Skip to Content

Jörgen Fogelklou, sverigedemokratisk kommunfullmäktigeledamot i Göteborg, står på den tilltänkta byggplatsen där modulhus åt migranter som staten anvisar till Göteborg ska byggas. Foto: Nya Tider
INRIKES

SD Göteborg välkomnar Moderaternas ”flyktingpaus”

Jörgen Fogelklou, sverigedemokratisk ledamot i Göteborgs kommunfullmäktige, är mycket nöjd att få över Moderaterna på sin planhalva både när det gäller stopp för byggandet av temporära asylboenden och en ”flyktingpaus”. ”Cirka 30 miljoner av skattebetalarnas pengar och en massa bortkastade arbetstimmar senare kommer tjänstemännen fram till det vi moderater sade redan i somras”, skrev Hampus Magnusson (M) från Göteborg den 6 februari i en debattartikel i GP. Jörgen Fogelklou anser å sin sida att det där egentligen är SD-politik, men att han inte är den som är den.

Publicerad: 9 mars, 2017, 17:05

 • Svenska

Läs även

Moderaterna i Göteborgs stad har anklagats för att locka röster genom att driva sverigedemokratisk politik nu när de är i opposition. SD-ledamoten Jörgen Fogelklou känner sig dock inte obekväm med att M tagit upp SD:s hjärtefrågor, tvärtom.

Nya Tider rapporterade v.7/2017 att Moderaterna i ett yrkande i Fastighetsnämnden anser att ”Göteborgs Stad nu nått bristningsgränsen för hur många människor som kan tas emot” och att kommunen nu måste ”ta kontakt med staten och kräva en paus i mottagandet.”
– Hampus Magnusson och Moderaterna ger uttryck för en ordentlig tillnyktring i denna fråga, vilket givetvis är välkommet, säger Fogelklou till Nya Tider.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Perra Winberg

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Bertil Andersson

  Detta erbarmliga partitänk. Så kan vi inte göra för det är deras politik. Si kan vi inte göra för det är ngn annans politik.
  Och inte en av dessa med skattemedel högbetalda ordvrängare pratar om det som skulle gälla:
  Vi tar det förslag som är bäst för Sverige! Desto förr det här med politiska partier avvecklas desto bättre.

 • Ishockey&Fotboll

  Hela Sverige behöver ta en permanent asylpaus. De föds 25.000 nysvenskar om året.
  Muslim Europe: the demographic time bomb transforming our continent
  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/5994047/Muslim-Europe-the-demographic-time-bomb-transforming-our-continent.html

Demonstration i Malmö – polisen ”upplöste” den på pappret

INRIKES Under torsdagskvällen genomfördes en antirasistisk demonstration i Malmö. Officiellt mot amerikanskt polisvåld, men i praktiken var det en anti-vit tillställning där vita människor skulle lära sig att känna skuld och skam för att de var vita. Deltagarna, som enligt Facebook skulle bli 3 000, blev till slut ungefär 1 500, varav majoriteten var unga kvinnor. De samlades vid hundrastplatsen i Ribersborg innan man, trots att demonstrationen enligt polisen var ”upplöst”, fortsatte in genom centrala Malmö.

Nya Tider avslöjade Pisa-bluffen redan i december

En aktuell debatt har blossat upp sedan Expressen säger sig ha ”avslöjat” att Sverige riggade sitt resultat i Pisa genom selektivt urval. I själva verket kopierar de vad Nya Tider skrev om redan i december.

Från tvång till frivillighet – Nya Tider granskar den radikala omläggningen av Sveriges pandemiberedskap

INRIKESFolkhälsomyndigheten bildades 2014 och tog över ansvaret för pandemihantering från Socialstyrelsen. I stort sett hela den genomarbetade pandemiplan som Socialstyrelsen haft skrotades. Istället för olika åtgärder från samhällsapparaten, förflyttades ansvaret till individen. Nya Tiders granskning visar att Sveriges reaktion på Covid-19 hade kunnat se radikalt annorlunda ut med den tidigare planen. Kjell Asplund, tidigare generaldirektör och nuvarande ordförande på Socialstyrelsen, bekräftar att det skett ett skifte i synen på individens ansvar.

Antirasistisk demonstration mitt i coronadrabbade Stockholm

INRIKESUnder eftermiddagen på onsdag samlades mellan 1 000 och 2 000 demonstranter för att protestera mot ”rasism” och amerikanskt polisvåld på Sergels torg i det coronadrabbade Stockholm. Tilltaget upprör sjukhuspersonal som kämpar med att rädda Covid-19-smittades liv när tusentals samlas och bryter mot föreskrifterna som finns. En kvinnlig polis valde ställa sig på ett knä – symbolen som används av vita för att värdegrundssignalera att de är undergivna och känner så kallad ”vit skuld”.

Äldreforskare om oförändrade rekommendationer för 70-plussare: ”En käftsmäll!”

INRIKESDen 26 maj kom beskedet från Folkhälsomyndig­heten att rekommendationerna för personer över 70 år som infördes på grund av coronaviruset förblir oförändrade på obestämd tid. Många 70-plussare och deras anhöriga hade hoppats på att åldersgränsen för hemisolering skulle höjas med några år. Ingmar Skoog, professor i psykiatri vid Göteborgs universitet och föreståndare för Centrum för åldrande och hälsa, kal­lar beskedet om de bibehållna rekommendationerna för en käftsmäll för 70-plussarna.

Svensk Handel kräver att plastpåseskatten tas bort

INRIKESNaturvårdsverkets rapport visar att svenskarnas plastpåseanvändning redan år 2017 låg under EU:s mål, stick i stäv med vad som påstods i debatten. Svensk Handel kräver nu att regeringen river upp skatten omedelbart.

Migrationsverket till kommunerna: Ni ska ta emot tusentals kvotflyktingar i höst

INRIKESMottagandet av kvotflyktingar har tillfälligt pausats på grund av coronaviruset. I lokaltidningen Dagens Västervik framgår nu att årets kvot om 5 000 kvotflyktingar ändå ska uppfyllas, enligt Migrationsverket. ”Det innebär att kommunerna i landet ska vara beredda på att ta emot fler kvotflyktingar på kort tid”, skriver lokaltidningen.

Italiens Sverigeambassadör ger Tegnell en känga

INRIKESFolkhälsomyndighetens statsepidemiolog Anders Tegnell har i en radiointervju hävdat att Italien har sämre resurser att skydda äldre mot Covid-19. Nu svarar Italiens Sverigeambassadör Mario Cospito och hänvisar till att Sveriges sjukvård ligger långt efter Italiens i internationella jämförelser. Han menar även att Italien lyckats bättre i sin strategi, då allt färre dör av smittan varje dag, medan Sverige under maj haft högst dödligt i Covid-19 i världen.

Gå till arkivet

Send this to a friend