Skip to Content

Organisationen Open Arms organiserar illegal invandring från Afrika till Europa med hjälp av fartyget på bilden, som påstås rädda afrikanska båtmigranter i Medelhavet för att sedan köra dem raka vägen mot Italien. Sommaren 2019 stötte de på patrull sedan Italiens inrikesminister Matteo Salvini skickat ut kustbevakningen för att hindra fartyget att lägga till i Lampedusa. Open Arms vägrade att köra tillbaka fartyget, och efter att de drivit omkring på platsen i tre veckor beslutade en domstol att afrikanerna skulle tas emot. Historien slutar inte där – nu åtalas dessutom Matteo Salvini för människorov, för att ha underlåtit att ta emot de 147 afrikanerna. Foto: Wikimedia/Octagon
ITALIEN

Salvini stoppade afrikanska båtmigranter – åtalas för kidnappning

PappersupplaganNya Tider v. 17

Under sin tid som inrikesminister för Italien hindrade Matteo Salvini ett migrantfartyg med 147 afrikaner från att lägga till i landet. Händelsen inträffade sommaren 2019, och två år senare har nu åklagare beslutat att väcka åtal mot nationalistledaren. Rättegången äger rum den 15 september i den sicilianska huvudstaden Palermo.

Publicerad: 26 april, 2021, 16:43

  • Svenska

Läs även

Salvini var vid tidpunkten inrikesminister och skickade ut kustbevakningen för att förhindra migrantfartyget att lägga till vid en hamn på ön Lampedusa. Fartyget, som tillhörde en organisation som plockade upp migranter till havs och körde dem till Europa, vägrade att återvända till Afrika och drev istället runt till havs i 19 dagar. Till slut gav metoden utdelning, en domstol beslutade att fartyget skulle bogseras in och afrikanerna evakueras till italiensk mark och tillät dem att söka asyl.

Matteo Salvini är partiledare för invandringskritiska Lega. Om domstol finner honom skyldig, riskerar han inte bara upp till 15 års fängelse för så kal­lat människorov (kidnappning), utan kan även förbjudas från att ställa upp i framtida val.

Salvini slår ifrån sig anklagelser om att han skulle ha kidnappat någon och menar att rättegången är ett fall av politisk korruption.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

AfD-medlemmar ej välkomna i polisfacket

UTRIKESNågra dagar före de tre delstatsvalen i Tyskland som hölls den 14 mars publicerade styrelsen för det största av de tre olika fackförbunden för olika kategorier av poliser i Tyskland ett skarpt uttalande. Det invandringskritiska partiet Alternativ för Tyskland (AfD) kritiserades. Fackets styrelse menar att medlemskap i partiet är oförenligt med medlemskap i polisfacket. De övriga två polisfacken har veterligen inte uttalat sig. Inte heller har någon AfD-medlem hittills uteslutits.

Covid-vaccinen skärskådas vid stor hälsokonferens i USA – Läkaren Christiane Northrup: Injektionerna är inte vaccin

COVID-19Vid en tongivande konferens i USA i mitten av april framträdde flera kända namn och kritiker mot coronarestriktioner och de inskränkningar i vår frihet dessa lett till. Där togs även hälsoaspekten upp och då inte minst de kontroversiella covid-vaccinen. Talen innehöll inte sällan mycket viktig information som undertryckts av etablissemanget. Bland annat att vaccinen inte skyddar mot smitta. Nya Tider återger här den kända kvinnoläkaren Christiane Northrups tal. Vi kan genom det avslöja det dolda skälet till varför globalisterna så fanatiskt stoppat väl fungerande behandlingsmetoder mot Covid-19.

Över 2 000 illegala migranter anländer till Lampedusa inom några timmar

UTRIKESÖver 2 000 illegala migranter har anlänt till den italienska Medelhavsön Lampedusa på bara några timmar. På måndagsmorgonen registrerade myndigheterna 20 båtar som landat på ön, som tillhör regionen Sicilien, det senaste dygnet, rapporterar italienska medier. Mottagningscentret är redan helt överfullt. Några hundra migranter kommer nu att föras till Sicilien.

I Ungern finns det mer vaccin än människor som vill ha dem

UTRIKESI slutet av april meddelade Ungerns premiärminister Viktor Orban att det nu finns fler vaccin tillgängliga landet än vad som efterfrågas. Ungern är det enda landet i Europa i den situationen.

”Inbördeskriget hotar i Frankrike och det vet ni”: Fransk militär avfyrar ännu en salva mot Macron med nytt öppet brev

UTRIKESEn grupp aktiva franska militärer har publicerat ett nytt öppet brev till landets president Emmanuel Macron och varnat honom för ett ”inbördeskrig” i landet efter alla ”eftergifter” han gjort till islamismen.

Utomhusfester bryter ut över hela Spanien när undantagstillståndet upphör

UTRIKESTusentals människor gick ut på gatorna på lördagskvällen efter att coronarestriktioner som till exempel utegångsförbud upphört rapporterar den spanska dagstidningen El Pais.

Ryssland räds inte Covid-19

UTRIKESEn storartad militärparad hölls nyligen i Moskva och flera andra städer.

Franska generaler varnar för inbördeskrig – Politiker hotar att straffa dem

FRANKRIKEI ett öppet brev till den franska regeringen varnar 20 pensionerade generaler, och över tusen officerare och soldater, för att landet är på väg mot inbördeskrig, och antyder att ett militärt ingripande kan bli aktuellt om politikerna inte tar tag i problemen. Nu hotar politikerna att straffa militärerna.

Gå till arkivet

Send this to a friend