Skip to Content

Sverige blir allt mer surrealistiskt, menar veckans debattör Katerina Janouch. Foto: Nya Tider
OPINION: KATERINA JANOUCH

Rapport från Absurdistan

PappersupplaganNya Tider v. 47

Vad fan får jag för pengarna? Veckans debattör, Katerina Janouch, summerar situationen i Sverige, där politikerna och journalisterna jagar sanningssägare som företagsledaren Leif Östling för att han tagit bladet från munnen, samtidigt som glassplitter från sprängdåden smattrar ut över gatorna och skotten från gängskjutningar ekar mellan husen.

Publicerad: 21 november, 2019, 07:35

 • Svenska

Läs även

Det är november 2019 och när jag pratar med vänner som i likhet med mig själv är kritiska till hur Sverige sköts, eller snarare missköts, vet vi knappt längre vad vi ska säga. Det är för galet, för sjukt, för obegriplig, för overkligt, det som utspelar sig framför våra ögon just nu. De frånvarande politikerna som gång på gång uppvisar sin inkompetens och sin nonchalans mot sitt folk, som de anser sig ha rätt att misshandla och strunta i.

Någon säger, ”Ja, men folket röstade ju för detta så nu får de vad de röstade för” och hävdar i nästa andetag att valet gick rätt till. Jag håller inte med, jag tror för det första fortfarande att valet manipulerats på olika sätt, oavsett hur mycket foliehatt man vill sätta på mig, och sedan så tror jag inte en sekund på att människor röstade för att myndigheter och det politiska etablissemanget skulle missbruka sin makt på det sätt de nu gör, jag tror inte de röstade för att demokratin i princip skulle sättas ur spel, jag tror inte de sa ja till att våra skattepengar skulle ösas över extremister, främst islamister.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Katerina Janouch

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Sven Duva

  Vid förra valet hade etablissemanget fortfarande ett stort inflytande genom total hjärntvätt, på de människor som inte ser politik som något man sätter sig in i.
  Dessa personer ser partiet/laget man håller på och betraktar partiledningen som lagledare, som sköter det politiska livet för mig som person. Den tysta massan tror jag man definierar denna grupp som.
  I Sverige är den gruppen stor och är inte villiga att diskutera politik, utan ser det som suspekt och störande.

  Det glädjande idag är att tendenser att byta lag har börjat ta form och när det sker, kan det bli en trend, vilket kan göra att denna grupp hoppar av det gamla och vill känna nyhetens behag i ett nytt gäng.

  Jag såg SD:s landsdagar på SVT2 och reportern där lät verkligen SD:s politiker tala till punkt, för första gången i TV och de snärjande och upprepade frågorna var helt borta, dessutom log hon med ett vänligt leende hela tiden och hennes ögon lyste av beundran, man kan verkligen fråga sig var som hänt i journalisternas möte, de sista veckorna, eller är det som jag beskriver att en ny trend är på gång och då går det med vindens hastighet.

  Precis som du, anser jag att SD måste ha minst en kontrollant i varenda vallokal om regeringen skall avsättas.
  Förra valet var bara en förberedelse för vad som komma skall på den fronten. om bevakning saknas i den mån det är möjligt.
  Vänsterns DNA innehåller: Ändamålet helgar medlen.

 • Beer Drinker

  Ett parti vinner inte ett val idag utan valresultatet summeras i efterhand, och därefter bildar man regering eftersom det blir lättare när man har facit i hand då fyra eller fem partier kan räknat ihop alla sina röster och oavsett partifärg kan säga i efterskott “men titta vi blev ju störst i alla fall så nu kan vi ta makten igen. Tror fan det att det blir vinst varje gång då. Valen vart fjärde år, och att det skulle vara demokrati, är bara ett stort skämt. Så det där snacket om att såssarna “bara” har 24% är ju bara skitsnack. När dom räknar ihop sig med fyra eller fem andra partiers röster så har dom minst 41% i alla fall vilket ju SD aldrig kommer upp till ensamt. Så taktiken är oslagbar. Om man sen vill kalla det demokrati är en annan sak. Annat var det trots allt på 60 och 70-talet, då var ju såssarna verkligen största parti och kunde med rätt och renhårigt säga sig vinna ett val. Nu är det bara mygel och fusk.

