Skip to Content

28-åringen kom till Sverige från Syrien under migrantkaoset 2015 med fru och två barn. Han tycker att Sverige är ”orena svenska grisars” land, men vill ändå inte åka hem. Foto: Nya Tider
INRIKES

SFI-lärare gifte sig med sin muslimske elev – blev terroriserad

PappersupplaganNya Tider v. 34

En svensk kvinna som jobbar som SFI-lärare i Kalmar län gick i september 2017 med på att gifta sig med en av sina elever och konverterade till islam. När eleven blev svartsjuk för att hon tidigare varit gift med ”en oren svensk gris” misshandlade han kvinnan. Nu döms han till tre månaders fängelse, men får stanna i Sverige.

Publicerad: 21 augusti, 2018, 16:28

  • Svenska

Läs även

En muslimsk man dömdes den 9 augusti i Kalmar tingsrätt för misshandel, olaga tvång och olaga hot, sedan han infört ”regler” om hur hans svenska fru skulle ”renas” och sluta vara ”en hora”. Tingsrätten dömer honom till tre månaders fängelse, men anser att han inte ska utvisas ur Sverige.

Det var i september förra året som den svenska kvinnan, som är i 50-årsåldern och jobbar som SFI-lärare, inledde en relation med en 28-årig muslimsk man från Syrien. Mannen bodde i en annan kommun tillsammans med sin arabiska fru och två barn. Enligt domen kände kvinnan till detta men accepterade det, och hon gick även med på att bli mannens andra fru.

Då paret vände sig till en moské för att ingå muslimsk vigsel blev det nobben av imamen eftersom mannen redan var gift och hade familj. Det hela löstes genom att de via videolänk fick kontakt med en imam utomlands som vigde dem. Ceremonin tog inte längre än en halv minut, berättar kvinnan i förhör.

SFI-läraren och hennes elev höll det muslimska giftermålet hemligt, både för svenska myndigheter men också för den svenska kvinnans anhöriga och mannens arabiska familj. Enligt kvinnans berättelse började relationen bra, och mannen besökte henne varje eller varannan dag.

Snart började han dock uppvisa en kontrollerande sida och förklarade att han som muslim inte kunde acceptera att hon hälsade på eller kramade främmande män, inte ens sin systers man. Han förbjöd henne att fortsätta träffa sin svenska familj. Det var också slut med att bada och sola, och solsemester utomlands var inte att tänka på.

Syftet med reglerna sades vara att hon som muslim nu måste lära sig, och att hans regler så småningom skulle ”rena” henne, bland annat för att hon tidigare varit gift med en ”oren svensk gris”. I förhör berättar kvinnan:

– Han menade att jag tidigare hade levt som en hora.

Först tyckte kvinnan synd om sin muslimske man och tänkte att han nog kanske bara var svartsjuk eftersom han älskade henne så mycket. Från och med mars fram till den 25 juli i år började dock de verbala hoten, kränkningarna och den fysiska misshandeln bli allt värre. Han hotade även med att ”slakta” henne och hennes syster om hon inte följde hans regler.

Kvinnan vittnar om att araben vid upprepade tillfällen matat slag mot hennes ansikte, dunkat hennes huvud mot väggen, kastat ned henne på golvet, tagit strypgrepp på henne samt slitit i hennes hår. Hon anmälde dock inte mannen själv, utan det hela uppdagades först när kvinnans anhöriga på midsommardagen såg hur araben med våld drog ut henne ur en bil och släpade iväg henne i håret. De polisanmälde då händelsen.

I tingsrätten yrkade kammaråklagare Jeanette Boye på att den muslimske mannen skulle dömas för både grov fridskränkning och misshandel. Domstolen bedömer att kvinnans uppgifter i allt väsentligt är helt igenom tillförlitliga, men dömer syriern bara för två fall av misshandel, ett fall av olaga tvång och två fall av olaga hot. Resten har inte gått att bevisa. Straffet blir tre månaders fängelse, vilket vanligen innebär fotboja.

