Skip to Content

Blev attackerad. Joakim Lamotte blev bestulen på sin kamera och blev själv attackerad av ett maskerat gäng i Kronogården i Trollhättan − mitt framför poliser. Skärmavbild: Facebook/Joakim Lamotte
INRIKES

Reportrar utan gränser fördömer hånen mot Lamotte

PappersupplaganNya Tider v. 1-2

Efter att frilansjournalisten Joakim Lamotte misshandlades och bestals på sin utrustning då han gjorde ett filmreportage från det invand­rartäta Kronogården i Trollhättan blev han hånad av flera journalister och politiska opinionsbildare. När Nya Tider kontaktar de som hånat Lamotte är de fåordiga. Reportrar utan gränser ser dock allvarligt på det inträffade.

Publicerad: 6 januari, 2020, 18:31

  • Svenska

Läs även

Det var torsdagen den 12 december som frilansjournalisten Joakim Lamotte skulle göra ett livesänt reportage från Kronogården i västsvenska Trollhättan. Kronogården, som huvudsakligen är dominerat av icke-europeiska invand­rare, hade under veckan före Lucia drabbats av återkommande kravaller, skadegörelse och angrepp mot blåljuspersonal. Detta ville Lamotte skildra för det svenska folket genom att prata med människor som själva bor i området.

− Högersvin, fattar du inte. Nu ska jag på möte, och vill du något så maila vår presstjänst!, avslutar Joel Stade.

Knappt hade Joakim Lamotte börjat sända sitt reportage innan han blev omringad av ett tiotal aggressiva, unga invand­rarmän. På video kan man bland annat höra några skrika ”horunge, du filmar inte mig!”. Därefter blev Joakim Lamotte attackerad och bestulen på sin kamerautrustning, trots att polisnärvaron var förhållandevis hög på plats.

Samma kväll upprättades en anmälan om stöld och misshandel. När Nya Tider når polisen i Västsverige för en kommentar är man självkritisk.
− Ett misslyckande ska kal­las ett misslyckande, säger presstalesperson Ulla Brehm vid polisen i Västra Götaland.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Dacke

    Våra journalister (SVT, Bonnier, Schibsted) är inget annat än hycklare! Det går an att sitta i sin förljugna värld på Södermalm, eller Östermalm där “kultureliten” numer bor och klanka på folk som klagar på att de fått sin vardag försämrad p.g.a. de ohämmade invandringen? Många av landets kommuner har tagit emot i runda tal 20 % invandring och självklart sätter det sin prägel på vardagen och då svensken jobbar, syns effekterna ännu mer ute på “stan”? Men våra hycklare på Södermalm (Östermalm) har ingen förståelse för dessa klagomål, utan angriper “budbäraren” d.v.s. Lamotte? Varför inte placera ut 21 000 st “flyktingar” på Södermalm och 15 000 st på Östermalm? Det motsvarar 20 % av befolkningen i de här stadsdelarna. Antar att dessa inskränkta hycklare då talar tyst om främlingsfientliga svenskar, typ Lamotte?

  • Charta-77

    Brehms uttalande har nog sitt ursprung i att de fått ett monumentalt skäll av allmänheten p g a deras uppvisade flathet.

    Det politiska etablissemanget är självfallet nöjda med att Lamotte blir utsatt för ofredande, misshandel, stöld OCH olaga hot.

Universitet stämplar korrekt grammatik som rasism

USAInstitutionen för det engelska språket vid Rutgers University i den amerikanska delstaten New Jersey har nu slagit fast att användning av korrekt grammatik är en dold form av rasism, eftersom studenter med utländsk eller icke-vit bakgrund missgynnas. Kritiker menar tvärtom att sådana sänkta krav helt enkelt är ett utslag av de låga förväntningarnas rasism.

Gängvåldet – nya åtgärder behövs

KRÖNIKAPolisens så omskrivna operation Rimfrost har misslyckats. Skjutningar har fortsatt i oförminskad skala. Sprängdåd förekommer. Uppseendeväckande mord har inte lösts. Men coronadimman har medfört att den politiska uppmärksamheten förskjutits till annat som för den stora allmänheten framstått som mera akut.

Den svenska statsskulden – på väg uppåt, men hur mycket?

ANALYSAlla åtgärder som vidtagits under coronapandemin, så här långt, har kännetecknats av en sällan skådad miljardrullning. Flera hundra miljarder i olika stöd och lån har lanserats under de hektiska månaderna efter det att pandemin invaderat det svenska samhället. De svenska åtgärderna mot pandemins verkningar finns uttaxerade i en prognos hos Riksgälden, men de åtaganden som statsminister Stefan Löfven skrivit under för svensk räkning i EU kan bli en, ännu okalkylerad, mardröm.

Kommunpolis kallar 12-åriga Adrianas mördare för ”offer”

”Jag ville väcka känslor”, menar lokalpolisen Martin Lazar, när Nya Tider frågar honom om debattartikeln där han skrev att de som skjuter också är offer. Det var efter dödsskjutningen av 12-åriga Adriana från Norsborg som kommunpolisen skrev en debattartikel i Expressen, där han menar att det gäng som besköt ett annat kriminellt gäng ”ville dämpa sin ångest genom våld och maktspel”.

Bibliska gräshoppssvärmar hotar nu jordbruksnationen Brasilien – Ödelägger redan skördar på fyra kontinenter

LIVSMEDELSFÖRSÖRJNINGDe gigantiska gräshoppssvärmarna som ödelagt jordbruk i Paraguay och Argentina befaras nu komma att ta sig över gränsen till Brasilien, en av väldens största jordbruksnationer, och vintergrödorna där. Det skulle skapa än mer tryck på den redan svårt ansatta globala matproduktionen som drabbats hårt av virusnedstängningar, ovanligt kyligt väder på många platser och stora översvämningar i länder som Kina. Samtidigt rapporteras gräshoppor redan ha dykt upp i Centralamerika. Experter befarar att Mexiko och kanske även USA står på tur. Gigantiska svärmar har redan ödelagt vidsträckta områden i Östafrika, Mellanöstern, Pakistan, Indien och har nu också dykt upp i södra Europa och västra Kina. Det är den värsta invasionen på minst 70 år och miljontals människor hotas nu av svält.

USA:s utrikesminister: Vi ska arbeta för regimskifte i Kina

USANär USA:s utrikesminister Mike Pompeo nyligen talade på Richard Nixon Presidential Library, höll han ett av Trump-administrationens mest kontroversiella tal hittills. I talet, som hade ämnet ”Kommunist-Kina och den fria världens framtid”, förklarar Pompeo att man nu kommer att arbeta med hårdare metoder för regimskifte i ”Kommunist-Kina”, som han kal­la­de ”en tyranni”. ”Vi har gjort det tidigare”, sade han och förklarade att det är USA som ska leda uppgiften tillsammans med sina allierade.

Myten om vitt förtryck och svarta offer

OPINION: KARL MIKAEL LARSONDenna vecka lyfter vi ett kontroversiellt ämne på debattsidan: Är svarta alltid offer? Eller måste de lyfta sig själva och inte skylla allt på vita? Veckans debattör Karl Mikael Larson menar att det trots allt finns hopp i allt elände.

”Koranen skall brinna i Rosengård!”

INRIKESRasmus Paludan, partiledare för det danska invandringskritiska partiet Stram kurs, har meddelat att han tillsammans med den kontroversiella svenska konstnären Dan Park kommer hålla ett torgmöte i invandrarghettot Rosengård framför en moské och där bränna koranen.

Gå till arkivet

Send this to a friend