GIMLI spelad av John Rhys-Davies. Skådespelaren anser att Tolkien hade ett budskap med sina filmer: det kommer utmaningar där folket måste resa sig, annars kommer de att förlora sin civilisation.

Skådespelare med civilkurage

Det finns skådespelare som går emot strömmen och som inte kan hålla tyst om faror de ser mot vår civilisation och våra friheter. Rowan Atkinson, känd som ”Mr Bean” och ”Blackadder” menar att yttrandefriheten är hotad. John Rhys-Davies, som spelar ”Gimli” i Sagan om ringen, menar att det pågår en demografisk katastrof i Europa.

Symboler är viktiga. I västvärlden är få symboler viktigare än de i nöjesbranschen. Kändisar, rockstjärnor och inte minst filmstjärnor pryder omslag på tidskrifter och affischer. En genomsnittlig konsument tittar på TV tre timmar per dygn, räknar man in internet blir det sex timmar per dygn. Attityder, uppfattningar och vår världsbild formas genom de fiktiva personerna på den digitala filmduken.

Skådespelarna själva har dock sällan något att säga till om. Även privat har de svårt att uttala sig, Hollywood tolererar inte avsteg och vet att rätta in skådespelare i det politiskt korrekta ledet, vilket då och då framkommer genom vittnesmål och biografier från denna lika mytomspunna som insynsskyddade värld.

Rowan Atkinson, här som Blackadder, försvarar ”rätten att förolämpa”.
Rowan Atkinson, här som Blackadder, försvarar ”rätten att förolämpa”.

Hollywood och andra mediegiganter kan också styra vem som får komma till tals och vem som göms undan. Har Du hört talas om att Rowan ”Blackadder” Atkinson kritiserar inskränkningarna i yttrandefriheten? Har du hört att John ”Gimli” Rhys-Davies varnar för den muslimska invandringen till Europa? Dessa obekväma röster göms undan, men de blir allt fler.

Den brittiskfödde skådespelaren John Rhys-Davies spelar både dvärgen Gimli och tillhandahåller Lavskägges röst i Sagan om ringen. Vid premiären av Sagan om konungens återkomst, intervjuades han av journalister från den amerikanska tidningen World, som publicerade intervjun den 20 december 2003:

”Jag tror att Tolkien säger att några generationer kommer att ställas inför en utmaning. Och om de inte reser sig för att möta denna utmaning, kommer de att förlora sin civilisation… Det pågår en demografisk katastrof i Europa som ingen vill tala om… År 2020 kommer femtio procent av barnen i Holland, under 18 år, att ha muslimsk härkomst.”

Tolkien skrev inte Sagan om ringen bara för skojs skull, menar Rhys-Davies. Han skrev den för att inspirera folk. Han skrev den för att få folk att förstå att när de ställs inför en skadlig regering – och inför hot mot vårt levnadssätt och vår identitet – då måste vanligt folk som vi göra något åt det.

Rhys-Davies arbete med filmen har gett honom stor inblick i Tolkiens värld, så han förstår förmodligen bättre än de flesta vad Tolkien försökte förmedla genom Sagan om ringen. Vi kan lära oss en hel del om hur det ankommer vanliga människor – hober och de gamla män och unga pojkar vilka utgjorde de första försvararna av Helms klyfta – att engagera sig och göra de saker som deras förrädiska och fega styrande vägrar göra eller blundar inför.

Den brittiske komikern Rowan Atkinson har engagerat sig mer direkt för yttrandefrihet och hur den hotas i västvärlden. Den 16 oktober 2012 talade han till stöd för en kampanj för att avskaffa lagen om förolämpning i Storbritannien. Kampanjen lyckades, men i Sverige blir människor fortfarande dömda för att vissa grupper känner sig ”kränkta”.

