Skip to Content

Hanna Altunkaynak, socialdemokratisk politiker i Örebro, åtalas för att ha gjort våldsamt motstånd då en polisman försökte ge honom en trafikbot. Biträdande regionpolischefen i Bergslagen Niclas Hallgren hjälpte sin kollega att få ut den uppretade politikern ur bilen och sätta handfängsel på honom. Foto: Polisen. Bild höger: Klostergatan Örebro.
INRIKES

S-politiker åtalas för våldsamt motstånd – brottades med biträdande regionpolischefen

PappersupplaganNya Tider v. 19

Socialdemokratiske lokalpolitikern Hanna Altunkaynak greps av polis efter att han, enligt Åklagarkammaren i Örebro, satt sig till våldsamt motvärn då en polisman försökte ge honom en trafikbot.

Publicerad: 6 maj, 2020, 15:08

 • Svenska

Läs även

Det var den 21 oktober förra året som en polisman i tjänst, på väg till sin arbetsplats i Rättscentrum på Klostergatan i Örebro, observerade Hanna Altunkaynak köra in på gatan i sin personbil. På gatan råder det körförbud mot tyngre fordon än moped och polismannen stoppade därför S-politikern och upplyste honom om den saken. Han såg även att Altunkaynak inte hade bilbälte på sig.

Altunkaynak hävdade att han inte sett någon förbudsskylt. Polismannen erbjöd sig att de kunde slå följe så att han kunde visa skyltarna, men Altunkaynak vägrade att svara. Polisen sade då att han kunde bli bötfälld för trafikbrotten.

I det läget började S-politikern istället höja rösten och bli otrevlig, enligt polismannen. Bland annat försökte han stänga dörren trots att polisen stod i vägen. ”Då jag stod i dörröppningen träffade dörren min vänstra sida, träffen gjorde inte ont. Mannen skrek något åt mig igen och jag sträckte mig in i förarkupén för att stänga av bilen då motorn fortfarande var igång, min tanke var att mannen annars kanske skulle kunna köra iväg och jag kunde bli skadad där jag stod”, förklarar polismannen i vittnesförhör.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Vad jag vet har inget av våra msm tagit upp fallet? Och skulle de händelsevis ha gjort det så lär det nog stå något i den här stilen; ”Polis misshandlade kommunpolitiker”? Några detaljer lämnas naturligtvis inte och inte heller vilket politiskt parti politikern tillhör? Skillnad hade varit om det varit en SD-politiker och då hade rubriken varit i msm ”SD-politiker misshandlade polis”?

 • Swatch

  Det står till i om med i Akademins ordbok – synonymer : sosse – besvärligt, ljugande, korrupt
  (varning för fake news med rötter i verkligheten)

  • RL, Vallentuna

   Hi-hi , den var kul…sosse – ljugande , korrupt

 • Varmlandstok

  Här handlar det om impulskontroll och om sinne för proportioner.
  Att företrädare för vår skattefinansierade överhet ådagalägger uppenbara brister i det avseendet, måste ses som ytterligt genant.
  Men känner vi sosseriet rätt, så rinner nog den här saken bort som vatten på en gås.
  Man kommer att tänka på den löjliga Jytte Guteland.
  Hon är i smöret nu, och hon uttrycker sig självsäkert om förekommande spörsmål, som om hon skulle skulle besitta några insikter av vikt.

  • RL, Vallentuna

   Ja..jag minns Jytte Guteland….och Crazy Horse …hade hon varit SD hade hon åkt ut direkt. Annars hade Baas jagat JÅ med ” blåslampa”

 • Twinballs

  Såhär beter sig såssarna numera!
  .

 • L Karlsson

  Har inte Örebropolisen läst utsända direktiv 1999 från S-Regeringen?
  Alla vet ju att i Sverige är Kungafamiljen samt all slags adel (utom etnisk svensk) är straffbefriade från ansvar.
  Denna gamla sedvänja från överklassens medeltid har återinförts av Sozialisterna.

