Skip to Content

Manifestation mot ”organiserad rasism” i Stockholm 2017, där Skiftet var en av arrangörerna. Foto: Skiftet
UTRIKES

Så vill myndighet och vänsterelement stoppa invandringskritiker

PappersupplaganNya Tider v. 46

Ny idé: ”Stryps tillgången till [bank]tjänsterna, drar vi undan mattan för de högerextrema”. Organisationen Skiftet uppmanar nu företag att bryta samarbeten med bland andra Nordisk Ungdom och Nordisk alternativhöger. Samma metoder föreslås också i en nyligen publicerad rapport beställd av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), men då riktat mot alternativmedier. Skiftets presstjänst vägrar besvara Nya Tiders frågor om kampanjen.

Publicerad: 12 november, 2018, 12:28

 • Svenska

Läs även

Tre dagar efter att MSB presenterat rapporten där åtgärder föreslås mot aktörer man menar ”smutskastar” Sverige, publicerade Aftonbladet den 2 november en debattartikel skriven av Lisa Gemmel från organisationen Skiftet, där hon kräver att företag som tillhandahåller betaltjänster ska bryta banden med aktörer som enligt henne sprider ”hat”.

Skiftet säger sig ha inlett en granskning av hur teknikföretag, som Stripe och Paypal, ”stödjer svenska högerextrema organisationer”. Som exempel nämns Nordisk Alternativhöger, som de tror använder sig av Stripe, och Nordisk Ungdom, som de i stället kopplar till Paypal. Skiftets syfte är tydligt:

”Stryps tillgången till de tjänsterna, drar vi undan mattan för de högerextrema.”

På hemsidan kan enskilda underteckna en sorts upprop, och där riktar man sig även till Swish, Bankgirot och samtliga banker:

”Vi är många som är oroade över hur extremhögerns tillväxt [sic]. En av anledningarna till att de kan växa så mycket just nu är för att de använder era verktyg för att samla in pengar. Vi vill därför att ni stänger ner dessa extrema organisationers konton till era tjänster då de hotar vår demokrati. Stripe gjorde det i somras för en organisation i Frankrike, vi ber er att göra samma sak i Sverige.”

Fem heltidsanställda och miljondonationer

Skiftet kal­lar sig själva ”den partipolitiskt oberoende folkrörelsen” och på hemsidan beskrivs medlemmarna som ”engagerade medborgare som vill ha ett skifte i samhället”. Man ber om donationer och skriver att ”femtio- och hundralappar är det som gör kampanjarbetet möjligt”, men dessa donationer går till stor del till organisationens fem heltidsanställda. En av dessa är just Lisa Gemmel, som kal­las ”kampanjansvarig”.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Tobias Svensson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • mats_fri

  Skiftet är ju nerlusat med vänsteraktivister!
  Låt oss hoppas att företagen inser vilket ont de öppnar för om de går Skiftet till mötes.

 • xmaverickx

  Varför har dessa “goda” människor inga plakat med överstrukna hexagram, hammaren och skäran, månskäran, EU och FN symbolerna? I BÄSTA fall är de BARA okunniga fårskallar och nyttiga självhatande idioter.

  • Agne Torsson

   I deras värld är det ett brott att inte vilja ha öppna gränser och inte bara det, att inte vilja ha öppna gränser och dessutom vilja repatriera är det allra värsta brott du kan begå anser dessa individer.
   Det finns inget värre enligt dom.

   • latmask

    Teskedsgummorna förstår inte att de är nyttiga idioter för globalismen. Hela deras tillvaro kommer att raseras.

    • Agne Torsson

     Man kan hoppas de ska få igen för det här och det med råge, att det blir vi som skrattar sist.

  • Knutkalas

   går det skydda sig mot en diktatur i såfall hur? vilken snorkig jäkel som inte kan svara på NTes berättiga frågor vilka fega kräk

 • Agne Torsson

  Man förstår mer och mer vikten av alt. media i Sverige.
  Motståndarnas agerande är väldigt talande.

 • Asta

  Läst på Lars Berns blogg
  Detta initiativ ledde i juli i år till att FN:s medlemsstater godkännande ett dekret om Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration som är ett överstatligt avtal som etablerar en gemensam syn på alla aspekter på internationell migration och ett ramverk för övergripande internationellt samarbete

  Planen är att avtalet med FN skall ratificeras av alla medlemsländerna den 10 december. USA, Ungern, Österrike, Polen, Danmark och Tjeckien har till dags dato deklarerat att man inte tänker skriva på. Avtalet diskuteras intensivt i en rad länder, men i Sverige har den politiska klassen lagt locket på. Man planerar att underteckna avtalet utan att folket i Sverige har en chans att ta ställning.

  I sin förlängning innebär en implementering av detta ett avskaffande av alla nationalstater som vi känner dem. Länderna avtalar med denna deklaration bort sina folks suveränitet över sina respektive länder.

  Planen är att avtalet med FN skall ratificeras av alla medlemsländerna den 10 december. USA, Ungern, Österrike, Polen, Danmark och Tjeckien har till dags dato deklarerat att man inte tänker skriva på. Avtalet diskuteras intensivt i en rad länder, men i Sverige har den politiska klassen lagt locket på. Man planerar att underteckna avtalet utan att folket i Sverige har en chans att ta ställning.”