Tingsrätten avslår åklagarens yrkande om utvisning och anser att araben ska stanna i Sverige. Målsägarbiträdet yrkade på att mannen skulle betala 71 000 kronor till kvinnan i skadestånd för det lidande hon varit utsatt för, men tingsrätten vänder på siffrorna och hon får nöja sig med 17 000 kronor. Som jämförelse tilldömdes en muslimsk kvinna nyligen 40 000 kronor efter att hon ”diskriminerats” genom att nekas anställning med motiveringen att hon inte vill ta män i hand.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Lyckad konstkupp

INRIKESPå måndagsmorgonen den 22 februari möttes fackföreningsbyråkraterna av ett nytt monument utanför LO-borgen vid Norra Bantorget i Stockholm. Där står nu en kopparglänsande skulptur föreställande Joakim Lamotte med en dammsugare och med munstycksröret som ett vapen över axeln. På sockeln finns en logga: KÄRNKRAFT.se

Bar kristet kors – förlorade sitt arbete på stående fot

INRIKESGeorge Tannouri råkade i mitten av januari ut för en händelse som enligt honom själv är ett tydligt exempel på hur kristna diskrimineras på svenska arbetsplatser, samtidigt som till exempel muslimer ges fria tyglar. I ett allmänt utrymme på lagret där han jobbade blev han tillsagd att ta av sig det kristna kors som han bar under t-shirten, eftersom det ansågs vara en säkerhetsrisk. Eftersom han vägrade ta av sig det fick han sparken på stående fot.

!STOPPA RESTRIKTIONERNA! – Ny medborgarrättsgrupp bildad på Facebook

INRIKESEn medborgarrättsgrupp med målet att stoppa de svenska coronarestriktionerna har sett dagens ljus. Sedan gruppen !STOPPA RESTRIKTIONERNA! startade onsdagen den 17 februari har den vuxit snabbt i medlemsantal och når nu med marginal över 4 000 medlemmar. Enligt gruppens grundare, Mattias Falkenström, är målet att växa ännu mer för att om det behövs bilda en förening som verkar för att Sverige inte blir ett land med tvång och fortsatta restriktioner som en följd av coronakrisen.

Vansinnesfärd på E4:an – ”Likgiltighet inför andra människors liv”

INRIKESDomen för skadegörelse av Karl XII-tavlan är inte första gången Lövkvist döms. Den 12 oktober 2020, under tiden han arbetade på Nexiko, dömdes han för grov vårdslöshet i trafik och ringa narkotikabrott.

Ny stor vetenskaplig studie bekräftar – invandrare bakom majoriteten av våldtäkter i Sverige

INRIKESEn nypublicerad vetenskaplig studie visar att första och andra generationen av invandrare utgör majoriteten av våldtäktsmännen i Sverige, hela 59.3 procent. Nära hälften, 47.8 procent av våldtäktsmännen är dessutom första generationens invandrare och de vanligaste ursprungsområdena är Mellanöstern, Nordafrika och Afrika.

För första gången på över hundra år – vargrevir i Skåne

INRIKESFör första gången på över hundra år har det nu bekräftats av Länsstyrelsen att det finns ett vargrevir med vad som kan bli starten på en skånsk vargflock. Det är ett par med en hane och en hona som markerat ut ett omfattande revir på cirka 100 000 hektar, vilket nu kallas Linderödsåsen-reviret av Länsstyrelsen Skåne.

Amorteringskrav väcker heta känslor i bankvärlden

ANALYSAmorteringskraven på bolån, som infördes 2016, pausades under förra året som ett försök att stimulera konsumtionen i spåren av coronapandemin. Finansinspektionen (FI) avser att återgå till det tidigare amorteringskravet i höst. Beskedet har fått bland andra Skandias vd att gå i taket, då man inser att det innebär en press nedåt på benägenheten att låna mer. Bankerna tjänar pengar på att människor lånar mer och betalar ränta under lång tid. Därför vill man inte ha amorteringar.

Rasaktivister kan tillåtas byta namn på Konstfacks utställningshall – kritisk vit designprofessor mobbas offentligt

INRIKESPå Konstfack i Stockholm skolas eleverna mer i radikalpolitiskt tänkande än konst och design. Som Nya Tider skrivit om tidigare diskrimineras jobbsökande till institutionen genom att kompetens får stå tillbaka för politiska övertygelser och könstillhörighet. Nu har konstskolan gått in i en ännu mer radikaliserad fas – antivit raslig separatism.

Gå till arkivet

Send this to a friend