Skip to Content

President Emmanuel Macron diskuterar med ilskna medborgare via skärm. Till höger finansministern Bruno Le Maire. Foto: Stillbild BFM TV
UTRIKES

Ryssland, Frankrike och Tyskland, en vecka i maj 2020

Digital utgåva

De svenska medierna förmedlar selektiv information för djupt troende medborgare som ser omvärlden genom decenniers medial och pedagogisk fostran. Tragiskt nog kommer mycket av väsentlig och betydande information aldrig till allmänhetens kännedom.

Publicerad: 25 maj, 2020, 11:39

  • Svenska

Läs även

”Vive l’Europe des nations!” – Nationernas Europa, enligt Marine Le Pen.

I det återkommande ryska programmet Veckans nyheter (Vesti nedeli) hyllar redaktören Dmitrij Kisjelov den franska partiledaren för Nationell Samling (Rassemblement National) Marine Le Pen. Hon är som bekant motståndare till Europeiska unionen. Kisjelov citerar hennes uttalande i tidskriften Valeurs actuelles, där Le Pen talar om ”nationernas och folkets Europa”. Underförstått betyder detta att länderna samarbetar under fria och frivilliga former med ett bevarande av medborgarnas nationella särdrag och deras patriotiska och religiösa (det vill säga kristna) traditioner. Att redan nu ställa in så stora arrangemang som Oktoberfesten i München, midsommarfirandet i Sverige eller kronprinsessans födelsedag på Öland i juli kan tolkas på många olika sätt. Det gäller att notera att Frankrikes restriktioner och samtliga åtgärder i samband med pandemin gäller till den 10 juli 2020. Det mycket intrikata beslutet huruvida Frankrikes mest nationella dag, den 14 juli, kommer att firas med militärparad har inte meddelats. Dmitrij Kisjelov tar även upp det franska läkemedelsföretaget Sanofi och dess direktör Serge Weinberg. Företaget dras med dåligt rykte sedan den franska tidskriften ”Marie-Claire” i sitt aprilnummer 2019 ägnade fem sidor åt konsekvenserna av vaccinationer mot en tropisk sjukdom, denguefeber, på Filippinerna. Vaccinet heter Dengvaxia, tillverkas av Sanofi och tog inom några månader livet av 105 vaccinerade filippinska barn mellan 9 och 14 år gamla.

Marine Le Pen intervjuas i rysk Tv. Foto: Stillbild Rossia 1

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Sophie Kielbowska

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Dacke

    EU:s fattigländer (Spanien, Italien, Portugal, Grekland m.m.) jublar över alla gratispengar som kommer att regna över dem om stödpaketet går igenom? Eftersom Sverige tillhör en av de största nettobetalarna inom unionen, blir det till att dra åt svångremmen ytterligare några snäpp. Numer har vi fått en ny “kassakista” att ösa ur och det är våra gamlingar som står för dessa nya pengar? Regeringen tillför stora belopp till statskassan genom att sänka pensionerna och vips har nya sköna miljarder trillat in som vi sedan kan portionera ut i generösa bidrag. Det gäller att se över valboskapen i tid, då det stundar ett val 2022? Som alla vet har vi numer, utöver att finansiera EU:s ökade utgifter, även att betala fattiga länders statsskulder? “Sverige är ett rikt land” sade visst någon sosse härom dagen, men frågan är om inte uttalandet borde ha gjorts under 60 talet? Vi har världens högsta skatter, EU:s sämsta pensioner, minst sjukbäddar och sämst skolutbildning? Jo, kan hålla med om att Sverige är ett rikt land, men bara på inkompetenta och värdelösa politiker.

Västra Kapprovinsen kan vilja bli självständig

UTRIKESFör några veckor sedan släpptes resultaten av en opinionsundersökning som genomfördes i Västra Kapprovinsen av Victory Research – en av Sydafrikas mest respekterade opinionsinstitut. De levererade ett chockresultat. Liksom de senaste skotska opinionsundersökningarna, visade de en liten majoritet för självständighet bland anhängare av Demokratiska alliansen (DA), nu i sin tredje raka mandatperiod som det styrande partiet i Västra Kapprovinsen (Sydafrikas andra åtta provinser styrs av ANC). Partiet kommer att pressas allt hårdare att hålla en folkomröstning om utträde från resten av Sydafrika.