  Som man alltid gjort tidigare, debaclet med regeringen är ett effektivt sätt att få oss och vända bort blicken.

  Ett klassiskt trick de hela tiden använder sig av. Se på Me-too tex titta på den skändligen vite mannen. Det är han som våldtar.

 • samuelafugglas

  Man undrar vad man får för utplundrade skattepengar?

  • latmask

   Diktatur, censur och tyranni.

Svenska barnfamiljer flyr Stockholmsregionen

INRIKESSedan år 2018 krymper Stockholm, det är fler som flyttar ut än som flyttar in i regionen. Enligt färska siffror från Statistikmyndigheten (SCB) syns ett nytt flyttmönster. Medan utomeuropeiska invandrare stannar kvar väljer svenskfödda med barn att lämna storstaden för mer natur, trygghet och möjlighet att vara i sociala nätverk som kulturellt känns hemma.

Romer lurade åldringar på pengar, en tappade livslusten och avled – får skyddstillsyn och villkorlig dom

INRIKESTvå romer, 42 respektive 18 år gamla, dömdes av Södertörns tingsrätt för tolv bedrägerier och bedrägeriförsök riktade mot kvinnor och män i 90-årsåldern. En 85-årig kvinna tappade enligt anhöriga livslusten och avled kort efter att ha blivit utsatt. Åklagaren yrkade på att brotten skulle betraktas som grova men tingsrätten gjorde en annan bedömning och dömde romerna till villkorlig dom respektive skyddstillsyn.

Svenskarnas köpkraft är inte bäst – elva EES-länder bättre

ANALYSSverige och svenskarna anses ofta ha en hög levnadsstandard. I förra numret av Nya Tider rapporterade vi om EU:s budget­kommissionär som tycker att ”rika svenskar” kan betala mer till EU. I denna artikel tar vi därför en titt på hur det står till med svenskarnas löne- och köpkraftsutveckling liksom den allmänna ekonomiska utvecklingen. Resultatet är inte i linje med EU:s syn på hur mycket den ”rika svensken” bör kunna betala till EU.

Kritikstorm efter Löfvens bortförklaring om förnedringsrånen

INRIKESPersonrån där unga med invandrarbakgrund i grupp attackerar svenska ungdomar, med inslag av grov förnedring, ökar stadigt. Antalet anmälda fall av dessa ”förnedringsrån” har mer än fördubblats sedan 2015. Stor uppmärksamhet väckte statsminister Stefan Löfven när han hävdade att dessa brott är en följd av skatte­sänkningar genomförda av en tidigare borgerlig regering. Hans bortförklaring har ifrågasatts av både den politiska oppositionen och personer med erfarenhet av polisyrket. Nu har Sverigedemokraterna begärt särskild debatt i riksdagen om svenskfientligheten.

Närbibliotek utanför Jönköping favoriserar vänstertidskriften Expo

INRIKESNärbiblioteket i Bankeryd, Jönköpings kommun, har nyligen dragit tillbaka kvällstidningarna Expressen och Aftonbladet från sitt medieutbud, och istället valt att tillhandahålla den Sverigefientliga vänstertidskriften Expo. En Bankerydsbo som Nya Tider talat med säger att han är chockad över bibliotekets agerande, och att många på orten är upprörda. Ansvariga bibliotekschefer lägger dock locket på och flyr konsekvent frågor.

Stora risker med nya bostadsrätter – Riksrevisionen rekommenderar lagändring i ny granskning

INRIKESI en granskningsrapport belyser Riksrevisionen de stora risker som köpare av nya bostadsrätter tar på sig. Riksrevisor Helena Lindberg menar att man som kund är i princip rättslös gentemot bostadsutvecklaren som skapat fastigheten. För att råda bot på bristerna föreslår Riksrevisionen att Bostadsrättslagen ändras, så att köpare av nya bostadsrätter har samma rättigheter som vid köp som regleras av annan lagstiftning.

Ny skatt på avfall och plastpåsar träder i kraft

INRIKESTrots hård kritik har regeringen stått fast vid sina planer på att införa en skatt på plastkassar, som träder i kraft den 1 mars. Detsamma gäller en skatt på avfallsförbränning som träder i kraft den 1 april. Branschorganisationer menar i båda fallen att skatterna är kontraproduktiva om syftet är att förbättra miljön och att regeringen bara vill ha mer klirr i statskassan.

Kritisk forskarrapport: Dubbla signaler skapar oreda i migrationspolitiken

INRIKESDubbla signaler som skapar oreda i migrationspolitiken. Det är det beska omdömet som det svenska, politiska etablissemanget får i en färsk rapport från Delmi, Delegationen för migrationsstudier, som släpptes den 4 februari. Rapporten handlar om att ett fåtal av de asylsökande som fått avslag i praktiken återvandrar, men tar även upp de olika undantag som ger vissa grupper som fått nej ändå möjlighet att stanna i Sverige. Författaren menar att det just nu i huvudsak är Miljöpartiet som bidrar till de senaste årens dubbla signaler och oreda.

Gå till arkivet

Send this to a friend