Så blev ”antirasismen” den nya rasismen

I veckans debattartikel går juristen Dan Ahlmark igenom fenomenet ”kritisk rasteori” (CRT), en politiskt korrekt tankekonstruktion som kommit att prägla universiteten i USA, men även börjat leta sig in i undervisningen på vanliga grundskolor. Som med liknande teorier är det bara en tidsfråga innan detta slår igenom i Sverige, med allt vad det innebär.

Personlig talang och förmåga trycks ned för att alla ska uppnå samma resultat, i stället för att alla ska ges samma förutsättningar.

Ahlmarks text kan tyckas i överkant akademisk, men sätter på ett förtjänstfullt sätt fingret på hur absurd denna teori är. Sverige har visserligen ingen historia av slaveri eller en stor svart minoritet som levt här under förtryck, men sådana detaljer brukar inte bekymra de politiskt korrekta. De har ju till och med kunnat kläcka ur sig vansinnigheter som att ”Sverige har alltid varit ett invandrarland” och liknat samerna vid USA:s india­ner, allt för att kunna ta över de märkliga teoribyggena från universiteten på andra sidan Atlanten.

Med CRT motiveras en rad åtgärder som faktiskt redan präglar den svenska ”integrationspolitiken”. Man utgår ifrån att alla grupper – svenskar, somalier, romer, afghaner, syrier etc – på ett genomsnitt ska prestera exakt likadant och uppnå exakt samma resultat, eftersom vi ju ”alla är lika mycket värda”. När denna verklighetsfrånvända förhoppning inte slår in, så menar mångkulturförespråkarna, med stöd i CRT, att detta beror på rasism.

Vi som läser riktig forskning som handlar om den verkliga världen vet förstås att olika folkslag skiljer sig åt, på många områden. Det handlar inte bara om det mest uppenbara, genomsnittlig IQ, utan har också att göra med tradition av att studera, hur föräldrar förväntas hjälpa barn med läxorna och om de över huvud taget kan det med tanke på sin egen utbildningsnivå, om man ser arbete som något hedervärt eller om det ger högre status om man kan lata sig, och många andra faktorer.

Men i CRT:s värld så söker man i stället svaret i rasism, som man menar måste finnas eftersom de olika grupperna presterar olika bra i skolan, de har olika lönenivå, grad av socialbidrag, kriminalitet och så vidare. Eftersom ingen märker av denna rasism så pratar man om att den är ”dold” och ”måste synliggöras” för att någon över huvud taget ska tro att den ändå existerar.

Utifrån denna märkliga teoretiska konstruktion skuldbelägger man hela det vita samhället genom att påstå att alla vita gynnas, även de som själva är emot rasism. Föreningen Antirasistiska akademin definierar strukturell (eller institutionell) rasism som ”aktiva och oftast osynliga handlingsmönster och processer som gynnar individer och grupper från majoritetssamhället och samtidigt utgör hinder för minoritets- och immigrantgruppernas deltagande i samhällslivet.”

Men man hittar aldrig några konkreta exempel på sådana processer eller handlingsmönster – skulle man hitta det så går det ju att lagstifta emot dem, vilket man så gärna gör i alla möjliga och omöjliga fall.

Vad gör man då i stället? Jo, man snedvrider förutsättningar i till exempel skolan i syfte att uppnå samma resultat mellan olika grupper. Bland annat får skolor i invandrarförorterna avsevärt mer resurser. Redan i NyT v.16/2013 kunde vi beskriva att den nästan helsvenska Äppelviksskolan i Bromma i västra Stockholm fick drygt 50 000 kronor per elev, medan en invandrartät skola i exempelvis Rinkeby hade upp­emot 100 000 kronor per elev. Lärartätheten blev därefter. Rinkebyskolan hade en lärare på tio elever, Äppelviksskolan fick klara sig med en lärare per 14,7 elever.

Ändå uppnådde man inte önskad ”jämlikhet” mellan de olika grupperna vad avser skolresultat.
Det är viktigt att notera här, att CRT vänder hela jämlikhetstanken till sin motsats. De som stred för jämlikhet i Franska revolutionen ville att alla skulle ha lika förutsättningar, oavsett börd. Det är också det som Förenta staternas konstitution avser i meningen ”vi är alla skapade jämlika”, det vill säga man ska inte ha någon fördel av att komma från till exempel en aristokratisk familj. Alla skall ges samma chanser i livet och det är ens egna personliga talang och förmåga som ska fälla avgörandet.

