Skip to Content

Sverige blir allt mer surrealistiskt, menar veckans debattör Katerina Janouch. Foto: Nya Tider
OPINION: KATERINA JANOUCH

Rapport från Absurdistan

PappersupplaganNya Tider v. 47

Vad fan får jag för pengarna? Veckans debattör, Katerina Janouch, summerar situationen i Sverige, där politikerna och journalisterna jagar sanningssägare som företagsledaren Leif Östling för att han tagit bladet från munnen, samtidigt som glassplitter från sprängdåden smattrar ut över gatorna och skotten från gängskjutningar ekar mellan husen.

Publicerad: 21 november, 2019, 07:35

 • Svenska

Läs även

Det är november 2019 och när jag pratar med vänner som i likhet med mig själv är kritiska till hur Sverige sköts, eller snarare missköts, vet vi knappt längre vad vi ska säga. Det är för galet, för sjukt, för obegriplig, för overkligt, det som utspelar sig framför våra ögon just nu. De frånvarande politikerna som gång på gång uppvisar sin inkompetens och sin nonchalans mot sitt folk, som de anser sig ha rätt att misshandla och strunta i.

Någon säger, ”Ja, men folket röstade ju för detta så nu får de vad de röstade för” och hävdar i nästa andetag att valet gick rätt till. Jag håller inte med, jag tror för det första fortfarande att valet manipulerats på olika sätt, oavsett hur mycket foliehatt man vill sätta på mig, och sedan så tror jag inte en sekund på att människor röstade för att myndigheter och det politiska etablissemanget skulle missbruka sin makt på det sätt de nu gör, jag tror inte de röstade för att demokratin i princip skulle sättas ur spel, jag tror inte de sa ja till att våra skattepengar skulle ösas över extremister, främst islamister.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Katerina Janouch

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Sven Duva

  Vid förra valet hade etablissemanget fortfarande ett stort inflytande genom total hjärntvätt, på de människor som inte ser politik som något man sätter sig in i.
  Dessa personer ser partiet/laget man håller på och betraktar partiledningen som lagledare, som sköter det politiska livet för mig som person. Den tysta massan tror jag man definierar denna grupp som.
  I Sverige är den gruppen stor och är inte villiga att diskutera politik, utan ser det som suspekt och störande.

  Det glädjande idag är att tendenser att byta lag har börjat ta form och när det sker, kan det bli en trend, vilket kan göra att denna grupp hoppar av det gamla och vill känna nyhetens behag i ett nytt gäng.

  Jag såg SD:s landsdagar på SVT2 och reportern där lät verkligen SD:s politiker tala till punkt, för första gången i TV och de snärjande och upprepade frågorna var helt borta, dessutom log hon med ett vänligt leende hela tiden och hennes ögon lyste av beundran, man kan verkligen fråga sig var som hänt i journalisternas möte, de sista veckorna, eller är det som jag beskriver att en ny trend är på gång och då går det med vindens hastighet.

  Precis som du, anser jag att SD måste ha minst en kontrollant i varenda vallokal om regeringen skall avsättas.
  Förra valet var bara en förberedelse för vad som komma skall på den fronten. om bevakning saknas i den mån det är möjligt.
  Vänsterns DNA innehåller: Ändamålet helgar medlen.

 • Beer Drinker

  Ett parti vinner inte ett val idag utan valresultatet summeras i efterhand, och därefter bildar man regering eftersom det blir lättare när man har facit i hand då fyra eller fem partier kan räknat ihop alla sina röster och oavsett partifärg kan säga i efterskott ”men titta vi blev ju störst i alla fall så nu kan vi ta makten igen. Tror fan det att det blir vinst varje gång då. Valen vart fjärde år, och att det skulle vara demokrati, är bara ett stort skämt. Så det där snacket om att såssarna ”bara” har 24% är ju bara skitsnack. När dom räknar ihop sig med fyra eller fem andra partiers röster så har dom minst 41% i alla fall vilket ju SD aldrig kommer upp till ensamt. Så taktiken är oslagbar. Om man sen vill kalla det demokrati är en annan sak. Annat var det trots allt på 60 och 70-talet, då var ju såssarna verkligen största parti och kunde med rätt och renhårigt säga sig vinna ett val. Nu är det bara mygel och fusk.

