Så fungerar kreditkort med bonus

Använder du ett bonuskort när du handlar kan du få både rabatter, bonuspoäng och återbäring på dina köp. Du kan på så sätt spara pengar med kortet.

Att välja rätt kreditkort med bonus kan däremot vara en djungel då bonusprogrammen kan fungera på olika sätt, här går vi igenom vilka olika bonusar du kan få och hjälper dig hitta bäst kreditkort.

Kreditkort med bonus på alla köp

Det finns ett flertal kreditkort där du får bonuspoäng på alla dina köp med kortet. Varje köp du gör ger då en viss bonus, ofta på runt 1 – 2 %. När du har samlat ihop bonuspoäng kan du sen använda poängen som betalning i en poängshop och byta mot värdecheckar, presentkort, produkter eller resor.

Endast ett fåtal transaktioner är undantagna så att man inte samlar bonuspoäng, det är t.ex. när man gör kontantuttag eller för över pengar mellan konton.

Kreditkort med rabatt hos anslutna butiker

Vissa kreditkort ger dig rabatt hos partnerbutiker som de samarbetar med, rabatten gäller då inte för all shopping men du kan å andra sidan få en desto större rabatt. I vissa fall går det att få 10 – 20 % rabatt när man gör köpet med kreditkortet. Ett av de mest populära sådana kreditkorten är Re:member Flex som har flera hundra anslutna butiker.

Kreditkort som ger bonus på drivmedel & matvaror

För dig som handlar mycket mat hos samma matvarukedja eller använder dig mycket av bilen så du behöver tanka ofta så finns det nischade kreditkort som blir extra fördelaktiga.

Matkort ges ut av bl.a. Coop och ICA och som storkund kan man samla ihop många bonuspoäng och även ta del av medlemsförmåner. Ofta får man en högre bonusprocent ju mer man handlar, det blir som ett sätt för matkedjan att belöna sina trogna kunder.

Ett flertal bensinkedjor som har verksamhet i Sverige har också egna kreditkort. Både Preem, ST1 / Shell och OKQ8 har egna kreditkort. Med ett bensinkort får man dels drivmedelsrabatt på ca 10 – 20 öre/litern när man handlar och medlemsförmåner som rabatter när man handlar på bemannade bensinstationer.

Samla ihop till flygresor med kreditkortet

Det finns även kreditkort där du samlar bonuspoäng som kan användas till att köpa flygbiljetter. Ett sådant kreditkort är Norwegiankortet som ger poäng på alla köp, 1 % bonuspoäng på vanliga köp och upp till 10 % i bonus om man köper flygbiljetter. Poängen kan sen användas till att köpa flygbiljetter eller få förmåner på resan som uppgraderingar, platsreservation och extra bagage.

Kreditkort med cashback

De mest populära bonuskorten är de som erbjuder cashback eller återbäring, då får man pengar tillbaka när man shoppar med kortet. I praktiken innebär det att man får rabatt på sin nästa kortfaktura så att det blir mindre att betala.

Kreditkort med cashback brukar ofta ha en månads- eller årsavgift så det gäller att först räkna på om det lönar sig eller inte så att inte kostnaden för kreditkortet blir högre än din återbäring. Om kortet exempelvis har en årsavgift på 300 kr och 1 % cashback behöver du handla för minst 30 000 kr per år för att kreditkortet ska löna sig.

Så väljer du rätt kreditkort med bonus

Det finns inget kreditkort som objektivt sett är det bästa. När man väljer kreditkort är det viktigaste att välja det kortet som passar dig, och dina shoppingvanor, bäst.

  • Handlar du inte för så mycket? Välj då ett kostnadsfritt kreditkort utan årsavgift. Då kostar det inget att ha själva kortet utan du betalar istället eventuellt vissa avgifter i samband med användning av kortet.

  • Shoppar du mycket? Välj då ett kreditkort som ger rabatter hos butiker som du ofta handlar hos eller ett kort som ger återbäring på alla köp.

  • Flyger du mycket? Välj då ett kreditkort där du kan samla extra mycket poäng när du bokar flygresor. Du bör även se till så att kreditkortet har reseförsäkring så du blir extra skyddad på semestern.

