SFI-lärare gifte sig med sin muslimske elev – blev terroriserad

En svensk kvinna som jobbar som SFI-lärare i Kalmar län gick i september 2017 med på att gifta sig med en av sina elever och konverterade till islam. När eleven blev svartsjuk för att hon tidigare varit gift med ”en oren svensk gris” misshandlade han kvinnan. Nu döms han till tre månaders fängelse, men får stanna i Sverige.

En muslimsk man dömdes den 9 augusti i Kalmar tingsrätt för misshandel, olaga tvång och olaga hot, sedan han infört ”regler” om hur hans svenska fru skulle ”renas” och sluta vara ”en hora”. Tingsrätten dömer honom till tre månaders fängelse, men anser att han inte ska utvisas ur Sverige.

Det var i september förra året som den svenska kvinnan, som är i 50-årsåldern och jobbar som SFI-lärare, inledde en relation med en 28-årig muslimsk man från Syrien. Mannen bodde i en annan kommun tillsammans med sin arabiska fru och två barn. Enligt domen kände kvinnan till detta men accepterade det, och hon gick även med på att bli mannens andra fru.

Då paret vände sig till en moské för att ingå muslimsk vigsel blev det nobben av imamen eftersom mannen redan var gift och hade familj. Det hela löstes genom att de via videolänk fick kontakt med en imam utomlands som vigde dem. Ceremonin tog inte längre än en halv minut, berättar kvinnan i förhör.

SFI-läraren och hennes elev höll det muslimska giftermålet hemligt, både för svenska myndigheter men också för den svenska kvinnans anhöriga och mannens arabiska familj. Enligt kvinnans berättelse började relationen bra, och mannen besökte henne varje eller varannan dag.

Snart började han dock uppvisa en kontrollerande sida och förklarade att han som muslim inte kunde acceptera att hon hälsade på eller kramade främmande män, inte ens sin systers man. Han förbjöd henne att fortsätta träffa sin svenska familj. Det var också slut med att bada och sola, och solsemester utomlands var inte att tänka på.

Syftet med reglerna sades vara att hon som muslim nu måste lära sig, och att hans regler så småningom skulle ”rena” henne, bland annat för att hon tidigare varit gift med en ”oren svensk gris”. I förhör berättar kvinnan:

– Han menade att jag tidigare hade levt som en hora.

Först tyckte kvinnan synd om sin muslimske man och tänkte att han nog kanske bara var svartsjuk eftersom han älskade henne så mycket. Från och med mars fram till den 25 juli i år började dock de verbala hoten, kränkningarna och den fysiska misshandeln bli allt värre. Han hotade även med att ”slakta” henne och hennes syster om hon inte följde hans regler.

Kvinnan vittnar om att araben vid upprepade tillfällen matat slag mot hennes ansikte, dunkat hennes huvud mot väggen, kastat ned henne på golvet, tagit strypgrepp på henne samt slitit i hennes hår. Hon anmälde dock inte mannen själv, utan det hela uppdagades först när kvinnans anhöriga på midsommardagen såg hur araben med våld drog ut henne ur en bil och släpade iväg henne i håret. De polisanmälde då händelsen.

I tingsrätten yrkade kammaråklagare Jeanette Boye på att den muslimske mannen skulle dömas för både grov fridskränkning och misshandel. Domstolen bedömer att kvinnans uppgifter i allt väsentligt är helt igenom tillförlitliga, men dömer syriern bara för två fall av misshandel, ett fall av olaga tvång och två fall av olaga hot. Resten har inte gått att bevisa. Straffet blir tre månaders fängelse, vilket vanligen innebär fotboja.

Tingsrätten avslår åklagarens yrkande om utvisning och anser att araben ska stanna i Sverige. Målsägarbiträdet yrkade på att mannen skulle betala 71 000 kronor till kvinnan i skadestånd för det lidande hon varit utsatt för, men tingsrätten vänder på siffrorna och hon får nöja sig med 17 000 kronor. Som jämförelse tilldömdes en muslimsk kvinna nyligen 40 000 kronor efter att hon ”diskriminerats” genom att nekas anställning med motiveringen att hon inte vill ta män i hand.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Avskaffa de moderna adelsprivilegierna

Avskaffa de moderna adelsprivilegierna

🟠 KRÖNIKA Vi härjedalingar har sett hur renägande samer i över hundra år flyttat fram sina positioner på andras bekostnad och riksdag, regering och lokalpolitiker falla till föga när renägarna drar rasistkortet. Det är tid att avskaffa renägarnas särrättigheter, som kan liknas vid adelsprivilegier.

