Skip to Content

Paneldebatt med från vänster: Colin Robertson som driver YouTube-kanalen ”Millenial Woes” och som når långt utanför den nationella rörelsen, Greg Johnson som är filosofie doktor och leder bokförlaget Counter Currents Publishing, författaren och filosofie doktor Roger Devlin, arrangören Fróði Midjord, Patrick Casey som är ledare för den amerikanska organisationen Identity Evropa, svenske Marcus Follin som har YouTube-kanalen ”The Golden One” med 75 000 följare, samt Jared Taylor som är redaktör för American Renaissance samt författare till fem böcker inklusive White Identity. Foto: Scandza Forum/Rasmus Björnberg
KULTUR

Scandza Forum – för nordiskt bevarande

PappersupplaganNya Tider v. 16

Det finns ett alltmer intimt utbyte av tankar vid fysiska möten mellan nordamerikanska och nordeuropeiska alt right och identitära nationalister. Den 7 april hölls en sådan konferens i Stockholm under namnet Scandza Forum.

Publicerad: 20 april, 2018, 15:35

  • Svenska

Läs även

De kallas alt-right, identitärer, nationalister – eller högerpopulister av sina motståndare. Hur man än väljer att kalla dessa olika strömningar har de det gemensamt att de vill företräda européernas intressen i en tid av påtvingad mångkultur och integration med andra folkslag. Och rörelserna växer.

Initiativtagare till Skandza Forum var Fróði Midjord från Färöarna, som lyckades samla representanter från både Förenta staterna och Europa.

När man lyssnat på alla talare och hört diskussionen slår det en att det finns en avgörande skillnad mellan de två kontinenterna som är särskilt tydlig i språkbruk och utåtriktad propaganda. För européer som kämpar för sina ursprungsbefolkningars rätt och överlevnad är ras inte den viktigaste frågan. Alla vet att européer är vita, för oss handlar det om nationell identitet och vi motsätter oss bland annat EU, som försöker tvinga alla dessa nationer under ett centralt styre.

I Amerika är det en annan sak. Där kan man inte rimligtvis säga att svarta, latinos eller ättlingar till asiater är mindre amerikaner än de vita ättlingarna från nordeuropeiska invandrare. Även amerikaner med europeiska rötter ser det mer som lite kuriosa om man har stamfäder från Polen eller Irland, det är inte en daglig del av identiteten som det är för oss.

I USA handlar det därför tydligt om olika etniska grupper. ”White identity” handlar om den europeiskättade gruppens självmedvetande, överlevnad och fortsatt starka position som arvtagare till det land som byggts av européer.

I USA kan ”nationalism” alltså innebära att man strävar efter segregation så att några delstater kan bilda en vit etnostat. ”A nice white country”, som förläggaren Greg Johnson uttrycker det på konferensen.

De som vill fortsätta på den mångkulturella vägen kan då stanna kvar eller flytta till motsvarande blandade stater. Det ska sägas att det finns en motsvarande svart separatism i USA, till exempel organisationen ”Nation of Islam”.

Jared Taylor: vi har rätt att värna våra etniska rättigheter

Amerikanen Jared Taylor är i dag en välrespekterad debattör som sedan 1990 driver American Renaissance, som tidigare var en tidskrift men sedan 2013 endast finns på nätet. Detta var hans första framträdande i Skandinavien, och han passade på att berätta mycket personligt om sin långa resa att ge upp de fördomar om folkgruppers likhet och mångkulturens välsignelse som han blivit itutad sedan skolåldern.

Jareds föräldrar var missionärer och allt annat än ”rasister”. Familjen bodde i Japan, där Jared fick sin skolgång och lärde sig japanska. Han minns 1959-60 när kampen om världsmästartiteln i tungviktsboxning stod mellan Ingemar Johansson och Floyd Patterson. Lille Jared lade förvånat märke till att han hejade på Ingemar som var svensk, trots att han som amerikan borde heja på Floyd.

Jared Taylor talar vid Scandza Forum. Foto: Scandza Forum/Rasmus Björnberg

Långt senare förstod han att det var en upplevelse av etnisk identitet. Det enda som knöt honom till Ingemar Johansson var att han var vit, medan Floyd var svart. Det kändes självklart att Ingemar var ”vår kille”.

