Skip to Content

Stefan Palison, 71, ordförande i Romernas riksförbund och regeringsrådgivare i romska frågor 2007-2010, är statligt avlönad för att bekämpa fördomarna mot romer. Han är själv dömd för häleri, narkotikabrott, stöld, snatteri, vållande till kroppsskada samt trafikbrott. Av hans fem barn i Sverige är alla utom en av döttrarna dömda för vad som i folkmun kal­las ”typiska zigenarbrott”, senast sonen Napoleon och dottern Angelika som i slutet av november dömdes för människorov och misshandel, samt i Napoleons fall olaga hot, ringa narkotikabrott, skadegörelse och häleriförseelse. Foto: Okänd
INRIKES

Romernas riksförbund: Ordförandens barn dömda för människorov och misshandel

PappersupplaganNya Tider v. 51-52

Ordföranden i Romernas riksförbund, Stefan Palison, har tidigare avslöjats med häleri och narkotikabrott. Nu har hans son Napoleon och dotter Angelika dömts till fängelse för människorov och misshandel av sonens tidigare hustru. Domen ger en spännande inblick i romska seder och bruk som är okända för den breda allmänheten.

Publicerad: 20 december, 2019, 15:39

 • Svenska

Läs även

Napoleon Palison körde ytterligare en bit, varefter han åter stannade och gav henne ett kraftigt slag i nacken så att hon blev omtöcknad. Han drog henne hårt i håret och klippte därefter av stora bitar av hennes hår med en sax. Sedan tog han ett stryptag om hennes hals, varvid hon fick andnöd och svimmade. Hon minns att Napoleon Palison uttalade ”Nu är det slut, nu får jag aldrig mer se mina barn”, vilket hon tolkade som att han skulle döda henne.

Det var den 11 juli som Napoleon och Angelika Palison slet in Napoleons före detta sambo Elisabet i en bil och utsatte henne för en tortyrliknande misshandel där de bland annat klippte av hennes hår, något man enligt romsk tradition måste göra när en kvinna varit otrogen. Vad som gör händelsen intressant är att Napoleon är son till ordföranden i Romernas riksförbund och även haft organisationen skriven på sin egen adress. Även Stefan Palison själv har varit inblandad i händelserna.

Elisabets hår klipptes av för att märka henne som en otrogen kvinna, i enlighet med romsk sed. Foto: Polisen

Romernas riksförbund är en av de organisationer som har till uppgift att värna romers intressen i Sverige, en verksamhet som finansieras av skattebetalarna. En viktig del i denna verksamhet är att motarbeta fördomar, bland annat om romers kriminalitet.

Ordföranden Stefan Palison satt under åren 2007-2010 med som rådgivare i Delegationen för romska frågor inom regeringskansliet tillsammans med bland and­ra EU-parlamentarikern Soraya Post, tidigare Folkpartiordföranden Maria Leissner och tidigare länspolismästaren Gunno Gunnmo.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • SefastTronde

  Ja han verkar verkligen kvalificerad för att vara rådgivare åt regeringen, med tanke på hans personliga kvalifikationer som grov brottsling. Haka söker maka….

 • Dacke

  Vi har statistik på allt som rör svenskar, men när vi kommer till fältet zigenare, eller romer som ett fåtal kallar dom lyser staplarna blanka? Minns för ett antal år sedan då Jan Guillou sade att zigenarna var mer brottsbenägna än “vanliga” medborgare? Han fick hela kopplet av pk efter sig och krävdes på avbön för sina påhopp på romerna, men för att visa att J.G. hade fel skulle de visa statistik på zigensk brottslighet. När det visade sig att Jan G. hade rätt i sina påståenden, tystades anklagelsen mot Jan Guillou ner? Varför får vi inte se all statistik som rör romer? Tror att många vill veta hur stor procent av zigenarna som arbetar och betalar skatt? Eller hur många som sitter i fängelse? Jerzy Sarnecki brukar ju vara pigg på att hänga ut svenskar som gjort något “olagligt”? Undrar om inte den gode Jerzy skulle hitta en “guldgruva” om han gick igenom den zigenska brottshistorien? Nej! Idag är det ingen som törs öppna käften, av den anledningen att de skulle förpassas ut i kylan med blixtens hastighet. Den svenska journalistkåren präglas av en feghet och mycket beror främst på Bonniermedia och SVT. Då alla är rädd om sin försörjning som till 100% styr deras tyckande, tiger man.