Som exempel nämnde Atkinson en ung man som greps och ställdes inför rätta för att ha kal­lat en polismans häst homosexuell:

”Jag läste någonstans att försvarare av status quo hävdade att det faktum att fallet med böghästen lades ned efter att den dömde mannen vägrade att betala böterna /…/ var ett bevis på att lagen fungerade bra, och ignorerade det faktum att den enda anledningen till att fallet lagts ned var på grund av den publicitet det fått. Men hur är det med alla de tusentals fall som inte fått denna uppmärksamhet, de som inte varit löjliga nog? Och även i detta fall har personer gripits, förhörts, rannsakats i domstol och sedan släppts.”

Atkinson menar att ”kritik och förlöjligande uppfattas av vissa som förolämpande, sarkasm och till och med alternativa synsätt likaså”, vilket lett till en ny sorts intolerans, ”ett samhälle som är extremt auktoritärt och kontrollerande till sin natur”.

Yttrandet med homohästen kan mycket väl vara straffbart i Sverige – inte för att polismannen eller hästen skulle känna sig kränkta, utan för att homolobbyn skulle kunna bli det.

I detta nummer tar Nya Tider en titt på två aktuella yttrandefrihetsfall i Sverige, där det är högst oklart vad som egentligen är lagligt och inte. I båda fallen vill de ansvariga utgivarna att Högsta domstolen bringar klarhet i vad som gäller.

Vi får se om Atkinsons ord även kan appliceras på Sverige, då han talar om hur ”motbjudande stingsligt och intolerant samhället blivit även för den mildaste negativa kommentaren”.

Atkinson nämner även de liberaler som med allvarlig röst menar att de inte alls är intoleranta, de är bara ”intoleranta mot intolerans”. Folk nickar allvarligt till denna vishet, säger Atkinson, men de som tänker på saken i mer än fem sekunder inser att det bara är att ersätta en intolerans med en annan. ”Det utgör i mina ögon inget framsteg alls”, säger han.

Rowan Atkinson och John Rhys-Davies har stått upp för sanningen, trots att de har allt att förlora på det. Rhys-Davies, som är väl insatt i Hollywoods agenda, uttryckte sig så här:

”Jag begraver min karriär så fullständigt i och med dessa intervjuer att det är smärtsamt. Men jag anser att det finns en del frågor som kräver uppriktiga svar.”

Hollywood och etablissemangsmedia har försökt gömma undan dessa modiga frihetens kämpar i glömska och tystnad. Det är vår skyldighet att ge dem och deras sak en röst.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Relaterat

Araberna döms för gruppvåldtäkten – men straffen blir låga

Araberna döms för gruppvåldtäkten – men straffen blir låga

🟠 BROTT OCH STRAFF De fem araberna lurade med sig en ung svensk kvinna till en avskild plats i Kungsparken i Malmö innan de inledde en brutal gruppvåldtäkt där de våldtog henne oralt, vaginalt och analt. Nu har domen kommit – men straffen blir låga. En av gruppvåldtäktsmännen åläggs ”straffet” att han inte får festa kvällstid på helger – i ett års tid.

Kurt Atterberg och den blåbruna musikteorin

Kurt Atterberg och den blåbruna musikteorin

🟠 Enligt värdegrundstrogna auktoriteter är vissa människor ständiga problem. Inte ens att de är döda gör saken bättre. Bäst då att låtsas att de inte funnits alls. Det anser opartiska Sveriges Radio, som genom politiska påtryckningar fått regeringen att radera en kompositör från det svenska musikarvet.

Läs även:

Den fetaste lögnen

Den fetaste lögnen

🟠 Bluffrapporter, oärlig journalistik och politiker som för folket bakom ljuset. Så menar professor Karl-Olov Arnstberg att skrönan om den ”lönsamma invandringen” har upprätthållits i den svenska offentligheten. Till slut måste även invandrare jobba och betala skatt om den offentliga ekonomin ska gå ihop, något som ett flertal kommuner på ett radikalt sätt fått känna på.

