Skip to Content

Om alla som besöker Nya Tider denna månad stödde verksamheten med 10 kronor skulle vi kunna ge ut en dagstidning. Swisha till 123 037 97 35.
Stiftelsen Friends jobbar mot mobbning och anser att rasismen i skolan är problematisk. Foto: Friends.se
INRIKES

Rasism mot svenskar – ett icke-problem enligt Stiftelsen Friends

Digital utgåva

Stiftelsen Friends som skall arbeta mot mobbning, framför allt i skolan, har nu startat gratis webbkurser med bland annat poddmaterial som skall tjäna som verktyg för att motverka så kallad rasism i skolan. Nya Tiders granskning visar dock att kurserna är starkt afrocentriska och lägger skulden för rasismen på vita. Och rasism mot etniska svenskar, det är ett icke-problem, säger Friends till Nya Tider.

Publicerad: 9 november, 2019, 17:32

  • Svenska

Läs även

Den 1 november sände SVT ett nyhetsinslag där man berättade att Stiftelsen Friends, som skall arbeta mot mobbning genom utbildningar och kurser, nu erbjuder antirasismkurser via Internet. Kurserna riktar sig till skolpersonal och skall tjäna som verktyg för att motverka den så kallade rasismen i skolan, som enligt Friends skall vara ett oerhört problem. I de olika kursavsnitten, där det även finns poddmaterial, medverkar diverse forskare som specialiserat sig på så kallad rasism. Friends sakkunnige expert Patrick Konde, som sysslar med rasismfrågor, får yttra sig utan att SVT ställer några kritiska motfrågor eller granskar de ansvariga närmare, vare sig det handlar om lojaliteter eller agendor.

Men vem är nu denne Patrick Konde? Förutom att han tituleras som expert på rasism vid Stiftelsen Friends så är han en uttalad afroaktivist, sammankopplad med föreningen Afrosvenskarnas riksförbund, som ofta bedriver aggressiv opinionsbildning mot vita. Därtill har han en bakgrund som magisterstudent vid Uppsala universitet och föreläser fortfarande där med jämna mellanrum.

Att han har en tydlig vänsteragenda är tydligt eftersom han på Facebook även gillar sidan ”Sverigedemokraterna i riksdagen, nej tack” plus en annan sida som aktivt stödjer den marxist-leninistiske krigaren Che Guevara. På Facebook gillar han också den vänsterradikala organisationen Antirasistiska akademin, ARA. Det är ett löst sammansatt nätverk av invandrarakademiker eller svenska dito som utan förbehåll stödjer tanken på det mångkulturella samhället. De verkar ofta opinionsbildande i media och gentemot andra samhällsaktörer. Men att Patrick Konde gillar ARA på Facebook är ingen slump, för när det gäller de antirasistiska kurserna som han för Friends räkning har tagit fram skall det visa sig att kopplingen till Antirasistiska akademin inte slutar med gillanden på sociala medier.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • bellanote

    Jeg menar og ser at Sverige er på vei i avgrunnen. Det er helt sjokkerende at politi og politikere stilltiende ser på hva som skjer i Sverige. Jeg er sjokket og reiser aldri dit mer. Europa er totalt ødelagt av venstre media politikere og politi.

”En seger för demokratin” – Arnstberg om den friande NMR-domen

INRIKESDet är inte olagligt med en viss färg på kläderna eller en viss gångstil. Det slår nu Göteborgs tingsrätt fast när man friar ett antal medlemmar ur nationalsocialistiska Nordiska motståndsrörelsen (NMR) som stått åtalade för hets mot folkgrupp under en demonstration i samband med bokmässan i Göteborg 2017. Karl-Olov Arnstberg har kommenterat den principiellt viktiga domen för Nya Tider.

Ödeshög höjer skatten: Kommunalrådet fruktar ”ökad främlingsfientlighet”

INRIKESÖdeshögs kommun i Östergötland måste höja skatten för att få budgeten att gå ihop. Orsaken är, utöver ”åldrande befolkning” och ”ökat behov av försörjningsstöd”, de demografiska förändringarna; kommunens stora asylmottagande. Nu oroar sig kommunstyrelsens ordförande för risken för ”ökad främlingsfientlighet”.

SD är nu Sveriges största parti

INRIKESI Aftonbladet/Demoskops undersökning har nu Sverigedemokraterna gått om Socialdemokraterna som Sveriges största parti för första gången. Nästan var fjärde väljare skulle lägga sin röst på partiet om det vore val idag.

Sprängningarna gör Sverige unikt i världen

INRIKESI år har det hittills skett 99 sprängdåd, vilket är en stor ökning från fjolårets 39 under samma period. Kriminologen Amir Rostami menar att situationen ”saknar motstycke i Europa” och att den ”kan liknas vid länder med lång historia av terrorism”. Även rikspolischef Anders Thornberg tillstår att ”vi ser ingen motsvarighet internationellt”.

Fd. OS-boxaren Patrick Bogere får fem års fängelse för tortyrkidnappning

INRIKESEn man kidnappades och utsattes därefter för en tortyrliknande misshandel. Orsaken uppges vara spelskulder och en fordringsägare anlitade Bandidos för att driva in skulden. Nu har fem afrikaner och en libanes dömts till fängelsestraff. En av de dömda är Patrick Bogere, som boxats för Sverige på OS.

Lokal vänsterpartist vill se folkomröstning om tiggeriförbud i Järfälla – lämnar partiet och blir politisk vilde

INRIKESChristoffer Hörnhagen, vänsterpartistisk kommunpolitiker i Järfälla, lämnar nu sitt parti i protest mot att han tycker att partiet sviker i flera viktiga frågor samt tillämpar härskartekniker internt gentemot partikamrater som vågar trotsa en trång åsiktskorridor. Den avgörande frågan blev dock synen på om Järfälla kommun skall hålla en folkomröstning angående ett tiggeriförbud, något han tycker är rimligt av demokratiskäl. Nu har han blivit politisk vilde i fullmäktige.

Stockholmare demonstrerade för återvandring – kritiserades av församling

INRIKESI Stockholm arrangerade gruppen ”Stockholmare för ett suveränt Sverige”, som tidigare har arrangerat demonstrationer för ett utträde ur EU och till stöd för yttrandefriheten, den 3 november en demonstration under parollen ”mot befolkningsutbyte och för återvandring”. Valet av plats kritiseras av Judiska församlingen.

Pedofil åtalad för ny barnvåldtäkt

BROTT OCH STRAFFPedofilen som tidigare dömts för flera brott, inklusive barnpornografi och våldtäkt av en tolvårig flicka, står nu åtalad på nytt för nya våldtäkter mot ett annat barn. Åtalet rör ett flertal brutala våldtäkter mot en åttaårig flicka han varit bekant med.

Gå till arkivet

Send this to a friend