Busshållplatsen där överfallet skedde. Foto: Google Maps

Sjuksköterska våldtagen av migrant

En senegalesisk migrant har gripits misstänkt för att ha genomfört en brutal och utdragen våldtäkt mot en sjuksköterska vid en busshållplats i Neapel mitt på dagen. På grund av coronakrisen var det helt folktomt men under den pågående våldtäkten gick en kvinna förbi – utan att hjälpa offret.

– Hon såg allt. Jag lyckades ropa att hon skulle hjälpa mig, kalla på polis, kalla på carabinieri, snälla. Men hon gick vidare. Hon gjorde inget.

Sjuksköterskan hade precis blivit färdig med ett skift där hon vårdat coronapatienter och var på väg hem när hon överfölls av afrikanen rapporterar den italienska tidningen La Repubblica.

Offret, en 48-årig kvinna, berättade att hon väntade vid den tomma Corso Arnoldo Lucci Metropark-busstationen bakom Neapels tågstation runt klockan tre på söndagseftermiddagen den 3 maj när en afrikansk man hoppade över ett staket och började springa mot henne.

– Jag är en sjuksköterska och arbetar på en psykiatrisk enhet där vi vårdar ”Covid-19-veteraner”, de som lämnas traumatiserade av sjukdomens härjningar. På söndagen när jag slutat var jag på väg hem och efter att ha tagit tunnelbanan kom jag till busshållplatsen. Men på grund av coronanedstängningen går bussarna sällan och de flesta människor är hemma. Vid halv-tvåtiden var där inte en själ så jag satte mig på en bänk och väntade på bussen.

– Plötsligt kommer den här långe och store mannen fram och klättrar över ett staket och rusar fram mot mig. Jag blev omedelbart rädd och han såg hotfull ut.

Kvinnan trodde att hon skulle bli rånad och sade att hon hade varit beredd att ge sin handväska till mannen men att hon snabbt upptäckte att det inte var pengar afrikanen var ute efter.

– Jag trodde att det var ett rån och gav honom min handväska, ”ta allt, det finns pengar” sade jag, men hans svar fick mig att frysa till is. Han svarade: ”Jag vill inte ha dina pengar. Jag har pengar.”

Istället för att ta hennes handväska kastade sig mannen över henne och slängde ner henne i marken och höll för hennes mun samtidigt som hon försökte lösgöra sig från hans grepp.

– Han kastade mig till marken. Jag såg min mobiltelefon flyga iväg, han slet jackan av mig. Då trodde jag att det var över för mig. Jag försökte skydda mig själv men det gick inte. Han rörde mig överallt och blev arg för att jag försvarade mig själv” sade sjuksköterskan och tillade att: ”Han upprepade samma sak: Låt mig göra vad jag vill annars dödar jag dig. Var still och skrik inte.”

Våldtog kvinna brutalt

Mannen var mycket större än kvinnan och hon hade inte en chans.

– Han var inte en människa, han var ett odjur. Han var dubbelt så stor som mig och all hans vikt var på min rygg. Han blev arg för att mina jeans var för tajta och han kunde inte få av dem. Det var fyrtiofem minuter av absolut rädsla där jag trodde att jag skulle dö.

Hon beskrev för tidningen att mannen hade kopplat ett strypgrepp om hennes hals med sin arm och att hon inte kunde få luft.

Trots att kvinnan berättade för mannen att hon var gravid, inte kunde andas och behövde vatten så fortsatte han att strypa henne och genomföra övergrepp på henne och våldtäkten.

Kvinna såg våldtäkten – gick vidare och ignorerade rop på hjälp

Någon gång under våldtäkten passerade en kvinna i 40-års åldern men trots att sjuksköterskan ropade på hjälp ignorerade kvinnan hennes rop och gick vidare.

– En evighet. Sedan passerade en kvinna, som såg ut att vara 40-år gammal. Hon såg allt. Jag lyckades ropa att hon skulle hjälpa mig, kalla på polis, kalla på carabinieri, snälla. Men hon gick vidare. Hon gjorde inget. Så mycket för solidaritet mellan kvinnor. Ibland kan kvinnor vara ondskefulla och likgiltiga mot varandra. Det är inget jag hallucinerade, för hon filmades av övervakningskameror och polisen letar efter henne nu och försöker identifiera henne.

Enligt uppgifter syns kvinnan mycket riktigt på bilder från övervakningskameror och skall ha stannat till och tittat åt det håll där sjuksköterskan blev våldtagen, men sedan gått vidare med raska steg.

Sjuksköterskan berättar att mardrömmen fortsatte utan att hon fick någon hjälp.

– Ingen hjälpte mig. Staden var övergiven. Under de där fyrtiofem minuterna såg jag inga polisbilar. Staden har lämnats åt sig själv. Övervakningskamerorna filmade allt våldet men ingen såg de där livebilderna, annars skulle någon ha trätt in för att stoppa det som skedde. De använder drönare för att hitta människor som går till stranden trots coronakrisen. Varför kan de inte använda dessa för att stoppa våldtäkter?

