Skip to Content

Här ligger rånaren Mohamed på gatan efter att ha flytt i panik, brutit benet och fått stryk av det tilltänkta rånoffret. Notera rånarluvan som ligger bakom ryggen. Foto: Polisen
INRIKES

Rånaren Mohamed flydde i panik, bröt benet och fick stryk av offret, Vittne: ”Han skrek som en stucken gris”

PappersupplaganNya Tider v. 20

Nya Tider kan nu avslöja att samtliga inblandade i det uppmärksammade Ronnebyfallet är araber. Ett beväpnat arabgäng trängde in i bostaden hos en arabisk småbarnsfamilj. De brottade ned frun, tejpade henne, och riktade en pistol mot tinningen på ett spädbarn. Men familjefadern synade bluffen och bad dem att skjuta honom. Den stressade Mohamed tog upp pistolen, riktade den mot mannen, gjorde mantelrörelse – och tryckte av. Då visade det sig att pistolen bara var en attrapp. Fadern svarade med att vräka en TV på Mohamed varpå han och hans två kumpaner flydde i panik. Men den stressade rånaren ramlade i trappan och bröt benet. Ett vittne berättar att han ”skrek som en gris” när familjefadern kom utspringande med ett stolsben i handen för att ge honom stryk.

Publicerad: 13 maj, 2020, 15:15

 • Svenska

Läs även

Åklagare Stina Brindmark väckte i slutet av april åtal mot de tre personer som brutit sig in i en bostad i centrala Ronneby, Blekinge, i december, en händelse som Nya Tider nyligen rapporterade om. Huvudförhandling i Blekinge tingsrätt inleddes måndag den 4 maj.

Nya Tider har nu tagit del av förundersökningsprotokollet och stämningsansökan och kan avslöja att samtliga rånare är araber i 18-20-årsåldern. Rånarna kommer från Syrien men två av dem har redan hunnit få svenskt medborgarskap och kan därför inte utvisas med nuvarande lagstiftning. Samtliga inblandade har tolkbehov på arabiska.

Mohamed och hans två kumpaner, Mohammed och Abdulwareth, åtalas nu för försök till grovt rån.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Undrar om inte Mohammed skrikit värre om han blivit utvisad ur landet (efter avtjänat fängelsestraff)? Sedan kan man fråga sig hur någon kan bli medborgare i Sverige, utan att kunna svenska? Det står inget om vad Mohammed arbetar med i Ronneby? Eller är det så att han aldrig jobbat sedan han kom till Sverige, utan levt på bidrag fram till nu och svenska skattebetalare står även för fängelsenotan. Lagen om att ett medborgarskap inte kan dras tillbaka, måste göras om. I synnerhet då det rör araber som alltid har dubbla medborgarskap? Det finns ingen anledning att svenska skattebetalare skall försörja världens avskum som på tvivelaktiga grunder lyckats bli medborgare i landet? Araber som blivit svenska medborgare är inte intresserade att av att integrera sig i ett kristet land. Det är nog endast Svenska kyrkan som tror det och förespråkar mer böneutrop och fler moskéer. Förresten vad arbetar rånoffret med i Ronneby? För det kan väl inte förhålla sig så att även han lever på bidrag? Vet inte vad syftet med denna artikel är, men vilken av dem här båda skall vi tycka synd om – rånaren, eller rånoffret?

  • RL, Vallentuna

   Syftet med artikeln är nog att belysa hur rättslös man är som brottsoffer. Dessutom visar artikeln att den arabiske mannen gjorde motstånd och gav vedergällning. Något som svenskar tyvärr är för mesiga att göra. Vi påminns också om att vi har tillåtit politiker att skapa orättfärdiga lagar. Vi ser också att åklagare är ett sällsynt uselt släkte , ett gäng av riktiga uslingar , ideligen åtalar man rättfärdiga människor !!!
   Här borde åkl. lämnat åtalsunderlåtelse.

  • Swatch

   Visst finns det bedrägerier i Sverige före 2015 också.
   Men när moder Svea särade på skinkorna för alla världens kåta ensamkommande och med kompiskommande kåta gubbar infördes en hel ny division av bedrägerier i Sverige.
   Året var 2015, då ”vi” var naiva, ”vi” såg inte …. osv. som om ”vi” någonsin fick fatta sådana beslut – -eller blev tillfrågade om den ens.

