Skip to Content

Här ligger rånaren Mohamed på gatan efter att ha flytt i panik, brutit benet och fått stryk av det tilltänkta rånoffret. Notera rånarluvan som ligger bakom ryggen. Foto: Polisen
INRIKES

Rånaren Mohamed flydde i panik, bröt benet och fick stryk av offret, Vittne: ”Han skrek som en stucken gris”

PappersupplaganNya Tider v. 20

Nya Tider kan nu avslöja att samtliga inblandade i det uppmärksammade Ronnebyfallet är araber. Ett beväpnat arabgäng trängde in i bostaden hos en arabisk småbarnsfamilj. De brottade ned frun, tejpade henne, och riktade en pistol mot tinningen på ett spädbarn. Men familjefadern synade bluffen och bad dem att skjuta honom. Den stressade Mohamed tog upp pistolen, riktade den mot mannen, gjorde mantelrörelse – och tryckte av. Då visade det sig att pistolen bara var en attrapp. Fadern svarade med att vräka en TV på Mohamed varpå han och hans två kumpaner flydde i panik. Men den stressade rånaren ramlade i trappan och bröt benet. Ett vittne berättar att han ”skrek som en gris” när familjefadern kom utspringande med ett stolsben i handen för att ge honom stryk.

Publicerad: 13 maj, 2020, 15:15

 • Svenska

Läs även

Åklagare Stina Brindmark väckte i slutet av april åtal mot de tre personer som brutit sig in i en bostad i centrala Ronneby, Blekinge, i december, en händelse som Nya Tider nyligen rapporterade om. Huvudförhandling i Blekinge tingsrätt inleddes måndag den 4 maj.

Nya Tider har nu tagit del av förundersökningsprotokollet och stämningsansökan och kan avslöja att samtliga rånare är araber i 18-20-årsåldern. Rånarna kommer från Syrien men två av dem har redan hunnit få svenskt medborgarskap och kan därför inte utvisas med nuvarande lagstiftning. Samtliga inblandade har tolkbehov på arabiska.

Mohamed och hans två kumpaner, Mohammed och Abdulwareth, åtalas nu för försök till grovt rån.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Undrar om inte Mohammed skrikit värre om han blivit utvisad ur landet (efter avtjänat fängelsestraff)? Sedan kan man fråga sig hur någon kan bli medborgare i Sverige, utan att kunna svenska? Det står inget om vad Mohammed arbetar med i Ronneby? Eller är det så att han aldrig jobbat sedan han kom till Sverige, utan levt på bidrag fram till nu och svenska skattebetalare står även för fängelsenotan. Lagen om att ett medborgarskap inte kan dras tillbaka, måste göras om. I synnerhet då det rör araber som alltid har dubbla medborgarskap? Det finns ingen anledning att svenska skattebetalare skall försörja världens avskum som på tvivelaktiga grunder lyckats bli medborgare i landet? Araber som blivit svenska medborgare är inte intresserade att av att integrera sig i ett kristet land. Det är nog endast Svenska kyrkan som tror det och förespråkar mer böneutrop och fler moskéer. Förresten vad arbetar rånoffret med i Ronneby? För det kan väl inte förhålla sig så att även han lever på bidrag? Vet inte vad syftet med denna artikel är, men vilken av dem här båda skall vi tycka synd om – rånaren, eller rånoffret?

  • RL, Vallentuna

   Syftet med artikeln är nog att belysa hur rättslös man är som brottsoffer. Dessutom visar artikeln att den arabiske mannen gjorde motstånd och gav vedergällning. Något som svenskar tyvärr är för mesiga att göra. Vi påminns också om att vi har tillåtit politiker att skapa orättfärdiga lagar. Vi ser också att åklagare är ett sällsynt uselt släkte , ett gäng av riktiga uslingar , ideligen åtalar man rättfärdiga människor !!!
   Här borde åkl. lämnat åtalsunderlåtelse.