Orbán tvingar affärsbankerna att efterskänka räntan på lån året ut

UTRIKESÄn en gång har Ungerns premiärminister tvingat privatbankerna att ta ansvar för samhället under kristider. Sedan mars och ända fram till årets slut slipper alla ungrare betala ränta på sina banklån, en åtgärd som få andra länder lyckats driva igenom mot de ovilliga bankerna. Enligt Orbán medför detta en stor ekonomisk lättnad för ungrare med lägre inkomster under coronakrisen.

Ifrågasatte Näthatsgranskaren – hämtades av polis

Kjell Böhlin är journalisten som granskar Näthatsgranskaren. Här berättar han om hur han blev polisanmäld för bl.a. förtal, oförhappandes hämtad till förhör av polis och senare DNA-topsad.

Arkitekturen – nästa stora kulturstrid i Sverige?

REPORTAGEModernister och vänsterpolitiker menar att försök till demokratisk styrning över offentlig arkitektur är att jämföra med Nazityskland. Och de klassiska stilar som europeiska arkitekter har förfinat under tre tusen år för med sig otäcka värden. Men när allt fler förespråkare av de klassiska skolorna nu höjer sina röster så står modernisterna inte längre oemotsagda. Bland andra Sverigedemokraterna driver aktivt på med egna förslag på klassiska byggnader. ”Prisbilden är alltid högst där det inte är modernistiskt, många tycker att äldre arkitektur är väldigt vacker”, förklarar Peter Wallmark, gruppledare för SD i Stockholm.

Somalier överföll och våldtog pojke

INRIKESEn 16-årig somalisk medborgare med långt brottsregister överföll och våldtog en 12-årig pojke som var ute på promenad. Efter att pojken blivit våldtagen av somaliern lyckades han få somaliern att släppa honom genom att ge våldtäktsmannen sin veckopeng. En knapp månad efter våldtäkten av pojken försökte somaliern våldta även en 11-årig pojke, men föräldrarna till barnet lyckades gripa somaliern. Somaliern kommer dock att kunna fortsätta sin brottsliga bana i Sverige.

Ett nytt skattesystem – AfS-förslag får stöd från Finanspolitiska rådet

ANALYSDiskussionen om ett nytt skattesystem, som skall förenkla och effektivisera skatterna, har pågått under ett antal år i Sverige. Det nuvarande systemet infördes på 1990-talet för att göra skatterna mer rättvisa, men efter mer än 500 ändringar sedan införandet har det vuxit ut till en hydra som ingen har kontroll över. Behovet av en rejäl reform finns alltså. När Alternativ för Sverige 2018 lanserade ”platt skatt” som idé, var det inte många som reagerade, men nu har Finanspolitiska rådet tagit upp idén.

Fornnordiska sagor – hisnande äventyr och burlesk humor

INTERVJULars Ulwencreutz har lett arbetet med att sammanställa och även översätta många av de fornnordiska sagorna till modern svenska – flera har aldrig publicerats på svenska tidigare. Resultatet blev ett imponerande verk i tre band, den första kompletta samlingen av dessa berättelser om hjältar och kungar, skatter och härnadståg. För Nya Tider berättar Lars att utan vår historia är vi ingenting, vi behöver vår kultur och vår historia. Och det är en fascinerande saga.

Mer än 70 000 smittade och 5 411 döda i Sverige

INRIKESCoronaviruset SARS-CoV-2 har nu smittat över 70 000 personer i Sverige enligt de senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten. Totalt har 5 411 personer avlidit till följd av Covid-19. Bland åtgärderna som man från myndighetshåll nu inför finns det en ny restauranglag som gör att kommuner kan stänga ner verksamheter där sällskap inte håller avstånd på minst en meter.

Biståndsmyndigheten Sida slipper Botkyrka-flytt

INRIKESDet blir ingen flytt av biståndsmyndigheten Sida från välbärgade Östermalm i Stockholms innerstad till mångkulturella Botkyrka söder om Stockholm. Det uppger bland annat Fastighetstidningen. Skälet sägs officiellt vara brist på ändamålsenliga lokaler, men Nya Tider kan även avslöja att en annan orsak sannolikt är viktigare, nämligen att en enkät från början av 2019 visade att myndigheten riskerade att förlora var fjärde anställd om flytten blev av.

Gå till arkivet

Send this to a friend