Skip to Content

AKROPOLIS i Greklands huvudstad Aten som få sett det, kallt och snötäckt, tisdagen den 16 februari. Ovanligt kraftigt snöfall drabbade då Grekland och centrala Aten, där myndigheterna bland annat varnade invånarna att lämna sina hem. Stillbild: YouTube/Aris Ziotopoulos
ANALYS

Rekordstora is- och snömassor – Köld- och snörekord sätts över hela världen

PappersupplaganNya Tider v. 11

Istäcket på Sydpolen är i mars det största sedan satellitmätningar startades 1979 och norra hemisfären har 400 gigaton mer snö än normalt. Februari månad blev den kal­laste någonsin i västra Texas, där alla köldrekord slagits sedan mätningar där började göras i början på 1800-talet. Nästan 10 000 köldrekord slogs under förra månaden bara i USA. I Japan snöade det över två meter under ett enda snöfall och liksom i Sydkorea måste militären återigen kal­las in för att undsätta människor. Nordostasien har liksom många andra områden världen över sett en rekordkall och snörik vinter där samhällena tidvis förlamas. Klimatalarmisternas teorier om global uppvärmning på grund av människoskapade koldioxidutsläpp har kommit på skam. De får nu se många av sina tidigare uttalanden tillintetgöras av verkligheten.

Publicerad: 15 mars, 2021, 17:08

  • Svenska

Läs även

Stora delar av världen har denna vintersäsong 2020/21 drabbats av ovanligt många snöstormar med extremkyla och kraftiga snöfall. Tiotusentals köld- och snörekord har satts globalt och inte sällan har det varit alla tiders rekord, sedan mätningar påbörjats. Systemmedia har dock knappt eller inte alls rapporterat om detta då det inte passar in med ”global uppvärmning”-narrativet som efter pandemins utropande framförs mycket aggressivt av främst globalistiska krafter.

Få i allmänheten känner till att exempelvis Spanien i år har drabbats av temperaturer under -30 grader Celsius med flera döda som följd, då de helt saknade vana vid sådan kyla. Den 6 januari uppmättes i de centrala delarna av Iberiska halvön -34,1 grader, vilket slog alla tiders köldrekord i Spanien. Huvudstaden Madrid fick en halv meter snö på mindre än ett dygn den 8-9 januari och bara där avled fyra spanjorer på grund av extremvädret.

SNÖ I SAHARA rimmar mycket illa med ”global uppvärmning”-teorier och förutsägelser om en snöfri framtid, som hördes i början på detta millennium. Här syns snötäckt ökenlandskap under december månad i Algeriet. Foto: Twitter
Infällt: I sin dokumentär En obekväm sanning från 2006 sade Al Gore att ”Inom decenniet kommer det inte att finnas någon snö på Kilimanjaro.” 15 år senare är det inte bara snö på det omnämnda berget i Tanzania, utan i självaste Saharaöknen. Stillbild: World Economic Forum

 

REKORDSNÖ I JAPAN. Snöfallen i Japan har varit så extrema denna vintersäsong att mängder av byggnader kollapsat under tyngden av snön. Myndigheterna har flera gånger tvingats kalla in militären för att klara snöröjningsarbetet. Likväl har det i några fall tagit många veckor att få bort snömassorna och de drabbade samhällena tillbaka till normalstillstånd. Här ses en grundskolebyggnad i staden Yokote få sina tak skottade av armésoldater den 6 januari. Systemmedia runt om i världen har rapporterat fåordigt eller inte alls om detta. Foto: Japan U.S. Military Program (JUMP)

 

De flesta vet inte heller att betydande delar av Nordafrika och Saharas öken denna säsong täckts av snö, något som bara skett fyra gånger på ett halvsekel. Inte heller vet många att Grekland upplevde -19 grader i februari, också med döda som följd av kylan. Precis som i USA slogs elen ut även i Grekland. Landets premiärminister beskrev snöstormen och följdverkningarna som då drabbade landet som exceptionella.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Christer Ericsson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Återfallsförbrytare född och uppvuxen i Finland utvisas

FINLANDHögsta förvaltningsdomstolen i Finland har godkänt utvisning av en notoriskt kriminell man till Somalia, trots att han är född i Finland och bott hela sitt liv i landet med permanent uppehållstillstånd. Han säger sig aldrig någonsin ha varit i Somalia, men utvisas ändå, med hänvisning till att brottsligheten utgör ”bristande anpassning” till det finska samhället.

