Skip to Content

Tar av slöjan på Twitter. Det pågår just nu en kampanj där kvinnor protesterar mot det religiösa tvånget. Det är ytterligare ett bevis för att den svenska HMF-lagen inte har något med skydd för minoriteter att göra. Foto: Twitter
CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Så skrämmer staten till tystnad

PappersupplaganNya Tider v. 30

Genom att sätta kritiker av den förda politiken på de åtalades bänk jämställer staten regimkritiker med simpla förbytare. Pensionärer och barn kal­las till polisförhör för att de skrivit något i vredesmod i sociala medier.

Publicerad: 24 juli, 2020, 10:02

  • Svenska

Läs även

Det är många som i dag har anledning att vara upprörda över det mångkulturella våldet. Skjutningar, rån, våldtäkter och allmän skadegörelse har exploderat, alla känner vi någon som drabbats på ett eller annat sätt. Polisens Operation Rimfrost för att minska skjutningar har beskrivits som kostsam och gjort att vardagsbrott får stå tillbaka (NyT v.47/2019). Trots det rapporterades 163 skjutningar under årets första sex månader, en ökning från 155 jämfört med samma period förra året. Våldtäktsfall läggs på hög eftersom det saknas resurser att utreda dem (NyT v.49/2017, något som bekräftades av SVT Uppdrag granskning i mars 2019).

Men något som det alltid verkar finnas resurser till är att klämma åt dem som för fram kritik mot denna samhällsutveckling och det mångkulturella samhällsexperimentet som ytterst är orsaken. I detta nummer berättar vi om en kvinna i Jönköping, som åtalats för att ha sagt till kassörskan på ett apotek att hon skulle se bättre ut utan slöja.

Vi vet i skrivande stund inte om kvinnan kommer att fällas eller inte, men genom polisförhör och åtal har staten redan lyckats med sitt uppsåt: Att skrämma till tystnad. I veckans reportage berättar vi om den så kal­la­de HMF-medaljen, ett initiativ från ett antal privatpersoner som vill motverka statens försök till stigmatisering av kritiker av mångkultur. Flera av mottagarna svarar i sina tackbrev att de tycker att domen är fel, men att de numera aldrig skriver något i sociala medier som kan tolkas som kritik mot den förda politiken. Då har staten uppnått sitt mål.

Lagarna har inget med skydd av minoriteter att göra, så som de påstår sig ha. Åtalet mot Jönköpingskvinnan kommer samtidigt som en stor kampanj genomförs på Twitter av kvinnor som väljer att ta av sig slöjan. De berättar om förtrycket vad gäller det religiösa klädesplagget och den frihet de känner när de äntligen kastat av sig det.

Det finns många fler exempel som vi berättat om i Nya Tider genom åren. Bland annat har en 15-årig pojke åtalats för hets mot folkgrupp på grund av det namn han gav sin spellista på Spotify (NyT v.50/2018). Gunvor, 68, dömdes till villkorlig dom och dagsböter för att hon anser att man borde ”skicka ut alla afrikaner” från Sverige (eNyT v.11/2019). När Nya Tider kontaktade domaren kunde han dock inte ge besked om hur många afrikaner man ska vilja ha kvar i Sverige för att inte straffas. Att vilja ha noll afrikaner i Sverige är tydligen olagligt, men fem eller tio eller hundra … är det lagligt?

Vad som är straffbart är diffust och kraven glidande – ibland är det straffbart, ibland inte. Och det är meningen, osäkerheten gör att människor tänker sig för en extra gång innan de kritiserar makthavarnas politik och följderna av denna. Även de som frias har ändå gått igenom förnedrande förhör, kanske har de fått sin dator eller mobil beslagtagen under en period för att ”utreda bevisen”.

Det är så staten skrämmer medborgarna, år 2020, för att de inte ska kritisera den förda politiken, en politik som alla ser leder till en katastrof för samhället.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Nu händer det saker runt Estonia

KRÖNIKADen uppmärksammade dokumentärfilmen om Estonia som visar vad som verkar vara oförklarliga skador på skrovet har väckt internationell uppmärksamhet. Nu höjs röster för att verkligen undersöka vad som egentligen hände den ödesdigra septembernatten 1994.

”Bullerbyn brinner”

KRÖNIKASvenska Sanna Hill har just fått in en artikel i tyska Compact Magazin. Hill försöker där skildra det svenska nödläget. Eder utsände gör den förmodan, att tyskarna just nu är bättre i stånd att förstå att grannen befinner sig i ett nationellt nödläge än de varit på mycket länge. Kanske bättre än vi svenskar, bland annat därför att de själva håller på att resa sig.

Statliga chefer utan fackkunskap

KRÖNIKAAtt leda statens vädertjänst SMHI kräver sakkunskap i ämnet, nämligen väder (meteorologi). Tyvärr är det si och så med den saken. På SMHI efterträder nu jägmästaren Håkan Wirtén agronomen Rolf Brennerfelt som generaldirektör.

Boendesegregation

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGVad innebär det att ”bryta segregationen” vad gäller boen­de? Professor Karl-Olov Arnstberg analyserar segregationen förr i tiden mellan rika och fattiga utifrån sociala och geografiska faktorer, och jämför med den etniska segregationen idag. Hur väljer folk var de vill bo, och hur många har egentligen möjlighet att göra det?

Gott nytt år till alla våra trogna läsare!

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Toyotas chef varnar för elbilar

KRÖNIKAKampen om vem som är världens största biltillverkare står nu mellan japanska Toyota och den tyska VW-gruppen. Hack i häl ligger gruppen Nissan-Renault-Mitsubishi. Amerikanska General Motors ligger fyra före Hyundai-Kia.

Varför behandlas vi inte lika när det gäller koldioxid?

KRÖNIKADe som smutsar ner skall betala. Dessa ord kommer från Sveriges klimatminister, tillika vice statsminister, Isabella Lövin.

Dödsdansen i Bryssel

KRÖNIKAEuropeiska Unionens medlemsländer har den 10 december, trots stora meningsskiljaktigheter länderna emellan, enats om att gemensamt ge klartecken för EU:s nya budgetförslag för de närmaste sju åren, i vilket det även ingår så kallade stödpaket på sjuhundrafemtio miljarder euro.

Gå till arkivet

Send this to a friend