  • Anna-Karin Persson

   300 st av de nyttiga packet som kallar sig Journalister fick sparken under 2019. Det är en god nyhet…

 • Nima

  Hur gick det för Sorayas post famil? Dottern som varit expertrådgivare till flera svenska myndigheter om just zigenarnas utsatthet i Sverige. Hon åkte ditt för att lura sig in hos gamlingar för att stjäla från dom och hennes son och man åkte på en misshandel av en 78årig farbror vid Landvetter om jag minns rätt? Antar att alla är frisläppta nu?
  Det är inte så konstigt att politikerna och media blev så upprörd över romregistret. Fakta som bekräftar att fördomar inte är fördomar utan just fakta kan vara lite svårt att bortförklara.

  Hotel paradiset är en intressant HBO dokumentär som finns på youtube. Bulgarien byggde ett stort kvarter till dom. förfallet går inte ens att förklara det ser värre ut än Dresden -45.
  jag minns bland annat en person som behövde ett jobb och han blev erbjuden att plocka hur mycket frukt som han vill på en odling i närheten, men nää det vara inte bra det för för mycket jobb.
  Har ni inte inte sett den så ta en titt https://www.youtube.com/watch?v=yTQu41ffoSs&t=224s

  Glöm aldrig liberalernas integrationsminister Eric (Pallkragen) ullenhag.
  Han höll den 8 april 2014 detta tal. ”Det är en dag när vi ska minnas vad romerna betytt för Sverige och för Europa, när det gäller kultur och när det gäller att bygga vårt land.”

  Det är sådana politiker som vi fortsätter att rösta på val efter val efter val i tron att dom ska göra Sverige till ett bättre land… Är det stockholmssyndromet eller vad är det för fel på oss svenskar?

 • Vielfrass

  Se där ja . . “Folket som byggde Sverige” . . I.a.f enligt “Grabben med Guldbyxorna” , mors lille Ullis . . . X( .

 • RL, Vallentuna

  Maria Leissner (Fp) fick ju ett lönsamt uppdrag som zigenarutredare —(det var innan namnbytet av gruppen ) ..av regeringen som tröst , när hon avsattes som partiledare. Leissner har producerat massor av papper/utredningar/förslag……som alla går ut på att gruppen utsätts för illvilja av allt och alla och måste ha en aldrig sinande flod av bidrag och stöd.
  Denna totalt oförklarliga illvilja från majoritetssamhället har pågått i 500 år. Enligt Leissner.
  Min tanke blev –hur i sjuttsingen har dom lyckats undgå att gå upp i majoritetssamhället ??? Hur har dom lyckats enbart gifta sig inom samma grupp ??
  —Men det som kallas ” svenska zigenare” var faktiskt på väg in i samhället….sossarna bedrev en mycket medveten politik på 1920-30-40 talet och framåt.. inspirerad av paret Myrdal och Herman Lundborg . Man inspirerade till familjeplanering och vettigt boende.
  Den kände zigenarpredikanten ,- som han ännu kallar sig : Målle Lindberg ( nu mycket gammal ) visade bilder på släkt och föräldrar vid en intervju i ett kristet forum….Jag la då märket till att samtliga hade vanliga kläder…tanterna såg ut som vilken svensk tant som helst…..vanlig klänning , kappa , tanthatt och handväska !! ? Svenska namn som Lindberg , Grönros mm . Och dom hade jobb !! Hovslagare , bilreparatör , skärslipare , byggjobbare , smed , skräddare / sömmerska , spela på fester , ….mm

  Om man hållit fast vid den politiken hade vi haft obetydliga problem nu. Man skulle alltså ej tillåtit ” påfyllning ” utifrån !!

  Och Maria Leissner har ett livslångt mycket lönsamt jobb !!!!!