Busschaufför och soldater fångar våldtäktsmannen

Bussen kom efter 45 minuter och busschauffören såg direkt vad som skedde och rusade ut skrikande åt afrikanen. Samtidigt så kom tre soldater till platsen och kunde omringa och hålla fast våldtäktsmannen och polis tillkallades till platsen och grep migranten.

– Tre soldater kunde omringa honom och jag flydde in i bussen. Sedan kom fyra polisbilar till platsen och kunde ta bort den smutsiga varelsen. Dom lämnade mig inte därefter utan hjälpte mig till sjukhuset där det konstaterats att jag fått en feber av chocken av skadorna. Polisen varnade min man för hur jag såg ut. De hade sett filmerna och några av dem klarade inte av att se dem till slutet av vrede och avsky. Men jag vill tacka polischefen [Francesca Fava – red] som förstod vad jag gått igenom.

När La Repubblicas reporter frågar kvinnan om hur hon mår nu idag efter händelsen säger hon att hon mår mycket dåligt.

– Jag har inte kunnat börja jobba igen. Min familj lider precis som jag. Min dotter känner smärta som en kvinna och dotter. Min man känner skuld och hjälplöshet för att han inte kunde vara där för att skydda mig. Det är ett trauma som överväldigar familjen. Men saken som gör mest ont är rädslan jag kände för att jag skulle dö och att det nu hindrar mig från att le. Det är viktigt för mitt arbete.

Hon berättar att det är viktigt för hennes jobb att kunna kommunicera med patienter som drabbats av trauma, nu är det Covid-19 som flest patienter måste hantera, men även kvinnor som likt hon själv utsatts för våld. Allt baseras på kommunikation mellan vårdgivare och vårdtagare.

– Och nu verkar det som att jag inte längre klarar av att kommunicera den livsglädje som mina patienter behöver. Inte ens med ett leende. Istället känner jag bara min egen smärta.

Mannen kunde gripas på platsen och är nu misstänkt för våldtäkt. Händelsen skall ha fångats på övervakningskameror och utredningsläget är enligt polisen gott. Den misstänkta mannen är enligt polisen en kringflackande migrant från Senegal, men i övrigt är man återhållsam med uppgifter.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Världens åttonde underverk, Bärnstensrummet i Sankt Petersburg

Världens åttonde underverk, Bärnstensrummet i Sankt Petersburg

🟠 KULTUR Många härskare har genom historiens gång mottagit mer eller mindre ovanliga och uppseendeväckande gåvor: allt från lejon till statyetter. Peter den store, som var tsar av Ryssland från 1682 till sin död år 1725, fick till och med ett helt rum. Detta rum, som utgjordes av bärnstenssmyckade paneler, var en gåva till den ryske tsaren från kungen av Preussen, Fredrik Wilhelm I. Den här exklusiva gåvan mottogs 1717 och dekorerades senare mycket flitigt.

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

Patienter nekas livsnödvändiga organtransplantationer – för att de är ovaccinerade

Patienter nekas livsnödvändiga organtransplantationer – för att de är ovaccinerade

🟠 UTRIKES I USA har flera sjukhus ändrat sina regler så att det krävs att både de som är donator och de som är mottagare vid organtransplantationer är vaccinerade mot Covid-19. Det påstådda ”livräddande” beslutet får till följd att flera patienter nu kan komma att dö eftersom de inte är vaccinerade och helt sonika plockats bort från transplantationslistor. Ett av de uppmärksammade fallen rör en hjärtsjuk man som riskerar att dö av vaccinet – men om han inte tar det nekas han en hjärttransplantation som han behöver för att leva.

Organiserad plundring av tågtransporter i USA

Organiserad plundring av tågtransporter i USA

🟠 ANALYS Under andra halvan av januari har uppseendeväckande bilder från tågplundringar som drabbat den amerikanska storstaden Los Angeles kablats ut över världen. Något liknande har inte skett i närmelsevis så stor omfattning eller med så kraftig påverkan på USA sedan tågrånens tidevarv i Vilda västern. Förlusterna för alla drabbade räknas redan i många hundra miljoner svenska kronor. Detta visar inte bara hur sårbar försörjningskedjan är, utan är också ett tecken på begynnande samhällskollaps – och då inte bara i USA. Nya Tider tittar här närmare på vad de egentliga bakomliggande skälen är, vilka systemmedia inte gärna talar om.

Ryssland i medias rapportering och den tyske viceamiralens avsked

Ryssland i medias rapportering och den tyske viceamiralens avsked

🟠 UTRIKES En våg av intervjuer, analyser och reportage haglar över såväl läsare som tittare. Hur mycket som innehåller substans av värde är en annan fråga. Mycket består av tappra försök till påverkan och uppskruvade skräckscenarios. Förstklassiga källor och saklig analys ersatts i regel av önsketänkande.