 • andeklas

  Efter valet 2014 insåg jag att Sverige INTE är någon Demokrati och har inte röstat i vare sig Riksdags eller EU-val sedan dess.Bara galningar sätter sig vid ett spelbord där alla spelare har märkta kort,den som inser det slutar snart
  att rösta.Är en av några hundra kosmiska kanaler i Sverige,när alla vi har slutat rösta i Riksdagsvalet så kommer den här regimen att falla.Hur hårt den faller kan dock ingen svara på.

 • Knutkalas

  tack katarina

Beslutet: Nordiska motståndsrörelsen förbjuds i Finland

INRIKESNordiska Motståndsrörelsens finska avdelning förbjuds i Finland och måste avveckla all verksamhet. Det är innebörden av ett beslut från Finlands högsta domstol den 22 september.

Europeiska unionens enorma lån skapar ett imperium

OPINION: JAAK MADISONDet är svårt att greppa ett så stort belopp som de 750 miljarder euro, över 7 800 miljarder svenska kronor, som EU nu beslutat att låna. Som jämförelse är den svenska statens inkomster år 2020 cirka 1 000 miljarder kronor. Syftet med lånet sägs vara att stödja medlemsländernas ekonomier – med både lån och rena bidrag – men den estniske EU-parlamentarikern Jaak Madison menar att det egentliga målet är att förskjuta ännu mer makt till den icke-folkvalda EU-kommissionen. I veckans debattartikel skriver han att globalisterna utnyttjar den ekonomiska krisen till att omvandla EU från ett samarbetsprojekt till ett överstatligt imperium med egen beskattningsrätt över medlemsländerna.

Klimatanpassning som samtalsterapi

KRÖNIKAMed det dubbla och motstridiga uppdraget att dels producera elektricitet och dels förverkliga svensk klimatpolitik tycks statliga Vattenfall nu ha övergått till att försöka lugna både kunder och politiker med samtalsterapi.

Brittiska skolor ska tvingas undervisa om hbtq

STORBRITTANIENDen brittiska myndigheten för tillsyn av läroanstalter, Ofsted, kommer hädanefter underkänna skolor som inte undervisar om samkönade relationer och könsbyten. Riktlinjerna gäller för både gymnasie- och grundskolor, men de senare ges möjlighet att själva bedöma vid vilken ålder det är lämpligt att eleverna tar del av ämnet.

Amerikanska ubåtsbesättningar utrustas med lasergevär – Lågintensivt laserkrig har börjat i det tysta

MILITÄRTEKNIKLaservapen blir allt vanligare förekommande i flera länders väpnade styrkor. De är dock optiskt bländande vapen snarare än de energivapen från filmens värld som många kanske tänker på när de hör namnet. De är tänkta att förblinda fiender och elektronisk optik på till exempel målsökare och drönare. USA har nu utrustat både fartyg och besättningsmän med dessa vapen. Laserbländaren hjälper till exempel till att försvara ubåtar när de tvingas korsa trånga vattenvägar i ytläge och därmed är utsatta. Kina har redan använt dessa lasrar vid flera tillfällen mot bland annat amerikansk militär. I samma takt som vapnen blir vanligare kommer också incidenterna med dem att bli det, inte minst just för att de är icke-dödliga.

Svart magi

KRÖNIKAMellanskiktarnas eget bidrag till politiken är en sorts svart magi, nämligen föreställningen att man kan bli ”vad man vill”. Den här tanken är oerhört fascinerande och förförisk, men den är bara en fantasi. Och den har klara gränser. Verklighet och sanning, till exempel.

Regeringens inbördeskrig

KRÖNIKA

Black Lives Matter – redskap för att införa socialism i USA

OPINION: DAN AHLMARKBlack Lives Matter har på ytan attraktiva och rent av självklara budskap om rättvisa och kritik mot polisens övervåld – ett övervåld som också andra grupper än svarta kritiserat. Rörelsens manifestationer, som ofta urartar i kravaller, har dock delat USA, då det blir allt mer uppenbart att BLM inte nöjer sig med mindre än att införa marxism i Förenta staterna. Den slutsatsen drar veckans debattör, författaren Dan Ahlmark.

Gå till arkivet

Send this to a friend