Busshållplatsen där överfallet skedde. Foto: Google Maps

Sjuksköterska våldtagen av migrant

En senegalesisk migrant har gripits misstänkt för att ha genomfört en brutal och utdragen våldtäkt mot en sjuksköterska vid en busshållplats i Neapel mitt på dagen. På grund av coronakrisen var det helt folktomt men under den pågående våldtäkten gick en kvinna förbi – utan att hjälpa offret.

– Hon såg allt. Jag lyckades ropa att hon skulle hjälpa mig, kalla på polis, kalla på carabinieri, snälla. Men hon gick vidare. Hon gjorde inget.

Sjuksköterskan hade precis blivit färdig med ett skift där hon vårdat coronapatienter och var på väg hem när hon överfölls av afrikanen rapporterar den italienska tidningen La Repubblica.

Offret, en 48-årig kvinna, berättade att hon väntade vid den tomma Corso Arnoldo Lucci Metropark-busstationen bakom Neapels tågstation runt klockan tre på söndagseftermiddagen den 3 maj när en afrikansk man hoppade över ett staket och började springa mot henne.

– Jag är en sjuksköterska och arbetar på en psykiatrisk enhet där vi vårdar ”Covid-19-veteraner”, de som lämnas traumatiserade av sjukdomens härjningar. På söndagen när jag slutat var jag på väg hem och efter att ha tagit tunnelbanan kom jag till busshållplatsen. Men på grund av coronanedstängningen går bussarna sällan och de flesta människor är hemma. Vid halv-tvåtiden var där inte en själ så jag satte mig på en bänk och väntade på bussen.

– Plötsligt kommer den här långe och store mannen fram och klättrar över ett staket och rusar fram mot mig. Jag blev omedelbart rädd och han såg hotfull ut.

Kvinnan trodde att hon skulle bli rånad och sade att hon hade varit beredd att ge sin handväska till mannen men att hon snabbt upptäckte att det inte var pengar afrikanen var ute efter.

– Jag trodde att det var ett rån och gav honom min handväska, ”ta allt, det finns pengar” sade jag, men hans svar fick mig att frysa till is. Han svarade: ”Jag vill inte ha dina pengar. Jag har pengar.”

Istället för att ta hennes handväska kastade sig mannen över henne och slängde ner henne i marken och höll för hennes mun samtidigt som hon försökte lösgöra sig från hans grepp.

– Han kastade mig till marken. Jag såg min mobiltelefon flyga iväg, han slet jackan av mig. Då trodde jag att det var över för mig. Jag försökte skydda mig själv men det gick inte. Han rörde mig överallt och blev arg för att jag försvarade mig själv” sade sjuksköterskan och tillade att: ”Han upprepade samma sak: Låt mig göra vad jag vill annars dödar jag dig. Var still och skrik inte.”

Våldtog kvinna brutalt

Mannen var mycket större än kvinnan och hon hade inte en chans.

– Han var inte en människa, han var ett odjur. Han var dubbelt så stor som mig och all hans vikt var på min rygg. Han blev arg för att mina jeans var för tajta och han kunde inte få av dem. Det var fyrtiofem minuter av absolut rädsla där jag trodde att jag skulle dö.

Hon beskrev för tidningen att mannen hade kopplat ett strypgrepp om hennes hals med sin arm och att hon inte kunde få luft.

Trots att kvinnan berättade för mannen att hon var gravid, inte kunde andas och behövde vatten så fortsatte han att strypa henne och genomföra övergrepp på henne och våldtäkten.

Kvinna såg våldtäkten – gick vidare och ignorerade rop på hjälp

Någon gång under våldtäkten passerade en kvinna i 40-års åldern men trots att sjuksköterskan ropade på hjälp ignorerade kvinnan hennes rop och gick vidare.

– En evighet. Sedan passerade en kvinna, som såg ut att vara 40-år gammal. Hon såg allt. Jag lyckades ropa att hon skulle hjälpa mig, kalla på polis, kalla på carabinieri, snälla. Men hon gick vidare. Hon gjorde inget. Så mycket för solidaritet mellan kvinnor. Ibland kan kvinnor vara ondskefulla och likgiltiga mot varandra. Det är inget jag hallucinerade, för hon filmades av övervakningskameror och polisen letar efter henne nu och försöker identifiera henne.

