Skip to Content

Afghaner demonstrerar på Sergels torg i Stockholm för att slippa åka tillbaka till Afghanistan. Foto: Nya Tider

SD försöker omkullkasta regeringens afghan-amnesti

Digital utgåva

Sverigedemokraterna kommer att begära att regeringens proposition om de afghanska unga män som regeringen vill ge temporära uppehållstillstånd skall skickas till riksdagens Konstitutionsutskott. Om de lyckas med sin plan betyder det initialt att förslaget blir försenat, men det kan även innebära att det måste göras om från grunden ännu en gång rapporterar TT.

Publicerad: 25 april, 2018, 17:36

 • Svenska

Läs även

Riksdagens Finansutskott är den instans som skall behandla propositionen, men om SD får sin vilja igenom måste den även, före beslut, skickas till Konstitutionsutskott (KU) för en granskning som skall kontrollera att lagförslaget följer de regler för hur ett sådant skall beredas och utformas.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Sophie Farmer

  Hungary was the first country to defeat the globalists. Then Austria , Poland. What is next? Croatia? Hope that Sweden, Denmark or Finland will come next! Självklart ska SD kämpa för detta! Det är ju helt sjukt! AFS Bör även ta tag i detta! De bör ju även kolla hur många som är pojkar alternativt män! Kolla tänderna på dom!

 • Sophie Farmer

  TRE MILJARDER? UTAV OSS SKATTEBETALARE? NEJ; NU RÄCKER DET! VI BEHÖVER EN DIREKT DEMOKRATI!

 • Sophie Farmer

  Lever vi i ett skämtsamhälle?

 • Sophie Farmer

  Räcker det inte med dessa armeér utav våldtäktsmän som väller över Sveriges gränser?

 • Sophie Farmer

  Dom bör rimligtvis åka hem, det var därför SVENSKA folket röstade på SD. Detta är en ödesfråga för SD. Dess vara eller inte vara!

 • Sophie Farmer

  Vad gör 9000 afghaner i Sverige egentligen?????????

 • Sophie Farmer

  Hur många afghaner finns det egentligen i Sverige olagligt????

 • Qvintus

  Undrar när *pashto och dari blir obligatoriska i den svenska skolan?

  * Officiella språk i Afghanistan

  • adolf

   IOGT har redan information på arabiska, så varför inte.
   Men dessa “barn ” är ett iranskt folk, de kom från Iran.
   De är hazarer. Men en ..itta har de rätt till enligt svenskt lag annars får C Annie erbjuda dem en egen.

 • Sophie Farmer

  Batikhäxan vill ha sex med en “skäggbarnafghan” från hör och häpna Pakistan! Så mycket lockar en mellan östern banan!

 • Sophie Farmer

  Viktigt meddelande till alla svenskar: Skriv på varenda sajt även om säpo är er i hasorna. Vi har en grundlag. Sorry säpo!

Arab som spottade på AfS-politiker dömd till 13 års fängelse

BROTT OCH STRAFFIrakiern var upprörd över att Alternativ för Sverige fick hålla ett tillståndsgivet möte i Nyköping och spottade mot parti­ledaren Gustav Kasselstrand. Nu har han dömts för ett stort antal mycket allvarliga brott i två separata rättegångar i Svea hovrätt.

Feminism mot gängvåld

STOCKHOLMJan Jönsson (L) vill motverka etniskt gängvåld med feministisk politik. Bland annat önskar han ”utmana de manliga könsrollerna” som han menar ligger bakom gängens framfart i Stockholm. Tidigare har den liberala Jönsson, som är socialborgarråd i Stockholm stad, kommit med förslag om ”allvarssamtal” som ett sätt att stoppa grov gängkriminalitet och att man skall skicka brev till återvändande IS-terrorister.

Kvinna döms för spottning mot Jeff Ahl

Nya Tider har tidigare rapporterat om åtalet mot en 54-årig kvinna som spottade på Jeff Ahl efter ett torgmöte med Alternativ för Sverige. Nu har kvinnan dömts till böter för ofredande. Hon ska även betala skadestånd till Ahl samt en avgift på 800 kronor till brottsofferfonden.

Riksdagen öppnade – Löfven meddelade att invandringen ska fortsätta

INRIKESTisdag den 10 september hölls Riksmötets öppnande. Statsminister Stefan Löfven presenterade tre nya ministrar i sin regeringsförklaring, som i övrigt inte innehöll några större politiska kursändringar. Löfven slog fast att Sverige ska ha en ”human” invandringspolitik. Asylrätten ska värnas och det ska även i fortsättningen vara enkelt att anhöriginvandra till Sverige.

Rasistisk afrikan fortsätter sina attacker

INRIKESDen ”mycket mörkhyade” mannen som överfaller, misshandlar och spottar svenska kvinnor i ansiktet i Eskilstuna misstänks nu för att ha angripit totalt 16 olika kvinnor. Samtidigt tycks polisen helt oförmögen att stoppa en man med specifikt signalement som slår till vid vissa tider och inom ett begränsat geografiskt område – gång på gång.

Islamister vill driva förskolor

INRIKESFlera olika islamister har den senaste tiden knutits till förskolor och familjehem. Den senaste incidenten var att Göteborgs förskolenämnd stoppade ett familjedaghem med omedelbar verkan. Verksamheten hölls då hemma hos en känd islamist, Anas Khalifa. – Det är horribelt. Det här sker i en ålder där barn är som mest formativa, säger terrorforskaren Magnus Ranstorp.

Sölvesborg vill vägra ta emot nyanlända

INRIKESI SD-ledda Sölvesborg i Blekinge vill kommunledningen inte ta emot de nyanlända asylinvandrare som Migrationsverket enligt lag kan placera där. Kommunstyrelsens ordförande Louise Erixon (SD) menar att man vill agera innan det är för sent, och pröva om den påtvingade placeringen av nyanlända inte strider mot principen om kommunalt självstyre.

Olaglig vänsteraktion i Göteborgs hamn

GÖTEBORGHelgen den 7–9 september genomförde hundratals vänsteraktivister en aktion mot Göteborgs energihamn. Utöver ett tillståndsgivet tältläger försökte man blockera infarterna till hamnen. Aktionen, som inte uppnådde någonting, stöddes av Ung Vänster, Feministiskt Initiativ och Miljöpartiet. För logistiken användes en av Studiefrämjandets släpvagnar.

Gå till arkivet

Send this to a friend