Skip to Content

Paneldebatt med från vänster: Colin Robertson som driver YouTube-kanalen ”Millenial Woes” och som når långt utanför den nationella rörelsen, Greg Johnson som är filosofie doktor och leder bokförlaget Counter Currents Publishing, författaren och filosofie doktor Roger Devlin, arrangören Fróði Midjord, Patrick Casey som är ledare för den amerikanska organisationen Identity Evropa, svenske Marcus Follin som har YouTube-kanalen ”The Golden One” med 75 000 följare, samt Jared Taylor som är redaktör för American Renaissance samt författare till fem böcker inklusive White Identity. Foto: Scandza Forum/Rasmus Björnberg
KULTUR

Scandza Forum – för nordiskt bevarande

PappersupplaganNya Tider v. 16

Det finns ett alltmer intimt utbyte av tankar vid fysiska möten mellan nordamerikanska och nordeuropeiska alt right och identitära nationalister. Den 7 april hölls en sådan konferens i Stockholm under namnet Scandza Forum.

Publicerad: 20 april, 2018, 15:35

  • Svenska

Läs även

De kallas alt-right, identitärer, nationalister – eller högerpopulister av sina motståndare. Hur man än väljer att kalla dessa olika strömningar har de det gemensamt att de vill företräda européernas intressen i en tid av påtvingad mångkultur och integration med andra folkslag. Och rörelserna växer.

Initiativtagare till Skandza Forum var Fróði Midjord från Färöarna, som lyckades samla representanter från både Förenta staterna och Europa.

När man lyssnat på alla talare och hört diskussionen slår det en att det finns en avgörande skillnad mellan de två kontinenterna som är särskilt tydlig i språkbruk och utåtriktad propaganda. För européer som kämpar för sina ursprungsbefolkningars rätt och överlevnad är ras inte den viktigaste frågan. Alla vet att européer är vita, för oss handlar det om nationell identitet och vi motsätter oss bland annat EU, som försöker tvinga alla dessa nationer under ett centralt styre.

I Amerika är det en annan sak. Där kan man inte rimligtvis säga att svarta, latinos eller ättlingar till asiater är mindre amerikaner än de vita ättlingarna från nordeuropeiska invandrare. Även amerikaner med europeiska rötter ser det mer som lite kuriosa om man har stamfäder från Polen eller Irland, det är inte en daglig del av identiteten som det är för oss.

I USA handlar det därför tydligt om olika etniska grupper. ”White identity” handlar om den europeiskättade gruppens självmedvetande, överlevnad och fortsatt starka position som arvtagare till det land som byggts av européer.

I USA kan ”nationalism” alltså innebära att man strävar efter segregation så att några delstater kan bilda en vit etnostat. ”A nice white country”, som förläggaren Greg Johnson uttrycker det på konferensen.

De som vill fortsätta på den mångkulturella vägen kan då stanna kvar eller flytta till motsvarande blandade stater. Det ska sägas att det finns en motsvarande svart separatism i USA, till exempel organisationen ”Nation of Islam”.

Jared Taylor: vi har rätt att värna våra etniska rättigheter

Amerikanen Jared Taylor är i dag en välrespekterad debattör som sedan 1990 driver American Renaissance, som tidigare var en tidskrift men sedan 2013 endast finns på nätet. Detta var hans första framträdande i Skandinavien, och han passade på att berätta mycket personligt om sin långa resa att ge upp de fördomar om folkgruppers likhet och mångkulturens välsignelse som han blivit itutad sedan skolåldern.

Jareds föräldrar var missionärer och allt annat än ”rasister”. Familjen bodde i Japan, där Jared fick sin skolgång och lärde sig japanska. Han minns 1959-60 när kampen om världsmästartiteln i tungviktsboxning stod mellan Ingemar Johansson och Floyd Patterson. Lille Jared lade förvånat märke till att han hejade på Ingemar som var svensk, trots att han som amerikan borde heja på Floyd.

