Skip to Content

LÄKARE UTAN GRÄNSER skriver att de med sitt enda fartyg fört 16 000 migranter till Europa bara under årets sex första månader. Foton: MSF

Rasar mot uppförandekod som hindrar människosmuggling

PappersupplaganNya Tider v. 34

I ett pressmeddelande på Mynewsdesk har organisationen Läkare utan gränsers svenska avdelning rasat mot Italiens nya uppförandekod för besättningar som påstår sig bedriva sjöräddning på Medelhavet. Uppförandekoden har till syfte att hindra de NGO:er som snarare agerar taxitjänst åt migranter än att rädda liv. Läkare utan gränser är starkt emot uppförandekoden och meddelar att de nu inte längre kommer vara verksamma på Medelhavet. På vilket sätt uppförandekoden hindrar organisationen från verklig sjöräddning kan däremot ingen av deras svenska representanter svara på när Nya Tider ringer upp.

Publicerad: 23 augusti, 2017, 10:17

 • Svenska

Läs även

Italiens regering har satt ned foten mot asylaktivister som påstår sig vilja rädda människor från drunkning, men egentligen bara hjälper mestadels muslimska migranter att ta sig till Europa. Till dessa räknas bland annat Läkare utan gränser, Rädda barnen och den svenska tidningen Aftonbladet som chartrat ett skepp i detta syfte. Den gemensamma nämnaren för dessa ”sjöräddare” är att de aldrig tidigare haft något intresse för sjöräddning, att deras engagemang är begränsat till endast Medelhavet, där det endast är afrikanska migranter som försöker ta sig till Europa.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Bertil Andersson

  NyT ger mig hopp om att det kommer att växa fram en journalistkår som är namnet värd.
  Bra jobbat!

  • Varmlandstok

   Journalistyrket hinner nog att dö ut innan dess.
   Nu, när vem som helst kan publicera sig till låg kostnad på nätet, så blir konkurrensen hård från sådana, som har något att berätta och som dessutom skriver gratis.

   • Bertil Andersson

    Jag tror att människans behov av nyheter alltid kommer att finnas. Frågan är bara i vilken form vi kommer att få eller egenhändigt begära nyheter. Den tiden som har varit att det har funnits ett totalt monopol på nyheter är förbi. Detta börjar många inse därför har FB, Google, politiker mfl börjat införa beteenderegler på sina medier. Det heter ju så vackert att man skall inte vara det eller dat, inte prata illa, vara nazze, vara rasist, allt i godhetens namn. Det vill behålla sitt monopol på åsikter.
    Och jag tror inte att det är riktigt så hemskt som vissa vill göra gällande. Känns det gamla skuldspöket igen?

 • Klarsyn

  Ge inte en krona till “Läkare utan gränser”. Denna globalistorganisation, som det ju även framgår av namnet, är dessutom troligen finansierad av vänstermiljardären och globalisten Georg Soros.

 • Dacke

  Om “Läkare utan gränser” koncentrerade sin hjälp på den afrikanska kontinenten i stället skulle det rädda betydligt fler människor. Varför satsar inte Rädda barnen och Aftonbladet mer resurser på att hjälpa familjerna i Afrika? Det finns en enkel förklaring till det och som är att både Rädda barnen och Aftonbladet erhåller bidrag från organisationer som styrs av George Soros, vars syfte är att destabilisera Europa.
  Läkare utan gränser får således indirekt sitt levebröd från Soros. Antar att hela Bonnierkoncernen är med och finansierar liknande projekt i sann Bilderberganda?

Kemikalier i flingor

UTRIKESEnligt en studie från miljöorganisationen Environmental Working Group har man hittat skadliga mängder med miljögifter i flera matprodukter, däribland flera amerikanska märken av frukostflingor. Två av dessa säljs i Sverige.