  • Swatch

   Visst finns det bedrägerier i Sverige före 2015 också.
   Men när moder Svea särade på skinkorna för alla världens kåta ensamkommande och med kompiskommande kåta gubbar infördes en hel ny division av bedrägerier i Sverige.
   Året var 2015, då “vi” var naiva, “vi” såg inte …. osv. som om “vi” någonsin fick fatta sådana beslut – -eller blev tillfrågade om den ens.

   Det är snarare regel än undantag att med lögner, och annat förfinat sätt mjölka Svea till döds.
   Har jag fel?
   Förklara för mig följande:
   Säg att “Muhamed” kom till Sverige med en plastpåse i handen, utan pass, utan utbildning, yrke eller språk, utan läs och skrivfärdighet. Det tar för Muhamed ca 10 år att få en 2 timmars/ vecka “kommunarbete” så nu blir han integrerad.
   Hur kan han sitta – Muhamed – 2016 i den senaste årsmodell av finaste BMW/Mercedes och kan flasha inför svenska småtjejer som faller som käglor – -bara för att några månader senare ska de vara döda och styckade… Senast idag läste jag om ett fall på Voice of Europe
   Ja vet, jag vet inte alla Muhamed är sådana… det finns värre också.
   Och nu kommer den bittra avslutningen: det är inte Muhamed som är dum. Det är moder Svea, som blev rövknullad av hundratusentals Muhamed och självklart de dummaste av alla är svenska skattebetalarna som finansiera det hela.
   Men vi är såååå snälla och märkvärdiga.

 • BigMan

  Politiker och andra s.k makthavare skyddar sig med väktare och poliser.
  Är det inte övervåld om de tar till våld för att skydda sin uppdragsgivare? Borde inte de också springa och låta gärningsmannen komma undan utan skador? Detsamma gäller dem som inte anmäler att de blivit våldtagna eftersom förövaren riskerar att bli utvisad. Problemet är att det finns andra som inte tycker att våldtäkt är en bra sedvänja från mellanöstern, måste de också lida för de välvilligas ovilja att följa lagar och regler. Domstolar måste börja döma dessa lagbrytare och deras medansvariga hårdare, vi kan inte ha ett samhälle präglat av vissas oförmåga att se felen hos sig själva.

  Kan det vara så att de är viktigare än medborgarna, eller är de rädda för en annan grupp av människor?
  De som kan tänkas vara misslynta med politiker är ofta dem som betalar för dem och deras importerade väljare, men kallas ofta för rasister och bruna råttor när de inte stannar i valboskapens fållor. De som ser sin ålderdom försvinna i ett töcken av välvillighetsfloskler, de vars föräldrar ligger och kvävs till döds för att pengarna ska gå till dem utan skyddsbehov och samtidigt inte ens kan plocka jordgubbar.

  Att det inte införts hårdare regler för social distansering beror på att deras telningar i kulturella enklaverna också skulle visa sig vara dem utan intresse att delta i samhällsbygget Sverige.
  Det är ingen slump att poliser och makthavare inte bryr sig om dessa enklaver som finns över hela Europa. De är rädda för kaos och uppror, samtidigt är de helt handlingsförlamade. Att dra in socialbidrag och andra dragplåster som är orsaken till invandringen, verkar bara fungera gentemot svenska löntagare i kris.

  När ska väljare i Sverige sluta tro att välvilja är viktigare än att deras granne kan leva vidare eller åtminstone få hjälp att kunna bo hemma. Välvilja verkar vara reserverat för en viss grupp, åtminstone till den dag man själv vaknar upp och behöver assistans, då höjs röster om varför kvalitén är så usel. Insikten om att man själv bidragit till obalansen infinner sig möjligen på slutet. Det verkar viktigare att låta de inkompetenta migranterna ha arbeten där politikernas anhöriga inte lever. Kolla gärna på Stockholms sjukhem, där är allt fint och välordnat, där finns garanterat inga outbildade analfabeter.

Beslutet: Nordiska motståndsrörelsen förbjuds i Finland

INRIKESNordiska Motståndsrörelsens finska avdelning förbjuds i Finland och måste avveckla all verksamhet. Det är innebörden av ett beslut från Finlands högsta domstol den 22 september.

