Skip to Content

SVERIGEDEMOKRATERNA släppte nyligen sin valplattform för 2018. Foto: Nya Tider
INRIKES

SD: Stoppa allt asylmottagande

Sverigedemokraterna har nu släppt ett dokument med 20 avsnitt som belyser de frågor som utgör deras plattform för årets val. I stora stycken är det samma saker som man har sagt i åratal och som nu delvis antagits av både S och M, men det finns saker som gör att SD fortfarande är ett parti som sticker ut. En lång rad av förslagen syftar till att sätta svenskar först och en skepsis mot globalistisk politik är genomgående, men man säger inte nej till samarbeten. Ett totalt stopp för asylmottagande sätter dem dock i särklass bland partierna.

Publicerad: 21 februari, 2018, 18:23

 • Svenska

Läs även

Migrationspolitiken

”Förändra asyllagstiftningen så att Sverige endast ska ta emot asylsökande från våra grannländer och stoppa allt asylmottagande så länge Sveriges närområde är säkert.”

Den nya hårdare inställningen kommer i en tid då Sveriges mottagningssystem varit överbelastat av asylsökande och inte långt efter att Socialdemokraterne i Danmark gått ut med totalstopp för asylansökningar i Danmark. Istället vill SD satsa på att skicka hem så många som möjligt av alla de som egentligen inte har ett skyddsbehov. Detta skall göras med både piska och morot.

Mer resurser för att verkställa utvisningar utlovas, liksom åtgärder för att få folk att återvända frivilligt. Detta skall uppnås genom riktade utbildningar som kan vara till nytta i hemlandet, samt återvändarbidrag.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Per Björklund

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Bertil Andersson

  SD är det enda parti som verkligen värnar om Sverige och svenskarna. De andra partiernas “låtsas bry sig” hyckleri nu inför valet är bara äckligt att se.

 • Dacke

  Man tar sig för pannan hur det ö.h.t kan vara möjligt att passera 30-40 länder utan att begära asyl i det första land som är en regel? Nej! Huvudmålet är bidragslandet nr. 1 – Sverige “där mjölk och honung” står till förfogande inte bara för den asylsökande, utan även för resten av “familjen” som ibland kan vara flera 100?
  Vad som händer sedan i Sverige är att halvstolliga politiker sedan påstår att svenskarna lever allt längre så vi måste höja pensionsålder för att “rädda” välfärden. Förslaget är för tillfället 75 år men då det huvudsakligen är svenskar som bidrar med skatteintäkter, lär pensionsåldern höjas i takt med mottagandet av bidragstagare. Vän av ordning protesterar säkert och menar att många av invandrarna arbetar. Då infinner sig frågan hur många av dessa har skattefinansierade jobb, så i slutänden är det svensken som står för notan?
  Härom dagen anlände 3000 bidragstagare och de var säkert inte de sista som kom i år, så vi får bereda oss på ett nytt uttalande om att svenskarna lever allt längre, så vi är nödsakade att höja pensionsåldern till 80 år, för att “klara välfärden”? Våra svenska politiker har för vana att titt som tätt höja sina löner, medan man samtidigt sänker pensionerna och fattigpensionärerna blir fler för varje dag.

Täppas Fogelberg uppmanade till lagtrots i direktsändning

I Sveriges Radios lyssnarprogram Ring P1, uppmanade programledaren Täppas Fogelberg en inringares gravida sambo att gå under jorden för att undvika utvisning efter att hon hade fått avslag på en asylansökan. Täppas uttalande gav upphov till starka reaktioner från andra lyssnare under programmets gång. När Nya Tider når Susanne Ehlin, projektledare för Ring P1, ser hon emellertid ingen som helst anledning till att ifrågasätta Täppas Fogelberg som programledare.

Ingen plats för vita män i ny konstutställning

”Bland våra hjältar finns inga vita män”. Så lyder namnet på den nya konstutställningen som förra veckan invigdes av den kommunala stiftelsen Mångkulturellt centrum i Fittja. Utställningen lyfter fram historiska personer som är ”rasifierade”, ”kvinnor” eller ”icke-män”.

Alternativ för Sverige nära 2% i opinionsmätning

Nästan två procent av den svenska väljarkåren skulle rösta på det nya partiet Alternativ för Sverige om det vore val idag. Detta enligt en opinionsundersökning från Yougov som presenterades i tidningen Metro, vilket är ett anmärkningsvärt resultat med tanke på att partiet lanserades för bara drygt två veckor sedan.

Rumänsk kvinna dömd för skattebrott på prostitution

INRIKESGeorgiana, en 27-årig kvinna från Rumänien, döms för att inte ha betalat skatt på inkomster från prostitution. Sexhandeln ägde rum i en lägenhet belägen 160 meter från domstolen där hon dömdes.

Brottsoffer hotas av fängelse för hets mot folkgrupp – Nya Tider på plats i rätten

INRIKESChristina Nilsson Öberg, 65, som 2016 anmälde att hon misshandlats och rånats av afghanska migranter, stod inför rätta onsdagen den 14 mars vid Jönköpings tingsrätt. Nya Tider var på plats och kan rapportera om sällsynt otrevlig polisbehandling av en pensionär som nu åtalats för att ha brutit mot lagen om hets mot folkgrupp. Enligt åklagaren räcker det inte med böter, utan pensionären ska i fängelse, yrkar hon.

Solnacentern fortsatt tvehågsen inför islamistiskt inflytande

Nya Tider kan nu avslöja att toppkandidaterna på Centerpartiets lokala valsedel till kommunfullmäktige i Solna har en fortsatt vankelmodig och oklar inställning till möjlig framtida påverkan från islamister. Bland annat säger vice gruppledare Anna Lasses att hon är ”djupt upprörd och ledsen” över Ebtisam Aldebes agerande, men att Centerpartiet ändå måste stå upp för en mångfald i representationen, eftersom man ”inte vill ge rasisterna rätt”.

Svenska folket: förbjud muslimska böneutrop

Det blir inga böneutrop, om svenska folket får välja. 60 procent säger nej i en Sifoundersökning.

Victoria Kawesa anmäld för misshandel: ”Polisen rasistisk”

Den tidigare partiledaren för Feministiskt Initiativ, Victoria Kawesa, har ännu en gång hamnat i blåsväder. Kawesa, som tidigare är dömd för plagiat av forskningsarbete, är denna gång anmäld för misshandel i Stockholms T-bana i samband med att en medresenär beskyllt henne för att ha ”plankat”. Den feministiska politikern slår ifrån sig och menar att både den man som anmält henne för misshandel och polisen är ”rasistiska”, och att det egentligen är hon som blivit misshandlad.

Gå till arkivet