Skip to Content

Familjen Lisovs öde i Sverige har fått stort medialt genomslag i Ryssland. Foto: Stillbild Rossia 1
UTRIKES

Rysk media kommenterar familjen Lisovs återkomst från Sverige till Khabarovsk

Digital utgåva

”Doma!” – Hemma! Denna rubrik satte redaktören Dmitrij Kisjelov i sitt veckoprogram Vesti nedeli (Veckans nyheter) söndagen den 10 november. Kisjelov är inte vem helst, hans synpunkter återspeglar den ryske presidentens och den ryska regeringens värderingar. Dagen innan, lördagen den 9 november togs ämnet upp av en annan viktig politisk redaktör, Sergej Briljov, i hans eget nyhetsprogram Lördagens nyheter.

Publicerad: 14 november, 2019, 17:28

 • Svenska

Läs även

Vad är det som gör Denis Lisovs fall så viktigt?

För första gången visas i bild den muslimska familj som de tre ryska kristna flickorna blev placerade i. Den unge fadern drabbades av en dubbel tragedi. Strax efter födseln av deras tredje dotter drabbades mamman av en depression och behövde omfattande vård. Svenska sociala myndigheter bedömde fadern oförmögen att ta hand om sina tre döttrar som placerades i en kulturellt sett helt främmande miljö. När pappan beslutade att återvända till Ryssland blev han stoppad i Polen. Sverige utfärdade en internationell efterlysning då han ansågs ha kidnappat sina egna barn. Enligt de ryska redaktörerna ligger efterlysningen kvar, trots att en polsk domstol gav Lisov rätt i sak och dessutom beviljade asyl.

Nu visas även bilder på den "svenska" värdfamiljen. Foto: Stillbild Rossia 1

Det gäller att hålla i minnet att Polen är ett Natoland och formellt ej så vänligt inställt till Ryssland, men de gemensamma kristna europeiska värderingarna vägde tyngre. De ryska medierna gav indirekt en eloge till den polske domaren. Värt att notera är alltså att den internationella efterlysning som berör Denis Lisov fortfarande är aktuell.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Sophie Kielbowska

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Agne Torsson

  Tydligen har inte någon från MSM lyckats hitta någon skit att smeta på Denis Lisov som skulle visa på att han är en dålig far och att barnen skulle ha det mycket bättre hos nysvenskarna, jag misstänker nämligen att man gjort och förmodligen fortfarande gör febrila och rabiata försök att finna något.

  Enligt vissa svenska individer, präktigt svängda i skallen, så är med all sannolikhet den nysvenska familjen offren i denna historia, och inte familjen Lisov.
  Kan mycket väl tänka mig man spottar och fräser över hur illa behandlad den stackars nysvenska familjen blivit och hur usel Denis Lisov är som hade mage att ta tillbaka sina barn.

 • Eric Bligan

  De smutsiga “svenskjävlarna” betalade t.o.m muslim-pappan + några tjänstemän på resan till Polen för ett PK-“diktatoriskt” och socialistiskt övertalningsförsök. Vilket blev ett sjuhelsikes bottennapp HAHA-ROFL-HAHA.

 • Anatolij Udodov

  Det finns 2 fel med Denis Lisov . 1.Han ar vit.2. Han ar ryss

Islamistiskt terrorbrott avvärjt i Danmark genom massiv polisinsats

UTRIKESEtt 20-tal personer sitter nu frihetsberövade och väntas bli häktade, misstänkta för förberedelse till terroristbrott efter en massiv polisinsats i Danmark under onsdagen den 11 december. Enligt Köpenhamnspolisen tyder allt på att ett terrorbrott med islamistiska motiv var nära förestående, och en ledande terrorexpert utesluter inte att det under utredningens gång kan avslöjas kopplingar även till Sverige.

Nato behöver en miljard dollar för att hålla AWACS i luften

UTRIKESDet var Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg själv som uppgav att en miljard dollar skulle behövas för att förlänga den operativa livslängden för AWACS. AWACS är förkortningen för Airborne Warning And Control System, ett luftburet larm-och ledningssystem.

Milda domar för ”ungdomar” som försökte bränna poliser

UTRIKESTretton unga myndiga män – alla med invandrarbakgrund – närvarade i domstolen i det franska departementet Essonne, men fick endast milda domar för sina avskyvärda gärningar.

Anti-dopningsmyndigheten WADA utesluter Ryssland från internationella tävlingar

UTRIKESWorld Anti-Doping Agency (WADA) informerade den ryska antidopningsbyrån (RUSADA) att Ryssland kommer att uteslutas från stora sportevenemang i fyra år.

Nästan hälften av våldtäkterna i Italien begås av migranter

UTRIKESDet italienska inrikesdepartementet har publicerat uppgifter som visar att 42 av 100 våldtäkter i Italien begås av migranter och dessutom fortsätter siffrorna att stiga.

Rapport från Norge: Ökning av invandrares brottslighet

UTRIKESEn våg av oprovocerat våld har skakat om Oslos invånare. Publiceringen av en kontroversiell undersökning som visar på korrelationen mellan brott och brottslingens ursprungsland väcker ett antal frågor.

Disneys fd vice ordförande dömd för pedofili – media tiger

Nya Tider kan avslöja, att den 73-årige Michael Laney, tidigare vice styrelseordförande för den populära mediejätten Walt Disney Company, har blivit dömd till 81 månaders fängelse efter att ha våldtagit en sjuårig flicka. Amerikansk och svensk gammelmedia tiger.

Fransk armé i sorg – en nationell hyllning med en militär ceremoni i Paris

UTRIKESMåndagen den 2 december tog hela Frankrike farväl av sina hjältesoldater som frivilligt tjänstgjorde i Mali. Sedan januari 2013 pågår Opération Serval med endast franska trupper stationerade i Mali. Målet för aktiviteterna i Sahel-området var att förhindra en spridning av salafister och jihadister mot de norra delarna av Afrika. Sedan den 1 augusti 2014 pågår Opération Barkhane tillsammans med brittiska och estniska soldater. Det är framför allt längs gränsen till Burkina Faso som striderna oftast äger rum.

Gå till arkivet

Send this to a friend