   Det är snarare regel än undantag att med lögner, och annat förfinat sätt mjölka Svea till döds.
   Har jag fel?
   Förklara för mig följande:
   Säg att ”Muhamed” kom till Sverige med en plastpåse i handen, utan pass, utan utbildning, yrke eller språk, utan läs och skrivfärdighet. Det tar för Muhamed ca 10 år att få en 2 timmars/ vecka ”kommunarbete” så nu blir han integrerad.
   Hur kan han sitta – Muhamed – 2016 i den senaste årsmodell av finaste BMW/Mercedes och kan flasha inför svenska småtjejer som faller som käglor – -bara för att några månader senare ska de vara döda och styckade… Senast idag läste jag om ett fall på Voice of Europe
   Ja vet, jag vet inte alla Muhamed är sådana… det finns värre också.
   Och nu kommer den bittra avslutningen: det är inte Muhamed som är dum. Det är moder Svea, som blev rövknullad av hundratusentals Muhamed och självklart de dummaste av alla är svenska skattebetalarna som finansiera det hela.
   Men vi är såååå snälla och märkvärdiga.

 • BigMan

  Politiker och andra s.k makthavare skyddar sig med väktare och poliser.
  Är det inte övervåld om de tar till våld för att skydda sin uppdragsgivare? Borde inte de också springa och låta gärningsmannen komma undan utan skador? Detsamma gäller dem som inte anmäler att de blivit våldtagna eftersom förövaren riskerar att bli utvisad. Problemet är att det finns andra som inte tycker att våldtäkt är en bra sedvänja från mellanöstern, måste de också lida för de välvilligas ovilja att följa lagar och regler. Domstolar måste börja döma dessa lagbrytare och deras medansvariga hårdare, vi kan inte ha ett samhälle präglat av vissas oförmåga att se felen hos sig själva.

  Kan det vara så att de är viktigare än medborgarna, eller är de rädda för en annan grupp av människor?
  De som kan tänkas vara misslynta med politiker är ofta dem som betalar för dem och deras importerade väljare, men kallas ofta för rasister och bruna råttor när de inte stannar i valboskapens fållor. De som ser sin ålderdom försvinna i ett töcken av välvillighetsfloskler, de vars föräldrar ligger och kvävs till döds för att pengarna ska gå till dem utan skyddsbehov och samtidigt inte ens kan plocka jordgubbar.

  Att det inte införts hårdare regler för social distansering beror på att deras telningar i kulturella enklaverna också skulle visa sig vara dem utan intresse att delta i samhällsbygget Sverige.
  Det är ingen slump att poliser och makthavare inte bryr sig om dessa enklaver som finns över hela Europa. De är rädda för kaos och uppror, samtidigt är de helt handlingsförlamade. Att dra in socialbidrag och andra dragplåster som är orsaken till invandringen, verkar bara fungera gentemot svenska löntagare i kris.

  När ska väljare i Sverige sluta tro att välvilja är viktigare än att deras granne kan leva vidare eller åtminstone få hjälp att kunna bo hemma. Välvilja verkar vara reserverat för en viss grupp, åtminstone till den dag man själv vaknar upp och behöver assistans, då höjs röster om varför kvalitén är så usel. Insikten om att man själv bidragit till obalansen infinner sig möjligen på slutet. Det verkar viktigare att låta de inkompetenta migranterna ha arbeten där politikernas anhöriga inte lever. Kolla gärna på Stockholms sjukhem, där är allt fint och välordnat, där finns garanterat inga outbildade analfabeter.

Covid 1984 – övervakning är ”det nya normala”

DEBATTKanske är viruset SARS-CoV-2 naturligt, kanske har det sluppit ut från ett labb av misstag, kanske har det konstruerats och planterats avsiktligt. Det kommer nog aldrig att kunna avgöras. Säkert är att läkemedelsindustrin och de stora drakarna (Gates, Wellcome, Rockefeller, med flera) som opererar i skymningslandet bakom politiken, är väl förberedda. De har väntat på det här. Det visade sig kanske för svårt och tidsödande att skrämma fram den nya världsordningen med klimatfrågan. De har nu på tre månader åstadkommit mer för att förverkliga sin plan än de gjort på 30 år med klimatskrämseln. Debattör Åke Blomdahl menar att coronapandemin används som svepskäl till att införa omfattande kontroll och restriktioner.

