Skip to Content

LÄKARE UTAN GRÄNSER skriver att de med sitt enda fartyg fört 16 000 migranter till Europa bara under årets sex första månader. Foton: MSF

Rasar mot uppförandekod som hindrar människosmuggling

PappersupplaganNya Tider v. 34

I ett pressmeddelande på Mynewsdesk har organisationen Läkare utan gränsers svenska avdelning rasat mot Italiens nya uppförandekod för besättningar som påstår sig bedriva sjöräddning på Medelhavet. Uppförandekoden har till syfte att hindra de NGO:er som snarare agerar taxitjänst åt migranter än att rädda liv. Läkare utan gränser är starkt emot uppförandekoden och meddelar att de nu inte längre kommer vara verksamma på Medelhavet. På vilket sätt uppförandekoden hindrar organisationen från verklig sjöräddning kan däremot ingen av deras svenska representanter svara på när Nya Tider ringer upp.

Publicerad: 23 augusti, 2017, 10:17

 • Svenska

Läs även

Italiens regering har satt ned foten mot asylaktivister som påstår sig vilja rädda människor från drunkning, men egentligen bara hjälper mestadels muslimska migranter att ta sig till Europa. Till dessa räknas bland annat Läkare utan gränser, Rädda barnen och den svenska tidningen Aftonbladet som chartrat ett skepp i detta syfte. Den gemensamma nämnaren för dessa ”sjöräddare” är att de aldrig tidigare haft något intresse för sjöräddning, att deras engagemang är begränsat till endast Medelhavet, där det endast är afrikanska migranter som försöker ta sig till Europa.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Bertil Andersson

  NyT ger mig hopp om att det kommer att växa fram en journalistkår som är namnet värd.
  Bra jobbat!

  • Varmlandstok

   Journalistyrket hinner nog att dö ut innan dess.
   Nu, när vem som helst kan publicera sig till låg kostnad på nätet, så blir konkurrensen hård från sådana, som har något att berätta och som dessutom skriver gratis.

   • Bertil Andersson

    Jag tror att människans behov av nyheter alltid kommer att finnas. Frågan är bara i vilken form vi kommer att få eller egenhändigt begära nyheter. Den tiden som har varit att det har funnits ett totalt monopol på nyheter är förbi. Detta börjar många inse därför har FB, Google, politiker mfl börjat införa beteenderegler på sina medier. Det heter ju så vackert att man skall inte vara det eller dat, inte prata illa, vara nazze, vara rasist, allt i godhetens namn. Det vill behålla sitt monopol på åsikter.
    Och jag tror inte att det är riktigt så hemskt som vissa vill göra gällande. Känns det gamla skuldspöket igen?

 • Klarsyn

  Ge inte en krona till “Läkare utan gränser”. Denna globalistorganisation, som det ju även framgår av namnet, är dessutom troligen finansierad av vänstermiljardären och globalisten Georg Soros.

 • Dacke

  Om “Läkare utan gränser” koncentrerade sin hjälp på den afrikanska kontinenten i stället skulle det rädda betydligt fler människor. Varför satsar inte Rädda barnen och Aftonbladet mer resurser på att hjälpa familjerna i Afrika? Det finns en enkel förklaring till det och som är att både Rädda barnen och Aftonbladet erhåller bidrag från organisationer som styrs av George Soros, vars syfte är att destabilisera Europa.
  Läkare utan gränser får således indirekt sitt levebröd från Soros. Antar att hela Bonnierkoncernen är med och finansierar liknande projekt i sann Bilderberganda?

Feministen Victoria Kawesa dömd för misshandel

INRIKESInte hjälpte det att Victoria Kawesa, 44, anlitade den före detta justitieministern Thomas Bodström som försvarsadvokat. Hon dömdes till ansvar för misshandel även i hovrätten. Straffet blir villkorlig dom och dagsböter.

Polen: Nationalkonservativa PiS behåller makten

UTRIKESDen 13 oktober 2019 hölls val till Polens parlament, som består av två kammare: Sejmen och senaten. Varje röstande kan avge en röst på varje kammare. Resultatet var i stort i enlighet med prognoserna. Det innebär att sittande regerings-listan Lag och rättvisa (PiS) fick knappt 44 procent av rösterna till sejmen. Huvudalternativet till PiS, den vänsterliberala Medborgarkoalitionen fick hela 17 procent mindre röster och slutade på drygt 27 procent.

Storbritanniens värste pedofil mördad

BROTT OCH STRAFFRichard Huckle, 33, hittades den 13 oktober död i sin fängelsecell, knivhuggen till döds av en annan fånge. Så slutade livet för den man som kallats för Storbritanniens värste pedofil.

Betalda klimataktivister finansieras av Soros

Den snabbt växande vänsterextrema klimataktivistorganisationen Extinction Rebellion har genom interna dokument avslöjats att betala sina ledande aktivister med stora summor pengar. Pengar som doneras till dem bland annat av välbärgade personer. Nya Tider har kommit över dokument som visar att en av dessa är finansmannen George Soros.

Polen visar vägen

UTRIKESSöndagen den 13 oktobers val till det polska parlamentet (Sejm) och Senaten ledde till en seger för de polskvänliga, det vill säga äkta europeiska värderingar. Enligt beräkningar i skrivande stund fick partiet PiS drygt 43 procent av polackernas röster. Det innebär en komfortabel övervikt i landets parlament.

Regeringsfientliga oroligheter i Irak: Kanske på anstiftan av USA

UTRIKESOroligheter pågår i Irak och de upproriska kräver presidentens avgång. Källor utanför systemmedierna hävdar att USA är anstiftare till oron och att skälet är amerikanskt missnöje med en president som för en i tilltagande grad självständig och USA:s intressen motsatt politik. En brittisk veteranpolitiker gör en egen analys: Oroligheterna håller på att få tyngdpunkt bland shiiterna.

Saudiska markstyrkor tillintetgjorda

UTRIKESHouthi-rörelsen, som sedan 2015 kämpar mot den saudiskledda militära interventionen av Jemen, har genomfört ett storskaligt bakhåll på gränsen till södra Saudiarabien som resulterat i massiva förluster för Riyadh och dess allierade. Tusentals saudiskledda koalitionssoldater dödades, skadades och tillfångatogs. Det skedde mindre än två veckor efter houthiernas förödande luftattack den 14 september mot två mycket viktiga oljeanläggningar i Saudi­arabien, vilket i ett slag halverade oljediktaturens export. Västmedia har valt att ignorera eller tona ned den historiska nyheten.

Finska journalister ville byta namn på Negerön – staten stoppar namnbytet

UTRIKESI Finland har Norra Karelens journalistförening länge varit obekväma med namnet på journalisternas egen rekreationsö – Negerön. I februari beslutade journalisterna på sitt årsmöte att namnet är kränkande och därför ska bytas. Men nu meddelar Lantmäteriet i Finland att något namnbyte inte kommer att beviljas. Beslutet går stick i stäv med den bedömning som Lantmäteriet i Sverige gör, som nyligen tog bort det sista ortsnamnet med ordet ”neger”.

Gå till arkivet

Send this to a friend