Skip to Content

LÄKARE UTAN GRÄNSER skriver att de med sitt enda fartyg fört 16 000 migranter till Europa bara under årets sex första månader. Foton: MSF

Rasar mot uppförandekod som hindrar människosmuggling

PappersupplaganNya Tider v. 34

I ett pressmeddelande på Mynewsdesk har organisationen Läkare utan gränsers svenska avdelning rasat mot Italiens nya uppförandekod för besättningar som påstår sig bedriva sjöräddning på Medelhavet. Uppförandekoden har till syfte att hindra de NGO:er som snarare agerar taxitjänst åt migranter än att rädda liv. Läkare utan gränser är starkt emot uppförandekoden och meddelar att de nu inte längre kommer vara verksamma på Medelhavet. På vilket sätt uppförandekoden hindrar organisationen från verklig sjöräddning kan däremot ingen av deras svenska representanter svara på när Nya Tider ringer upp.

Publicerad: 23 augusti, 2017, 10:17

 • Svenska

Läs även

Italiens regering har satt ned foten mot asylaktivister som påstår sig vilja rädda människor från drunkning, men egentligen bara hjälper mestadels muslimska migranter att ta sig till Europa. Till dessa räknas bland annat Läkare utan gränser, Rädda barnen och den svenska tidningen Aftonbladet som chartrat ett skepp i detta syfte. Den gemensamma nämnaren för dessa ”sjöräddare” är att de aldrig tidigare haft något intresse för sjöräddning, att deras engagemang är begränsat till endast Medelhavet, där det endast är afrikanska migranter som försöker ta sig till Europa.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Bertil Andersson

  NyT ger mig hopp om att det kommer att växa fram en journalistkår som är namnet värd.
  Bra jobbat!

  • Varmlandstok

   Journalistyrket hinner nog att dö ut innan dess.
   Nu, när vem som helst kan publicera sig till låg kostnad på nätet, så blir konkurrensen hård från sådana, som har något att berätta och som dessutom skriver gratis.

   • Bertil Andersson

    Jag tror att människans behov av nyheter alltid kommer att finnas. Frågan är bara i vilken form vi kommer att få eller egenhändigt begära nyheter. Den tiden som har varit att det har funnits ett totalt monopol på nyheter är förbi. Detta börjar många inse därför har FB, Google, politiker mfl börjat införa beteenderegler på sina medier. Det heter ju så vackert att man skall inte vara det eller dat, inte prata illa, vara nazze, vara rasist, allt i godhetens namn. Det vill behålla sitt monopol på åsikter.
    Och jag tror inte att det är riktigt så hemskt som vissa vill göra gällande. Känns det gamla skuldspöket igen?

 • Klarsyn

  Ge inte en krona till ”Läkare utan gränser”. Denna globalistorganisation, som det ju även framgår av namnet, är dessutom troligen finansierad av vänstermiljardären och globalisten Georg Soros.

 • Dacke

  Om ”Läkare utan gränser” koncentrerade sin hjälp på den afrikanska kontinenten i stället skulle det rädda betydligt fler människor. Varför satsar inte Rädda barnen och Aftonbladet mer resurser på att hjälpa familjerna i Afrika? Det finns en enkel förklaring till det och som är att både Rädda barnen och Aftonbladet erhåller bidrag från organisationer som styrs av George Soros, vars syfte är att destabilisera Europa.
  Läkare utan gränser får således indirekt sitt levebröd från Soros. Antar att hela Bonnierkoncernen är med och finansierar liknande projekt i sann Bilderberganda?

Turkiets interventioner i Libyen

UTRIKESI dag tävlar Turkiet om titeln ”toppligist” i både Europa och Nordafrika. Förutom spionskandalen med Frankrike har Turkiet direkt lagt sig i den libyska konflikten på ett omfattande och kontroversiellt sätt, vilket har fördjupat de befintliga spänningarna.

Trumpadministrationen meddelar att USA lämnar WHO i juli 2021

UTRIKESTrumpadministrationen lämnade in ett meddelande om utträde ur Världshälsoorganisationen till FN:s generalsekreterare under tisdagen, sade en högt uppsatt tjänsteman inom administrationen till Fox News, efter att president Trump i veckor har kritiserat WHO:s hantering av coronaviruspandemin och vad han kallar deras pro-Kina-partiskhet.

Rysk miljardär vill köpa hotade statyer från USA

UTRIKESDen ryske miljardären Andrey Filatov erbjuder sig att köpa två statyer som BLM-demonstranter vill ha bort från amerikanska städer och säger att både president Theodore Roosevelt och pionjären Alexander Baranov lämnade ett ”positivt intryck” på hans land

Tysklands kvinnliga ledare upplöser elitstyrka

UTRIKESDen tyska regeringen – förbundskansler Angela Merkel, försvarsminister Kramp-Karrenbauer och Agnieszka Brugger, en grön parlamentsledamot i parlamentets försvarsutskott – har beslutat sig för att upplösa en elitsoldatenhet.

Ny fransk justitieminister vill att Le Pens parti förbjuds

UTRIKESDen stora överraskningen inom den nya franska regeringen efter ombildningen är utnämnandet av advokaten Éric Dupond-Moretti till justitieminister.

Populär schackkanal drabbad av YouTubes algoritm mot ”rasism”

UTRIKESAtt säga saker som ”vit löpare slår svart bonde” är nu för rasistiskt för Googles artificiella intelligens.

Det mongoliska böldpestutbrottet nu också upptäckt i Kina

UTRIKESKina har rapporterat ett fall av böldpest i inre Mongoliets autonoma region. Nyheten sammanfaller med en rapport från den angränsande Mongoliska republiken där hälsomyndigheterna har identifierat två fall.

WHO fick först veta om coronaviruset via Internet

UTRIKESWHO reviderar sin tidslinje och säger att de först hörde om coronavirus på Internet, inte från kinesiska myndigheter. Detta väcker ytterligare frågor om WHO:s kopplingar till Kina.

Gå till arkivet

Send this to a friend