Skip to Content

President Emmanuel Macron diskuterar med ilskna medborgare via skärm. Till höger finansministern Bruno Le Maire. Foto: Stillbild BFM TV
UTRIKES

Ryssland, Frankrike och Tyskland, en vecka i maj 2020

Digital utgåva

De svenska medierna förmedlar selektiv information för djupt troende medborgare som ser omvärlden genom decenniers medial och pedagogisk fostran. Tragiskt nog kommer mycket av väsentlig och betydande information aldrig till allmänhetens kännedom.

Publicerad: 25 maj, 2020, 11:39

  • Svenska

Läs även

”Vive l’Europe des nations!” – Nationernas Europa, enligt Marine Le Pen.

I det återkommande ryska programmet Veckans nyheter (Vesti nedeli) hyllar redaktören Dmitrij Kisjelov den franska partiledaren för Nationell Samling (Rassemblement National) Marine Le Pen. Hon är som bekant motståndare till Europeiska unionen. Kisjelov citerar hennes uttalande i tidskriften Valeurs actuelles, där Le Pen talar om ”nationernas och folkets Europa”. Underförstått betyder detta att länderna samarbetar under fria och frivilliga former med ett bevarande av medborgarnas nationella särdrag och deras patriotiska och religiösa (det vill säga kristna) traditioner. Att redan nu ställa in så stora arrangemang som Oktoberfesten i München, midsommarfirandet i Sverige eller kronprinsessans födelsedag på Öland i juli kan tolkas på många olika sätt. Det gäller att notera att Frankrikes restriktioner och samtliga åtgärder i samband med pandemin gäller till den 10 juli 2020. Det mycket intrikata beslutet huruvida Frankrikes mest nationella dag, den 14 juli, kommer att firas med militärparad har inte meddelats. Dmitrij Kisjelov tar även upp det franska läkemedelsföretaget Sanofi och dess direktör Serge Weinberg. Företaget dras med dåligt rykte sedan den franska tidskriften ”Marie-Claire” i sitt aprilnummer 2019 ägnade fem sidor åt konsekvenserna av vaccinationer mot en tropisk sjukdom, denguefeber, på Filippinerna. Vaccinet heter Dengvaxia, tillverkas av Sanofi och tog inom några månader livet av 105 vaccinerade filippinska barn mellan 9 och 14 år gamla.

Marine Le Pen intervjuas i rysk Tv. Foto: Stillbild Rossia 1

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Sophie Kielbowska

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Dacke

    EU:s fattigländer (Spanien, Italien, Portugal, Grekland m.m.) jublar över alla gratispengar som kommer att regna över dem om stödpaketet går igenom? Eftersom Sverige tillhör en av de största nettobetalarna inom unionen, blir det till att dra åt svångremmen ytterligare några snäpp. Numer har vi fått en ny ”kassakista” att ösa ur och det är våra gamlingar som står för dessa nya pengar? Regeringen tillför stora belopp till statskassan genom att sänka pensionerna och vips har nya sköna miljarder trillat in som vi sedan kan portionera ut i generösa bidrag. Det gäller att se över valboskapen i tid, då det stundar ett val 2022? Som alla vet har vi numer, utöver att finansiera EU:s ökade utgifter, även att betala fattiga länders statsskulder? ”Sverige är ett rikt land” sade visst någon sosse härom dagen, men frågan är om inte uttalandet borde ha gjorts under 60 talet? Vi har världens högsta skatter, EU:s sämsta pensioner, minst sjukbäddar och sämst skolutbildning? Jo, kan hålla med om att Sverige är ett rikt land, men bara på inkompetenta och värdelösa politiker.

Zimbabwes vicepresident anklagar vita för landets svåra ekonomiska situation

UTRIKESZimbabwes vicepresident Kembo Mohadi har anklagat vita människor för landets dåliga ekonomiska läge. Zimbabwe har varit i recession sedan självständigheten från Storbritannien 1980 eftersom de tidigare koloniherrarna inte hade lärt dem hur man gör affärer, säger Mohadi till ZBC TV.

Turkiets interventioner i Libyen

UTRIKESI dag tävlar Turkiet om titeln ”toppligist” i både Europa och Nordafrika. Förutom spionskandalen med Frankrike har Turkiet direkt lagt sig i den libyska konflikten på ett omfattande och kontroversiellt sätt, vilket har fördjupat de befintliga spänningarna.

Trumpadministrationen meddelar att USA lämnar WHO i juli 2021

UTRIKESTrumpadministrationen lämnade in ett meddelande om utträde ur Världshälsoorganisationen till FN:s generalsekreterare under tisdagen, sade en högt uppsatt tjänsteman inom administrationen till Fox News, efter att president Trump i veckor har kritiserat WHO:s hantering av coronaviruspandemin och vad han kallar deras pro-Kina-partiskhet.

Rysk miljardär vill köpa hotade statyer från USA

UTRIKESDen ryske miljardären Andrey Filatov erbjuder sig att köpa två statyer som BLM-demonstranter vill ha bort från amerikanska städer och säger att både president Theodore Roosevelt och pionjären Alexander Baranov lämnade ett ”positivt intryck” på hans land

Tysklands kvinnliga ledare upplöser elitstyrka

UTRIKESDen tyska regeringen – förbundskansler Angela Merkel, försvarsminister Kramp-Karrenbauer och Agnieszka Brugger, en grön parlamentsledamot i parlamentets försvarsutskott – har beslutat sig för att upplösa en elitsoldatenhet.

Ny fransk justitieminister vill att Le Pens parti förbjuds

UTRIKESDen stora överraskningen inom den nya franska regeringen efter ombildningen är utnämnandet av advokaten Éric Dupond-Moretti till justitieminister.

Populär schackkanal drabbad av YouTubes algoritm mot ”rasism”

UTRIKESAtt säga saker som ”vit löpare slår svart bonde” är nu för rasistiskt för Googles artificiella intelligens.

Det mongoliska böldpestutbrottet nu också upptäckt i Kina

UTRIKESKina har rapporterat ett fall av böldpest i inre Mongoliets autonoma region. Nyheten sammanfaller med en rapport från den angränsande Mongoliska republiken där hälsomyndigheterna har identifierat två fall.

Gå till arkivet

Send this to a friend