Skip to Content

JOHAN WIDÉN grundade Folkets demonstration år 2015. Foto: Privat

Så föddes Folkets demonstration

PappersupplaganNya Tider v. 34

Under två år har människor regelbundet demonstrerat med plakat som ”Vi kräver demokrati” och ”Avgå Eliasson”. Demonstrationens grundare och organisatör Johan Widén berättar om tankarna bakom protesterna, hur IKEA-mordet fick bägaren att rinna över, och hur Folkets demonstration utvecklats till i dag, då han tagit beslutet att fortsätta arbetet under andra former.

Publicerad: 23 augusti, 2017, 11:44

  • Svenska

Läs även

Upptakten till att jag valde att arrangera den första demonstrationen som gick av stapeln den 15 september 2015 och som kallades ”Demonstration Avgå”, var regeringens agerande i samband med IKEA-morden.

Regeringen menade att polisen skulle utföra en mordutredning enligt konstens alla regler för att säkerställa att mördaren kunde ställas inför rätta. Problemet är att morden på IKEA har oerhörda politiska förtecken.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Johan Widén

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Dempa u Slotteborn

    Vad du ljuger. Va själv involverad som huvudfunktionär, och vi svarade så gott vi kunde på frågor, sen så fanns det ju rena påhopp, som det du nu gör och som ej har med sanningen att göra. Sen att nazister blockades samt vänsterextremister är fullt legalt då dessa försökte framföra sin ideologi, gissar att en av dessa va du, du törs ju inte ens här stå för vad du tycker med ditt rätta namn, lätt att vara kaxig som anonym.

    • I love PJ

      Du får vara hur involverad som helst! Jag är varken nazist eller kommunist, en helt vanlig svensk som är mycket bekymrad över vårt lands utveckling. Precis som du sluggar på gjorde även FD, de såg spöken runt varje hörn. Att kalla de som jag känner och som blev blockade från FD var helt vanliga människor, en del verksamma inom SD andra inte. På FB använde jag min profil med namn och bild på mig. Stefan Fahlander blockade mig direkt vid en fråga (utan påhopp). När sedan flera andra blev förbannade och ställde samma fråga till FD blev de också blockerade. Du kan ju fråga dig själv varför FD aldrig blev en succé… En del kan naturligtvis skyllas på media och vänsterextremister men det är inte hela sanningen, det fanns inget som tilltalade svensken. Ingen röd tråd (jag har studerat marknadsföring) och jobbat länge med ämnet. Att kalla mig för nazist eller vänsterextremist då jag framför mina åsikter som intet på något vis är extrema (annars skulle inte Nya Tider publicera mina kommentarer) talar också för på vilket sätt ni inom FD jobbade! När argumenten tryter så… precis som just vänsterextremister uppför sig mot Sverigevänner! Jag är glad att FD gick under, med dess ledning och det inbegriper väl dig med antar jag så förstår jag att det bara kunde gå åt ett håll!

IT-jättarnas globala åsiktsdiktatur måste stoppas

Med hänsyn till den tunga roll som sociala medier och sökmotorer har för nyhets- och informationsförmedling, kultur, åsiktsbildning och attityder, och även för valutgångar, måste yttrandefriheten och den fria informationsdelningen skyddas. Vad som istället har skett nu är att vänstern har gjort många till andra klassens medborgare och håller på att stjäla demokratin, skriver Dan Ahlmark, ekon lic och jur kand.

Att straffa förrädare: Räcker skadestånd?

DEBATTI en artikel i Nya Tider vecka 34 argumenterar Carl Lundström mot min artikel i frågan om hur man straffar politiker, vilka uppenbart bortsett från risken för ytterst allvarliga faror för svenska folket, när de beslöt om massinvandringen till Sverige (1).

Torbjörn Sassersson svarar revolvermännens uppgörelse i ”NewsVoice City”

Den pensionerade ”NSA-konsulten” Jan Norberg och Öystein Rönne har skrivit en mycket bra och tänkvärd artikel i Nya Tider om hur regeringen, grindvaktande nätaktivister med statligt stöd och diverse myndigheter utövar förtryck mot svenska nätmedier. Debattörerna nämner samhällsanalytikern Mats Sederholm och undertecknad, som är redaktör för NewsVoice. Min replik fokuserar på en uppgörelse mellan revolvermännen Norberg, Rönne och Sederholm i ”NewsVoice City”.

Det svenska politiska kommissariatet går till aktion mot alternativmedia

Jan Norberg och Öystein Rönne är två tidigare skribenter på nyhetssidan Newsvoice och flitiga samhällsdebattörer. De menar att det finns ett mönster när Youtube och Google censurerar samhällskritiska röster samtidigt som olika aktörer försöker få bloggar och nyhetssidor att börja med självcensur. Nu har de lämnat Newsvoice och anklagar sajten för att kröka rygg och stoppa den tidigare fria debatten.

Ett demokratiernas Förenta nationerna

OPINION Demokratiska stater bör lämna dagens FN och skapa en ny internationell samarbetsorganisation. Det menar Dan Ahlmark som i veckans artikel presenterar olika sätt att hantera den globalistiska organisationens hot mot nationalstaterna i väst.

Angående lagen om hets mot folkgrupp, respektive lagen om yttrandefrihet

Våra domstolar arbetar oavbrutet med ärenden som berör lagen om ”hets mot folkgrupp.” Höga böter och långa fängelsestraff väntar de personer som vågar yttra sig kritiskt mot den grupp av invandrare eller muslimer som har begått brott i Sverige. Polisen prioriterar utredningar av dessa så kallade brott, offrar månadsvis med utredningsarbete på varje enskilda fall, gör husrannsakan, beslagtar datorer och telefoner hos misstänkta personer, gör allt för att skaffa fram bevis för våra domstolar, medan övriga brott till exempel våldtäkter, stöld och bilbränder inte utreds alls på grund av bristande resurser. Antalet outredda brott bara i Stockholm har under förra året ökat med 5,5 procent enligt uppgift från Svenska Dagbladet.

Per Björklund. Foto: Nya Tider

Är du på rätt sida i historien?

Mötes- och yttrandefrihet är grunden i demokratin och måste om så krävs upprätthållas med statens våldsmonopol. I Sverige fungerar det precis tvärtom många gånger, personer vars verksamhet finansieras av staten tillåts att med våld, hot och mer subtila medel inskränka dessa friheter för människor som anses ha fel så kallad värdegrund. Att det inte gick att genomföra en alternativ bokmässa är ett av symptomen på detta.

Vad vill egentligen svenska folket?

LEDAREMajoriteten av väljarna anser att invandringen är för stor. Ändå röstar man på partier som vill öka den. Svaret finns troligen att finna i att systemmedias skrämseltaktik haft effekt, trots att allt fler i dag genomskådar den. Att bygga alternativa medier ter sig nu ännu viktigare.

Gå till arkivet

Send this to a friend