Skip to Content

Pressad av dåliga opinionssiffror och AfD:s framgångar har Angela Merkel gjort en helomvändning i asylfrågor och vill nu se fler utvisningar och ett ökat frivilligt återvändande. Samtidigt vill regeringen lösa Tysklands demografiska problem med hjälp av en inströmning av uppemot 300 000 invandrare per år. Foto: Die Bundeskanzlerin
TYSKLAND

Regeringen vill både utvisa fler och öka befolkningen med invandring

Efter migrantkrisen i slutet av 2015 var Tyskland ett av de länder i Europa som längst höll fast vid den gamla invandringspolitiken. I takt med det folkliga motståndet har dock regeringen Merkel tvärvänt och infört restriktioner, lagt fram förslag om ökade utvisningar och ökade återvandringsbidrag. Samtidigt säger sig regeringen vilja öka landets befolkning – med hjälp av invandring.

Publicerad: 23 februari, 2017, 18:03

  • Svenska

Läs även

Vikande opinionssiffror, ökade kostnader, invandrarrelaterad brottslighet, islamistisk terrorism och ökat stöd för invandringskritisk opposition tvingade slutligen förbundskansler Angela Merkel att likt den svenska regeringen dra i nödbromsen. Från att länge ha vägrat anta en mer realistisk asylpolitik lovar nu Merkel att begränsa det stora inflödet, ställa mer krav på invandrarna, utvisa fler och öka återvandringsbidragen. Den 1 februari framlade dock förbundsregeringen i Berlin en plan för hur landets demografiska problem ska lösas, där det bland annat föreslås ökad invandring.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Bertil Andersson

    Om politikerna inte snor så mycket ur pensionspengarna så har vi råd att ha en äldre befolkning. Förr i tiden så fungerade det alldeles utmärkt med gästarbetare. jag tror inte en sekund på det demografiska nyset. Det demografiska har ju både Löfven och Merkel ylat om länge. Om det saknas pengar i pensionsfonderna så kan ju plutten Löfven höja rösten och säga åt Göran Persson att betala tillbaka de 358 miljarder han snodde ur pensionsfonderna. “Betalas tillbaka krona för krona”. Plutten, hängde du med?

  • Dacke

    Merkel talar tyst om den ökade brottsligheten som följer i invandringens spår. Det finns ett land norr om Tyskland som har ännu större problem med brottsligheten, men det bör vi tala tyst om, för annars blir vi kallade landsförrädare (Åkesson – Karlsson). I vanliga fall är det Reinfeldt, Bildt och Löfven som kallas landsförrädare och som sålt ut Sverige och därmed ökat den svenska brottsligheten med några tusen procent. Ja, det brukar gå så när ett land styrs av inkompetenta och deras dagar är snart räknade i.o.m. alla val som står för dörren.
    Det finns ingen utbildning för den som vill bli “politiker” men en bra vägledning är att ta del av studiemateriel och vad som krävs för att bli diplomat? Gå in på nätet och ni finner att ingen av våra lättviktare klarar av första sidan.

  • Samtidigt som arbetslösheten är hög, resurserna sinar och CO2 (visserligen felaktigt enligt evidensen) ses som ett problem vill man mot all logik förvärra problemet.

Cypern kallar Turkiet för ”piratstat”

UTRIKESTurkiet har ännu en gång försökt att borra efter olja och gas på cypriotiskt territorialvatten. Detta skedde dagen efter att EU hade varnat Turkiet för att återuppta borrningarna. Turkiet å sin sida hävdar att EU är partiska och har fördomar mot turkcyprioter.

Politisk jordbävning i Moskva eller en kraftigare och mer handlingskraftig regering?

UTRIKESNär nyheten om att den ryska regeringen hade avgått blev rubrikerna stora. Vad många trodde sig få en vittring på var ett politiskt sammanbrott. Ingalunda! En noggrann uppföljning av händelserna och den ryske presidentens tal och kommentarer under december 2019 signalerade mer än tydligt att en politisk inrikes och utrikes kursförändring är i antågande. Med andra ord, ett klargörande vad Kreml kommer att prioritera och vilka vänner inom utrikespolitiken man väljer att stödja.

Nigerianer terroriserar italiensk stad

UTRIKESDen nigerianska maffian har jobbat hårt i den italienska staden Padua. På mindre än 24 timmar skedde två uppmärksammade brott i stadens centrum.

Staden Efesos i Turkiet – betydande för kristendomens spridning

HISTORIAEfesos är en arkeologisk plats i nuvarande Turkiet. Under antiken var den en viktig hamnstad på Mindre Asiens västkust, och från omkring 133 f.Kr. utgjorde staden en del av Romarriket. Den var strategiskt ett mycket bra val av aposteln Paulus när han skulle sprida kristendomens budskap. Där grundade han en församling, som kom att bli den mest inflytelserika i provinsen.

Ett besök på Vårsalongen 2020

KULTURNya Tiders utsände blev positivt överraskad av årets ”Vårsalong” på Liljevalchs konsthall i Stockholm. Innehållet är som sig bör mycket varierat, högt och lågt om vartannat, och går inte att sammanfatta. Det finns något för alla smaker, barnsligheter men också en hel del väl genomarbetade verk.

Bidragsfusket och slappheten i stats­förvaltningen kan leda till regeringskris

ANALYSBidragsbrotten ökade med 467 procent mellan 2009 och 2018. Det framgår av statistik som publicerats på Åklagarmyndighetens hemsida. Enligt vissa källor uppgår de felaktiga utbetalningarna från välfärdssystemen till cirka 17 miljarder kronor per år. En grund­läggande förutsättning för att det skall kunna ske är allvarliga brister i och kring befolkningsregistret. Regeringen har blundat för problemet i många år och nu hotar en regeringskris.

Coronaviruset misstänks ha nått Europa – 26 döda

UTRIKESDet nya kinesiska coronaviruset, vilket bekräftats ha smittat 850 och dödat 26 personer, kan ha nått Europa. I Finland har man två möjliga fall och i Storbritannien har man 14 misstänkta fall. Ett flertal länder, främst i Sydostasien, har bekräftade fall av virussmittade. Samtidigt har kinesiska staten kallat in armen och stängt av 14 städer, den kinesiska muren, samt ställt in flera officiella firanden av det kinesiska nyåret. Bilder från kinesiska medborgare på sociala medier visar samtidigt skräckscener från de drabbade städerna. Det har även förekommit en handfull fall av misstänkt sjuka i Sverige.

”Flyktingar” reser fortfarande på semester till landet de sökt asyl från

INRIKESTrots att företeelsen uppmärksammats i flera år av alternativa medier och röster, åker personer som kommit till Sverige som asylsökande fortfarande på semester till landet de säger sig ha flytt från. Enligt regelverket kan en person efter erhållet uppehållstillstånd befinna sig utomlands i upp till två år, och i praktiken återkal­las knappt något uppehållstillstånd på grund av falska uppgifter vid ansökan.

Gå till arkivet

Send this to a friend