Likväl skulle det dröja många år och långt in i vuxen ålder in­nan Jared Taylor fick sitt uppvaknande. Avgörande var ett arbete i Elfenbenskusten i Västafrika då han också fick tillfälle att besöka grannlandet Liberia.

Liberia var ett land i kaos, medan Elfenbenskusten var, förvisso fattigt men ändå välskött, rent och ordnat. Han frågade hur det kunde vara så stor skillnad. Människor både i Liberia och Elfenbenskusten svarade att de senare ”haft fördelen att ha varit koloniserade av européer”.

Taylor menade att orsaken till att han så länge blev kvar i sina fördomar var först och främst konformism. Det är verkligen svårt att frigöra sig från åsikter som ”alla” har, även om fakta stirrar en i ögonen, förklarade han.

Men det svåraste att frigöra sig från var känslan av att vara moraliskt överlägsen. En inbiten ”anti-rasist” känner sig normal och attraktiv och kommer att använda vilket knep som helst för att försöka visa att ”rasister” är onda lögnare.

Det är vi som har moralen på vår sida, poängterar han. Att vi, européer och ättlingar till européer, försvarar vår överlevnad, är moraliskt rätt. Alla har rätt till sitt eget land.

Tibetanerna har rätt till sitt land och sin fortsatta existens, det brukar inte ses som något kontroversiellt. Men det gäller vår egen grupp också. Den sortens parallell är ett sätt att visa att vår rätt till etnisk överlevnad är attraktiv och självklar.

Taylor menar att vi inte ska ta till våra motståndares oärliga knep och anklaga dem för att drivas av ondskefulla motiv:
”Inte ens Angela Merkel är ond.

Hon tror verkligen att alla dessa unga afghanska och syriska män kan bli en tillgång för Tyskland. Våra motståndare är inte onda, de lider av patologisk altruism. Därför bör vi behandla dem som tragiskt vilseförda medlemmar av vår egen familj.”

Det ska sägas att Jared Taylor fick mothugg från publiken om våra motståndares drivkrafter. Många är fast övertygade om att det finns en ondskefull agenda att på sikt utplåna de europeiska folken. De som drar i trådarna vet vad de gör! menade flera.

Greg Johnson: Vi håller på att förlora våra kärnländer

Greg Johnson, även han från USA, är doktor i filosofi och instämde i varningen ”att låta det bästa bli det godas fiende”. Vår sak är rättfärdig, sade han, det är sunt förnuft.

Om man lägger fram fakta, det vill säga att frågan handlar om huruvida det ska finnas européer i världen fram­över eller om vår folkgrupp ska utrotas, så blir det tydligt att det är förespråkarna för mångkultur som är de cyniska och enfaldiga.

USA:s befolkning bestod i århundraden av nästan uteslutande européer och så sent som år 1950 var fortfarande nästan 90 procent vita. I dag har andelen sjunkit till cirka 61 procent, enligt den federala statistikmyndigheten.

Utvecklingen går dessutom allt snabbare och år 2015 var en milstolpe då över hälften, 50,2 procent, av alla nyfödda tillhörde andra etniska grupper.

Inom en generation kommer alltså européer att vara i minoritet i USA, något som redan är ett faktum i flera delstater. Det påminner om Europa, till exempel Malmö, där svenskarna redan är i minoritet.

Åke Blomdahl

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Johan Axel Sandström: Sed – Musik till vardag och blot

MUSIKI Sverige är vistraditionen i hög grad samtidsfixerad i någon mån. Därför är det inte så ofta som man springer på artister som valt ett renodlat kulturellt fokus. Ett spännande undantag är artisten Johan Axel Sandström, som nu gjort sitt album Sed – Musik till vardag och blot (2013) tillgängligt på Spotify. Skivans tema cirklar runt Nordens forna andlighet och visar både på konstnärlig integritet och stor musikalisk begåvning.

