Skip to Content

Manifestation mot ”organiserad rasism” i Stockholm 2017, där Skiftet var en av arrangörerna. Foto: Skiftet
UTRIKES

Så vill myndighet och vänsterelement stoppa invandringskritiker

PappersupplaganNya Tider v. 45

Ny idé: ”Stryps tillgången till [bank]tjänsterna, drar vi undan mattan för de högerextrema”. Organisationen Skiftet uppmanar nu företag att bryta samarbeten med bland andra Nordisk Ungdom och Nordisk alternativhöger. Samma metoder föreslås också i en nyligen publicerad rapport beställd av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), men då riktat mot alternativmedier. Skiftets presstjänst vägrar besvara Nya Tiders frågor om kampanjen.

Publicerad: 12 november, 2018, 12:28

 • Svenska

Tre dagar efter att MSB presenterat rapporten där åtgärder föreslås mot aktörer man menar ”smutskastar” Sverige, publicerade Aftonbladet den 2 november en debattartikel skriven av Lisa Gemmel från organisationen Skiftet, där hon kräver att företag som tillhandahåller betaltjänster ska bryta banden med aktörer som enligt henne sprider ”hat”.

Skiftet säger sig ha inlett en granskning av hur teknikföretag, som Stripe och Paypal, ”stödjer svenska högerextrema organisationer”. Som exempel nämns Nordisk Alternativhöger, som de tror använder sig av Stripe, och Nordisk Ungdom, som de i stället kopplar till Paypal. Skiftets syfte är tydligt:

”Stryps tillgången till de tjänsterna, drar vi undan mattan för de högerextrema.”

På hemsidan kan enskilda underteckna en sorts upprop, och där riktar man sig även till Swish, Bankgirot och samtliga banker:

”Vi är många som är oroade över hur extremhögerns tillväxt [sic]. En av anledningarna till att de kan växa så mycket just nu är för att de använder era verktyg för att samla in pengar. Vi vill därför att ni stänger ner dessa extrema organisationers konton till era tjänster då de hotar vår demokrati. Stripe gjorde det i somras för en organisation i Frankrike, vi ber er att göra samma sak i Sverige.”

Fem heltidsanställda och miljondonationer

Skiftet kal­lar sig själva ”den partipolitiskt oberoende folkrörelsen” och på hemsidan beskrivs medlemmarna som ”engagerade medborgare som vill ha ett skifte i samhället”. Man ber om donationer och skriver att ”femtio- och hundralappar är det som gör kampanjarbetet möjligt”, men dessa donationer går till stor del till organisationens fem heltidsanställda. En av dessa är just Lisa Gemmel, som kal­las ”kampanjansvarig”.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Tobias Svensson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • mats_fri

  Skiftet är ju nerlusat med vänsteraktivister!
  Låt oss hoppas att företagen inser vilket ont de öppnar för om de går Skiftet till mötes.

 • xmaverickx

  Varför har dessa “goda” människor inga plakat med överstrukna hexagram, hammaren och skäran, månskäran, EU och FN symbolerna? I BÄSTA fall är de BARA okunniga fårskallar och nyttiga självhatande idioter.

  • Agne Torsson

   I deras värld är det ett brott att inte vilja ha öppna gränser och inte bara det, att inte vilja ha öppna gränser och dessutom vilja repatriera är det allra värsta brott du kan begå anser dessa individer.
   Det finns inget värre enligt dom.

   • latmask

    Teskedsgummorna förstår inte att de är nyttiga idioter för globalismen. Hela deras tillvaro kommer att raseras.

    • Agne Torsson

     Man kan hoppas de ska få igen för det här och det med råge, att det blir vi som skrattar sist.

  • Knutkalas

   går det skydda sig mot en diktatur i såfall hur? vilken snorkig jäkel som inte kan svara på NTes berättiga frågor vilka fega kräk

 • Agne Torsson

  Man förstår mer och mer vikten av alt. media i Sverige.
  Motståndarnas agerande är väldigt talande.

 • Asta

  Läst på Lars Berns blogg
  Detta initiativ ledde i juli i år till att FN:s medlemsstater godkännande ett dekret om Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration som är ett överstatligt avtal som etablerar en gemensam syn på alla aspekter på internationell migration och ett ramverk för övergripande internationellt samarbete

  Planen är att avtalet med FN skall ratificeras av alla medlemsländerna den 10 december. USA, Ungern, Österrike, Polen, Danmark och Tjeckien har till dags dato deklarerat att man inte tänker skriva på. Avtalet diskuteras intensivt i en rad länder, men i Sverige har den politiska klassen lagt locket på. Man planerar att underteckna avtalet utan att folket i Sverige har en chans att ta ställning.

