Skip to Content

Pressad av dåliga opinionssiffror och AfD:s framgångar har Angela Merkel gjort en helomvändning i asylfrågor och vill nu se fler utvisningar och ett ökat frivilligt återvändande. Samtidigt vill regeringen lösa Tysklands demografiska problem med hjälp av en inströmning av uppemot 300 000 invandrare per år. Foto: Die Bundeskanzlerin
TYSKLAND

Regeringen vill både utvisa fler och öka befolkningen med invandring

Efter migrantkrisen i slutet av 2015 var Tyskland ett av de länder i Europa som längst höll fast vid den gamla invandringspolitiken. I takt med det folkliga motståndet har dock regeringen Merkel tvärvänt och infört restriktioner, lagt fram förslag om ökade utvisningar och ökade återvandringsbidrag. Samtidigt säger sig regeringen vilja öka landets befolkning – med hjälp av invandring.

Publicerad: 23 februari, 2017, 18:03

  • Svenska

Läs även

Vikande opinionssiffror, ökade kostnader, invandrarrelaterad brottslighet, islamistisk terrorism och ökat stöd för invandringskritisk opposition tvingade slutligen förbundskansler Angela Merkel att likt den svenska regeringen dra i nödbromsen. Från att länge ha vägrat anta en mer realistisk asylpolitik lovar nu Merkel att begränsa det stora inflödet, ställa mer krav på invandrarna, utvisa fler och öka återvandringsbidragen. Den 1 februari framlade dock förbundsregeringen i Berlin en plan för hur landets demografiska problem ska lösas, där det bland annat föreslås ökad invandring.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Bertil Andersson

    Om politikerna inte snor så mycket ur pensionspengarna så har vi råd att ha en äldre befolkning. Förr i tiden så fungerade det alldeles utmärkt med gästarbetare. jag tror inte en sekund på det demografiska nyset. Det demografiska har ju både Löfven och Merkel ylat om länge. Om det saknas pengar i pensionsfonderna så kan ju plutten Löfven höja rösten och säga åt Göran Persson att betala tillbaka de 358 miljarder han snodde ur pensionsfonderna. “Betalas tillbaka krona för krona”. Plutten, hängde du med?

  • Dacke

    Merkel talar tyst om den ökade brottsligheten som följer i invandringens spår. Det finns ett land norr om Tyskland som har ännu större problem med brottsligheten, men det bör vi tala tyst om, för annars blir vi kallade landsförrädare (Åkesson – Karlsson). I vanliga fall är det Reinfeldt, Bildt och Löfven som kallas landsförrädare och som sålt ut Sverige och därmed ökat den svenska brottsligheten med några tusen procent. Ja, det brukar gå så när ett land styrs av inkompetenta och deras dagar är snart räknade i.o.m. alla val som står för dörren.
    Det finns ingen utbildning för den som vill bli “politiker” men en bra vägledning är att ta del av studiemateriel och vad som krävs för att bli diplomat? Gå in på nätet och ni finner att ingen av våra lättviktare klarar av första sidan.

  • Samtidigt som arbetslösheten är hög, resurserna sinar och CO2 (visserligen felaktigt enligt evidensen) ses som ett problem vill man mot all logik förvärra problemet.

Stilla havet: Ryskt och kinesiskt stridsflyg i gemensam flygpatrullering

UTRIKESRyskt och kinesiskt bombflyg utförde under sommaren en gemensam flygpatrullering i luftrummet över Stilla havet. Enligt ryska myndigheter är det fråga om en planmässig manöver, beslutad sedan länge, och utförd i syfte att uppvisa beslutsamhet och förmåga att försvara egen säkerhet. Enligt Sydkorea kränkte det ryska flyget Sydkoreas gränser.

President Trump bekräftar: bin Ladens son är död

UTRIKESDen amerikanske presidenten bekräftar en flera månader gammal uppgift att Usama bin Ladens son Hamsa dödats under en antiterroroperation någonstans i Afghanistan eller Pakistan.

Trumps rådgivare avgår – oklart hur

UTRIKESDen amerikanske presidenten Donald Trump meddelade på tisdagen att han gör sig av med sin rådgivare John Bolton. Bolton är av skiljaktig mening; han hävdar att det är han själv som sagt upp sig.

Kärlek och nödmynt i Värnamo – Den 300-åriga historien om Per och Kersti

HISTORIADe flesta känner till Carl Snoilskys dikt ”På Värnamo marknad” som berättar om kärleksparet Per och Kersti som just möttes på en marknad i Värnamo och bestämde sig för att gifta sig. Vad som kanske är mindre känt är att dikten bygger på en sann historia som utspelades i Värnamo för 300 år sedan i år.

En redovisning av dagsläget i Tyskland

UTRIKESDoktor Gottfried Curio är medlem av tyska Förbundsdagen för AfD (Alternativ für Deutschland, Alternativ för Tyskland). I följande tal i Förbundsdagen beskriver han de katastrofala konsekvenserna av förbundskansler Angela Merkels öppna-dörrar-politik.

En motreaktion på kulturmarxismen kommer

OPINION: DAN AHLMARKSka de etablerade partierna reagera tillräckligt snabbt mot mass­invandring och kulturmarxism, eller är det andra aktörer som får ta över ledarskapet i svensk politik? Ju längre utvecklingen får fortgå, desto radikalare nödgas reaktionen bli, menar veckans debattör Dan Ahlmark, ekon lic och jur kand.

11-åring giftes bort enligt muslimsk tradition

UTRIKESEtt filmklipp som visar hur en 11-årig flicka gifter sig med sin 22-åriga kusin i Iran har skapat starka reaktioner. Traditionen med barngiftermål, precis som kusingiftermål, är stark i många muslimska länder trots lagar som skall begränsa förekomsten.

Tomma ord: Kändisar som hade lovat att ta hand om invandrare

UTRIKESFranska och brittiska kändisar som hade skapat uppmärksamhet runt sig själva genom att säga att de skulle ta emot illegala invandrare hemma, har inte gjort det.

Gå till arkivet

Send this to a friend