Skip to Content

Pressad av dåliga opinionssiffror och AfD:s framgångar har Angela Merkel gjort en helomvändning i asylfrågor och vill nu se fler utvisningar och ett ökat frivilligt återvändande. Samtidigt vill regeringen lösa Tysklands demografiska problem med hjälp av en inströmning av uppemot 300 000 invandrare per år. Foto: Die Bundeskanzlerin
TYSKLAND

Regeringen vill både utvisa fler och öka befolkningen med invandring

Efter migrantkrisen i slutet av 2015 var Tyskland ett av de länder i Europa som längst höll fast vid den gamla invandringspolitiken. I takt med det folkliga motståndet har dock regeringen Merkel tvärvänt och infört restriktioner, lagt fram förslag om ökade utvisningar och ökade återvandringsbidrag. Samtidigt säger sig regeringen vilja öka landets befolkning – med hjälp av invandring.

Publicerad: 23 februari, 2017, 18:03

  • Svenska

Läs även

Vikande opinionssiffror, ökade kostnader, invandrarrelaterad brottslighet, islamistisk terrorism och ökat stöd för invandringskritisk opposition tvingade slutligen förbundskansler Angela Merkel att likt den svenska regeringen dra i nödbromsen. Från att länge ha vägrat anta en mer realistisk asylpolitik lovar nu Merkel att begränsa det stora inflödet, ställa mer krav på invandrarna, utvisa fler och öka återvandringsbidragen. Den 1 februari framlade dock förbundsregeringen i Berlin en plan för hur landets demografiska problem ska lösas, där det bland annat föreslås ökad invandring.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Bertil Andersson

    Om politikerna inte snor så mycket ur pensionspengarna så har vi råd att ha en äldre befolkning. Förr i tiden så fungerade det alldeles utmärkt med gästarbetare. jag tror inte en sekund på det demografiska nyset. Det demografiska har ju både Löfven och Merkel ylat om länge. Om det saknas pengar i pensionsfonderna så kan ju plutten Löfven höja rösten och säga åt Göran Persson att betala tillbaka de 358 miljarder han snodde ur pensionsfonderna. ”Betalas tillbaka krona för krona”. Plutten, hängde du med?

  • Dacke

    Merkel talar tyst om den ökade brottsligheten som följer i invandringens spår. Det finns ett land norr om Tyskland som har ännu större problem med brottsligheten, men det bör vi tala tyst om, för annars blir vi kallade landsförrädare (Åkesson – Karlsson). I vanliga fall är det Reinfeldt, Bildt och Löfven som kallas landsförrädare och som sålt ut Sverige och därmed ökat den svenska brottsligheten med några tusen procent. Ja, det brukar gå så när ett land styrs av inkompetenta och deras dagar är snart räknade i.o.m. alla val som står för dörren.
    Det finns ingen utbildning för den som vill bli ”politiker” men en bra vägledning är att ta del av studiemateriel och vad som krävs för att bli diplomat? Gå in på nätet och ni finner att ingen av våra lättviktare klarar av första sidan.

  • Samtidigt som arbetslösheten är hög, resurserna sinar och CO2 (visserligen felaktigt enligt evidensen) ses som ett problem vill man mot all logik förvärra problemet.

Muslimer grävde upp barngrav – dumpade kroppen vid väg

UTRIKESEfter att en tre dagar gammal flicka avlidit och begravts samlades en grupp muslimska män efter en uppmaning av imamer, grävde upp kroppen och dumpade den på en väg – för att flickan enligt dem var ”otrogen”.

Frauke Petry frikänd från bedrägeri, men fortsatt splittring inom AfD

UTRIKESFörra partiledaren för Alternativ för Tyskland (AfD), Frauke Petry, blev i maj frikänd i Tysklands högsta domstol (Bundesgerichtshof) i Karlsruhe från anklagelsen att med orätt ha tjänat pengar på sina politiska uppdrag samt gjort sig skyldig till osant intygande. Domen har vunnit laga kraft. Frauke Petry är numera partilös ledamot av Förbundsdagen fram till valet 2021. Hennes politiska karriär speglar motsättningen i partiet mellan en radikalt nationalistisk, en medlande och en mer konservativ falang inom partiet.

Eric Zemmour: BLM-upploppen visar samband mellan AFA och invandrare

UTRIKESI en intervju på CNews diskuterade den populäre franske kommentatorn Eric Zemmour upploppen i Black Lives Matter. Han påpekade att trots att de är iscensatta i vitt skilda länder, har de alla samma tillvägagångssätt.

Argentina i konkurs – för nionde gången

UTRIKESI december 2019 tillträdde Alberto Fernández som ny president i Argentina. Hans nya vänstermittenregering har dock fått en tuff start, och nu meddelar landet att de inte kan betala räntor på 500 miljoner amerikanska dollar till utländska obligationsägare. Argentinas mål är att undvika en liknande ekonomisk härdsmälta som 2001, då landet noterades för historiens största statskonkurs då fordringsägare förlorade 80 miljarder dollar. Nya Tider reder ut vad de inställda betalningarna innebär för Argentina och vad en statskonkurs innebär.

Zimbabwes vicepresident anklagar vita för landets svåra ekonomiska situation

UTRIKESZimbabwes vicepresident Kembo Mohadi har anklagat vita människor för landets dåliga ekonomiska läge. Zimbabwe har varit i recession sedan självständigheten från Storbritannien 1980 eftersom de tidigare koloniherrarna inte hade lärt dem hur man gör affärer, säger Mohadi till ZBC TV.

Arkitekturen – nästa stora kulturstrid i Sverige?

REPORTAGEModernister och vänsterpolitiker menar att försök till demokratisk styrning över offentlig arkitektur är att jämföra med Nazityskland. Och de klassiska stilar som europeiska arkitekter har förfinat under tre tusen år för med sig otäcka värden. Men när allt fler förespråkare av de klassiska skolorna nu höjer sina röster så står modernisterna inte längre oemotsagda. Bland andra Sverigedemokraterna driver aktivt på med egna förslag på klassiska byggnader. ”Prisbilden är alltid högst där det inte är modernistiskt, många tycker att äldre arkitektur är väldigt vacker”, förklarar Peter Wallmark, gruppledare för SD i Stockholm.

Turkiets interventioner i Libyen

UTRIKESI dag tävlar Turkiet om titeln ”toppligist” i både Europa och Nordafrika. Förutom spionskandalen med Frankrike har Turkiet direkt lagt sig i den libyska konflikten på ett omfattande och kontroversiellt sätt, vilket har fördjupat de befintliga spänningarna.

Trumpadministrationen meddelar att USA lämnar WHO i juli 2021

UTRIKESTrumpadministrationen lämnade in ett meddelande om utträde ur Världshälsoorganisationen till FN:s generalsekreterare under tisdagen, sade en högt uppsatt tjänsteman inom administrationen till Fox News, efter att president Trump i veckor har kritiserat WHO:s hantering av coronaviruspandemin och vad han kallar deras pro-Kina-partiskhet.

Gå till arkivet

Send this to a friend