Arabiska killar hostar svenskar i ansiktet – påstår att de har corona

INRIKESPolisregion Ös, där både Södermanlands, Östergötlands samt Jönköpings län ingår har under den senaste veckan drabbats av kringdrivande smågäng av invandrarungdomar som hostar framför allt etniska svenskar i ansiktet och skämtar om att de bär på coronavirus. Nu går polisen i Region Öst ut och varnar allmänheten för liknande hostattacker från ungdomsgäng och uppmanar alla som utsätts att anmäla händelserna som brott.

Hyllad vänsterextremist dömd i knark- och bombhärva

INRIKESI september förra året spärrade polisen av ett område i Landala i Göteborg sedan de påträffat kraftiga sprängladdningar vid ett tillslag mot två vänsterextremister. En av dem visade sig vara Hannes Westberg, den vänsteraktivist som blev rikskänd efter att ha blivit skjuten av polisen under upploppen i Göteborg. Nu har de båda männen dömts till långa fängelsestraff.

Coronavirusets effekter ökar snabbt, fler krispaket samtidigt som konkurserna ökar

ANALYSRegeringens försök att mildra de ekonomiska effekterna av Coronaviruspandemin blir allt mer långtgående. Hela branscher tvingas att nästan stänga ner verksamheten och fler företag går i konkurs. Bedömare menar att 50 procent av de privatanställda riskerar att förlora jobbet, i ett värsta scenario. Innehållet i regeringens åtgärder kan också tolkas helt annorlunda av Skatteverket än av regeringen. Det riskerar att skapa problem för småföretagen. Samtidigt måste vi börja fundera på hur nästa kris skall kunna hanteras bättre.

Antalet nya uppehållstillstånd kan minska när coronakrisen tynger ekonomin

INRIKESDe senaste veckornas stora varselvågor på arbetsmarknaden till följd av coronaviruset kan komma att få viss effekt på migrationen till Sverige. De som har tillfälliga uppehållstillstånd och som önskar få permanent uppehållstillstånd i Sverige plus möjlighet till familjeåterförening måste nämligen kunna visa att de kan försörja sig själva och eventuella närstående. I och med att många nu kan förlora sina jobb inom tjänstesektorn kan indragna uppehållstillstånd bli en följd av coronakrisen. Det rapporterar systemmedier som Sveriges Radio.

Svensk krisberedskap i djup kris

INRIKESCoronapandemin lamslår länder över hela världen. Nu har en diskussion blossat upp om den civila krisberedskapen, som var välutvecklad i Sverige fram till 1990-talet. Det civila försvaret skulle bistå militären i händelse av mobilisering, men även samhället i händelse av kris. I dag är det mesta borta. Varför blev det så, och vad har resultatet blivit? Nya Tider har talat med försvarspolitikerna Mikael Jansson och Roger Richthoff, samt läkaren Mikael Fjällid, som alla berättar om ett ”just-in-time”-samhälle som bryter ihop när krisen kommer.

180 döda i Sverige – Antalet platser i intensivvården snart slut

INRIKESAntalet döda till följd av coronaviruset SARS-CoV-2 i Sverige fortsätter att öka. Idag bekräftades ytterligare 34 döda av Folkhälsomyndigheten vilket innebär att den totala siffran stigit till 180. Totalt uppger myndigheten att 4 435 personer konstaterats smittade med viruset. Samtidigt har det ökande antalet personer i intensivvård nu nått mer än hälften av Sveriges totala kapacitet – 358 av 570. Speciellt illa drabbat är Region Stockholm som nu tagit 124 av totalt 180 platser i bruk.

Hela Europa stänger ned

UTRIKESEtt antal länder i Västeuropa har nu över 10 000 medborgare som är smittade av coronaviruset. De mycket höga dödstalen i vissa länder har lett till kraftiga restriktioner av människors rörelsefrihet, en strategi diametralt motsatt Sveriges. Nya Tider har talat med personer i Italien och Frankrike, som berättar om sina upplevelser av att leva i karantän.

Forskare i upprop mot regeringens hantering av coronasituationen

INRIKESSex svenska forskare kräver nu att regeringen omedelbart vidtar åtgärder för att motverka spridningen av coronasmittan, och lyfter bland annat fram Sydkoreas framgångsrika linje att spåra, testa och behandla. Även i Norge reagerar smittskyddskunniga på Sveriges agerande.

Gå till arkivet

Send this to a friend