 • andeklas

  Efter valet 2014 insåg jag att Sverige INTE är någon Demokrati och har inte röstat i vare sig Riksdags eller EU-val sedan dess.Bara galningar sätter sig vid ett spelbord där alla spelare har märkta kort,den som inser det slutar snart
  att rösta.Är en av några hundra kosmiska kanaler i Sverige,när alla vi har slutat rösta i Riksdagsvalet så kommer den här regimen att falla.Hur hårt den faller kan dock ingen svara på.

 • Knutkalas

  tack katarina

Pandemiplan á la flummiga Sverige

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETI detta nummer tar vi en titt på Sveriges krisplan för pandemi. Fram träder bilden av ett flummande utan like, där konkreta åtgärder lyser med sin frånvaro. När Sverige framstod som handlingsförlamat då Covid-19 slog till, så var det alltså enligt planen. Vad som hänt om det kom en smitta med riktigt hög dödlighet vågar man inte tänka på.

Om ”främlingsfientlighet” och andra konstiga begrepp

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGOrdet ”främlingsfientlighet” används flitigt, men vad betyder det egentligen? Finns det ens någon logik i den ordsammanslagningen? Veckans debattör, professor Karl-Olov Arnstberg, gör tankeexperiment med ordet i olika situationer och reder ut begreppen.

Corontän – men vad får vi veta?

KRÖNIKAJag är 80 år och i riskgruppen. Dock inte på äldreboende som ju beskrivs som vår tids ättestupa. Nu dyker det också upp allt fler skrämmande exempel på hur gamla felbehandlas på sjukhusen. Där närstående måste ta strid med läkare som behandlar deras föräldrar. Det finns exempel på att läkare startar palliativ vård utan att ens ha träffat patienten!

Migrationsverket till kommunerna: Ni ska ta emot tusentals kvotflyktingar i höst

INRIKESMottagandet av kvotflyktingar har tillfälligt pausats på grund av coronaviruset. I lokaltidningen Dagens Västervik framgår nu att årets kvot om 5 000 kvotflyktingar ändå ska uppfyllas, enligt Migrationsverket. ”Det innebär att kommunerna i landet ska vara beredda på att ta emot fler kvotflyktingar på kort tid”, skriver lokaltidningen.

Känd asylaktivist misstänks för människosmuggling

INRIKESAsylaktivisten Fatemeh Khavari, som blivit känd för att ha organiserat sittstrejker för att unga afghanska män utan asylskäl ska få stanna i Sverige, anklagas för att ha lånat ut sitt pass till en afghansk kvinna för att olagligt ta sig in i EU. Misstankarna presenteras i nättidnignen Kvartal, vars journalister fått tag i detaljer som visar att Khavaris version, att hennes pass blivit stulet, med stor sannolikhet är påhittad. Med anledning av Kvartals avslöjande har flera privatpersoner polisanmält den hyllade asylaktivisten för människosmuggling.

Manifestationer för mördade nationalisten Tommie Lindh

INRIKESPå flera orter i landet har minnesstunder hållits för att hedra den mördade 19-åringen Tommie Lindh. Samtidigt har systemmedier uppbackade av åklagaren försökt vrida narrativet till att handla om en ”enskild tragisk händelse” och inte om en svensk nationalist som mördades av en afrikansk invandrare när han försökte stoppa en våldtäkt. Nya Tider närvarade vid en manifestation i Göteborg där ett sextiotal svenskar samlades.

Finns det ett liv efter Corona?

KRÖNIKAInget ont som inte har något gott med sig lyder ordspråket. Vad kan i bästa fall hända efter det att denna epidemi planat ut?

Dags att sluta smutskasta kolloidalt silver

KRÖNIKA

Gå till arkivet

Send this to a friend