  • Handlar du mycket drivmedel eller mat? Välj då ett nischat bensinkort eller matkort från en kedja.

  • Behöver du ha kredit på kortet? Om så inte är fallet finns det ett antal bankkort och förbetalda kort utan kredit med både bonus och cashback. Du måste då ha pengar på kontot för att kortköpet ska gå igenom.


  • nk på detta när du väljer bonuskort
    Även om det är förmånligt att använda sig av ett bonuskort eller kreditkort med cashback är det viktigt att inte shoppa enbart för att samla bonuspoäng. Att handla för 1 000-tals kronor bara för att få några kronor tillbaka i återbäring är ju ingen bra idé. Du bör alltså använda ditt kreditkort precis och inte maximera ditt spenderande. Alla kreditkort har även en hög ränta om man inte betalar hela sin kortfaktura utan väljer att delbetala. Du bör alltid ha för vana att betala hela fakturan direkt senast på förfallodatumet för då kostar det inget extra då alla kreditkort erbjuder räntefria dagar.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Hur ser det ut i andra länder med amerikansk trupp?

Hur ser det ut i andra länder med amerikansk trupp?

🟠 INRIKES Sveriges långtgående försvarssamarbetsavtal, DCA, med Förenta staterna är något utöver Natomedlemskapet. Många Natoländer har inget sådant. I flera länder, där amerikansk trupp varit stationerad och verkat under längre tid, finns en stark opposition bland lokalbefolkningen, inte minst på grund av den brottslighet som de amerikanska soldaterna gör sig skyldiga till.

Läs även:

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

För den som vågar är allt möjligt

🟠 RECENSION Visst har vi haft några försiktiga upprorsmän från viktiga positioner inom gammelmedia, journalister som bit för bit har vågat ifrågasätta de påbjudna narrativen. De får ofta lämna sina jobb och skriver nu i stället egna bloggar och böcker. En del kommer i skarpa debatter med sina gamla politiskt korrekta kollegor. Men knappast någon som har arbetat på till exempel SVT och SR har kommit så totalt på tvären med sina gamla kollegor som Joakim Lamotte. I hans bok Där stormen är får vi följa hans resa från gammelmedia till fri, sanningssökande journalist.

En av våra största poeter jubilerade

🟠 KULTUR Trots att 200-årsminnet av en våra mesta lästa och uppskattade poeter, Erik Johan Stagnelius, inföll förra året, har det rönt begränsad uppmärksamhet. Det är synd, då det är en av det svenska språkets skickligaste och mest omedelbart tillgängliga diktare. Den som tränger djupare i hans liv och verk ställs dock inför en rad mysterier och problem – ja, i vissa avseenden är han också den svenska lyrikens gåtfullaste och mest gäckande gestalt.

Hur konsten att förutsäga solförmörkelser blev en exakt vetenskap

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Ingen vaken person har kunnat missa att USA nyligen hade en spektakulär solförmörkelse, något som har fått stor medial uppmärksamhet innan, under och efter. Tidsschemat för den totala förmörkelsen den 8 april 2024 var beräknad till sekunden, detta tusentals år efter att skrämda människor först började försöka förutse dessa kosmiska händelser.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Bergens och gruvornas fru

🟠 HISTORIA I svenska berg och gruvor fanns, enligt folktron, ett nyckfullt väsen som var känt som gruvrået eller bergfrun. Detta väsen var vanligen kvinnligt. Hon kunde vara hjälpsam mot gruvarbetarna, men det hände även att hon ställde till med besvär genom att begära att de skulle låta bli att bryta malm i någon gruva. Ibland kunde hon gå så långt som att ta deras liv.

Fallet Kaspar Hauser

🟠 HISTORIA Kaspar Hauser har varit en gåta sedan han plötsligt dök upp på Nürnbergs gator med två mystiska brev i handen den 26 maj 1828. Ingen vet vilka hans föräldrar var. Man vet inte heller vem det var som höll honom inspärrad under hans första sexton år i livet. Han knivhöggs under mystiska omständigheter 14 december 1833 och avled tre dagar senare.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Klicka här för att utforska vad ett casino utan svensk licens kan erbjuda!
Klicka här för att läsa om Betalrevolution

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.