I CRT är det precis tvärtom. Personlig talang och förmåga trycks ned för att alla ska uppnå samma resultat, i stället för att alla ska ges samma förutsättningar.

Allt ställs på huvudet. Antirasism sades handla om att betrakta individen som en individ, utan att ta hänsyn till dennes ras, kön etc. Nu utgår man ifrån att gruppen ska prestera lika, och då skruvar man på reglerna så att de blir olika beroende på vilken grupp man tillhör. Det är inte antirasism, det är helt enkelt rasism.

Denna rasism är dessutom alltid anti-vit. CRT gör så klart om sin definition när det gäller länder som Sydafrika, där vita är i minoritet men ändå enligt denna teori borde berövas jämlika förutsättningar. Då stryker man formuleringen om ”majoritetssamhället”, och det blir extra tydligt att det handlar om att diskriminera vita, oavsett om de är majoritet eller minoritet.

I Sydafrika har det dock fått motsatt effekt. Nya Tiders kontakter berättar att när det ställs högre krav på vita för att komma in på universitet, medan svarta inte behöver anstränga sig, så har det tvärtom lett till att skillnaderna i resultat mellan de två grupperna blivit ännu större.

Hur man än konstruerar sina teorier, kommer man i slutändan inte ifrån att det är verkligheten som fäller avgörandet.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Dansk media: ”Vi misslyckades” med corona-rapporteringen

Dansk media: ”Vi misslyckades” med corona-rapporteringen

🟠 UTRIKESREDAKTÖREN HAR ORDET Den danska kvällstidningen Extra Bladet gick den 7 januari ut i en tillsynes ångerfull ledare och erkände att de misslyckats med sitt uppdrag att granska myndigheter och rapportera om coronapandemin på ett korrekt sätt. De beskriver sig som ”hypnotiskt upptagna” av felaktig statistik och kritiserar myndigheternas sätt att kommunicera med befolkningen. Systemmediet går så långt som att ifrågasätta hur sjukhusen kan vara fulla nu när ”hela befolkningen är beväpnade med ett supervapen [covid-vaccinen]”.

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

Så luras Dagens Nyheter i kommentarsfälten

Så luras Dagens Nyheter i kommentarsfälten

🟠 OPINION: Curt Linderholm Är det ingen som granskar och kritiserar vad Dagens Nyheter påstår i sina artiklar? Inte om man får tro det som står i kommentarsfälten under artiklarna. Där finns nämligen inte ett spår av kritik, alla verkar bara hålla med DN. Tittar man lite närmare visar det sig dock att kommentarsfältet sköts av ett företag som heter Ifrågasätt Media Sverige AB, som ser till att ta bort alla kritiska inlägg och skapa en illusion av att DN:s propaganda är omtyckt och får stöd av läsarna. Ifrågasätt agerar nämligen rakt emot sitt företagsnamn – allt ifrågasättande av DN:s agenda raderas.

Ryssland – religion, politik, försvar, ekonomi

Ryssland – religion, politik, försvar, ekonomi

🟠 KRÖNIKA Under de senaste månaderna och veckorna har Ryska federationen varit ett återkommande tema i den mediala världen. Rysslands påstådda planer att angripa Ukraina har diskuterats allteftersom leverantörer av olika scenarion förde fram olika koncept. Dock saknades i detta flöde en saklig redovisning över situationen i Donetsk och Luhansk. Dessutom var en saklig och kunnig framställning av situationen i historiskt perspektiv så gott som obefintlig. Härvidlag ska nämnas att tyska journalister från ZDF TV har producerat informativa dokumentärer för tittare som inte behärskar det ryska språket.

Dansk media: ”Vi misslyckades” med corona-rapporteringen

Dansk media: ”Vi misslyckades” med corona-rapporteringen

🟠 UTRIKESREDAKTÖREN HAR ORDET Den danska kvällstidningen Extra Bladet gick den 7 januari ut i en tillsynes ångerfull ledare och erkände att de misslyckats med sitt uppdrag att granska myndigheter och rapportera om coronapandemin på ett korrekt sätt. De beskriver sig som ”hypnotiskt upptagna” av felaktig statistik och kritiserar myndigheternas sätt att kommunicera med befolkningen. Systemmediet går så långt som att ifrågasätta hur sjukhusen kan vara fulla nu när ”hela befolkningen är beväpnade med ett supervapen [covid-vaccinen]”.

