Skip to Content

MOHAMMAD DALEEL var en professionell terrorist i både al-Qaidas och Islamiska statens sold sedan ett decennium tillbaka. Han var känd av tysk säkerhetstjänst och hade dessutom ett domstolsbeslut gällande utvisning till Bulgarien. Ändå tilläts han röra sig fritt i Europa och kunde därmed genomföra Tysklands första självmordsdåd. Till höger när Daleel svär trohet till IS och samtidigt lovar att islamister kommer bringa förödelse över hela Europa. Foto: Twitter & Stillbild: Amaq Agency
Tyskland

Säkerhetstjänst kände till självmordsbombare

En av fyra terrorattacker som under kort tid ägde rum i det migrationstyngda Tyskland, drabbade staden Ansbach i delstaten Bayern. Trots västmedias mycket omfattande rapportering om terrordådet så har de ”missat” i princip allt det viktigaste, inte minst vital information om självmordsbombaren. Nya Tider sammanställer här de viktigaste delarna.

Publicerad: 11 augusti, 2016, 17:26

  • Svenska

Läs även

Den 24 juli sprängde sig en självmordsbombare till döds på Eugenes Weinstube, en vinbar i den bayerska staden Ansbach. Terroristen var en 27-årig syrisk asylsökande vid namn Mohammad Daleel, som både enligt egen och Islamiska statens (IS) utsago var kalifatets soldat. Migranten tog ingen med sig i döden men 15 människor skadades, varav fyra allvarligt, när Tyskland fick uppleva sin första självmordsbombning.

Det var den fjärde terrorattacken i Tyskland på mindre än en vecka. De övriga var en macheteattack som tidigare samma dag dödade en gravid kvinna i Reutlingen, en masskjutning som dödade nio personer i München och en yxattack på ett tåg i Würzburg.

Vid samtliga liknande fall tonar västeuropeiska myndigheter och media ned att det oftast rör sig om radikal islamism och alltid om invandrare.
– Vi vet inte om denne man planerade självmord eller om han hade avsikt att döda andra, sade till exempel den tyske inrikesministern Joachim Herrmann.

Nästan en dödas per dag av jihadister – i Europa

Utomeuropeisk media har oftast en betydligt bättre rapportering. I till exempel israelisk media kan man läsa att tyska och europeiska säkerhets- och underrättelsetjänster visste allt de behövde veta om Muhammad Daleel för att ”hålla honom i schack” – till och med hans IS-kodnamn: Abu Yusuf al-Karrar. Trots detta tilläts han den 24 juli att närma sig entrén till en pågående och välbesökt musikfestival i Ansbach.

Daleel hade inte räknat med att biljett krävdes, så han skickade ett chat-meddelande till en okänd mottagare i Mellanöstern där han frågade hur han skulle ta sig in. Svaret blev ”hitta ett kryphål” eller gå bara ”självsäkert förbi vakterna”. Han försökte det sistnämnda.

Diagram - Dödade i IS terrordåd riktade mot västerlänningar_350x206_tn
Festivalens vakter nekade dock den syriske ”flyktingen” inträde och ville se en biljett. Han uppges ha gett ett märkligt intryck, men vakterna nöjde sig med att avvisa honom utan att titta i hans bylsiga ryggsäck. På festivalen fanns cirka 2 500 lyckligt ovetande besökare, men tack vare tyska myndigheters försummelser var han fri att gå vidare och istället spränga sig själv utanför en närliggande vinbar. Flera vittnen anger hur han tycktes försöka ta av sig ryggsäcken precis innan den detonerade.

Israelisk media konstaterar att ”händelsen illustrerar den påfallande odugligheten hos myndigheter som är tilldelade att bekämpa terror i Europa”.
Resultatet är terrordåd som under de senaste två åren har dödat 439 och skadat cirka 3 000 människor i Europa. Se diagrammet över antal dödsoffer som bara IS orsakat.

I år har än så länge 172 människor mist livet i terrordåd, det är i snitt över 24 personer per månad och trenden är stigande. Det innebär nästan en europé per dag – hitintills.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Kommentarer inaktiverade.

