Skip to Content

Allt fler unga begår självmord i pandemins skugga. Foto: Pixabay/Лечение Наркомании

Självmordspandemi bland världens unga i spåren av coronarestriktioner

Digital utgåva

De drakoniska virusrestriktioner som införts på flera håll i världen har resulterat i en extrem självmordspandemi bland unga människor. Anledningarna tycks vara att de inte tillåts umgås med vänner, att de inte får röra på sig i tillräcklig utsträckning och att skolarbetet blivit ohanterligt på distans. Vissa har även tagit sina liv bara av misstanken att de smittats med det fruktade influensaviruset.

Publicerad: 11 april, 2021, 11:33

  • Svenska

Läs även

En självmordspandemi bland unga har drabbat världen som följd av de restriktioner som införts i coronapandemins kölvatten. På flera håll överstiger antalet döda i självmord de som avlidit av själva viruset. Det verkar även som om anledningarna till självmorden är identiska globalt, men att vissa regioner är mer drabbade än andra.

Talespersoner för det globala hjälporganet UNICEF är trots allt optimistiska då det akuta läget utgör ett tillfälle för att bekämpa fördomar och införskaffa bättre skyddsutrustning till hjälparbetare. FN och WHO meddelar att den ökade mentala ohälsan och självmordsvågen troligen kommer leva kvar och nå sin topp först efter att själva pandemin är över.

USA: Fler självmord än dödsfall i corona

USA är ett land som ligger i täten i den dystra statistiken. Den förre presidenten Donald Trump varnade för en självmordsvåg i starten av pandemin, men blev då hårt kritiserad av sina politiska motståndare och media. Han framförde budskapet den 24:e mars förra året under en presskonferens om sin administrations coronaåtgärder. Trumps farhågor låg främst i hur en försämrad ekonomi skulle få människor att ta livet av sig i tusental.

Men trots att en skeptisk mediaapparat fördömde uttalandet och gjorde nedgörande ”faktakontroller” av det, tycks hans teorier pekat rätt – och det redan i närtid.

– Döda i självmord och överdoser överskrider just nu de som dött till följd av Covid-19-viruset, konstaterade chefen för CDC (Centers for Disease Control & Prevention), doktor. Robert Redfield, under en medicinsk konferens i juli. Han fortsatte med att beklaga att skolorna stängts, något han ville skulle åtgärdas på något sätt.

Och Redfield var inte ensam om sin oro. Andra yrkesverksamma inom vården vittnade också tidigt om en dold men minst lika dödlig pandemi – skymd av det influensavirus som media och politiker ständigt talade om.

Läkare och sköterskor vid John Muir Medical Center i Walnut Creek i Kalifornien kunde i maj 2020 konstatera att antalet självmord även där översteg antalet döda i Covid-19.

Traumasjuksköterskan Kacey Hansen, som arbetat vid institutionen i 33 år, och läkaren Mike deBoisblanc sade då till KGO-TV att de flesta som begick självmord var unga människor. Något som var tydligt avvikande från tidigare var också att de verkligen försökte att ta livet av sig – det handlade alltså inte om några uppmärksamhetssökande ”rop på hjälp”.

– De avser att dö, konstaterade Hansen helt enkelt och tillade att hon aldrig under sin karriär stött på något liknande.

I andra delstater hade man också sett en markant ökning av självmord.

Didi Hirsch’s Suicide Crisis Line i Los Angeles mottog mer än 1 500 telefonsamtal om coronaviruset i mars 2020, vilket var 75 gånger mer än månaden innan. Didi Hirsch, som är en av USA:s största stödlinjer för självmordsprevention, varnade då för en exponentiellt växande kris.

Ett antal amerikanska ungdomars tragiska öden med kusliga samband har det rapporterats om sedan pandemin började. De döda ungdomarnas förtvivlade föräldrar menar att deras barn skulle levt idag om inte restriktionerna hade införts.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

AfD-medlemmar ej välkomna i polisfacket

UTRIKESNågra dagar före de tre delstatsvalen i Tyskland som hölls den 14 mars publicerade styrelsen för det största av de tre olika fackförbunden för olika kategorier av poliser i Tyskland ett skarpt uttalande. Det invandringskritiska partiet Alternativ för Tyskland (AfD) kritiserades. Fackets styrelse menar att medlemskap i partiet är oförenligt med medlemskap i polisfacket. De övriga två polisfacken har veterligen inte uttalat sig. Inte heller har någon AfD-medlem hittills uteslutits.

Covid-vaccinen skärskådas vid stor hälsokonferens i USA – Läkaren Christiane Northrup: Injektionerna är inte vaccin

COVID-19Vid en tongivande konferens i USA i mitten av april framträdde flera kända namn och kritiker mot coronarestriktioner och de inskränkningar i vår frihet dessa lett till. Där togs även hälsoaspekten upp och då inte minst de kontroversiella covid-vaccinen. Talen innehöll inte sällan mycket viktig information som undertryckts av etablissemanget. Bland annat att vaccinen inte skyddar mot smitta. Nya Tider återger här den kända kvinnoläkaren Christiane Northrups tal. Vi kan genom det avslöja det dolda skälet till varför globalisterna så fanatiskt stoppat väl fungerande behandlingsmetoder mot Covid-19.

Över 2 000 illegala migranter anländer till Lampedusa inom några timmar

UTRIKESÖver 2 000 illegala migranter har anlänt till den italienska Medelhavsön Lampedusa på bara några timmar. På måndagsmorgonen registrerade myndigheterna 20 båtar som landat på ön, som tillhör regionen Sicilien, det senaste dygnet, rapporterar italienska medier. Mottagningscentret är redan helt överfullt. Några hundra migranter kommer nu att föras till Sicilien.

I Ungern finns det mer vaccin än människor som vill ha dem

UTRIKESI slutet av april meddelade Ungerns premiärminister Viktor Orban att det nu finns fler vaccin tillgängliga landet än vad som efterfrågas. Ungern är det enda landet i Europa i den situationen.

”Inbördeskriget hotar i Frankrike och det vet ni”: Fransk militär avfyrar ännu en salva mot Macron med nytt öppet brev

UTRIKESEn grupp aktiva franska militärer har publicerat ett nytt öppet brev till landets president Emmanuel Macron och varnat honom för ett ”inbördeskrig” i landet efter alla ”eftergifter” han gjort till islamismen.

Utomhusfester bryter ut över hela Spanien när undantagstillståndet upphör

UTRIKESTusentals människor gick ut på gatorna på lördagskvällen efter att coronarestriktioner som till exempel utegångsförbud upphört rapporterar den spanska dagstidningen El Pais.

Ryssland räds inte Covid-19

UTRIKESEn storartad militärparad hölls nyligen i Moskva och flera andra städer.

Franska generaler varnar för inbördeskrig – Politiker hotar att straffa dem

FRANKRIKEI ett öppet brev till den franska regeringen varnar 20 pensionerade generaler, och över tusen officerare och soldater, för att landet är på väg mot inbördeskrig, och antyder att ett militärt ingripande kan bli aktuellt om politikerna inte tar tag i problemen. Nu hotar politikerna att straffa militärerna.

Gå till arkivet

Send this to a friend