Nyhetsdygnet

Det hettar till i Janouchs roman

🟠 BOKRECENSION Katerina Janouch har skrivit ett flertal romaner och andra böcker. Länge förekom hon i systemmedias sammanhang och blev ett begrepp i allmänna bokhandeln. När hon så började kritisera det rådande samhällsklimatet blev hon utfryst. Men hon gav inte upp utan använde sina talanger till att skildra det Sverige som regimen inte vill kännas vid. Med andra ord, hon blev dissident och samhällskritiker. År 2020 kom del ett i hennes samhällskritiska romanserie, Blodsådd. Nu kommer del två, Ingen kvinnas land. NyT har läst den.

En god introduktion till politisk islam

🟠 BOKRECENSION I dag kan ingen komma undan islam i Sverige. Islams bildförbud kan leda till att en känd svensk konstnär behöver personskydd dygnet runt. Människor kan spränga sig själva i luften på europeisk mark med hänvisning till islam. Islam finns mitt ibland oss; när jag vandrar omkring i Uppsala kan jag få syn på en påtaglig symbol för islam, nämligen den väldiga Uppsalamoskén.

Knutgubbarna flockas ännu när julen är slut

🟠 TRADITIONER Den trettonde januari dyker knutgubbarna upp. Det vet ni väl? Traditionen kan ses som en folklig tolkning av högtidlighållandet av helgonet Knut Lagard som mördades på 1100-talet. Men de här lokala figurerna bär knappast några likheter med helgon. Hyss och snasktiggeri är inte direkt himmelska tjänares fokusområden. Knutgubbar däremot fullkomligen frossar i sådant. Och grips inte av någon trendig förkylnings­panik, de nyttjar både masker och sprit.

Julgröt

🟠 Folktro och minnen Att äta gröt till jul är en tradition som går mycket långt tillbaka i tiden. Gröten får dock inte ätas upp på julaftonen då tomten ska ha sin portion. Under måltiden kan man rimma till gröten och den som får mandeln kan skatta sig lycklig.

Hylte: från bruksort till mångkultur

🟠 REPORTAGE Nya Tider har under en tid fått rapporter om att kommunen Hylte i Hallands län alltmer domineras av islamister och ökande otrygghet. Eftersom centralorten Hyltebruk är en liten bruksort på landet blev vi överraskade, så vi åkte dit och fann ett samhälle där mycket hade fått en muslimsk prägel, men där en tystnadskultur gjorde det svårt att hitta någon som ville uttala sig.

Containerbrist förvärrar begynnande matkris – Nya Tider i Wuhan: Inga spår av viruskatastrof

🟠 Covid-restriktioner förvandlar hamnar till flaskhalsar. Överfulla hamnar och försenade varutransporter ger förstörd mat. Kina har ett stort handelsöverskott då deras industriproduktion går för fullt medan stora delar av väst går på halvfart på grund av snart årslånga nedstängningar. Nya Tider besökte Wuhan och kunde förvånat konstatera att livet där är normalt medan omvärlden fortfarande efter ett år lever med varierande grad av nedstängningar.

Den mystiska och magiska katten

🟠 HISTORIA Vår älskade huskatt är ett minst sagt komplext ämne inom den gamla svenska folktron. Den troddes kunna göra ett barn till antingen mara eller varulv, troddes stå i förbund med trolltyg och påverka vädret. Att döda eller ens hata en katt gav otur och om en kvinna ville få en god make var det bäst för henne att hon var snäll mot huskatten.

Aroniabär och fläderbär

🟠 Än är det inte för sent att plocka bär. Två riktigt nyttiga bär hittar vi i våra trädgårdar nu. Aroniabär är en uppstickare som visat sig vara ett riktigt superbär. Fläderbär har använts som en gammal och beprövad förkylningskur i århundraden, och har även visat sig vara behjälplig i att förebygga eller lindra influensa.

Annonser

Jämför casinon utan licens med snabba uttag hos Spelpressen
Allt du behöver veta om casino utan spelpaus
Svenskaonlinecasinon – Din jämförelsesida för svenska casino online
Jämför casino utan svensk licens hos Nya-Casinon.online
Hitta många olika casinon på casino-utan-svensk-licens.net
Viktig information om casino utan licens finns på casinoutanlicens.net
Bra sportbonusar hittar du på betting utan svensk licens
Finlands största sajt gällande nya casinon uudetkasinot.com
En sammanställning av information om utländska casino hittar du på Casinofrog.com.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.