Socialistiskt julevangelium blir långfilm

INRIKESSF Studios i samproduktion med Film i Väst och SVT och regissören Hannes Holm filmar i höst Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton som får biopremiär julen 2021. Man utlovar en stor familjefilm baserad på ”Sveriges folkkäraste julsaga” skriven av Tage Danielsson och mest känd som den tecknade film som visats på julafton under generationer. Den nya filmen blir en film för hela familjen som når över flera generationer, förklarar SF.

Brittiska skolor ska tvingas undervisa om hbtq

STORBRITTANIENDen brittiska myndigheten för tillsyn av läroanstalter, Ofsted, kommer hädanefter underkänna skolor som inte undervisar om samkönade relationer och könsbyten. Riktlinjerna gäller för både gymnasie- och grundskolor, men de senare ges möjlighet att själva bedöma vid vilken ålder det är lämpligt att eleverna tar del av ämnet.

Statsbudget med många ändringar

ANALYSDen 21 september klubbades årets sista ändringsbudget för statens finanser för innevarande år. Budgeten för 2020 fastslogs hösten 2019, men mycket har hänt sedan dess som påverkat finanserna. Enligt Riksdagsordningen, en av våra viktigaste lagar, får regeringen lämna två ändrings­budgetar per år, en på våren och en på hösten. Men i år har det blivit totalt tolv ändringsbudgetar, varav tio extra på grund av Covid-19. Detta kan ske om det finns ”särskilda skäl”.

Poliskvinnan knäböjde för extremistmobben – slipper reprimand

INRIKESEfter att poliskvinnan Lisa Simonsson blivit känd internationellt efter att ha knäböjt inför en polishatande mobb av vänsterextrema BLM-demonstranter väcktes stor kritik mot hennes ryggradslösa agerande, både från privatpersoner och från de egna leden bland poliser. Men efter flera anmälningar har internutredningen hos polisen kommit fram till att hennes agerande var olämpligt – men hon slipper reprimand.

Sverigedemokratisk budgetseger i Munkedal

INRIKESKvällen den 28 september skrevs det kommunhistoria i Munkedal i Bohuslän då Sverigedemokraternas förslag till budget vann majoritet efter en lång fullmäktigedebatt och flera voteringsomgångar. När Nya Tider når SD Munkedals gruppledare, Christoffer Wallin, för en kommentar säger han att Munkedalsborna förhoppningsvis kommer att märka av skillnaderna med en SD-budget främst genom att man nu inte bara vill att centralorten skall få ta del av kommunal service, utan att man nu kommer att prioritera kommunens yttre delar mer i kommande investeringar.

Sju vänsterextremister greps av polis

INRIKESDen 12 september, samma dag som Stram Kurs hade ansökt om tillstånd att bränna koranen i flera Stockholmsghetton, greps sju personer för förberedelse till grov misshandel. Enligt medieuppgifter har de gripna koppling till vänsterextrema Antifascistisk Aktion (AFA). Nya Tider har tagit del av polisens anmälan efter tillslaget.

Amerikanska ubåtsbesättningar utrustas med lasergevär – Lågintensivt laserkrig har börjat i det tysta

MILITÄRTEKNIKLaservapen blir allt vanligare förekommande i flera länders väpnade styrkor. De är dock optiskt bländande vapen snarare än de energivapen från filmens värld som många kanske tänker på när de hör namnet. De är tänkta att förblinda fiender och elektronisk optik på till exempel målsökare och drönare. USA har nu utrustat både fartyg och besättningsmän med dessa vapen. Laserbländaren hjälper till exempel till att försvara ubåtar när de tvingas korsa trånga vattenvägar i ytläge och därmed är utsatta. Kina har redan använt dessa lasrar vid flera tillfällen mot bland annat amerikansk militär. I samma takt som vapnen blir vanligare kommer också incidenterna med dem att bli det, inte minst just för att de är icke-dödliga.

Gå till arkivet

Send this to a friend