Skip to Content

Invandringen förra året är den största i svensk historia sett till antalet nya medborgarskap – och den femte största sett till antalet beviljade uppehållstillstånd. Antalet asylansökningar och beviljade asylärenden har sjunkit men istället har arbetskraftsinvandringen ökat, trots hög arbetslöshet. Foto: News Øresund /Johan Wessman
REPORTAGE

Rekordinvandringen fortsätter: 75 000 nya medborgarskap under 2019

PappersupplaganNya Tider v. 4

Invandringen minskar, hävdar regeringen – men de ljuger. Under 2019 slogs ett nytt rekord i svensk invandringshistoria då nästan 75 000 nya medborgarskap delades ut. Antalet nya uppehållstillstånd var samtidigt det femte största i svensk historia. Under 2010-talet beviljades totalt 1,2 miljoner uppehållstillstånd och en halv miljon svenska medborgarskap.

Publicerad: 23 januari, 2020, 18:07

 • Svenska

Läs även

Regeringsmedlemmar och systemtrogna massmedier har upprepade gånger påstått att man kraftigt minskat invandringen till Sverige, men siffror från Migrationsverket och Statistiska Centralbyrån visar att massinvandringen fortsätter i samma takt som tidigare. Medan asylinvandringen minskat har istället arbetskraftsinvandringen ökat – trots att arbetslösheten i Sverige är bland de högsta i Europa.

Totalt fick 119 568 personer uppehållstillstånd under 2019, enligt Migrationsverkets officiella statistik. Det är en liten minskning från rekordåren 2016 och 2017 då många som kommit under invandringskrisen 2015 fick uppehållstillstånd – men det är också det femte största antalet någonsin och motsvarar ett helt Örebro under året, eller ett helt Göteborg på mindre än fem år.

Totalt fick 19 201 personer uppehållstillstånd på asylskäl av något slag, vilket är en minskning med omkring sextusen personer från året innan. Samtidigt fick 31 785 personer uppehållstillstånd av olika anknytningsskäl som i den absoluta majoriteten av fallen rör tidigare asylinvandrare.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Anders Bo

  Norge halter jo YNKELIGT bagefter med kun 13.000 nye statsborgere.
  Men Norge har Oliefonden med 10 billioner NKR, og hvad har Sverige…

  • RL, Vallentuna

   Ingenting ..allt är sålt…Volvo ägs av en Kines , Skånemejerier är Franskt , ARLA är Danskt , Scan är Finskt ….så kan man hålla på..

 • RL, Vallentuna

  Usch..det är så ledsamt. Man kan aldrig känna sig riktigt glad. Man har alltid denna känsla av “ont i luften ” i Sverige. Aldrig kunna slappna av. Alltid vara på sin vakt mot expovesslor , juridikfrontangivare och näthatsgranskare som spionerar ….När blir min dörr insparkad av aggressiva poliser och jag misshandlas och förs förnedrad till HMF förhör ?? För att sedan invänta ” rättegång ” där en liten bjäbbig vänsterkvinna till åklagare lägger ut texten för sina kompisar från Mp, S och V ,C i ” rätten ” . Får jag 2 ,3 eller 6 månader..i ett fängelse där jag blir allmän slagpåse för utländska gangsters ??
  Jag känner mig som målningen SKRIET av Edvard Munch .

  • Roger Gustafsson

   Mycket bra skrivet, denna känsla är jag bergsäker på delas av mååånga likasinnade som inte heller delar känslan av mångkulturens “förträfflighet” – mig inkluderad självfallet.

Soros ger 52 miljoner dollar för att påverka USA-valet

USAFinansmiljardären George Soros, 89, skänker rekordsumman 52 miljoner dollar, motsvarande nästan en halv miljard svenska kronor, till verksamheter knutna till Demokratiska partiet inför presidentvalet. Samtidigt stöder Soros även kampanjer för poströstning, något som anses gynna Demokraterna och som republikaner fruktar kommer att leda till omfattande valfusk, samt kampanjer för att få fler icke-vita väljare till valurnorna vilket även det gynnar Demokraterna.

Anders Tegnell i internt mejl – undrar hur flockimmunitet fungerar

INRIKESI ett internt mejl mellan statsepidemiologen Anders Tegnell och hans numera pensionerade föregångare Johan Giesecke ställer Tegnell ett par extremt grundläggande frågor om hur flockimmunitet fungerar. Konversationen väcker stor uppmärksamhet hos andra experter som inte kan förstå hur Tegnell tycks sakna flera för sitt yrke totalt grundläggande kunskaper.

När verkligheten knackar på

KRÖNIKA

EU-motståndet ökar – 150 000 svenskar har svängt

EUROPEISKA UNIONENDet svenska EU-motståndet har de senaste åren varit på en historiskt låg nivå, men nu ökar det återigen. Detta enligt Statistiska centralbyrån (SCB) som i juni presenterade sin stora EU-undersökning. Jämfört med samma tidpunkt för ett år sedan ökar EU-motståndet med omkring två procentenheter. Fortfarande är dock en majoritet av svenskarna, 57 procent, för EU-medlemskapet. Nya Tider har talat med Johan Eklund, chef för enheten för demokratistatistik på SCB, som säger att det kan vara ett trendbrott.

Barn och ungdomar stenar änder i stadspark – föräldrarna tittar på

INRIKESUnder sommaren har det kommit återkommande rapporter om djurplågeri mot vilda änder i en stadspark i Fagersta. Enligt det lokala Facebook-kontot ”Fagersta nyheter” skall det röra sig om barn och ungdomar med invandrarbakgrund från muslimska länder som plågar djuren. Fagerstas kultur- och fritidschef förnekar inte att problemet står att finna främst bland migrantungdomar, även om hon inte rakt ut vill peka ut några grupper. Hon tror istället på mer information till allmänheten om vad som är rätt och fel när det gäller djuretik.

Bussmordet i Kiruna: ”Hinder föreligger”

INRIKESÄr du är muslim och har begått brott i Sverige? Påstå att du konverterat så får du bo kvar! Afghanske medborgaren Ahmadi sitter häktad, misstänkt för mord. Migrationsverket ombeds lämna yttrande huruvida en utvisning till Afghanistan kan verkställas. Här är yttrandet.

Universitet stämplar korrekt grammatik som rasism

USAInstitutionen för det engelska språket vid Rutgers University i den amerikanska delstaten New Jersey har nu slagit fast att användning av korrekt grammatik är en dold form av rasism, eftersom studenter med utländsk eller icke-vit bakgrund missgynnas. Kritiker menar tvärtom att sådana sänkta krav helt enkelt är ett utslag av de låga förväntningarnas rasism.

Gängvåldet – nya åtgärder behövs

KRÖNIKAPolisens så omskrivna operation Rimfrost har misslyckats. Skjutningar har fortsatt i oförminskad skala. Sprängdåd förekommer. Uppseendeväckande mord har inte lösts. Men coronadimman har medfört att den politiska uppmärksamheten förskjutits till annat som för den stora allmänheten framstått som mera akut.

Gå till arkivet

Send this to a friend