Nu vill man stjäla även orden ifrån oss

Nu vill man stjäla även orden ifrån oss

🟠 Det är inte bara Tintin som censureras på biblioteken. Själva språket håller på att kastreras, politiskt inkorrekta ord förbjuds. Veckans debattör, författaren Magnus Stenlund, tar Stanford University som exempel på hur det engelska språket förvandlas till ett politiskt verktyg. Precis som George Orwell förutspådde i sina framtidsromaner är avsikten att det som inte kan uttryckas i ord inte heller kan förleda tanken.

Nyhetsdygnet

Nordangård: Världshjärnan och den ultimata planekonomin

🟠 Strax före jul i fjol släppte Jacob Nordangård sin senaste bok, Den digitala världshjärnan. Där fortsätter han granskningen från sina tidigare böcker, Rockefeller – en klimatsmart historia och Den globala statskuppen, av hur de allra rikaste och mäktigaste, aldrig valda, styr världssamfundet mot ett teknokratiskt elitstyre som de själva kontrollerar. Det hela sker med föregivet goda föresatser att rädda världsbefolkningen från sjukdomar, utrota fattigdom och rädda planetens livsuppehållande natursystem. Metoden är genomgående att övervaka, beräkna och styra allt i detalj med hjälp av artificiella intelligenser.

Avatars förtrollande katarsis

🟠 Filmrecension. Avatar: The Way of Water, som hade premiär i december, har dragit stor biopublik, medan mottagandet bland kulturkritikerna varit svalt. En som höjer filmen till skyarna är Jüri Lina, själv filmregissör. I denna recension menar han att Avatar förmedlar avgörande vishet på ett fulländat sätt och jämför med andra storverk ur filmhistorien.

När Sverige faller

🟠 Intervju. Under hösten träffade Nya Tider en av grundarna av författarkollektivet Laegrimal. Namnet är en blinkning till den nordiska gudasagan Hávamál som betyder ”den höges sång”. Men novellerna som återkommande publiceras på kollektivets domän handlar inte om höga gudar, utan om oss – de lägre stående jordvarelserna. Laegrimal blir alltså ”den låges sång”. I det framtida Sverige väntar oss ett blodigt kaos framfött ur decennier av tanklös massinvandring och kulturellt självhat, enligt dessa författare.

Dumpen hänger ut pedofiler

🟠 De trålar och konfronterar fula fiskar för att skydda barn. Att hänga ut pedofiler på nätet har blivit Dumpens allmänna kännetecken. Själva ser de sig som barnrättsaktivister och de enda som egentligen arbetar förebyggande. Nya Tider har träffat grundarna Sara Nilsson och Patrik Sjöberg som har många års erfarenhet på området.

En svensk prins i exil

🟠 HISTORIA Gustaf skulle ha blivit kung av Sverige, men efter att hans far, Gustaf IV Adolf, blivit avsatt år 1809 miste han rätten till tronen. Sveriges forna kungafamilj drevs i exil. Gustaf var betydelsefull bland gustavianerna i Sverige och Danmark, men även i Frankrike sågs han som en potentiellt viktig spelbricka.

Två professorer om Sveriges stormaktstid

🟠 Bokrecension. Dick Harrison är aktuell med en bok som tar sig an Sveriges stormaktstid. Historieprofessorn lyckas få med många av de nyanser som nyare forskning kastar över denna period, även om han också tvingas sålla mycket. Tio år tidigare hade finlandssvenske professorn i nordisk historia, Nils Erik Villstrand, givit ut sin version av Sveriges stormaktstid. Båda har sina förtjänster och beskriver delvis olika aspekter av denna för Sverige så intressanta tid.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Hitta många olika casinon på casino-utan-svensk-licens.net
Info om casino utan spelpaus hittar du på Starwarscasinos.com
Vill du spela på ett casino utan licens? Spelacasino informerar dig om allt du behöver veta.
Jämför casinon utan licens med snabba uttag hos nätcasinoutanlicens.com.
Onlinecasinos.se hjälper dig att välja bäst online casino
uudetkasinot.com/ listar Finska casinon online

Senaste numret

NyT05web-thumbnail
Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.