Skip to Content

LÄKARE UTAN GRÄNSER skriver att de med sitt enda fartyg fört 16 000 migranter till Europa bara under årets sex första månader. Foton: MSF

Rasar mot uppförandekod som hindrar människosmuggling

PappersupplaganNya Tider v. 34

I ett pressmeddelande på Mynewsdesk har organisationen Läkare utan gränsers svenska avdelning rasat mot Italiens nya uppförandekod för besättningar som påstår sig bedriva sjöräddning på Medelhavet. Uppförandekoden har till syfte att hindra de NGO:er som snarare agerar taxitjänst åt migranter än att rädda liv. Läkare utan gränser är starkt emot uppförandekoden och meddelar att de nu inte längre kommer vara verksamma på Medelhavet. På vilket sätt uppförandekoden hindrar organisationen från verklig sjöräddning kan däremot ingen av deras svenska representanter svara på när Nya Tider ringer upp.

Publicerad: 23 augusti, 2017, 10:17

 • Svenska

Läs även

Italiens regering har satt ned foten mot asylaktivister som påstår sig vilja rädda människor från drunkning, men egentligen bara hjälper mestadels muslimska migranter att ta sig till Europa. Till dessa räknas bland annat Läkare utan gränser, Rädda barnen och den svenska tidningen Aftonbladet som chartrat ett skepp i detta syfte. Den gemensamma nämnaren för dessa ”sjöräddare” är att de aldrig tidigare haft något intresse för sjöräddning, att deras engagemang är begränsat till endast Medelhavet, där det endast är afrikanska migranter som försöker ta sig till Europa.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Bertil Andersson

  NyT ger mig hopp om att det kommer att växa fram en journalistkår som är namnet värd.
  Bra jobbat!

  • Varmlandstok

   Journalistyrket hinner nog att dö ut innan dess.
   Nu, när vem som helst kan publicera sig till låg kostnad på nätet, så blir konkurrensen hård från sådana, som har något att berätta och som dessutom skriver gratis.

   • Bertil Andersson

    Jag tror att människans behov av nyheter alltid kommer att finnas. Frågan är bara i vilken form vi kommer att få eller egenhändigt begära nyheter. Den tiden som har varit att det har funnits ett totalt monopol på nyheter är förbi. Detta börjar många inse därför har FB, Google, politiker mfl börjat införa beteenderegler på sina medier. Det heter ju så vackert att man skall inte vara det eller dat, inte prata illa, vara nazze, vara rasist, allt i godhetens namn. Det vill behålla sitt monopol på åsikter.
    Och jag tror inte att det är riktigt så hemskt som vissa vill göra gällande. Känns det gamla skuldspöket igen?

 • Klarsyn

  Ge inte en krona till “Läkare utan gränser”. Denna globalistorganisation, som det ju även framgår av namnet, är dessutom troligen finansierad av vänstermiljardären och globalisten Georg Soros.

 • Dacke

  Om “Läkare utan gränser” koncentrerade sin hjälp på den afrikanska kontinenten i stället skulle det rädda betydligt fler människor. Varför satsar inte Rädda barnen och Aftonbladet mer resurser på att hjälpa familjerna i Afrika? Det finns en enkel förklaring till det och som är att både Rädda barnen och Aftonbladet erhåller bidrag från organisationer som styrs av George Soros, vars syfte är att destabilisera Europa.
  Läkare utan gränser får således indirekt sitt levebröd från Soros. Antar att hela Bonnierkoncernen är med och finansierar liknande projekt i sann Bilderberganda?

AfD kvar i Hamburgs delstatsparlament trots massiv hatkampanj

UTRIKESSöndagen den 23 februari hölls delstatsval i Tysklands näst största stad Hamburg. Både mainstreammedier och politiskt etablissemang hade unisont hoppats på att nationalkonservativa AfD skulle åka ur delstatsparlamentet i skuggan av vansinnesdådet i Hanau tidigare i veckan då elva personer dödades. Trots en massiv hatkampanj från både medier, politiska partier och regelrätta vänsterextremister klarar sig dock AfD med god marginal kvar i Hamburgs delstatsparlament.

