Skip to Content

Tar av slöjan på Twitter. Det pågår just nu en kampanj där kvinnor protesterar mot det religiösa tvånget. Det är ytterligare ett bevis för att den svenska HMF-lagen inte har något med skydd för minoriteter att göra. Foto: Twitter
CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Så skrämmer staten till tystnad

PappersupplaganNya Tider v. 30

Genom att sätta kritiker av den förda politiken på de åtalades bänk jämställer staten regimkritiker med simpla förbytare. Pensionärer och barn kal­las till polisförhör för att de skrivit något i vredesmod i sociala medier.

Publicerad: 24 juli, 2020, 10:02

 • Svenska

Läs även

Det är många som i dag har anledning att vara upprörda över det mångkulturella våldet. Skjutningar, rån, våldtäkter och allmän skadegörelse har exploderat, alla känner vi någon som drabbats på ett eller annat sätt. Polisens Operation Rimfrost för att minska skjutningar har beskrivits som kostsam och gjort att vardagsbrott får stå tillbaka (NyT v.47/2019). Trots det rapporterades 163 skjutningar under årets första sex månader, en ökning från 155 jämfört med samma period förra året. Våldtäktsfall läggs på hög eftersom det saknas resurser att utreda dem (NyT v.49/2017, något som bekräftades av SVT Uppdrag granskning i mars 2019).

Men något som det alltid verkar finnas resurser till är att klämma åt dem som för fram kritik mot denna samhällsutveckling och det mångkulturella samhällsexperimentet som ytterst är orsaken. I detta nummer berättar vi om en kvinna i Jönköping, som åtalats för att ha sagt till kassörskan på ett apotek att hon skulle se bättre ut utan slöja.

Vi vet i skrivande stund inte om kvinnan kommer att fällas eller inte, men genom polisförhör och åtal har staten redan lyckats med sitt uppsåt: Att skrämma till tystnad. I veckans reportage berättar vi om den så kal­la­de HMF-medaljen, ett initiativ från ett antal privatpersoner som vill motverka statens försök till stigmatisering av kritiker av mångkultur. Flera av mottagarna svarar i sina tackbrev att de tycker att domen är fel, men att de numera aldrig skriver något i sociala medier som kan tolkas som kritik mot den förda politiken. Då har staten uppnått sitt mål.

Lagarna har inget med skydd av minoriteter att göra, så som de påstår sig ha. Åtalet mot Jönköpingskvinnan kommer samtidigt som en stor kampanj genomförs på Twitter av kvinnor som väljer att ta av sig slöjan. De berättar om förtrycket vad gäller det religiösa klädesplagget och den frihet de känner när de äntligen kastat av sig det.

Det finns många fler exempel som vi berättat om i Nya Tider genom åren. Bland annat har en 15-årig pojke åtalats för hets mot folkgrupp på grund av det namn han gav sin spellista på Spotify (NyT v.50/2018). Gunvor, 68, dömdes till villkorlig dom och dagsböter för att hon anser att man borde ”skicka ut alla afrikaner” från Sverige (eNyT v.11/2019). När Nya Tider kontaktade domaren kunde han dock inte ge besked om hur många afrikaner man ska vilja ha kvar i Sverige för att inte straffas. Att vilja ha noll afrikaner i Sverige är tydligen olagligt, men fem eller tio eller hundra … är det lagligt?

Vad som är straffbart är diffust och kraven glidande – ibland är det straffbart, ibland inte. Och det är meningen, osäkerheten gör att människor tänker sig för en extra gång innan de kritiserar makthavarnas politik och följderna av denna. Även de som frias har ändå gått igenom förnedrande förhör, kanske har de fått sin dator eller mobil beslagtagen under en period för att ”utreda bevisen”.

Det är så staten skrämmer medborgarna, år 2020, för att de inte ska kritisera den förda politiken, en politik som alla ser leder till en katastrof för samhället.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Det där med mångkultur fungerar inte ens på.pappret! När det flyttar en stor etnisk grupp in i ett bostadsområde flyttar någon annan grupp därifrån – och in flyttar fler från den ”etniska” gruppen. Och i.o.m. det är syftet med mångkultur borta och är det t.ex somalier blir det istället ett stycke Somalia? Det är så här det svenska samhället utvecklats de senaste 45 åren. Svensken vill inte bo i ”Bagdad” eller i ”Somalia” utan bland sina landsmän i Sverige.

  • plexgear

   Till slut blir det ingenstans för oss att flytta inom Sverige för att slippa islam och då börjar de med ekonomiska möjligheter att lämna den sjunkande svenska skutan! Då har vi ett nytt Libanon i Sverige…

 • RL, Vallentuna

  I Jugoslavien såg ju folk likadana ut……men kunde ändå inte samsas i en stat ..jag tror dom delat upp sig i sju stater.

Grundläggande fel i BLM!

KRÖNIKAÄr det inte ett fundamentalt fel i Black Lives Matterrörelsen, då man fokuserar på hudfärgen? Är det för att dessa människor är svarta, som de har problem? Borde man kanske hellre ha en strategi som leder bort från att åtskilja över huvud taget på grund av hudfärg?

Byt ut Gustav Adolfstatyn i Göteborg mot Pippi Långstrump

KRÖNIKA

Kommer Nigeria rädda Europa?

KRÖNIKAI en märklig text i Dagens Nyheter (DN) hävdas att Västvärldens åldrande befolkningar kommer att kräva en stor import av människor från Afrika. Tanken att välmående länder måste räddas av människor från fattiga och kaotiska länder i Tredje världen är inte ny, men argumentationen fallerar på alla sätt. Finns det ens någon mening i att, om vi leker med tanken att det skulle fungera, rädda Sverige genom att byta ut befolkningen?

Ron Paul tror det blir värre

KRÖNIKADen amerikanske veteranpolitikern Ron Paul anser att USA:s riksbank, ”Fed”, med vett och vilja har blåst upp en finansbubbla. Bubblan kommer att spricka, förstås. Och när den gör det, drabbas den verkliga ekonomin också. Alltså arbetarklass och medelklass. Följden, varnar Paul, blir upplopp mycket värre än de som hittills varit.

Nu är det uppenbart vad ”antirasism” betyder

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETIngen kan längre hysa något tvivel. Så kal­lad antirasism är helt enkelt rasism mot vita. Det är inte ”omvänd” rasism, utan ren och skär rasism.

Medier, artister, politiker och företagare viker sig för Black Lives Matter

OPINION: DAN ROODTVänsterideologer och Black Lives Matter (BLM) kal­lar etnisk diskriminering ”strukturell” när de inte konkret kan bevisa den. Den måste ”synliggöras” för att någon över huvud taget ska märka den. Ändå får BLM stöd av stora företag, den akademiska världen och kulturpersoner för sina allt mer verklighetsfrånvända krav.

Demokrati förutsätter kapitalism

KRÖNIKA

Farlig kunskap?

LEDAREKunskap är makt, sägs det. Men för vissa är den uppenbarligen farlig.

Gå till arkivet

Send this to a friend