Skip to Content

Vávra Suk i Ryska federationens valcentral i Moskva. Foto: Nya Tider
RYSSLAND

Ryssland röstar för traditionella värden

Äktenskapet är för man och kvinna, det ryska språket och den ryska traditionella kulturen ska skyddas. Det beslutade ryska folket i en folkomröstning igår. Men även att politiker inte får ha konton i utländska banker. Nya tider var på plats.

Publicerad: 2 juli, 2020, 17:19

 • Svenska

Läs även

77,9 procent av väljarna röstade ja i folkomröstningen om tillägg till den ryska konstitutionen. Det betyder att Ryssland slår fast de europeiska traditionella värdena, skyddar samhället från utländsk påverkan, samt att Vladimir Putin teoretiskt kan sitta kvar som president i många år till.

Nya Tiders chefredaktör Vávra Suk ansökte om ackreditering för att övervaka valet och var på plats under alla sju dagar som omröstningen pågick.

Nya Tider fick möjlighet att ställa flera frågor till Leonid Slutskij, ordförande för Dumans utrikeskommitté.

På ett pressmöte i Sankt Petersburg blev Vávra Suk utfrågad av landets medier.

Fler artiklar kommer inom kort.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Bra! Det är exakt så här en demokrati skall vara. Man frågar helt enkelt folket om vilka värderingar som bör gälla i landet? Inga verklighetsfrämmande politiker skall pådyvla något som saknar förankring hos folket. Ryssland framstår idag som det enda landet i den moderna världen där medborgarna får bestämma vilket håll utvecklingen skall gå?

 • olle

  ryssland har en framtid sverige har det inte.

  • birgerr

   det verkar som att ryssarna är mer demokratisk än svenska politiker sluta nu att gnälla på ryssarna dom är ju mer demokratiska än oss

 • latmask

  Jag är litet nyfiken på hur bra Suk förstår och talar ryska. En klar fördel när du har med ryssar att göra.

  • SwexitAgenda2030

   Bra och relevant fråga “latmask”!

   Suk kanske fick denna språkfärdighet och språkkunskap under sin utbildning, då det kanske stod ett “andraspråk” på skolschemat.

   Helt klart en “fördel” då man har med “ryssar att göra” och medvetet väljer att bevaka nyheter och händelser på jordens framsida.

   Oss emellan, så är det även “en fördel” att behärska språket “engelska”, då man t ex blir intervjuad av utländsk redaktion och en mediakanal som använder sig av det engelska språket. Annars kan det lätt bli “pancake” och en usel prestation. Men, som vanligt är det väl ingen “danger on the roof” med spektaklet, som ministern sa (yttrade inofficiellt).

  • Swatch

   Han har med all säkerhet använt en annan översättningsbyrå än Löfven.
   För Löfvens känner inte till skilnaden mellan värde och värdighet
   Eller var det vår älskade landsfader själv som slog till med allt ahan hade…
   Konsekvenserna av geniernas frammarsch är väl kända idag…

 • SwexitAgenda2030

  Tack, uppskattar ditt reportage och artikeln.

  Bra jobbat och utomordentligt talat av dig, Vávra Suk. Imponerande!

  Du skulle utan problem, och mycket gärna och nödvändigt, kunna bistå och agera mentor för en utrikesminister, anser jag.

  • RL, Vallentuna

   Vavra skulle säkert själv bli en utmärkt utrikesminister.

 • Swatch

  Ett folk, ett land som vet vad de vill uppnå.
  Ett annat land som kompromissar ihjäl sig, där folket är hunsas till döds, där hela världen kan pissa på oss och vi tvingas betala och tacka för det….

Apokalyps Beirut

UTRIKESDet enorma vita svampmolnet sträckte ut sig lågt och brett i hamnen i Beirut, och sedan kändes tryckvågen, som registrerades som en jordbävning med 3,3 i magnitud och som märktes så långt bort som Cypern. Det vita molnet lyfte sedan och avslöjade en mörk rostorangefärgad plym som steg långt upp i himlen strax efter klockan 18:00 den varma sommarkvällen den 4 augusti.

USA:s utrikesminister: Vi ska arbeta för regimskifte i Kina

USANär USA:s utrikesminister Mike Pompeo nyligen talade på Richard Nixon Presidential Library, höll han ett av Trump-administrationens mest kontroversiella tal hittills. I talet, som hade ämnet ”Kommunist-Kina och den fria världens framtid”, förklarar Pompeo att man nu kommer att arbeta med hårdare metoder för regimskifte i ”Kommunist-Kina”, som han kal­la­de ”en tyranni”. ”Vi har gjort det tidigare”, sade han och förklarade att det är USA som ska leda uppgiften tillsammans med sina allierade.

Åttaåring ihjälskjuten av BLM-aktivister

USAPå Förenta staternas nationaldag den 4 juli blev Secoriea Turner, 8, ihjälskjuten av BLM-aktivister. Aktivisterna öppnade eld mot familjens bil när hennes mamma försökte köra igenom en vägspärr som BLM satt upp. Secoriea var svart.

CNN kallar kvinnor för ”Individer med livmoderhals”

UTRIKESDen amerikanska Tv-kanalen CNN tar nu den politiska korrektheten till nya höjder. I slutet av juli sändes ett nyhetsinslag om kvinnor som testas för livmoderhalscancer, men istället för att använda termen ”kvinnor” benämndes de istället som ”individer med livmoderhals”, något som snart fick reaktioner på sociala medier.

Författaren Thilo Sarrazin utesluten från tyska socialdemokraterna

UTRIKESSent under fredagseftermiddagen den 31 juli meddelade SPD:s partisekreterare Lars Klingbeil att författaren och tidigare Berlinsenatorn Thilo Sarrazin utesluts från det tyska socialdemokratiska partiet. Det var vid presidiets tredje sittning som man fattade detta drastiska beslut.

Terrorist i Storbritannien förlorar mål om tidig frigivning

STORBRITANNIENStorbritanniens högsta domstol har avslagit den begäran som den dömde terroristen Mohammed Zahir Khan lämnat in om att friges efter halva tiden. Khan hävdade att en lagändring som avskaffade den typen av straffrabatt kränkte hans mänskliga rättigheter och är diskriminerande mot muslimer.

Svenska politiker i rysk television

UTRIKESI sin senaste sändning av Lördagens nyheter presenterade redaktör Sergej Briljov några intressanta inslag. Briljovs program är efter Dmitrij Kisjelovs Veckans nyheter det mest intrikata programmet i den ryska kanalen Rossija24. Inför sommaruppehållet blev det extra intervjuer och kittlande avslöjanden.

Vänsterextrema Antifa och BLM i gemensamma upplopp

USAI över en månad har upplopp dagligen ägt rum i Portland, där polis och federala byggnader angripits med gatstenar, raketer och sprängmedel. Polisens insats med tårgas lovordades av president Donald Trump som varnade att upplopp kommer att ”kväsas igen” om det behövs.

Gå till arkivet

Send this to a friend