Skip to Content

Motsäger sig själva. Miljöpartiet hade haft mycket mer framgång bland väljarna om de hade prioriterat miljöpolitiken framför sin extrema invandringspolitik, som i sig är dålig för just miljön, menar veckans debattör Karl-Olov Arnstberg. På bilden språkröret Gustav Fridolin under Almedalsveckan. Foto: Almedalsveckan
OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERG

Riksdagens flummigaste parti

PappersupplaganNya Tider v. 18

Miljöpartiet är det riksdagsparti som inte bara har störst avstånd till verkligheten, utan också prioriterar andra frågor än partinamnet anger, menar veckans debattör, professor Karl-Olov Arnstberg. Under många år har partiet i synnerhet omhuldats av journalister, men efter att de hamnade i regeringsställning med Socialdemokraterna, blev deras oförmåga att hantera verklighetsrelaterade frågor alltför uppenbar. Mätningar visar att de i höstens riksdagsval riskerar att hamna under riksdagsspärren – onekligen ett hälsotecken för svensk politik, enligt skribenten.

Publicerad: 2 maj, 2018, 14:19

  • Svenska

Läs även

Det är inte ett särskilt avancerat antagande att de som röstar på Miljöpartiet gör det därför att de betraktar miljöfrågor som viktigare än alla andra frågor. De vill ta ansvar för sina barns framtid. Emellertid, omsorgen om miljön är underordnad Miljöpartiets kamp mot rasismen.

På Miljöpartiets initiativ har regeringen förslagit en lagändring som gör det möjligt att bevilja asyl till afghanska ensamkommande ”barn”, trots att de fått avslag av Migrationsverket och alltså ska lämna landet. Det handlar om 9 000 personer, varav avvisningsbesluten för 2 000 redan vunnit laga kraft. Eftersom det är en lagändring som föreslås, dessa asylsökande har ju redan fått avslag av Migrationsverket, remitterades det till Lagrådet. Det sker alltid med lagändringsförslag, innan de kan läggas fram i riksdagen.

Sällan, eller kanske aldrig någonsin tidigare, har landets högsta jurister uttalat sig så hårt, närmast föraktfullt, om de nya regler som regeringen föreslår: ”Gränsen har nåtts för vad som är acceptabelt i fråga om hur lagstiftning kan utformas”.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Karl-Olov Arnstberg

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Plötsliga och förljugna reaktioner på våldet

DEBATTEtt antal kvinnomord under kort tid har väckt svenska mediers intresse, vilket har följts av politikernas intresse av att synas. Veckans debattör, journalisten Tobias Svensson, menar att politikernas plötsliga förfäran inför detta våld ekar något tomt, eftersom vi inte ser samma starka reaktioner vid annat våld i Sverige. Nu utmålas dessutom hela gruppen män som skyldiga, en paradoxal metod som vanligen används för att styra bort diskussionen från icke-svenskars överrepresentation. I denna våg av kvinnomord var fyra av fem icke-svenskar, vilket kan förklara varför användandet av ”män” och ”mäns våld mot kvinnor” blev starkare och än mer desperat än vanligt.

Jämlikhet i skolan uppnås inte genom att avskaffa ”rasistisk” matematik

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETVirginia har beslutat att avskaffa högre kurser i matematik – för att bekämpa rasism. Precis som kommunisterna uppnådde ekonomisk jämlikhet genom att göra alla lika fattiga, vill vänsterliberalerna uppnå raslig jämlikhet genom att göra alla lika obildade.

Aborträttens demografiska konsekvens

OPINION: KARL H SANDINSamtidigt som 1,5 miljoner svenska barn sedan 1974 aldrig fick födas på grund av abort, har över en miljon invandrare, främst från Mellanöstern och Afrika, anlänt till vårt land bara under de senaste åren sedan migrantkrisen 2015. Veckans debattör, Karl H Sandin, pekar på att svenskt barnafödande nu också motarbetas med rent bisarra argument, som att barn från tredje världen har mer rätt till planeten än svenska barn.

Överdrivna klimathot skrämmer i onödan – den stora faran är kallare klimat

KRÖNIKATällberg Forums grundare Bo Ekman varnar i DN 20 april för att haven kan stiga upp till sex meter om isar i Arktis och på Grönland skulle smälta. Han menar att mer koldioxid skulle värma atmosfären så att havs- och landisar smälter.

Youtube får yttrandefrihetspris – som man själv sponsrar

LEDARE

GP-skribenter utanför åsiktskorridoren – ifrågasätter corona-statsmakten

KRÖNIKABjörn Werner på GP gör liknelser mellan Corona-Sverige och DDR – invånarna är medlöpare som tycker att inskränkningar av medborgliga friheter kan tolereras eftersom staten ger materiell välfärd, de har jobb, bostad och kan köpa saker. ”Vi kan aldrig ta för givet att statsmakten garanterat kommer att återbörda våra friheter”. Permanenta skador på demokratin blir arvet, enligt GP:s kulturchef.

Varför försöker Bidens regering få Ukraina att anfalla Ryssland?

KRÖNIKA

Vaccinskeptikerna får stöd av Bill Gates man

OPINION: MAGNUS STENLUNDDoktor Geert Vanden Bossche har länge varit i den absoluta toppen av läkemedelsindustrin och var även engagerad i Bill Gates vaccinprogram. Han har förordat vacciner, men varnar nu i en intervju med nätkanalen TheHighwire för att de nya experimentvaccinen mot covid-19 kan orsaka en katastrof. De gör oss försvarslösa mot andra sjukdomar, menar han. Veckans debattör, fastighetsanalytikern Magnus Stenlund, ifrågasätter både PCR-test och vaccinerna som styr allt mer av vårt samhälle.

Gå till arkivet

Send this to a friend