Skip to Content

Afghaner demonstrerar på Sergels torg i Stockholm för att slippa åka tillbaka till Afghanistan. Foto: Nya Tider

SD försöker omkullkasta regeringens afghan-amnesti

Digital utgåva

Sverigedemokraterna kommer att begära att regeringens proposition om de afghanska unga män som regeringen vill ge temporära uppehållstillstånd skall skickas till riksdagens Konstitutionsutskott. Om de lyckas med sin plan betyder det initialt att förslaget blir försenat, men det kan även innebära att det måste göras om från grunden ännu en gång rapporterar TT.

Publicerad: 25 april, 2018, 17:36

 • Svenska

Läs även

Riksdagens Finansutskott är den instans som skall behandla propositionen, men om SD får sin vilja igenom måste den även, före beslut, skickas till Konstitutionsutskott (KU) för en granskning som skall kontrollera att lagförslaget följer de regler för hur ett sådant skall beredas och utformas.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Sophie Farmer

  Hungary was the first country to defeat the globalists. Then Austria , Poland. What is next? Croatia? Hope that Sweden, Denmark or Finland will come next! Självklart ska SD kämpa för detta! Det är ju helt sjukt! AFS Bör även ta tag i detta! De bör ju även kolla hur många som är pojkar alternativt män! Kolla tänderna på dom!

 • Sophie Farmer

  TRE MILJARDER? UTAV OSS SKATTEBETALARE? NEJ; NU RÄCKER DET! VI BEHÖVER EN DIREKT DEMOKRATI!

 • Sophie Farmer

  Lever vi i ett skämtsamhälle?

 • Sophie Farmer

  Räcker det inte med dessa armeér utav våldtäktsmän som väller över Sveriges gränser?

 • Sophie Farmer

  Dom bör rimligtvis åka hem, det var därför SVENSKA folket röstade på SD. Detta är en ödesfråga för SD. Dess vara eller inte vara!

 • Sophie Farmer

  Vad gör 9000 afghaner i Sverige egentligen?????????

 • Sophie Farmer

  Hur många afghaner finns det egentligen i Sverige olagligt????

 • Qvintus

  Undrar när *pashto och dari blir obligatoriska i den svenska skolan?

  * Officiella språk i Afghanistan

  • adolf

   IOGT har redan information på arabiska, så varför inte.
   Men dessa “barn ” är ett iranskt folk, de kom från Iran.
   De är hazarer. Men en ..itta har de rätt till enligt svenskt lag annars får C Annie erbjuda dem en egen.

 • Sophie Farmer

  Batikhäxan vill ha sex med en “skäggbarnafghan” från hör och häpna Pakistan! Så mycket lockar en mellan östern banan!

 • Sophie Farmer

  Viktigt meddelande till alla svenskar: Skriv på varenda sajt även om säpo är er i hasorna. Vi har en grundlag. Sorry säpo!

Ny minnesplats på Fårö för baltiska flyktingar

INRIKESDen 22 juli invigdes en ny minnesplats på Fårö utanför Gotland för att hedra de baltiska flyktingar som kom till Fårö under andra världskrigets slut, eller snarare alla de som aldrig kom fram utan drunknade i Östersjön under de strapatsrika resorna.

Taxidådet i Borlänge en hämnd för anmälan om sextrakasserier

INRIKESEn somalisk taxichaufför sitter häktad efter en vansinneskörning i Borlänge, där han medvetet körde på fem personer. Brottsrubriceringen är ett försök till mord samt fyra fall av grov misshandel. Somaliern är sedan tidigare dömd för våld mot tjänsteman på ett socialkontor, då han inte fick igenom sin vilja angående bidrag.

Mördare fritagen under permission från ungdomsvård

INRIKESDen 8 januari 2018 sköt den då 16-årige somaliern Abdirizak Abdimalek Osman ihjäl en 24-årig afrikansk man på en pizzeria i Rinkeby. Han dömdes till tre års sluten ungdomsvård, men fritogs den 21 juli i år under en permission. Den ansvariga myndighetens presschef medger i ett samtal med Nya Tider att en felbedömning uppenbarligen gjordes då man beviljade permission.

12-årig flicka ihjälskjuten av gängkriminella

INRIKESNatten mot söndagen sköts en 12-årig flicka ihjäl vid en bensinmack i Norsborg i Botkyrka kommun söder om Stockholm. Skjutningen menas ha varit en så kallad ”drive-by-skjutning” där gängkriminella kört förbi bensinmacken och öppnat eld mot andra gängmedlemmar men missat och istället dödat den unga flickan.

EU klubbade återhämtningsfond och dubblar sin budget

UTRIKESTidigt på morgonen den 21 juli skrev EU-ländernas regeringschefer på avtalet om den nya långtidsbudgeten och den så kal­la­de återhämtningsfonden för EU, efter ett historiskt långt maratonmöte över mer än fyra dygn. Den senare har lanserats som ett stöd för återuppbyggnad till länder som drabbats hårt av coronapandemin. Konstruktionen innebär att EU:s budgetramar i det närmaste dubbleras, med lånade pengar, under tre år. Förändringen är fundamental och marknadsförs som ”Nästa generation av EU” – utan att ställas under demokratisk prövning.

2022 rullar politikertåget till Bryssel

INRIKESRegeringen har beslutat ge Trafikverket i uppdrag att upphandla två olika utrikes nattåg, det ena Stockholm – Hamburg och det andra Malmö-Bryssel. Eftersom det inte tillåts att upphandla dessa på tysk sträcka förväntas vinnande tågföretag ta risken från dansk-tyska gränsen. Hamburg-tåget från Stockholm välkomnas av många, men Brysseltåget från Malmö ses istället som något politikerna ger sig själva i present.

Katolsk kyrka i Ystad utsatt för stenkastning av ungdomsgäng

INRIKESLördagen den 26 juli utsattes Sankt Nikolaikyrkan i den skånska staden Ystad för stenkastning av ett mindre ungdomsgäng – mitt under pågående mässa. Vittnen såg åtminstone tre ungdomar springa från platsen, men kyrkoherde Eugeniusz Machica säger till Nya Tider att han just nu inte vet om det handlar om ett muslimskt invandrargäng eller inte.

Par skyddade sitt hus – blev av med sina vapen

UTRIKESParet Mark och Patricia McCloskey skyddade sin villa mot svarta BLM-aktivister som brutit sig in på deras tomt. Paret visade att de var beväpnade och fick till slut de aggressiva aktivisterna att ge sig av. Nu har dock polisen konfiskerat parets vapen och utreder deras agerande.

Gå till arkivet

Send this to a friend