Kraven efter att migranter bränt ned sitt läger i Moria: Ta dem till Sverige

INRIKESFlyktinglägret Moria på den grekiska ön Lesbos brann ned den 10 september. Grekisk polis har gripit fem migranter, misstänkta för att ha anlagt branden. Trots detta ser det utstuderade bedrägeriet – att bränna ned sitt läger i hopp om att få transporteras till andra EU-länder – ut att lyckas. Flera europeiska länder har lovat att ta emot migranterna. Nu haglar krav mot Sveriges regering från invandringsliberala politiker, medier och akademiker om att migranterna ska transporteras till Sverige.

Socialdemokrat dömd – brottades med vice regionpolischef

INRIKESNya Tider har tidigare rapporterat om den socialdemokratiske lokalpolitikern Hanna Altunkaynak som åtalades efter att ha satt sig till motvärn mot en polis som påtalade att han bröt mot trafikreglerna. Nu har S-politikern dömts i Örebro tingsrätt för våldsamt motstånd. Altunkaynak är ledamot i kommunfullmäktige i Örebro kommun.

Blommor inom vår kultur

KULTURNu nalkas sommaren sitt slut och hösten står för dörren, men kvar har vi våra minnen av sköna soliga sommardagar, med ljuvligt fågelkvitter och vackra väldoftande blommor, vissa anspråkslösa och andra mer utmärkande och färgstarka. Blommor har i alla tider haft stor betydelse för människan. Ett liv utan blommor skulle vara svårt att föreställa sig. Att prata om kultur men inte nämna våra blommors inflytande över våra liv skulle inte vara rätt.

Forskare slår larm: Svenskar i minoritet om 45 år

INRIKESFolkutbytet är nu långt gånget i kommuner över hela landet. Nya Tider har granskat siffror från SCB som visar härkomsten hos de som föddes under 2019. Det visar sig att i hela 18 kommuner är barn till två svenskfödda föräldrar i minoritet. Minoritetssituation bland nyfödda råder nu i stora städer som Malmö, Helsingborg och Eskilstuna, men även i landsbygdskommuner som Lessebo, Hylte och Fagersta. ”Min forskning visar att svenskar är i minoritet år 2065, om 45 år. Omkring nästa sekelskifte blir muslimer den största befolkningsgruppen i Sverige”, säger Kyösti Tarvainen, PhD och docent emeritus i systemanalys vid Aalto-universitetet i Helsingfors.

Anthony Fauci: Mänsklig aktivitet och lantbruk skyldiga till coronapandemin – Lösningen: Nytt beteende och ny världsordning

USADen amerikanske läkaren Anthony Fauci, som varit pådrivande för både nedstängningar och vaccinationer, har skrivit en vetenskaplig text där han indirekt och direkt utpekar jordbruk och djurhållning som vållande till den nu pågående Covid-19-pandemin. Om inte ”mänskligt beteende såväl som andra radikala förändringar” görs, kommer snart än dödligare pandemier att drabba oss, hotar Fauci. Sammantaget med uttalanden från andra toppföreträdare och en tilltagande kampanj i systemmedia, som också utmålar lantbruk som något farligt, börjar en tidigare dold agenda komma i dagen. Nya Tider analyserar här Faucis uppsatsliknande artikel och den oroväckande trend den är en del av.

Ännu en etno-aktivist ljög om sin ”svarta” bakgrund

USABild vänster: Jessica Krug beskrev sig som en svart kvinna från Bronx, med rötter i Karibien, men har nu visat sig vara en judisk kvinna från Kansas City. Den påstådda identiteten var viktig för hennes karriär som ”svart aktivist”, och hon undervisade i ämnen kopplade till Afrika och afrikanska rötter. Krug har jämförts med Rachel Dolezal, en vit kvinna som också gjort karriär som svart på universitet och i politiska grupper, fram till att hennes riktiga etnicitet avslöjades år 2015. Foto: Privat. Bild höger: Rachel Dolezal gjorde karriär som etnoaktivist tills hennes föräldrar år 2015 avslöjade att hon i själva verket är vit. Foto: Wikipedia/ Aaron Robert Kathmanr.

Svenska kyrkan stoppar AfS från att kandidera

LEDAREKyrkostyrelsen stoppar Alternativ för Sverige (AfS) från att ställa upp i kyrkovalet i Svenska kyrkan nästa år. Om detta beslut står fast innebär det att svenska demokratin kan dödförklaras på riktigt.

Gå till arkivet

Send this to a friend