Jared Taylor talar vid Scandza Forum. Foto: Scandza Forum/Rasmus Björnberg

Långt senare förstod han att det var en upplevelse av etnisk identitet. Det enda som knöt honom till Ingemar Johansson var att han var vit, medan Floyd var svart. Det kändes självklart att Ingemar var ”vår kille”.

Likväl skulle det dröja många år och långt in i vuxen ålder in­nan Jared Taylor fick sitt uppvaknande. Avgörande var ett arbete i Elfenbenskusten i Västafrika då han också fick tillfälle att besöka grannlandet Liberia.

Liberia var ett land i kaos, medan Elfenbenskusten var, förvisso fattigt men ändå välskött, rent och ordnat. Han frågade hur det kunde vara så stor skillnad. Människor både i Liberia och Elfenbenskusten svarade att de senare ”haft fördelen att ha varit koloniserade av européer”.

Taylor menade att orsaken till att han så länge blev kvar i sina fördomar var först och främst konformism. Det är verkligen svårt att frigöra sig från åsikter som ”alla” har, även om fakta stirrar en i ögonen, förklarade han.

Men det svåraste att frigöra sig från var känslan av att vara moraliskt överlägsen. En inbiten ”anti-rasist” känner sig normal och attraktiv och kommer att använda vilket knep som helst för att försöka visa att ”rasister” är onda lögnare.

Det är vi som har moralen på vår sida, poängterar han. Att vi, européer och ättlingar till européer, försvarar vår överlevnad, är moraliskt rätt. Alla har rätt till sitt eget land.

Tibetanerna har rätt till sitt land och sin fortsatta existens, det brukar inte ses som något kontroversiellt. Men det gäller vår egen grupp också. Den sortens parallell är ett sätt att visa att vår rätt till etnisk överlevnad är attraktiv och självklar.

Taylor menar att vi inte ska ta till våra motståndares oärliga knep och anklaga dem för att drivas av ondskefulla motiv:
”Inte ens Angela Merkel är ond.

Hon tror verkligen att alla dessa unga afghanska och syriska män kan bli en tillgång för Tyskland. Våra motståndare är inte onda, de lider av patologisk altruism. Därför bör vi behandla dem som tragiskt vilseförda medlemmar av vår egen familj.”

Det ska sägas att Jared Taylor fick mothugg från publiken om våra motståndares drivkrafter. Många är fast övertygade om att det finns en ondskefull agenda att på sikt utplåna de europeiska folken. De som drar i trådarna vet vad de gör! menade flera.

Greg Johnson: Vi håller på att förlora våra kärnländer

Greg Johnson, även han från USA, är doktor i filosofi och instämde i varningen ”att låta det bästa bli det godas fiende”. Vår sak är rättfärdig, sade han, det är sunt förnuft.

Om man lägger fram fakta, det vill säga att frågan handlar om huruvida det ska finnas européer i världen fram­över eller om vår folkgrupp ska utrotas, så blir det tydligt att det är förespråkarna för mångkultur som är de cyniska och enfaldiga.

USA:s befolkning bestod i århundraden av nästan uteslutande européer och så sent som år 1950 var fortfarande nästan 90 procent vita. I dag har andelen sjunkit till cirka 61 procent, enligt den federala statistikmyndigheten.

Utvecklingen går dessutom allt snabbare och år 2015 var en milstolpe då över hälften, 50,2 procent, av alla nyfödda tillhörde andra etniska grupper.

Inom en generation kommer alltså européer att vara i minoritet i USA, något som redan är ett faktum i flera delstater. Det påminner om Europa, till exempel Malmö, där svenskarna redan är i minoritet.

Åke Blomdahl

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Kritik är inte hat

OPINION: FREDRIK LARSONDen vi inte får lov att kritisera styr våra liv. Oavsett vem som skrivit citatet är det ett sant idiom. Den som känner sig kränkt blandar ofta ihop kritik med hat. Man hävdar att hat genomsyrar kritiserande part. Men oftast är det hat som genomsyrar idén de försvarar från kritik. Veckans debattör Fredrik Larson skriver om den märkliga tid vi lever i just nu.

