Skip to Content

Motsäger sig själva. Miljöpartiet hade haft mycket mer framgång bland väljarna om de hade prioriterat miljöpolitiken framför sin extrema invandringspolitik, som i sig är dålig för just miljön, menar veckans debattör Karl-Olov Arnstberg. På bilden språkröret Gustav Fridolin under Almedalsveckan. Foto: Almedalsveckan
OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERG

Riksdagens flummigaste parti

PappersupplaganNya Tider v. 18

Miljöpartiet är det riksdagsparti som inte bara har störst avstånd till verkligheten, utan också prioriterar andra frågor än partinamnet anger, menar veckans debattör, professor Karl-Olov Arnstberg. Under många år har partiet i synnerhet omhuldats av journalister, men efter att de hamnade i regeringsställning med Socialdemokraterna, blev deras oförmåga att hantera verklighetsrelaterade frågor alltför uppenbar. Mätningar visar att de i höstens riksdagsval riskerar att hamna under riksdagsspärren – onekligen ett hälsotecken för svensk politik, enligt skribenten.

Publicerad: 2 maj, 2018, 14:19

  • Svenska

Läs även

Det är inte ett särskilt avancerat antagande att de som röstar på Miljöpartiet gör det därför att de betraktar miljöfrågor som viktigare än alla andra frågor. De vill ta ansvar för sina barns framtid. Emellertid, omsorgen om miljön är underordnad Miljöpartiets kamp mot rasismen.

På Miljöpartiets initiativ har regeringen förslagit en lagändring som gör det möjligt att bevilja asyl till afghanska ensamkommande ”barn”, trots att de fått avslag av Migrationsverket och alltså ska lämna landet. Det handlar om 9 000 personer, varav avvisningsbesluten för 2 000 redan vunnit laga kraft. Eftersom det är en lagändring som föreslås, dessa asylsökande har ju redan fått avslag av Migrationsverket, remitterades det till Lagrådet. Det sker alltid med lagändringsförslag, innan de kan läggas fram i riksdagen.

Sällan, eller kanske aldrig någonsin tidigare, har landets högsta jurister uttalat sig så hårt, närmast föraktfullt, om de nya regler som regeringen föreslår: ”Gränsen har nåtts för vad som är acceptabelt i fråga om hur lagstiftning kan utformas”.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Karl-Olov Arnstberg

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Kan man köpa sig ett val?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETGeorges Soros donerar ofantliga 52 miljoner dollar, nästan en halv miljard kronor, för att inte väljarna ska välja om Donald Trump till president. Samme Soros anklagar länder som Venezuela, Ryssland och Syrien för att inte vara demokratier. Men hur demokratiskt är USA egentligen?

När verkligheten knackar på

KRÖNIKA

Lögnernas imperium

KRÖNIKASocialdemokraterna har under de senaste decennier övergett, eller helt slopat sina traditionella väljare, vilka man förr i tiden kunde hitta bland svenskfödda medelklassinvånare, vanligtvis bland LO medlemmar, för att idag bestå av bidragstagande invandrare från Afrika och Mellanöstern eller för den delen, även högavlönade, vanligtvis slöjbeklädda, byråkrater på invandrarverket.

Nedbrytningen av vår kultur är i full gång

KRÖNIKA

Därför är svensken fri från skuld

KRÖNIKAKulturmarxismen är en ideologi, som förespråkar alla former av kollektivism, och som därför är särskilt fientlig mot västländerna. Individuell frihet angrips på bred front. Kulturmarxismen använder ett antal väl beprövade metoder som politisk korrekthet och identitetspolitik, vilka alla angriper goda relationer mellan medborgare och grunderna för ett anständigt samhälle.

Gängvåldet – nya åtgärder behövs

KRÖNIKAPolisens så omskrivna operation Rimfrost har misslyckats. Skjutningar har fortsatt i oförminskad skala. Sprängdåd förekommer. Uppseendeväckande mord har inte lösts. Men coronadimman har medfört att den politiska uppmärksamheten förskjutits till annat som för den stora allmänheten framstått som mera akut.

Och Sveriges ursprungsbefolkning är …?

LEDAREDen svenska politiska debatten är så totalt amerikaniserad att man måste uppfinna den ädle svenske vilden, samerna, och sedan kal­la dem Sveriges ursprungsfolk. Sen får vi höra ”alla är vi invandrare” enligt den amerikanska modellen, trots att Sveriges stora fördel i tusentals år varit att ”vårt lands befolkning är homogen”, som Tage Erlander så träffande uttryckte det på 1960-talet.

Myten om vitt förtryck och svarta offer

OPINION: KARL MIKAEL LARSONDenna vecka lyfter vi ett kontroversiellt ämne på debattsidan: Är svarta alltid offer? Eller måste de lyfta sig själva och inte skylla allt på vita? Veckans debattör Karl Mikael Larson menar att det trots allt finns hopp i allt elände.

Gå till arkivet

Send this to a friend