  I sin förlängning innebär en implementering av detta ett avskaffande av alla nationalstater som vi känner dem. Länderna avtalar med denna deklaration bort sina folks suveränitet över sina respektive länder.

  Planen är att avtalet med FN skall ratificeras av alla medlemsländerna den 10 december. USA, Ungern, Österrike, Polen, Danmark och Tjeckien har till dags dato deklarerat att man inte tänker skriva på. Avtalet diskuteras intensivt i en rad länder, men i Sverige har den politiska klassen lagt locket på. Man planerar att underteckna avtalet utan att folket i Sverige har en chans att ta ställning.”

  Som man alltid gjort tidigare, debaclet med regeringen är ett effektivt sätt att få oss och vända bort blicken.

  Ett klassiskt trick de hela tiden använder sig av. Se på Me-too tex titta på den skändligen vite mannen. Det är han som våldtar.

 • samuelafugglas

  Man undrar vad man får för utplundrade skattepengar?

  • latmask

   Diktatur, censur och tyranni.

Allt fler oskyldiga drabbas av gängvåld

INRIKESEnligt polisdokument som Metro säger sig ha tagit del av ökar risken för att oskyldiga ska skadas eller dödas i gängkriminellas skjutningar. Som förklaringar pekar polisen på ”unga män med dålig impulskontroll” och stor tillgång på illegala vapen. Sverige skiljer ut sig i förhållande till jämförbara länder, och antalet dödsskjutningar bland kriminella ökar från år till år.

Mer protester mot FN-avtal

Den 10 december skrev FN:s medlemsstater under ett avtal om globalt samarbete för att underlätta migration i Marrakech i Marocko: ”Global Compact on Safe, Orderly and Regular Migration”. Nya Tider rapporterade om demonstrationen mot avtalet på Mynttorget söndag 2/12. Demonstrationer har hållits också förra helgen. Lördag den 8 december var det mer än 500 samlade, och på söndagen den 3 december var det cirka 300. Många hade tagit på sig gula västar som en sympatiyttring med fransmännen som sedan veckor högljutt demonstrerat mot maktens arrogans i Paris.

”Kulturprofilen” Jean-Claude Arnault dömd i hovrätten

INRIKESJean-Claude Arnault har kal­lats ”den nittonde ledamoten i Akademin”. Nu kommer 72-åringen att få sitta på kriminalvårdsanstalt till maj 2020. Nya Tider var på plats under rättegången i Svea hovrätt i Stockholm.

Ny dom ger Nya Tider rätt

I samband med rapportering om muslimer som ockuperade ett klassrum i en skola i Västmanlands län, nekades Nya Tider av en kommunal handläggare att ta del av det material som tidningen efterfrågade för att kunna ge en fullständig bild av det inträffade. Nu får kommunen bakläxa i kammarrätten.

Över 80 procent som åtalas för fusk på högskoleprovet är invandrare

INRIKESEkobrottsmyndigheten kunde i våras slå till mot fem personer som organiserat ett omfattande fusk på högskoleprovet. Utöver dessa åtalas även 23 personer för att ha fuskat på provet. Nya Tider kan avslöja att över 80 procent av de misstänkta fuskarna är invandrare, medan de som ingick i ligan som organiserade fusket har svenska namn.

M-SD-KD-regering populäraste alternativ i Inizio-mätning

INRIKESAlternativet SD-M-KD är det populäraste regeringsalternativet bland de alternativ som Aftonbladet har låtit opinionsinstitutet Inizio fråga sina paneldeltagare om.

Video: Mikaela berättar om våldtäktsförsöket i Deje

Media och polis vägrade gå ut med signalement när Mikaela utsattes för ett våldtäktsförsök utanför asylboendet i Deje. Förövaren knivskar Mikaela och sparkade hennes valp hårt i magen, och när hon berättade för media om överfallet censurerade de konsekvent signalementet.

Mannen bakom påverkansoperationen Greta

Många har förvånats över att Malena Ernmans dotter Greta på kort tid har blivit internationellt ryktbar som talesperson för klimathotslobbyn. Nya Tider kan nu avslöja att det är resultatet av en påverkansoperation som leds av PR-experten Ingmar Rentzhog, med kopplingar till en rad propagandaorganisationer.

Gå till arkivet