Angereds Närsjukhus invigdes hösten 2015. Foto: Nya Tider

Så jobbar Närhälsan i Västra Götaland med patienter under coronapandemin

Närhälsan är namnet på vårdcentralerna i Västra Götalandsregionen. Genom fler hembesök och videokonsultationer reduceras coronaspridningen. Närhälsan och de privata avtalsrelaterade vårdcentralerna har under lång tid utprövat metoder för att åldriga patienter inte skall behöva resa onödigt mycket. Även särskilda invandrarsatsningar som Angereds Närsjukhus kan ha effekt på smittspridningen.

Närhälsan i Västra Götaland uppger sig ta höjd för att härbärgera olika flödesbehov av vårdsökande patienter avseende rådande läge med Covid-19. På sjukvårdssvenska heter det: ”Vi har tagit fram olika åtgärder för att möta utmaningarna kring smittspridning och för att skydda våra riskgrupper ifrån smitta”. Idéerna som Närhälsan tar till är inte alldeles nya, primärvården hade redan innan man tog sig namnet Närhälsan år 2013 utprövat både hembesök och mobila hemdialysteam i Dalsland samt olika digitala lösningar för rutinmässiga möten mellan läkare och patient. I och med Covid-19:s inträde i vardagen har Närhälsan och dess privat drivna partnervårdcentraler ställt om verksamheten i än högre grad till att kunna mötas digitalt, om det är möjligt för patienten att ha videosamtal. Man förklarar hur enkelt det går till: ”Det fungerar som ett vanligt besök, men görs med videofunktion över telefonen istället. Om du bokas om till ett digitalt besök kommer vi att kontakta dig. Du som patient behöver inte göra något. Vissa besök blir ombokade till en tid längre fram, om det blir så för dig kommer vi också att höra av oss. Du som patient kommer att få information från oss i god tid”.

E-tjänster är en del av vad vårdtagarna erbjuds. Foto: Närhälsan

 

Utöver digitala vårdmöten har Närhälsan också börjat erbjuda flera andra e-tjänster så att patienterna smidigt kan förnya recept, begära intyg eller fråga om remisser. Patienterna erbjuds även att sända direkta meddelanden över respektive vårdcentrals hemsida så att de slipper behöva ringa in under särskilda tider som oftast varit under förmiddagen.

En smittfri verksamhet

Syftet är att uppnå en så stor grad som möjligt av smittfri verksamhet. Att i väntrum och vestibuler träffa på andra vårdbehövande har alltid varit en spridningskälla av diverse sjukdomar, åtminstone för vissa patientgrupper. Närhälsan förklarar i korthet att de inte vill riskera att de patienter som besöker vårdcentralerna skall utsättas för Covid-19-infektion från andra patienter. Närhälsan förklarar nästan övertydligt vad de menar: ”Mottagningarna måste noga säkerställa att inga som har Covid-19 kommer in i våra väntrum av misstag”.

Artikeln fortsätter

Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Läs även:

Sverige köper Archer – till Ukraina

Sverige köper Archer – till Ukraina

🟠 INRIKES Samtidigt som regeringen presenterade det 18:e stödpaketet till Ukraina, denna gång i form av civilt stöd för 1,4 miljarder kronor, meddelade man att Sverige kommer lägga en större beställning av det världsledande artillerisystemet Archer.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Vad är distribuerade beräkningar?

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Datorvärlden har gått från isolerade maskiner utan yttre kontakter, till sammankopplade i nätverk och vidare till att nästan kunnas se som en stor maskin med kombinerad beräkningsförmåga. Dagens datorer kan få mycket mer gjort när de delar arbetet med andra maskiner. Detta kallas för ”distribuerade beräkningar”, eller på engelska, distributed computing.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.