Skip to Content

KRÖNIKA

Rasism finns, men inte raser

Publicerad: 2 december, 2016, 14:12

 • Svenska

Läs även

Evyn Redar heter en 23-årig tjej som skriver krönikor i gratistidningen Metro. Den 18 november berättade hon om hur hon gick in på den nationalsocialistiska organisationen Nordfronts hemsida, efter deras stora demonstration i Stockholm den 12 november. Hon upptäckte att deras samhällsbild liknar hennes egen och skrev: ”Vi ser samhällsklyftorna och kämpar starkt för att få bort dem och vi välkomnar alla i vår kamp”. Nordfront slåss för vita laget medan hon slåss för de svarta, eller, som det heter i hennes kretsar: de rasifierade. Lite elakt nynnar jag en strof av Cornelis: ”samma demonstranter här som där”. Kanske jag hellre borde ha sjungit: ”samma rasister här som där”.

Evyn Redar. Foto: Instagram

Evyn Redar. Foto: Instagram

De rasifierade anser att de diskrimineras på grund av att de inte är vita. Tyvärr syns det inte på bilden att Evyn Redar inte är vit. Såvitt jag kan se är hon minst lika vit som jag. Av flera skäl är det förvirrande. Ett är att hon skriver kritiskt i sina krönikor om vårt rasistiska Sverige och den så kallade vithetsnormen. Ett annat är att de rasifierade inte anser att det finns några raser, men däremot rasism. Inte bara en liten skvätt rasism utan vårt samhälle är fullkomligt genomdränkt av rasism. Därför kräver de rasifierade säkra rum, dit de vita inte har tillträde. Vad strävar de rasifierade efter? Ett samhälle med omvänd apartheid?

De vita finns tydligen också, trots att det inte finns raser. Sverige härbärgerar den mest privilegierade vitheten i världen, det ”germanska skönhetsidealet”. Vi är långa och välväxta, har ljus hy, blont hår och blå ögon. Jag ser mig själv i spegeln, stryker mig över skulten och blir både förvånad och belåten. Jaså, det är så jag ser ut!

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Karl-Olov Arnstberg

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Nog är det så alltid! Brukar vända på alla anklagelser mot “vita” till “svarta” och vips blir det i högsta grad rasistiskt? Vi har vant oss vid tillmälen “White trash” utan att ta illa upp, men försök vända på det till “black trash” och då är man evigt dömd som en fullblods rasist. Snart kan vi inte använda uttryck som, “jobba svart” en “svart själ” “se allt i svart” eller “svart som natten” o.s.v.? Frågan är om vi kan sjunga sången “gamle svarten?
  Har lagt märke till att ingen av dessa “vithatare” har ett arbete som de fått p.g.a. studiemeriter, utan enbart på sina politiska ställningstaganden, som snabbt snappas upp av pk-medierna och SVT och SR där en anställning väntar och då utan vidare konkurrens.

 • Bhoman

  Det finns hur mycket Karlgöra som helst , men inte att enda Kvinnogöra .

  Same , Same but different .

Beslutet: Nordiska motståndsrörelsen förbjuds i Finland

INRIKESNordiska Motståndsrörelsens finska avdelning förbjuds i Finland och måste avveckla all verksamhet. Det är innebörden av ett beslut från Finlands högsta domstol den 22 september.

Europeiska unionens enorma lån skapar ett imperium

OPINION: JAAK MADISONDet är svårt att greppa ett så stort belopp som de 750 miljarder euro, över 7 800 miljarder svenska kronor, som EU nu beslutat att låna. Som jämförelse är den svenska statens inkomster år 2020 cirka 1 000 miljarder kronor. Syftet med lånet sägs vara att stödja medlemsländernas ekonomier – med både lån och rena bidrag – men den estniske EU-parlamentarikern Jaak Madison menar att det egentliga målet är att förskjuta ännu mer makt till den icke-folkvalda EU-kommissionen. I veckans debattartikel skriver han att globalisterna utnyttjar den ekonomiska krisen till att omvandla EU från ett samarbetsprojekt till ett överstatligt imperium med egen beskattningsrätt över medlemsländerna.

Klimatanpassning som samtalsterapi

KRÖNIKAMed det dubbla och motstridiga uppdraget att dels producera elektricitet och dels förverkliga svensk klimatpolitik tycks statliga Vattenfall nu ha övergått till att försöka lugna både kunder och politiker med samtalsterapi.

Brittiska skolor ska tvingas undervisa om hbtq

STORBRITTANIENDen brittiska myndigheten för tillsyn av läroanstalter, Ofsted, kommer hädanefter underkänna skolor som inte undervisar om samkönade relationer och könsbyten. Riktlinjerna gäller för både gymnasie- och grundskolor, men de senare ges möjlighet att själva bedöma vid vilken ålder det är lämpligt att eleverna tar del av ämnet.

Amerikanska ubåtsbesättningar utrustas med lasergevär – Lågintensivt laserkrig har börjat i det tysta

MILITÄRTEKNIKLaservapen blir allt vanligare förekommande i flera länders väpnade styrkor. De är dock optiskt bländande vapen snarare än de energivapen från filmens värld som många kanske tänker på när de hör namnet. De är tänkta att förblinda fiender och elektronisk optik på till exempel målsökare och drönare. USA har nu utrustat både fartyg och besättningsmän med dessa vapen. Laserbländaren hjälper till exempel till att försvara ubåtar när de tvingas korsa trånga vattenvägar i ytläge och därmed är utsatta. Kina har redan använt dessa lasrar vid flera tillfällen mot bland annat amerikansk militär. I samma takt som vapnen blir vanligare kommer också incidenterna med dem att bli det, inte minst just för att de är icke-dödliga.

Svart magi

KRÖNIKAMellanskiktarnas eget bidrag till politiken är en sorts svart magi, nämligen föreställningen att man kan bli ”vad man vill”. Den här tanken är oerhört fascinerande och förförisk, men den är bara en fantasi. Och den har klara gränser. Verklighet och sanning, till exempel.

Regeringens inbördeskrig

KRÖNIKA

Black Lives Matter – redskap för att införa socialism i USA

OPINION: DAN AHLMARKBlack Lives Matter har på ytan attraktiva och rent av självklara budskap om rättvisa och kritik mot polisens övervåld – ett övervåld som också andra grupper än svarta kritiserat. Rörelsens manifestationer, som ofta urartar i kravaller, har dock delat USA, då det blir allt mer uppenbart att BLM inte nöjer sig med mindre än att införa marxism i Förenta staterna. Den slutsatsen drar veckans debattör, författaren Dan Ahlmark.

Gå till arkivet

Send this to a friend