Nyhetsdygnet

Det hettar till i Janouchs roman

🟠 BOKRECENSION Katerina Janouch har skrivit ett flertal romaner och andra böcker. Länge förekom hon i systemmedias sammanhang och blev ett begrepp i allmänna bokhandeln. När hon så började kritisera det rådande samhällsklimatet blev hon utfryst. Men hon gav inte upp utan använde sina talanger till att skildra det Sverige som regimen inte vill kännas vid. Med andra ord, hon blev dissident och samhällskritiker. År 2020 kom del ett i hennes samhällskritiska romanserie, Blodsådd. Nu kommer del två, Ingen kvinnas land. NyT har läst den.

En god introduktion till politisk islam

🟠 BOKRECENSION I dag kan ingen komma undan islam i Sverige. Islams bildförbud kan leda till att en känd svensk konstnär behöver personskydd dygnet runt. Människor kan spränga sig själva i luften på europeisk mark med hänvisning till islam. Islam finns mitt ibland oss; när jag vandrar omkring i Uppsala kan jag få syn på en påtaglig symbol för islam, nämligen den väldiga Uppsalamoskén.

Världens åttonde underverk, Bärnstensrummet i Sankt Petersburg

🟠 KULTUR Många härskare har genom historiens gång mottagit mer eller mindre ovanliga och uppseendeväckande gåvor: allt från lejon till statyetter. Peter den store, som var tsar av Ryssland från 1682 till sin död år 1725, fick till och med ett helt rum. Detta rum, som utgjordes av bärnstenssmyckade paneler, var en gåva till den ryske tsaren från kungen av Preussen, Fredrik Wilhelm I. Den här exklusiva gåvan mottogs 1717 och dekorerades senare mycket flitigt.

Knutgubbarna flockas ännu när julen är slut

🟠 TRADITIONER Den trettonde januari dyker knutgubbarna upp. Det vet ni väl? Traditionen kan ses som en folklig tolkning av högtidlighållandet av helgonet Knut Lagard som mördades på 1100-talet. Men de här lokala figurerna bär knappast några likheter med helgon. Hyss och snasktiggeri är inte direkt himmelska tjänares fokusområden. Knutgubbar däremot fullkomligen frossar i sådant. Och grips inte av någon trendig förkylnings­panik, de nyttjar både masker och sprit.

James Webbteleskopet operationellt trots PK-angrepp

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK NASA bytte inte namn på sitt nya tekniska underverk för 10 miljarder dollar, James Webb Space Telescope, trots upprörda känslor för att det var uppkallat efter den tidigare NASA-administratören James Webb, påstås ha gått med på statlig diskriminering av homosexuella och lesbiska anställda på 1950- och 1960-talet. Observatoriet har nu vecklat ut sina speglar och sin solsköld – efter flera spända dagar är det största och mest sofistikerade rymdteleskopet som någonsin skickats upp nu snart klart för användning.

Hylte: från bruksort till mångkultur

🟠 REPORTAGE Nya Tider har under en tid fått rapporter om att kommunen Hylte i Hallands län alltmer domineras av islamister och ökande otrygghet. Eftersom centralorten Hyltebruk är en liten bruksort på landet blev vi överraskade, så vi åkte dit och fann ett samhälle där mycket hade fått en muslimsk prägel, men där en tystnadskultur gjorde det svårt att hitta någon som ville uttala sig.

Containerbrist förvärrar begynnande matkris – Nya Tider i Wuhan: Inga spår av viruskatastrof

🟠 Covid-restriktioner förvandlar hamnar till flaskhalsar. Överfulla hamnar och försenade varutransporter ger förstörd mat. Kina har ett stort handelsöverskott då deras industriproduktion går för fullt medan stora delar av väst går på halvfart på grund av snart årslånga nedstängningar. Nya Tider besökte Wuhan och kunde förvånat konstatera att livet där är normalt medan omvärlden fortfarande efter ett år lever med varierande grad av nedstängningar.

Kristendomen och vikingakvinnorna

🟠 När kristendomen kom till Sverige var det kvinnorna som var de första att anta den nya tron. Nu ska vi titta på hur kristendomen kom att förändra kvinnornas liv i vårt land och på vilket sätt den nya läran gav tillvaron en ny dimension. Vad var då huvud­skillnaden mellan hedendomen och den kristna tron?

Aroniabär och fläderbär

🟠 Än är det inte för sent att plocka bär. Två riktigt nyttiga bär hittar vi i våra trädgårdar nu. Aroniabär är en uppstickare som visat sig vara ett riktigt superbär. Fläderbär har använts som en gammal och beprövad förkylningskur i århundraden, och har även visat sig vara behjälplig i att förebygga eller lindra influensa.

Annonser

Jämför casinon utan licens med snabba uttag hos Spelpressen
Allt du behöver veta om casino utan spelpaus
Svenskaonlinecasinon – Din jämförelsesida för svenska casino online
Jämför casino utan svensk licens hos Nya-Casinon.online
Hitta många olika casinon på casino-utan-svensk-licens.net
Viktig information om casino utan licens finns på casinoutanlicens.net
Bra sportbonusar hittar du på betting utan svensk licens
Finlands största sajt gällande nya casinon uudetkasinot.com
En sammanställning av information om utländska casino hittar du på Casinofrog.com.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.