Mobb knivhögg flera hästar i vansinnig attack

UTRIKESEn svart mobb på runt 200 personer anföll och knivskar ett flertal hästar i Sydafrika vid en hästkapplöpningsbana. Den besinningslösa attacken mot hästarna, som ägs av vita sydafrikaner, menas ha sin grund i att en anställd vid ett av stallen fick sparken efter att ha knivhuggit en häst. Flera andra svarta arbetsvägrade då i stöd för den sparkade vilket gjorde att vita arbetare anställdes istället och alla svarta arbetare som arbetsvägrade förlorade inte bara sina jobb utan även socialbidrag de menade sig ha rätt till.

Europeiska unionens riktlinjer presenteras av ordföranden Ursula von der Leyen

UTRIKESUnder onsdagen klargjorde den förra tyska försvarsministern och numera kommissionens ordförande Ursula von der Leyen unionens riktlinjer i flera viktiga frågor. Dessa åtaganden förpliktigar de 27 medlemsstater till lydnad och följsamhet. De flesta förväntade sig migrationsfrågor som huvudtema, men tyngdpunkten låg på klimatåtaganden.

Hånade Trump fallna soldater?

UTRIKESDen 3 september publicerade det amerikanska månadsmagasinet The Atlantic en artikel som anklagade Donald Trump för att ha fällt nedsättande kommentarer om stupade soldater. Historien plockades omgående upp av liberala amerikanska medier och återgavs av samtliga svenska systemmedier som ett faktum. Ingen inspelning har dock presenterats av de påstådda kommentarerna, och många motsäger berättelsen.

Storbritannien ser ut att lämna EU utan avtal – Boris Johnson sätter press på EU

ANALYSSjälvgoda EU-potentater skrattade åt Storbritannien och Brexit för några år sedan. Man markerade tydligt att britterna skulle komma att få betala mycket mer i avgift till EU om man stod utanför. I förhandlingarna efter Brexit, som blev verklighet den 31 januari i år, om ett frihandelsavtal mellan parterna har EU fortsatt att agera som om Storbritannien inte klarar sig utan ett frihandelsavtal. Storbritannien förbereder sig därför för ett avtalslöst tillstånd, med stöd av WTO-reglerna.

Donald Trump vill rensa ut ”kritisk rasteori”

USADen amerikanske presidenten har nu utfärdat direktiv för att rensa myndigheter från inslag av pseudo­vetenskapen ”kritisk rasteori”, som han menar är anti-amerikansk och skapar splittring. Myndigheterna ska ta reda på om de låter sina anställda genomgå sådana kurser och använda de lagliga medel som finns för att styra skattepengar i annan riktning.

Anthony Fauci: Mänsklig aktivitet och lantbruk skyldiga till coronapandemin – Lösningen: Nytt beteende och ny världsordning

USADen amerikanske läkaren Anthony Fauci, som varit pådrivande för både nedstängningar och vaccinationer, har skrivit en vetenskaplig text där han indirekt och direkt utpekar jordbruk och djurhållning som vållande till den nu pågående Covid-19-pandemin. Om inte ”mänskligt beteende såväl som andra radikala förändringar” görs, kommer snart än dödligare pandemier att drabba oss, hotar Fauci. Sammantaget med uttalanden från andra toppföreträdare och en tilltagande kampanj i systemmedia, som också utmålar lantbruk som något farligt, börjar en tidigare dold agenda komma i dagen. Nya Tider analyserar här Faucis uppsatsliknande artikel och den oroväckande trend den är en del av.

Ännu en etno-aktivist ljög om sin ”svarta” bakgrund

USABild vänster: Jessica Krug beskrev sig som en svart kvinna från Bronx, med rötter i Karibien, men har nu visat sig vara en judisk kvinna från Kansas City. Den påstådda identiteten var viktig för hennes karriär som ”svart aktivist”, och hon undervisade i ämnen kopplade till Afrika och afrikanska rötter. Krug har jämförts med Rachel Dolezal, en vit kvinna som också gjort karriär som svart på universitet och i politiska grupper, fram till att hennes riktiga etnicitet avslöjades år 2015. Foto: Privat. Bild höger: Rachel Dolezal gjorde karriär som etnoaktivist tills hennes föräldrar år 2015 avslöjade att hon i själva verket är vit. Foto: Wikipedia/ Aaron Robert Kathmanr.

Gå till arkivet

Send this to a friend