Nya uppgifter om sektvälde och islamism inom SSU

INRIKESMedlemmar inom Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU samt fackförbunden Transport och LO larmar om ”homofobi, sektliknande styre och unga medlemmar som manipulerats att konvertera till islam”. Det avslöjandet gjorde Expressen den 20 maj i en uppföljning av skandalen för två år sedan där islamister visades ha uppnått en dominant position inom SSU Skåne.

SVT ljuger rakt ut när Nya Tider frågar om försvunnen enkät

REPORTAGEFör några år sedan gjordes en undersökning av journalistikprofessor Kent Asp som visade att SVT:s anställda är extremt vänstervridna. Statstelevisionen hade tänkt motbevisa detta i ett program med titeln ”Sant eller falskt” och skickade ut en enkät till sina anställda för att ta reda på hur det låg till. Resultatet pub­licerades aldrig, istället lades programmet ner. När Nya Tider ställer frågor om saken ljuger SVT rakt ut och säger att ingen enkät gjordes.

SVT allt mer politiskt korrekt – nu för dina skattepengar

GRANSKNINGFrån och med förra året betalar du för Sveriges Television via skattesedeln – oavsett om du använder deras tjänster eller inte. Under sin mycket välavlönade chef Hanna Stjärne har SVT gjort stora satsningar på att ”spegla samhället” genom att anställa fler invandrare och andra privilegierade grupper. Man ignorerar däremot sin egen politiska slagsida – och vägrar att svara på frågor om varför.

Så jobbar Närhälsan i Västra Götaland med patienter under coronapandemin

INRIKESNärhälsan är namnet på vårdcentralerna i Västra Götalandsregionen. Genom fler hembesök och videokonsultationer reduceras coronaspridningen. Närhälsan och de privata avtalsrelaterade vårdcentralerna har under lång tid utprövat metoder för att åldriga patienter inte skall behöva resa onödigt mycket. Även särskilda invandrarsatsningar som Angereds Närsjukhus kan ha effekt på smittspridningen.

Kritik är inte hat

OPINION: FREDRIK LARSONDen vi inte får lov att kritisera styr våra liv. Oavsett vem som skrivit citatet är det ett sant idiom. Den som känner sig kränkt blandar ofta ihop kritik med hat. Man hävdar att hat genomsyrar kritiserande part. Men oftast är det hat som genomsyrar idén de försvarar från kritik. Veckans debattör Fredrik Larson skriver om den märkliga tid vi lever i just nu.

WHO: Vi ska gå från hus till hus och ”ta bort” sjuka familjemedlemmar – ”Armé” av kontaktspårare rekryteras globalt

UTRIKESMassövervakning och kontaktspårning uppges vara en del av ”The New Normal” som är ett begrepp som lanseras hårt i alla länder med nedstängningar, vilka är nästan alla världens länder i varierande grad där Sverige är ett av mycket få undantag. Endast genom att acceptera ”Det nya normala” kan folk få lämna sina hus och få ha en inkomst igen påstår de maktföreträdare som aldrig saknar en ursäkt för att förlänga nedstängningar och restriktioner. Efter att Världshälsoorganisationen och flera amerikanska delstatsguvernörer sagt att människor måste kunna kontrolleras och vid behov föras bort från sina hem så rekryteras nu ”kontaktspårare” världen över som ska ingå i en ”armé” med egna ”insatsstyrkor”.

Över 4 000 döda i Covid-19

INRIKESAntalet döda i Covid-19 i Sverige passerade idag 4 000 fall. Totalt har Folkhälsomyndigheten konstaterat 4 029 dödsfall, vilket är en ökning med 31 nya dödsfall sedan gårdagen. Samtidigt har 384 nya fall av coronaviruset SARS-CoV-2 bekräftats vilket innebär att det totala antalet bekräftade smittade nu nått 33 843 i Sverige.

Gå till arkivet

Send this to a friend