WHO: Vi ska gå från hus till hus och ”ta bort” sjuka familjemedlemmar – ”Armé” av kontaktspårare rekryteras globalt

UTRIKESMassövervakning och kontaktspårning uppges vara en del av ”The New Normal” som är ett begrepp som lanseras hårt i alla länder med nedstängningar, vilka är nästan alla världens länder i varierande grad där Sverige är ett av mycket få undantag. Endast genom att acceptera ”Det nya normala” kan folk få lämna sina hus och få ha en inkomst igen påstår de maktföreträdare som aldrig saknar en ursäkt för att förlänga nedstängningar och restriktioner. Efter att Världshälsoorganisationen och flera amerikanska delstatsguvernörer sagt att människor måste kunna kontrolleras och vid behov föras bort från sina hem så rekryteras nu ”kontaktspårare” världen över som ska ingå i en ”armé” med egna ”insatsstyrkor”.

Ett besök i den gamla snapphane-gården Sporrakulla

HISTORIAHär får vi följa med Alf Ronnby på en härlig utflyktstur en dag i maj. Färden går till Kullaskogen, som ligger i nordöstra Skåne. Djupt inne i Kullaskogen ligger en gammal snapphanegård som har klarat sig undan svenskarnas härjningar.

Mediers cyniska försök att likvidera och marginalisera oliktänkande röster

OPINION: RUNAR SøGAARDTiden har kommit för att säga det som behöver sägas. Inte för att det är populärt utan för att ens samvete kräver det. Det menar veckans debattör, författaren och ledarskapskonsulten Runar Søgaard. När media snävar in på yttrandefriheten är det nödvändigt att slå vakt om den offentliga debatten och respekten för olika åsikter, menar han.

Vart är vi på väg?

KULTURDet är inte bara Kristian Luuk som undrar det i SVT-programmet På spåret. En stor del av jordens befolkning – miljarder människor – har satts mer eller mindre i karantän och vi undrar. Redan som barn ville vi vara fria, bygga vår egen koja. Många längtar bort från städernas asfalt och sjukdomshärdar. I flera länder har man tagit fasta på detta och erbjuder gratis mark för dem som vill starta eget i liten skala.

Schweiz håller fast vid strängare gränsvärden för mobilstrålning

UTRIKESDen 22 april beslutade det schweiziska parlamentet att inte lyssna på telekomindustrin och i stället behålla de strängare gränsvärdena man haft sedan år 2000 för mikrovågsstrålning från mobilmaster, basstationer och wifi. Gränsvärdena ligger cirka hundra gånger lägre än i Sverige.

Rånaren Mohamed flydde i panik, bröt benet och fick stryk av offret, Vittne: ”Han skrek som en stucken gris”

INRIKESNya Tider kan nu avslöja att samtliga inblandade i det uppmärksammade Ronnebyfallet är araber. Ett beväpnat arabgäng trängde in i bostaden hos en arabisk småbarnsfamilj. De brottade ned frun, tejpade henne, och riktade en pistol mot tinningen på ett spädbarn. Men familjefadern synade bluffen och bad dem att skjuta honom. Den stressade Mohamed tog upp pistolen, riktade den mot mannen, gjorde mantelrörelse – och tryckte av. Då visade det sig att pistolen bara var en attrapp. Fadern svarade med att vräka en TV på Mohamed varpå han och hans två kumpaner flydde i panik. Men den stressade rånaren ramlade i trappan och bröt benet. Ett vittne berättar att han ”skrek som en gris” när familjefadern kom utspringande med ett stolsben i handen för att ge honom stryk.

Aschberg skickar bluffaktura till Nya Tider

INRIKESNya Tider har fått en faktura från den ideella föreningen Medieetikens förvaltningsorgan (MEFO) på 13 000 kronor. Som motivering skrev MEFO att man valt att kland­ra Nya Tider för en publicering. Inte förrän Nya Tider hotat med polisanmälan för bedrägeri valde föreningen att dra tillbaka fakturan.

Gå till arkivet

Send this to a friend