Enligt uppgifter syns kvinnan mycket riktigt på bilder från övervakningskameror och skall ha stannat till och tittat åt det håll där sjuksköterskan blev våldtagen, men sedan gått vidare med raska steg.

Sjuksköterskan berättar att mardrömmen fortsatte utan att hon fick någon hjälp.

– Ingen hjälpte mig. Staden var övergiven. Under de där fyrtiofem minuterna såg jag inga polisbilar. Staden har lämnats åt sig själv. Övervakningskamerorna filmade allt våldet men ingen såg de där livebilderna, annars skulle någon ha trätt in för att stoppa det som skedde. De använder drönare för att hitta människor som går till stranden trots coronakrisen. Varför kan de inte använda dessa för att stoppa våldtäkter?

Busschaufför och soldater fångar våldtäktsmannen

Bussen kom efter 45 minuter och busschauffören såg direkt vad som skedde och rusade ut skrikande åt afrikanen. Samtidigt så kom tre soldater till platsen och kunde omringa och hålla fast våldtäktsmannen och polis tillkallades till platsen och grep migranten.

– Tre soldater kunde omringa honom och jag flydde in i bussen. Sedan kom fyra polisbilar till platsen och kunde ta bort den smutsiga varelsen. Dom lämnade mig inte därefter utan hjälpte mig till sjukhuset där det konstaterats att jag fått en feber av chocken av skadorna. Polisen varnade min man för hur jag såg ut. De hade sett filmerna och några av dem klarade inte av att se dem till slutet av vrede och avsky. Men jag vill tacka polischefen [Francesca Fava – red] som förstod vad jag gått igenom.

När La Repubblicas reporter frågar kvinnan om hur hon mår nu idag efter händelsen säger hon att hon mår mycket dåligt.

– Jag har inte kunnat börja jobba igen. Min familj lider precis som jag. Min dotter känner smärta som en kvinna och dotter. Min man känner skuld och hjälplöshet för att han inte kunde vara där för att skydda mig. Det är ett trauma som överväldigar familjen. Men saken som gör mest ont är rädslan jag kände för att jag skulle dö och att det nu hindrar mig från att le. Det är viktigt för mitt arbete.

Hon berättar att det är viktigt för hennes jobb att kunna kommunicera med patienter som drabbats av trauma, nu är det Covid-19 som flest patienter måste hantera, men även kvinnor som likt hon själv utsatts för våld. Allt baseras på kommunikation mellan vårdgivare och vårdtagare.

– Och nu verkar det som att jag inte längre klarar av att kommunicera den livsglädje som mina patienter behöver. Inte ens med ett leende. Istället känner jag bara min egen smärta.

Mannen kunde gripas på platsen och är nu misstänkt för våldtäkt. Händelsen skall ha fångats på övervakningskameror och utredningsläget är enligt polisen gott. Den misstänkta mannen är enligt polisen en kringflackande migrant från Senegal, men i övrigt är man återhållsam med uppgifter.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Den svenska elmarknaden hotas av vindkraftens utbyggnad

Den svenska elmarknaden hotas av vindkraftens utbyggnad

🟠 Den planerade expansionen av elkonsumtionen i Sverige kräver en omfattande ökning av stabil och tillförlitlig elproduktion. Den snabba utvecklingen av elproduktion med vindkraft som sker i Sverige, manar till eftertanke. Stora vindkraftparker med krav på att kunna anslutas gratis till stamnätet och höjda subventioner innebär höga extrakostnader för konsumenterna. Den intermittenta produktionen ställer också till stora problem i det svenska kraftnätet som skall distribuera elen till konsumenterna. Vindkraftslobbyn vill ansluta gratis, och det blir konsumenterna som får betala.

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

Orbán: Föd fler barn i stället för att ta in invandrare från tredje världen

Orbán: Föd fler barn i stället för att ta in invandrare från tredje världen

🟠 Internationell demografikonferens hölls i Ungern Den 23-24 september hölls en banbrytande konferens i Ungern som lockade många utländska dignitärer. Politiska och religiösa ledare, vetenskapsmän och representanter för näringsliv och media träffades för att diskutera västerlandets misslyckande med att skapa stabila familjer som håller uppe barnafödandet – och vad som kan göras för att ändra på det. Viktor Orbán förklarade att Ungern kommer att ta kampen mot Bryssel, som vill tvinga alla medlemsländer att ersätta sina befolkningar med invandrare istället för att föda fler barn.