Svensken som uppfann avanti-metoden

TEKNIKUppfinnaren Sten Engwall von Scheele från Sigtuna avled den 22 september i år. Han blev känd för att ha uppfunnit avanti-metoden som används till att borra värmebrunnar för bergvärme på ett mer effektivt sätt. Han är även mannen bakom Teeghusen och Ecogrund.

Mali: Frankrike förlorar 13 militärer i helikopterkollision – Värsta franska förlusten på 36 år

UTRIKESTretton franska soldater som bekämpar ett långvarigt islamistuppror i Mali dödades när deras helikoptrar kolliderade under en undsättningsoperation. Olyckan inträffade när de två franska helikoptrarna, en Tigre attackhelikopter och en Cougar transporthelikopter, på låg höjd var på väg för att lyfta ut en specialstyrka på marken som hamnat i strid med tungt beväpnade jihadister. Frankrike har den senaste tiden mött allt starkare motstånd från islamist-terroristerna i Mali, något som fått Paris att börja oroa sig.

Ordkrig inför EU:s budgetbeslut – Kommissionen tonar ned avgiftshöjningarnas betydelse

ANALYSEU:s budget är en snårig historia, som växer snabbare än inflationen i takt med EU:s ökande ambitioner. Utgiftsbudgeten för EU ökar mellan 2019 och 2020 med nästan två gånger mer än inflationen. Samtidigt genomför Kommissionen en aggressiv kampanj kring bilden av medlemsländernas nytta med EU:s inre marknad. Syftet är att motivera högre medlemsavgifter. Sveriges avgift föreslås öka med 48,5 procent mellan 2018 och 2021.

Försvaret rustar upp – jägarregementet K 4 kan återupprättas

INRIKESNästa år fattas det stora Försvarsbeslut 2020. Arbetet har förberetts i flera år i Försvarsberedningen, som i våras överlämnade sin slutrapport till regeringen. Nu har även Försvarsmakten yttrat sig om rapporten. Allt pekar på att det blir en upprustning, vilket vore första gången på decennier. Bland annat föreslås Amfibieregementet i Göteborg och K 4 Arvidsjaur återetableras. Nya Tider har talat med försvarspolitikerna Roger Richthoff (SD) och Mikael Jansson (AfS).

Dissidenten framtidens hjälte?

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGMakteliten och mainstreammedias journalister tvingas efterhand till att verklighetsanpassa sin rapportering, men de kommer aldrig någonsin erkänna att Sveriges dissidenter hade rätt och de själva fel. Upprättelsen kommer istället från våra egna led, egna medier och egna nätverk.

Polisens nya insikt: Bilder på gärningsmän gör att de kan identifieras av allmänheten

INRIKESUnder hösten har flera gärningsmän identifierats av allmänheten efter att polisen lagt ut efterlysningar på sin hemsida. Nu tänker polisen öka användningen av detta arbetssätt – något som allmänhet och alternativmedier krävt under en längre tid.

Målmedvetet Kina har utnyttjat naivt väst i handelsfrågan

KRÖNIKAUnder decennier har Kina kunnat dra nytta av västerländsk naivitet genom en reglerad handel på ojämna villkor och därigenom även en överföring av teknologi från väst till Kina. Kina har dragit det längsta strået och det är detta som Donald Trump nu försöker få ett slut på – men han motarbetas på hemmaplan.

Turkiet ger tyska stridsvagnar till jihadister – Underrättelsekällor varnar för konsekvenserna

UTRIKESTysk tidning avslöjar att Turkiet överlåtit tysksålda Leopard 2-stridsvagnar till en turkstödd ”rebellgrupp” i Syrien. Detta i strid med slutanvändarvillkoren i försäljningsavtalet och tysk lag rörande vapenexport. Rebellgruppen består av radikala islamister som vill införa en islamisk stat under sharia-lagar och har tidigare begått upprepade krigsbrott. Underrättelsekällor varnar nu för konsekvenserna av att jihadister utbildas att använda en avancerad stridsvagn, som är huvudvapnet i flera europeiska arméer, däribland den svenska.

Gå till arkivet

Send this to a friend