Baltikum: Estniska myndigheter trakasserar rysk nyhetsbyrå

UTRIKESFör tillfället undanber sig bankerna i Estland allt samröre med den ryska nyhetsbyrån Sputnik. Enligt Sputniks tyska redaktion är orsaken till detta hinder som estniska myndigheter lägger i vägen för ryssarna. Sputniks farhågor är inte tagna ur luften. De baltiska staterna sköter över huvud taget sina kontakter med Ryssland på ett sätt som står i strid med egna nationella intressen.

Turkiet ger tyska stridsvagnar till jihadister – Underrättelsekällor varnar för konsekvenserna

UTRIKESTysk tidning avslöjar att Turkiet överlåtit tysksålda Leopard 2-stridsvagnar till en turkstödd ”rebellgrupp” i Syrien. Detta i strid med slutanvändarvillkoren i försäljningsavtalet och tysk lag rörande vapenexport. Rebellgruppen består av radikala islamister som vill införa en islamisk stat under sharia-lagar och har tidigare begått upprepade krigsbrott. Underrättelsekällor varnar nu för konsekvenserna av att jihadister utbildas att använda en avancerad stridsvagn, som är huvudvapnet i flera europeiska arméer, däribland den svenska.

Sverige ersätter namnet Vitryssland med Belarus – som en hyllning till ”civilsamhället”

UTRIKESI officiella sammanhang kommer det närliggande landet Vitryssland istället att kallas vid sitt ursprungliga namn, Belarus. Detta görs enligt utrikesminister Ann Linde för att ge belarusierna som folk erkännande för sin egen identitet, men framför allt som en markering att man från svensk sida stödjer det så kallade ”civilsamhället”, i realiteten den vänsterliberala oppositionen.

Groypers – ny högerrörelse i USA

UTRIKESPå senare tid har en ny högerrörelse börjat träda fram i USA. De kallas groypers, och är skeptiskt inställda till den konservatism som Republikanerna representerar idag. Det som definierar rörelsen är bland annat engagemanget för vita människor i den samtida amerikanska demografin, kritik mot HBTQ-rörelsen samt det de uppfattar som USA:s villkorslösa stöd till Israel. Den unge youtubern Nick Fuentes anses vara representativ för rörelsen och dess maskot är en variation av grodan Pepe.

Media kände till Epsteins övergrepp tre år innan de blev offentliga

UTRIKESEn majoritet av USA:s befolkning tror inte att den dömde sexförbrytaren Jeffrey Epstein verkligen begick självmord. Samtidigt visar en läckt inspelning att medieföretaget ABC News kände till anklagelserna mot Epstein redan för tre år sedan, men valde att tysta ned historien. Detta ska bland annat ha skett av hänsyn till brittiske prins Andrew, som umgicks mycket med Epstein i olika sammanhang.

Spektakulärt museiinbrott i Dresden

UTRIKESDresden – delstaten Sachsens huvudstad – kallas också för ”Florens vid Elbe”. Det eldhav som genom en allierad bombning i februari 1945 drabbade staden, och utplånade kända barockbyggnader, lyckades aldrig att knäcka de överlevandes vilja att återuppbygga staden. En av byggnaderna som endast delvis skadades var Grünes Gewölbe med sin skattkammare. Det var August II, ”August den starke” (1670-1733), kurfurste av Sachsen, kung av Polen och samtida med Karl XII som älskade prakt och lyx och byggde slottet Zwinger (idag museum) och samlade dyrbarheter, bland annat ädelstenar.

Komikern Sacha Baron Cohen kräver internetcensur

UTRIKESDen engelsk-judiske komikern Sacha Baron Cohen krävde i ett tal inför den judiska organisationen Anti-Defamation League att människors åsikter i betydligt högre grad bör censureras på sociala plattformar. I första hand gällde det enligt Cohen att tysta vita nationalister. Han påstod också i talet att om Facebook skulle ha funnits på trettiotalet så hade de låtit Hitler annonsera där genom trettio sekunder långa reklamfilmer för lösningen på ”det judiska problemet”.

Gå till arkivet

Send this to a friend