Skip to Content

Blev attackerad. Joakim Lamotte blev bestulen på sin kamera och blev själv attackerad av ett maskerat gäng i Kronogården i Trollhättan − mitt framför poliser. Skärmavbild: Facebook/Joakim Lamotte
INRIKES

Reportrar utan gränser fördömer hånen mot Lamotte

PappersupplaganNya Tider v. 1-2

Efter att frilansjournalisten Joakim Lamotte misshandlades och bestals på sin utrustning då han gjorde ett filmreportage från det invand­rartäta Kronogården i Trollhättan blev han hånad av flera journalister och politiska opinionsbildare. När Nya Tider kontaktar de som hånat Lamotte är de fåordiga. Reportrar utan gränser ser dock allvarligt på det inträffade.

Publicerad: 6 januari, 2020, 18:31

  • Svenska

Läs även

Det var torsdagen den 12 december som frilansjournalisten Joakim Lamotte skulle göra ett livesänt reportage från Kronogården i västsvenska Trollhättan. Kronogården, som huvudsakligen är dominerat av icke-europeiska invand­rare, hade under veckan före Lucia drabbats av återkommande kravaller, skadegörelse och angrepp mot blåljuspersonal. Detta ville Lamotte skildra för det svenska folket genom att prata med människor som själva bor i området.

− Högersvin, fattar du inte. Nu ska jag på möte, och vill du något så maila vår presstjänst!, avslutar Joel Stade.

Knappt hade Joakim Lamotte börjat sända sitt reportage innan han blev omringad av ett tiotal aggressiva, unga invand­rarmän. På video kan man bland annat höra några skrika ”horunge, du filmar inte mig!”. Därefter blev Joakim Lamotte attackerad och bestulen på sin kamerautrustning, trots att polisnärvaron var förhållandevis hög på plats.

Samma kväll upprättades en anmälan om stöld och misshandel. När Nya Tider når polisen i Västsverige för en kommentar är man självkritisk.
− Ett misslyckande ska kal­las ett misslyckande, säger presstalesperson Ulla Brehm vid polisen i Västra Götaland.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Dacke

    Våra journalister (SVT, Bonnier, Schibsted) är inget annat än hycklare! Det går an att sitta i sin förljugna värld på Södermalm, eller Östermalm där “kultureliten” numer bor och klanka på folk som klagar på att de fått sin vardag försämrad p.g.a. de ohämmade invandringen? Många av landets kommuner har tagit emot i runda tal 20 % invandring och självklart sätter det sin prägel på vardagen och då svensken jobbar, syns effekterna ännu mer ute på “stan”? Men våra hycklare på Södermalm (Östermalm) har ingen förståelse för dessa klagomål, utan angriper “budbäraren” d.v.s. Lamotte? Varför inte placera ut 21 000 st “flyktingar” på Södermalm och 15 000 st på Östermalm? Det motsvarar 20 % av befolkningen i de här stadsdelarna. Antar att dessa inskränkta hycklare då talar tyst om främlingsfientliga svenskar, typ Lamotte?

  • Charta-77

    Brehms uttalande har nog sitt ursprung i att de fått ett monumentalt skäll av allmänheten p g a deras uppvisade flathet.

    Det politiska etablissemanget är självfallet nöjda med att Lamotte blir utsatt för ofredande, misshandel, stöld OCH olaga hot.

Ålderspensionssystemets finansiering – en finansiell kuliss

ANALYSDet svenska pensionssystemet skall vara självfinansierande och ligger därför utanför den egentliga statsbudgeten. Systemet bygger på två huvudpelare, den allmänna pensionsavgiften, som skall betalas av alla löntagare, och arbetsgivaravgiftens ålderspensionsavgift. Båda redovisas i regeringens budgetproposition och står för vardera cirka 135 miljarder kronor. Den allmänna pensionsavgiften tas dock inte ut, utan betalas med allmänna skattemedel, vilket betyder att närmare hälften av finansieringen av ålderspensionen uteblir. Regeringen redovisar ändå avgiften som om den fanns.

Runar Søgaard till Nya Tider: ”Det är fantastisk reklam”

BOKRunar Søgaards självbiografi "Gud gav oss tio bud – jag har brutit mot nio av dem" har skapat rubriker och avbildas på Aftonbladets löpsedel. Själv tar han uppståndelsen med ro och säger att det är utmärkt reklam. AlternaMedia är i dagsläget den enda butiken som har den i lager.

Förälder misshandlade pedofil – döms till samhällstjänst

INRIKESEn 33-åring sökte upp en pedofil i dennes hem och misshandlade och hotade honom till livet. Pedofilen hade begått övergrepp på den förskola där 33-åringens son gick. För dessa brott döms han till villkorlig dom och samhällstjänst.

Vita bönder i Sydafrika har fått nog – välter polisbil

SYDAFRIKANär ännu en vit farmare blev brutalt mördad samlades upprörda vita bönder utanför domstolen i staden Senekal i delstaten Free State i Sydafrika. De protesterade mot polisens ointresse att utreda farmattackerna och politikernas ovilja att stoppa dessa. Demonstranterna välte en polisbil och jagade bort poliserna. Sydafrika har inte sett så kraftfulla protester från vita på decennier.

Utökade restriktioner

INRIKESUnder dagens pressträff meddelade statsminister Stefan Löfven (S) att Sverige kommer införa utökade restriktioner för att bekämpa coronapandemin och den ökade smittspridningen av viruset. En av åtgärderna kan innebära svåra problem för nattklubbarna i landet – en begränsning av antalet gäster till maximalt 50.

När en demokrati kraschar

OPINION: TOMMY ULMNÄSMånga av Västeuropas länder präglas av våld i invandrartäta förorter, men Sverige sticker ut med mer dödligt våld per capita än något av dessa. Polisen pratar om minst 40 invandrade klaner som styr den undre världen. Veckans debattör, pensionerade kommundirektören Tommy Ulmnäs, menar att vi nu ser resultatet av Sveriges slapphänta bemötande av unga kriminella.

Planerad koranbränning utanför riksdagen – en hyllning till Samuel Paty

INRIKESPå fredagen den 23 oktober kommer en islamkritisk demonstration att äga rum, där arrangören planerar att bränna koranen, allt som en hyllning till den mördade franske läraren Samuel Paty. Det skriver Samhällsnytt på morgonen den 22 oktober.

Elev tvingades ta av kristet kors vid skolfotograferingen – muslimska invandrarflickor fick ha slöjan på

INRIKESI slutet av augusti, i samband med den årliga skolfotograferingen, tvingades en manlig 15-årig elev att ta av sig sitt kristna kors i form av ett halssmycke. Fotografen ansåg att korset skulle kunna upplevas som kränkande av elever med annan trosuppfattning. Detta gällde dock inte muslimska elever, vilket betydde att slöjan fick sitta kvar på invandrarflickornas huvuden. Händelsen är nu anmäld till Diskrimineringsombudsmannen, och den ansvariga fotofirman säger i en intervju med Nya Tider att fotografen som var på skolan vid det aktuella tillfället nu är avskedad.

Gå till arkivet

Send this to a friend