Skip to Content

Blev attackerad. Joakim Lamotte blev bestulen på sin kamera och blev själv attackerad av ett maskerat gäng i Kronogården i Trollhättan − mitt framför poliser. Skärmavbild: Facebook/Joakim Lamotte
INRIKES

Reportrar utan gränser fördömer hånen mot Lamotte

PappersupplaganNya Tider v. 1-2

Efter att frilansjournalisten Joakim Lamotte misshandlades och bestals på sin utrustning då han gjorde ett filmreportage från det invand­rartäta Kronogården i Trollhättan blev han hånad av flera journalister och politiska opinionsbildare. När Nya Tider kontaktar de som hånat Lamotte är de fåordiga. Reportrar utan gränser ser dock allvarligt på det inträffade.

Publicerad: 6 januari, 2020, 18:31

  • Svenska

Läs även

Det var torsdagen den 12 december som frilansjournalisten Joakim Lamotte skulle göra ett livesänt reportage från Kronogården i västsvenska Trollhättan. Kronogården, som huvudsakligen är dominerat av icke-europeiska invand­rare, hade under veckan före Lucia drabbats av återkommande kravaller, skadegörelse och angrepp mot blåljuspersonal. Detta ville Lamotte skildra för det svenska folket genom att prata med människor som själva bor i området.

− Högersvin, fattar du inte. Nu ska jag på möte, och vill du något så maila vår presstjänst!, avslutar Joel Stade.

Knappt hade Joakim Lamotte börjat sända sitt reportage innan han blev omringad av ett tiotal aggressiva, unga invand­rarmän. På video kan man bland annat höra några skrika ”horunge, du filmar inte mig!”. Därefter blev Joakim Lamotte attackerad och bestulen på sin kamerautrustning, trots att polisnärvaron var förhållandevis hög på plats.

Samma kväll upprättades en anmälan om stöld och misshandel. När Nya Tider når polisen i Västsverige för en kommentar är man självkritisk.
− Ett misslyckande ska kal­las ett misslyckande, säger presstalesperson Ulla Brehm vid polisen i Västra Götaland.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Dacke

    Våra journalister (SVT, Bonnier, Schibsted) är inget annat än hycklare! Det går an att sitta i sin förljugna värld på Södermalm, eller Östermalm där “kultureliten” numer bor och klanka på folk som klagar på att de fått sin vardag försämrad p.g.a. de ohämmade invandringen? Många av landets kommuner har tagit emot i runda tal 20 % invandring och självklart sätter det sin prägel på vardagen och då svensken jobbar, syns effekterna ännu mer ute på “stan”? Men våra hycklare på Södermalm (Östermalm) har ingen förståelse för dessa klagomål, utan angriper “budbäraren” d.v.s. Lamotte? Varför inte placera ut 21 000 st “flyktingar” på Södermalm och 15 000 st på Östermalm? Det motsvarar 20 % av befolkningen i de här stadsdelarna. Antar att dessa inskränkta hycklare då talar tyst om främlingsfientliga svenskar, typ Lamotte?

  • Charta-77

    Brehms uttalande har nog sitt ursprung i att de fått ett monumentalt skäll av allmänheten p g a deras uppvisade flathet.

    Det politiska etablissemanget är självfallet nöjda med att Lamotte blir utsatt för ofredande, misshandel, stöld OCH olaga hot.

Rekordinvandringen fortsätter: 75 000 nya medborgarskap under 2019

REPORTAGEInvandringen minskar, hävdar regeringen – men de ljuger. Under 2019 slogs ett nytt rekord i svensk invandringshistoria då nästan 75 000 nya medborgarskap delades ut. Antalet nya uppehållstillstånd var samtidigt det femte största i svensk historia. Under 2010-talet beviljades totalt 1,2 miljoner uppehållstillstånd och en halv miljon svenska medborgarskap.

Både Löfven och Sjöstedt kastar sten i glashus

OPINION: TOMMY ULMNÄSTommy Ulmnäs skrev redan år 1997 en varnande bok med titeln Sverige: Från välfärdsstat till fattigland, där han beskrev hur Sverige skulle bli om den politiska kursen inte lades om. I dag har han fått rätt, vilket han också skriver i en uppdaterad version av boken som gavs ut förra året. Ulmnäs har varit Moderaternas ordförande i Leksand, kommundirektör i två kommuner och har 35 års erfarenhet som kommunjurist. Han är kritisk till hur Socialdemokraterna i dag kan skylla på att de ”varit naiva”.

Granskningsnämnden friar inslag i barnprogram

INRIKESI ett musikinslag i SVT:s morgonprogram för sommarlovslediga barn framförde en 16-årig hiphopartist en låt där hon romantiserade en kriminell livsstil och att vara ihop med en kriminell pojkvän. Klippet anmäldes hela 160 gånger av olika privatpersoner som upprördes över vad man menade var ett starkt skadligt inslag eftersom målgruppen var unga barn. Nu har Granskningsnämnden valt att fria inslaget helt.

Alexander Bard till attack mot DN:s hets mot oliktänkande

INRIKESDagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski menar att det är förkastligt att Alexander Bard, eftersom han deltagit i en debatt arrangerad av Palaestra Media, får förekomma i TV4. Alexander Bard skriver i en motattack att Wolodarski är yttrandefrihetens fiende och att denne bör ställas inför rätta.

Akut regeringskris kan utlösas av oppositionens uppgörelse om statens budget

INRIKESDe fyra oppositionspartierna, M, KD, V och SD lägger imorgon fram ett förslag till riksdagens finansutskott som kan stjälpa regeringen Löfvén. I veckans nummer av papperstidningen beskrivs bakgrunden till problemet och imorgon tar oppositionen det steg som rimligen bör utvecklas till en regeringskris, om ingenting nytt händer innan dess.

Terror- eller antiterror-general?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETUSA:s lönnmord i Irak på Irans ikoniske general Qassem Soleimani har inte bara sänt chockvågor genom Mellanöstern och betecknats som en ”Game changer”, utan även splittrat delar av den invandringskritiska rörelsen i Sverige. Så vad anklagas han egentligen för och av vem?

Till minne av Sir Roger

DÖDSRUNA

Roger Scrutons vän: ”Han gav oss hopp”

UTRIKESDen konservative filosofen Roger Scruton är död. Han dog den 12 januari i cancer. Scruton adlades 2016, men utsattes förra året för en brutal svartmålning av systemmedia och var i slutet av sitt liv persona non grata bland etablissemanget. När döden var nära berättade Scruton att han blivit fråntagen både hälsa och rykte, men uttryckte ingen vrede utan istället tacksamhet över allt det positiva han fått vara med om. Nya Tider har talat med Scrutons vän Gregory Lauder-Frost från Traditional Britain Group.

Gå till arkivet

Send this to a friend