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

Pojke våldtagen i Sundbyberg

Pojke våldtagen i Sundbyberg

🟠 NOTIS En pojke har enligt uppgifter till Aftonbladet våldtagits i Sundbyberg, norr om Stockholm på onsdagskvällen. Våldtäkten av pojken ska ha skett utomhus och en förundersökning har inletts.

Gangsterrapparen Einár mördad – avrättades på nära håll

Gangsterrapparen Einár mördad – avrättades på nära håll

🟠 INRIKES Den gangsterrappande artisten Nils Grönberg, 19, som gick under artistnamnet Einár, sköts till döds under torsdagskvällen i Hammarby sjöstad i södra Stockholm. Den kriminella rapparen, som själv dömts för ett flertal brott, levde under stor hotbild från invandrargäng som ville döda honom. Einár sköts med flera skott i bröst och huvud i vad som liknas vid en ren avrättning.

SD-politiker dömd för fakta om sydsudanesers IQ

SD-politiker dömd för fakta om sydsudanesers IQ

🟠 Sverigedemokratiske regionpolitikern Bertil Malmberg dömdes den 7 oktober i Nyköpings tingsrätt för hets mot folkgrupp. Åsiktsbrottet består i att Malmberg vid ett möte i fullmäktige sagt att sydsudaneser har låg genomsnittlig IQ – ett oomtvistat vetenskapligt faktum.

Nyhetsdygnet

Runmästarens hemliga regler och dolda budskap

🟠 Runböcker finns det många av, men i Runkalendern tar Magnus Stenlund ett nytt grepp om det fornnordiska alfabetet. Han driver tesen att en runmästare redan på bronsåldern var i kontakt med Medelhavscivilisationerna, kanske de Joniska öarna, och med stor noggrannhet och enligt förutbestämda regler skapade dessa runor. De är långt mer än skrivtecken, utan berättar också mycket om de gudar och andra väsen som de symboliserar, ordnade i en vacker symmetri som på ett schackbräde.

Underhållande om Leninbesatt hotellägare

🟠 Kapitalister som hyllar Lenin? Ja, i Sverige finns en hotellägare som gjort sig känd för att vara ett stort fan av Lenin, som instiftade Leninpriset och som ekonomiskt stöttat Jan Myrdalsällskapet – Lasse Diding. Journalisten Per Nygren har skrivit underhållande om Diding och hittar många bisarra detaljer, men enligt Nya Tiders recensent missar Nygren, trots ett gediget grävande arbete, viktiga frågor som hade gjort boken mer relevant för allmänheten.

Studier av asteroid bekräftar – värd ofantliga 88 triljoner kronor

🟠 VETENSKAP Asteroiden 16 Psyche har enligt nya studier och värmemätningar konstaterats innehålla ofattbara mängder dyrbara metaller vars samlade värde vida överstiger jordens samlade BNP. Bara asteroidens järninnehåll skulle med dagens värde motsvara 88 triljoner kronor, en summa som skrivs med 18 nollor. NASA planerar att skicka sonder för att studera asteroiden år 2026 och upptäckten öppnar upp för framtida gruvdrift av asteroider för att täcka jordens samtliga mineralbehov – för all överskådlig framtid.

Vetenskapliga Nobelpris i klimatkampens tecken

🟠 Syukuro Manabe, Klaus Hasselmann och Giorgio Parisi delar på fysikpriset för sitt arbete med komplexa system – bland annat för att kunna modellera jordens klimat och den globala uppvärmningen. Samtidigt delar David Julius och Ardem Patapoutian medicinpriset för att ha identifierat receptorer som gör det möjligt för kroppens celler att känna temperatur och beröring. Kemipriset går till två forskare som utvecklat tekniker för att påskynda och kontrollera kemiska reaktioner. Benjamin List och David MacMillan delar priset för att ha utvecklat billiga, miljövänliga organiska katalysatorer.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Mysteriet i Mörtnäs

🟠 Fredagen den fjärde mars 1932 hittades Adolf Fritiof Zetterberg och hans maka, Hilma Ulrika Zetterberg, samt fruns syster, Anna Kristina Hedström, ihjälslagna i Mörtnäsvillan i Värmdö kommun. Det råder än idag oklarheter om vad motivet till Mörtnäsmorden kan ha varit, olika uppgifter motsäger varandra och när utredningen återupptogs 1951 ändrades dessutom redogörelser påtagligt. Detta olösta trippelmord är därför ett av det mest gåtfulla i svensk kriminalhistoria.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.