Antikroppar mot Covid-19 skyddar i minst ett år även mot delta – klart bättre än vaccin

COVID-19Enligt en svensk studie som undersökt långtidsimmunitet mot Covid-19 ger de antikroppar som kroppen producerat ett skydd mot både originalviruset och flera av mutationerna, inklusive delta-varianten. Resultaten från studien visar att de naturliga antikropparna ger ett fortsatt gott skydd minst ett år efter infektion. Det är bättre än vaccin, där man förväntar sig att det ska behövas en ny spruta en gång per år. Nu höjs allt fler röster för att hälsomyndigheterna ska börja erkänna och acceptera immunitet från genomgången sjukdom.

Hur säkra är vaccinerna om vaccinerade fortfarande blir smittade och smittar?

UTRIKESDen aggressiva marknadsföringen av covidvaccinpass och drakoniska sanktioner mot ovaccinerade världen runt går inte så smidigt som makthavarna hade hoppats. Vaccinerade personer kan fortfarande smittas och överföra sjukdom, så detta motsäger uppenbarligen argumentet att de ovaccinerade skadar andra. Och hur säkra är vaccinerna?

Facebook uppmanar politiska oliktänkare att söka hjälp

INTERNETDen sociala mediejätten Facebook har lanserat en ny funktion, där användare varnas om att de kan ha utsatts för ”extremistiskt innehåll” på plattformen. Användarna uppmanas nu att ”få stöd av experter” och att ”höra vad personer som har flytt våldsamma grupper har att säga”.

SSU-politikern som petats efter öl med SD:are: ”Samtalsklimatet i Sverige mår mycket dåligt”

INRIKESDen petade SSU-politikern Alexander Paulsson från Karlstad säger till Nya Tider att man måste kunna sätta sig ner med en politisk motståndare och föra ett civiliserat samtal. Förra veckan skrev vi om att hans nominering till SSU:s förbundsstyrelse dragits tillbaka sedan han setts samtala med en företrädare för Sverigedemokraternas ungdomsförbund över en öl. Men han skulle ”definitivt” kunna göra om det, säger han idag.

Australiens premiärminister: De som dör av vaccin skulle ha tagit reda på riskerna

VIDEOAustraliens premiärminister Scott Morrison menar att ingen är tvingad att ta covid-vaccin, att alla har haft möjlighet att informera sig om riskera och att de som låter sig vaccineras har gjort ett informerat val.

Rondell under havet på Färöarna besågs av Drottning Margarethe

UTRIKESEtt nytt tunnelsystem som förbinder Färöarnas största öar fördelar trafiken genom en konstnärligt utsmyckad rondell under havet. Trafiklösningen, som är helt skyddad från alla väder, väckte stor uppmärksamhet först när den konstnärliga rondellen som ett PR-trick presenterades för Drottning Margrethe åtta månader efter trafiköppningen.

En glömd mästare, Carl Fredric von Bredas konstnärskap

KULTURDavid Klöcker Ehrenstrahl, Alexander Roslin och Lorens Pasch den yngre är några av de hovmålare som varit verksamma i Sverige och än idag är kända för sina verk. Detsamma gäller dock inte riktigt Carl Fredric von Breda, trots att han mer eller mindre förde det romantiska porträttmåleriet till Sverige, efter att ha levt och verkat i Storbritannien.

Gå till arkivet

Send this to a friend