Skip to Content

Morgan Johansson (S). Foto: Frankie Fouganthin / Wikimedia
POLITIK

Regeringen vill förbjuda ”rasistiska organisationer”

PappersupplaganNya Tider v. 28

Regeringen Löfven vill införa ett åsiktsförbud mot vad man kal­lar ”rasistiska organisationer”. Det uppger Socialdemokraterna på sin hemsida.

Publicerad: 12 juli, 2019, 17:10

 • Svenska

Läs även

Enligt Socialdemokraterna är det ”rasistiska organisationer” som ”skapar otrygghet för många människor i Sverige” genom att bland annat ”sprida hat och hot via medier och på internet”. Partiet säger sig ta detta på största allvar och vill därför förbjuda organisationer som man anser rasistiska, oklart vilka.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • hassebj

  DDR hade ju statskontrollerad åsiktskontroll och censur fram till befrielsen 1989.
  Den svenska “kalle anka”-regeringen kan ju gräva i DDR-arkiven och överta hela konceptet?

 • Vethut

  Det bästa för Sverige är att förbjuda att regeringen finns som är Sverigefientlig.

 • hassebj

  Rasism/nazism= svenskarnas rädsla, ovilja och detta pga grova dagliga invandrarbrott !
  Den svenska “urbefolkningen” utgör bara c:a 60% av sveriges befolkning idag och behandlas
  illa och ignoreras av polis och rättsväsende medan en växande andel bidragslevande integrationsovilliga
  främst muslimer åtnjuter straffrabatter och välvillig särbehandling vid ofta grova brott som gruppvåldtäkter,
  mobilrån med kniv, bilbränder/mordbränder osv..
  Att bara invända emot grov invandrarkriminalitet anses vara rasistiskt! Att dessutom företräda åsikter
  som omedelbart invandringsstopp är t.o.m. straffbart!

 • Knutkalas

  inte svårt att förstå vad syftet är, de kommer att komma åt kritiska rösterTEX SN å NT även swebbtv kommer att tystas all kritik mot rådande oordning tystas godag nordkorea

Förlängningen av tillfälliga flyktinglagen träder i kraft

INRIKESFrån och med imorgon träder den planerade förlängningen av den ”tillfälliga” flyktinglagen i kraft. Med förlängningen tillkommer även ett antal förändringar som kommer att resultera i att tusentals fler anhöriginvandrare får stanna i Sverige.

Justitiekanslern: Tyrrunan fortfarande laglig

INRIKESEfter att Nordiska Motståndsrörelsen anmälts för hets mot folkgrupp efter att de satt upp en banderoll på Kulturhusets fasad i Stockholm har Justitiekanslern gått igenom fallet och kommit med samma besked som flera gånger förut, tyrrunan är fortfarande laglig.

Säpo vill utvisa fler säkerhetshot

INRIKESAntalet individer som är verksamma i extremistmiljöer har ökat kraftigt under de senaste åren, uppger Säkerhetspolisen. Nu vill man bland annat utvisa ”ett antal individer som under längre tid och i stor utsträckning bidragit till radikalisering”.

Sänkta straff för MENA-ligan

INRIKESDet blev sänkta straff för MENA-ligan, fyra kvinnor boende i Linköping i åldern 21 till 25 år. De hade satt eld på ett radhus och i tingsrätten hade de dömts för grov mordbrand, men hovrätten menar att deras brott ska bedömas som mordbrand av normalgraden. Systemmedia har rapporterat ytterst sparsamt om detta anmärkningsvärda fall.

Nya Tider deltagare när Putin gästade konferens

LEDARENya Tiders Sanna Hill var en av deltagarna på konferensen Development of Parliamentarism som hölls i Moskva den 1-3 juli. Konferensen gästades bland annat av Rysslands president Vladimir Putin.

Hans kompis fick en örfil – då öppnade Malcon eld

INRIKESMalcon Amsén stod utanför Frivården på Kungsholmen i Stockholm med en kompis när han kom i dispyt med en afrikan som också varit på Frivården. Det slutade med att han drog fram sin pistol och avlossade ett skott. Nu döms Amsén för att ha skjutit i luften till 2,5 års fängelse.

SVT tvingas betala Ekeroth 190 000 kronor

INRIKESSVT har enligt Patent- och marknadsöverdomstolen gjort intrång i Kent Ekeroths upphovsrätt genom att offentliggöra och visa delar av den så kallade ”järnrörsfilmen” från 2012. Domstolen dömer därför SVT att betala rättegångskostnaderna, nära 190 000 kronor, samt mer ersättning för bruket av filmerna till Ekeroth.

Afghanska våldtäktsmän dömda för flera våldtäkter

INRIKESDe afghanska männen hade satt i system att våldta unga svenska kvinnor i Uppsala. Nu har de dömts för våldtäkter av två unga kvinnor. Men straffen blir låga. En av gärningsmännen, som våldtog två olika kvinnor vid olika tillfällen, har dessutom dömts för att ha våldtagit ett barn – men hans utvisning har aldrig verkställts.

Gå till arkivet

Send this to a friend