsdagen och därefter på fredagen. Sakligt och pedagogiskt svarade han på hennes frågor och utvecklade sina tankebanor kring orsakerna till den nuvarande deprimerande stämningen bland befolkningen, inte bara i Frankrike, utan även i andra länder.

Karikatyr av Raoult som druiden Miraculix. Foto: Stillbild BFM TV

 

Didier Raoult är född 1952 i Dakar, Senegals huvudstad, som fram till självständigheten 1958 var en fransk koloni (Franska Västafrika). Numera leder han forskningsarbetet vid universitetssjukhuset i Marseille. Under sin tidigare verksamhet var han knuten till franska handelsflottan som läkare. Det är hans specialisering inom tropiska sjukdomar och kunskaper i behandlingsmetoder som är anledningen till olika synpunkter från politiker och forskare. ”Jag struntar i det” säger han.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Sophie Kielbowska

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • BirgittaSvenne

  Jag har en lång erfarenhet av fransk sjukvård dock (inte pandemi) en sjukvård i världsklass !

 • latmask

  Hydroxiklorokin, zinksulfat och C-vitamin rekommenderas av svensk dissidentläkare, tror han heter Nordfors. Titta på Youtube! Men då tjänar inte Big Pharma sina miljarder och Bill(ionär) Gates får sitta där med sitt vaccin som Hornper vet har för verkan och biverkningar.
  Vidare kan ni fundera över Covid20, 21, 22 osv som labbet antagligen har redo.

 • LookMoo

  Om 2 år så vet vi resultaten. Vilka som fick ett förkortat live av behandling och vilka överlevde. Det här vi se nu är minut för minut hantering av ämnet. ”Nya fanatiska resultat” som lockar pengar från investerare.

  Viruset är äkta men hysterin är skapad av en aktör. Genom att ena dagen skriva något som folk ser som positivt, för att den andra dagen publicera en rapport om Apokalypsen 4 ryttare. Får man befolkningen att misströsta. Alla dessa kalkonrapporter är en del av en aktörs hybridkrig på Europa.

 • Dacke

  Om vi skall lyssna på Trilaterala Kommissionens vice ordförande för Europeiska avdelningen Carl Bildt så bekämpar man Covid-19 med – Globalism? Naturligtvis passade Sveriges folkfiende nr 1 även på att fördöma Stefan Löfven som satt med en svensk flagga på kavajslaget och dessutom omgärdad av svenska flaggor. Antagligen underförstått att det inte var Stefan Löfven som den hätska attacken var riktad emot utan den – Svenska flaggan?.

Storbritannien påbörjar: ”Massiv grön återställningsplan”, Nytt skatteförslag: Betala för varje körd mil

STORBRITTANIENStorbritanniens premiärminister Boris Johnson har som en del av en ”Grön revolution” proklamerat slutet för alla bensin- och dieselfordon på önationen, inga nya sådana fordon får säljas från år 2030. För att täcka upp för uteblivna framtida skattein­täkter på runt motsvarande 450 mil­jarder kronor från fossilbränsledrivna fordon så vill finansminister Rishi Sunak redan nu börja pungslå brittiska bilister för varje mil de kör. Detta sker inom ramen för det FN-lanserade begreppet ”Bygga tillbaka bättre” och en tiopunktsplan för Storbritannien som Boris Johnson nu lagt fram. Nya Tider går här igenom den punkt för punkt. Flera länder runt om i världen har beslutat om eller diskuterar samma eller liknande planer.

Armenisk soldat: ”Knivhuggen i ryggen”

INTERVJUArthur Danielyan är ledare för den armeniska oppositionsrörelsen ”Adekvat”. Han anmälde sig som frivillig i Nagorno Karabach-kriget. I en intervju med Nya Tider talar han om den senaste tidens politiska turbulens i Armenien och vapenstilleståndet efter Azerbajdzjans anfall på de kristna invånarna i Nagorno-Karabach.

EU kan komma att förbjuda bensin- och dieseldrivna bilar redan 2025

INRIKESEnligt uppgifter i tysk press förbereder EU-kommissionen lagstiftning som kan göra det omöjligt att köra bilar som går på bensin eller diesel redan om fyra år.

Migranters penningtransmissioner till Västafrika nu främsta källan till utländsk valuta

UTRIKESMigranternas penningförsändelser håller snabbt på att bli den främsta källan till utländsk valuta i västafrikanska länder, visar en studie om transaktioner från Frankrike till Elfenbenskusten, Mali och Senegal.

Europeiska unionen och FN varnar Frankrike rörande pressfriheten inför ny lagstiftning

UTRIKESEU-kommissionen svarade i måndags på en förfrågan om det franska förslaget om en ny säkerhetslag genom att varna för att nyhetsmedier måste kunna ”arbeta fritt”. Detta följer på liknande kritik från FN.

USA-valet: Trump förlorade vita kärnväljare men fick fler hos minoriteterna

VALET I USADen enda etniska grupp i USA som föredrog Donald Trump framför Joe Biden var de vita. Samtidigt var det bland minoriteterna som han ökade sin röstandel jämfört med valet 2016. På grund av USA:s demografiska förändring riskerar Republikanerna på lite sikt att förlora makten permanent, men kan hålla senaten ett tag till.

Tusentals protesterade mot restriktioner runt om i Europa

UTRIKESDen 17-18 november ägde stora demonstrationer rum på olika platser i Europa mot de coronarestriktioner ländernas regeringar infört. I Tyskland, där missnöjet även gällde ändringar i smittskyddslagen, använde polis vattenkanoner och arresterade nästan 200 personer. I Tjeckien och Slovakien sammanföll demonstrationerna med årsdagen av kommunismens fall i Tjeckoslovakien.

Ungern och Polen lägger in veto mot EU:s långtidsbudget och coronafond

UTRIKESUngern har tillsammans med Polen stoppat EU:s sjuårsbudget och coronapaket på grund av att EU lagt till en skrivning i paketet som gör det möjligt att beröva länder EU-bidrag om de ”bryter mot EU:s principer”. Ungern säger att EU på så sätt vill tvinga landet att öppna upp för invandring, och Polen menar att det handlar om ”politisk och institutionaliserad förslavning”. Finansmannen George Soros ger nu från New York råd till EU om hur de ska kringgå vetot.

Gå till arkivet

Send this to a friend