Skip to Content

Marine Le Pen är populär hos franska poliser. Foto: Twitter
UTRIKES

Sex av tio franska poliser redo att rösta på Marine Le Pen i andra omgången 2022

Digital utgåva

Partiledaren för Rassemblement National (RN) ligger högt i gunst bland polisen redan i den första omgången av det franska presidentval som ska hållas 2022 och slår både Xavier Bertrand och Emmanuel Macron. Samtidigt ansluter sig den franska polisen till militären och publicerar ett eget öppet brev till landets ledning.

Publicerad: 16 maj, 2021, 13:11

  • Svenska

Läs även

Det är ingen nyhet: Marine Le Pen är populär bland den franska polisen. Denna popularitet verkar också ha ökat under de senaste åren. Enligt en Ipsos-undersökning utförd för skolan Sciences Pos politiska forskningscenter (Cevipof) och rapporterad i tidningen L’Opinion skulle Le Pen kunna få 60 procent av poliskårens röster i den andra omgången av presidentvalet 2022 om hennes motståndare är Emmanuel Macron.

Det beräknade resultatet är ”ett minimum” enligt Luc Rouban, forskningschef vid CNRS och en liten höjning jämfört med 2017, då 57 procent av poliserna röstade på henne.

I den första omgången skulle Marine Le Pen också rankas högt bland polisen. Med 44 procents stöd skulle hon ligga före Xavier Bertrand (24 procent) och Emmanuel Macron (20 procent). Men enligt Luc Rouban finns det ”en stor skillnad” mellan de äldre eller pensionerade poliserna och fältpoliserna, ”eftersom valet är kopplat till utbildningsnivån och polismiljön fortfarande är uppdelad mellan kommissarierna och vanliga poliser”. Således skulle ”bara” 51 procent av de pensionerade poliserna rösta på Marine Le Pen mot Emmanuel Macron 2022, jämfört med 74 procent av de aktiva poliserna, visade undersökningen.

En annan insikt från undersökningen: Cirka 48 procent av polisen tror att RN:s partiledare ”förstår problemen för människor som [dem]”, mot endast 27 procent för Xavier Bertrand och 13 procent för Emmanuel Macron. Samtidigt anser 52 procent av poliserna att Marine Le Pen ”verkligen vill förändra saker” jämfört med Emmanuel Macron (32 procent) och Xavier Bertrand (27 procent).

93 före detta poliser har också skrivit ett brev till republikens president, ministrar och parlamentariker för att ställa ”krav på en nationell resning”. I skrivande stund har närmare 39 000 personer undertecknat brevet.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Polistillslag mot NPD-kontor i Berlin dagar innan valet

UTRIKESBara några dagar före Förbundsdagsvalet och det för NPD viktiga delstatsvalet till Berlins representanthus Abgeordnetenhaus, misstänks en partifunktionär för sexualbrott och polisrazzior genomfördes mot partikontoret. NPD försvarar sin medlem mot anklagelserna vilka ses som falska.

”Politisk konst” både bredare och friare i Polen än i Sverige

KULTUR

Norge klassar om Covid-19: Inte farligare än vanlig influensa

UTRIKESI Sverige behandlas Covid-19 i massmedierna som en mycket farlig sjukdom inför vilken massvaccinering och kraftiga restriktioner för hela samhället applåderas trots få döda bortom riskgrupperna. Men i Norge har man nu beslutat sig att behandla den som andra luftvägssjukdomar, likt influensa och RS-virus, eftersom den enligt norska folkhälsoinstitutet inte längre är farligare än dessa.

Biden vill tvinga amerikaner att vaccinera sig: ”Vårt tålamod är på upphällningen”

USAI ett tal den 10 september utmålade USA:s president Joe Biden ovaccinerade amerikaner som ett hot mot de vaccinerade och förkunnade att uppemot 100 miljoner amerikaner nu ska tvingas att ta sprutan, annars hotar han att straffa dem. Talet har kal­lats ”skrämmande” och har fått oppositionen att sluta sig samman för att bekämpa vad man menar är diktatoriska åtgärder.

Ny dansk lag: 25 kriminella utlänningar har snabbutvisats ur Danmark

UTRIKESMed stöd av den danska regeringens nya repatrieringspolitik har myndigheterna fått bättre möjligheter att omedelbart deportera utvisningsdömda utlänningar som avtjänar ett kort straff. Det har lett till 25 snabbutvisningar på drygt tre månader.

CNN: ”Vita rasister” kan inspireras av talibanerna

USAEfter talibanernas seger i Afghanistan hävdar nu CNN att ”vita rasister” i USA hejar på talibanerna och hoppas på att kunna göra något liknande på hemmaplan. I sin senaste uppdatering av hotbilden hävdar USA:s departement för inrikes säkerhet (DHS) att ”inhemsk extremism” i form av vaccinskeptiker och de som tror att Donald Trump förlorade valet på grund av valfusk utgör ett större hot än islamister.

Australien ska utestänga ovaccinerade från ekonomin

AUSTRALIENAustralien planerar för att pandemin fortsätter i många år. ”Det kommer att komma olika direktiv om olika scheman för vilka doser man ska ta”, meddelade hälsovårdschefen Kerry Chant på ett pressmöte nyligen. I delstaterna byggs nya karantänanläggningar för tusentals människor, vissa blir inte klara förrän i mitten av nästa år. Samtidigt säger Victorias premiärminister Dan Andrews att man ska ”lock out” ovaccinerade från landets ekonomi.

20 gripna i protest mot nedstängningar och ”HBTQ +-propaganda” i Litauen

UTRIKESPolisen i Vilnius frihetsberövade 20 personer efter en demonstration med tusentals deltagare mot Covid-19-restriktioner och vad demonstranter kritiserade som ”HBTQ+-propaganda”.

Gå till arkivet

Send this to a friend