Muslimsk terrorattack i Norge – fem döda och två skadade

Muslimsk terrorattack i Norge – fem döda och två skadade

🟠 UTRIKES En muslimsk konvertit, Espen Andersen Bråthen, 37, står nu misstänkt för att ha dödat fem personer och skadat ytterligare två med en pilbåge som vapen i norska Kongsberg under gårdagen. Nu höjs frågor om den norska polisens agerande under händelsen, den viktigaste av dem alla: Kunde Espen, som konfronterades av polisen innan morden begicks, ha stoppats?

Rekordkall och snörik vinter på norra halvklotet är att vänta

Rekordkall och snörik vinter på norra halvklotet är att vänta

🟠 Kallaste vinterhalvåret på Antarktis någonsin. Meteorologer varnar för en extremt kall och snörik vinter. Den globala medeltemperaturen har sjunkit de senaste fem åren och trenden för nederbörd i form av snö är stigande. Energikrisen som drabbat Europa och stora delar av världen hårt riskerar att allvarligt förvärras om det nu dessutom blir en ovanligt kall vinter.

Éric Zemmour utmanar i franska presidentvalet

Éric Zemmour utmanar i franska presidentvalet

🟠 UTRIKES Frankrikes president Emmanuel Macron har i stort ignorerade honom. Högerpartiledaren Marine Le Pen är nervös. Vem exakt är den märklige ”icke-kandidaten” Éric Zemmour, som stiger i de franska opinionsmätningarna och hotar de etablerade kandidaterna?

Nyhetsdygnet

Runmästarens hemliga regler och dolda budskap

🟠 Runböcker finns det många av, men i Runkalendern tar Magnus Stenlund ett nytt grepp om det fornnordiska alfabetet. Han driver tesen att en runmästare redan på bronsåldern var i kontakt med Medelhavscivilisationerna, kanske de Joniska öarna, och med stor noggrannhet och enligt förutbestämda regler skapade dessa runor. De är långt mer än skrivtecken, utan berättar också mycket om de gudar och andra väsen som de symboliserar, ordnade i en vacker symmetri som på ett schackbräde.

Personlig analys av ett Sverige i kris

🟠 Professor Karl-Olov Arnstberg har utkommit med boken Godhetstyranniet, där han på ett nyktert och pedagogiskt sätt analyserar de dogmer som styr dagens samhälle, och hur ”de goda” rättfärdigar sig själva och det skräckvälde de påtvingar sin omgivning. Underrubriken lyder ”Om makt och vanmakt i Sveriges offentlighet”.

Jihadistarmén landstiger i Göteborg

🟠 Recension av böckerna Perfekt storm och Landet som ingen ägde av Arne Weinz Många uppskattar romaner med textlig lättillgänglighet inklusive eventuellt förekommande undertoner, psykologiska dimensioner och mångfacetterade orsakssamband. Alla författare har inte förmågan att skriva med dessa kvaliteter men det har Arne Weinz. När jag började läsa Perfekt storm visste jag inte särskilt mycket om författaren men blev glatt överraskad och imponerad.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Mysteriet i Mörtnäs

🟠 Fredagen den fjärde mars 1932 hittades Adolf Fritiof Zetterberg och hans maka, Hilma Ulrika Zetterberg, samt fruns syster, Anna Kristina Hedström, ihjälslagna i Mörtnäsvillan i Värmdö kommun. Det råder än idag oklarheter om vad motivet till Mörtnäsmorden kan ha varit, olika uppgifter motsäger varandra och när utredningen återupptogs 1951 ändrades dessutom redogörelser påtagligt. Detta olösta trippelmord är därför ett av det mest gåtfulla i svensk kriminalhistoria.

Reuterholms fall

🟠 Hösten 1794 hade den Armfeltska affären avslutats och domarna fallit. Dock kom Gustaf Adolf Reuterholm att bli denna affärs stora förlorare och hans sista tid vid makten var följaktligen inte lätt. Bakom kulisserna bidade dessutom Gustaf IV Adolf sin tid.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.