SYRIEN: Aleppo säkrat efter regeringsseger

INRIKESOmrådena kring Syriens tidigare finanscentrum Aleppo har befriats efter en blixtkrigsliknande syrisk offensiv där, som tvingade islamisterna att fly hals över huvud. Internationella flygplatsen har nu öppnat efter att ha varit stängd i nästan åtta år. Trump försökte efter ett telefonsamtal med Erdogan, som han prisade, att sätta press på Syrien och Ryssland att avbryta offensiven mot terroristerna i Idlib. Moskva har helt avfärdat dessa utspel från Washington och Ankara. Situationen är nu så pressad för terroristerna i al-Qaida att Turkiet inte längre har tid att dölja vapenleveranserna till dem, som nu sker helt öppet.

Ylva Johansson försvarar asylrätten efter ECHR:s dom

UTRIKESEU-kommissionären för inrikes frågor, Ylva Johansson (S), försvarar rätten för migranter att begära asyl, och även om denna rättighet ”inte kan erbjudas vid varje meter gräns” borde det vara möjligt, hävdade hon.

Italien drabbat av Coronaviruset – 132 smittade

UTRIKESItalien har på kort tid blivit det värst drabbade landet i Europa när det kommer till spridningen av det dödliga coronaviruset Covid-19. Från tre bekräftade fall på fredagsmorgonen har man nu nått 132 bekräftade fall på söndagsmorgonen. Två av patienterna har avlidit. Ett av Vatikanen initierat projekt, att donera hundratusentals ansiktsmasker till Kina, kan samtidigt ha bidragit till smittspridningen i Italien eftersom det nu råder en stor brist på ansiktsmasker för den egna befolkningen.

Delstatsval i Hamburg den 23 februari

UTRIKESEfter tumultet i Thüringen där liberala FDP fick ministerpresidentsposten i delstaten tack vare AfD har den omfattande moralpaniken lett till hets mot liberaler i Hamburg, valplakaten förstörs av vänsterextrema eller förses med dekalen ”Nazis auf dem Maul”. FDP kanske inte väljs in i Hamburgs delstatsparlament den 23 februari.

SYRIEN: Eldväxling mellan syrisk och turkisk militär, Eskalerande situation i Idlib

SYRIENSyriska regeringsstyrkor har säkrat landets viktigaste motorväg mellan huvudstaden Damaskus och Aleppo. Händelsen är en milstolpe i det nu nio år långa kriget i Syrien. Turkisk militär försökte blockera syrierna och skydda ”rebellerna” vid flera strategiska platser, men turkiska observationsplatser kringgicks och eldgivning bemöttes av syrisk militär. Turkiska soldater dödades vid minst två tillfällen. Ankara utlovar hämnd, men har hitintills nöjt sig med att hitta på hämndattacker som inte ägt rum. Syriska regeringsstyrkor har nu befriat runt halva den tidigare terroristkontrollerade Idlib-provinsen och står nu bara några få kilometer öst om provinshuvudstaden Idlib.

Syriska framgångar hyllas av LNA

Libyska nationella armén (LNA) hyllar i ett unikt uttalande den syriska armén och ger sitt stöd till landets regering under president Bashar Assad. LNA kallar även Turkiets president för ”imbecillen”, efter att syriska regeringsstyrkor med framgång skjutit tillbaka mot turkisk militär som försökte hjälpa terrorgrupper i Idlib-provinsen. För Damaskus innebär det ett kliv framåt på världsarenan.

Politiskt kaos efter att AfD hjälpte fram liberal ministerpresident

TYSKLANDDen 5 februari orsakade AfD i Thüringen politisk turbulens som skakar det politiska Tyskland. Med hjälp av AfD och kristdemokratiska CDU röstades en liberal fram till ministerpresidentposten istället för ex-kommunisten Bodo Rammelow. Liberalen kunde dock inte acceptera AfD-hjälpen och hoppade av redan följande dag. Händelserna har nu även fått följder för CDU på riksplanet, där Angela Merkels kronprinsessa lämnar sina uppdrag.

Gå till arkivet

Send this to a friend