Skip to Content

Jörgen Fogelklou, sverigedemokratisk kommunfullmäktigeledamot i Göteborg, står på den tilltänkta byggplatsen där modulhus åt migranter som staten anvisar till Göteborg ska byggas. Foto: Nya Tider
INRIKES

SD Göteborg välkomnar Moderaternas ”flyktingpaus”

Jörgen Fogelklou, sverigedemokratisk ledamot i Göteborgs kommunfullmäktige, är mycket nöjd att få över Moderaterna på sin planhalva både när det gäller stopp för byggandet av temporära asylboenden och en ”flyktingpaus”. ”Cirka 30 miljoner av skattebetalarnas pengar och en massa bortkastade arbetstimmar senare kommer tjänstemännen fram till det vi moderater sade redan i somras”, skrev Hampus Magnusson (M) från Göteborg den 6 februari i en debattartikel i GP. Jörgen Fogelklou anser å sin sida att det där egentligen är SD-politik, men att han inte är den som är den.

Publicerad: 9 mars, 2017, 17:05

 • Svenska

Läs även

Moderaterna i Göteborgs stad har anklagats för att locka röster genom att driva sverigedemokratisk politik nu när de är i opposition. SD-ledamoten Jörgen Fogelklou känner sig dock inte obekväm med att M tagit upp SD:s hjärtefrågor, tvärtom.

Nya Tider rapporterade v.7/2017 att Moderaterna i ett yrkande i Fastighetsnämnden anser att ”Göteborgs Stad nu nått bristningsgränsen för hur många människor som kan tas emot” och att kommunen nu måste ”ta kontakt med staten och kräva en paus i mottagandet.”
– Hampus Magnusson och Moderaterna ger uttryck för en ordentlig tillnyktring i denna fråga, vilket givetvis är välkommet, säger Fogelklou till Nya Tider.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Perra Winberg

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Bertil Andersson

  Detta erbarmliga partitänk. Så kan vi inte göra för det är deras politik. Si kan vi inte göra för det är ngn annans politik.
  Och inte en av dessa med skattemedel högbetalda ordvrängare pratar om det som skulle gälla:
  Vi tar det förslag som är bäst för Sverige! Desto förr det här med politiska partier avvecklas desto bättre.

 • Ishockey&Fotboll

  Hela Sverige behöver ta en permanent asylpaus. De föds 25.000 nysvenskar om året.
  Muslim Europe: the demographic time bomb transforming our continent
  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/5994047/Muslim-Europe-the-demographic-time-bomb-transforming-our-continent.html

Hessens finansminister begick självmord – fruktade för coronasmittans följder

TYSKLAND

Hemlöse Lars är död: ”Var patriot ända ut i fingerspetsarna”

REPORTAGELars Bick, som var hemlös i Gamla stan, är död. I flera år arbetade han för att uppmärksamma svenska hem­- lösas situation. När Sverigedemokraterna hyrde säng- ­platser till hemlösa i Stockholm blev Lars en informell talesperson för gruppen. Flera gånger medverkade han också i både alternativmedier och gammelmedier. Nya Tider har talat med bröderna Anders och Johan Hesselbäck, som under sitt arbete som guider i Gamla stan lärde känna Lars. Nu vill de berätta om hans öde för att uppmärksamma de hemlösas situation. ”Det är vad Lars skulle ha velat att vi gjorde”, säger de.

Kändisarna som coronaviruset tog

CORONAVIRUSETMellan februari och slutet av mars i år har åtminstone fyra personer inom artistvärlden avlidit i Covid-19.

Smittskyddsläkaren till Nya Tider: ”Nu gäller det rädde sig den som kan”

INRIKESNya Tider har talat med två läkare som har lång erfarenhet av svensk sjukvård och som båda är kritiska till svenska myndigheters hantering av coronaviruset och smittspridningen. Sten Forsman, som har arbetat som både allmänläkare och forskningschef, menar att Sveriges beredskap inför en epidemi är katastrofal. Jan Stillström, som har arbetat med smittskydd och som upphandlingskonsult för Stockholms län, uppmanar landets alla äldre att helt hålla sig hemma och i möjligaste mån undvika all kontakt med and­ra personer, som kan bära smittan utan att visa symptom.

Regeringen flyger hem utlandsfödda och lämnar svenskar strandade

INRIKESDen 19 mars flögs hundratals svenska medborgare med statligt chartrade plan till Sverige från Marocko, där många av resenärerna sannolikt också har sina rötter. Transporten sticker ut, då många svenskar på grund av coronaviruset sitter strandade på olika platser i världen, utan att få någon hjälp från den svenska staten. En av dessa är Rasmus, som tillsammans med sin fru har blivit kvar i Peru, efter att landet stängt ner sina gränser med ett dygns varsel.

477 döda i Sverige – Yngsta patienten i intensivvård ett spädbarn

INRIKESDe senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten visar att Sverige snart når 500 döda, med ett bekräftat antal döda på 477 totalt. Samtidigt erkänner man att siffrorna släpar efter betydligt och att det verkliga antalet döda är högre. Antalet smittade av SARS-CoV-2 fortsätter även det att öka och man har nu bekräftat 7 206 fall totalt. Den yngsta patienten som får intensivvård är ett spädbarn.

I USA har coronaviruset nu skördat fler dödsoffer än 9/11

USADen 1 april passerade USA 200 000 coronasmittade, vilket gör landet till det mest drabbade i världen. Den 30 mars passerade dödstalet 2 996, vilket är antalet döda i terrorattacken den 11 september 2001. Militären ställer upp fältsjukhus och i New York har ett sjukhusskepp från den amerikanska flottan placerats för att avlasta stadens sjukhus. Samtidigt har frivilliga börjat sy skyddsmasker, då sådana inte har levererats i den omfattning som krävs.

Vårens ankomst – bokstavligt talat ett ljus i mörkret

HEMMAGlad såsom fågeln i morgonstunden helsar jag våren i friska naturn, lärkan mig ropar och trasten i lunden, ärlan på åkern och orren i fur’n. Se hur de silfrade bäckarna små, hoppa och slå, hoppa och slå vänliga armar kring tufvor och stenar, se hur det spritter i buskar och grenar af lif och af dans, af lif och af dans i den herrliga vårsolens glans! – Vårsång, av Herman Sätherberg

Gå till arkivet

Send this to a friend