Skip to Content

Socialdemokraterna fortsätter att sprida lögner om andra partier på olika facebooksidor. Foto: Skärmdump Facebook

(S)kandalerna fortsätter

Digital utgåva

Ett nät av muslimska socialdemokrater har spridit lögner om andra partier på arabiska för att vinna röster hos den snabbt växande muslimska befolkningen i Sverige. Först ut var Sävsjös socialdemokrater som spred falska påståenden om Sverigedemokraterna och Moderaterna vilket uppmärksammats i dagarna. Nu avslöjas fler muslimska socialdemokrater med att sprida andra lögner.

Publicerad: 29 augusti, 2018, 15:42

  • Svenska

Läs även

Socialdemokraternas arabiska ungdomsförbund sprider en ändrad kopia av de tidigare lögnerna som Sävsjös socialdemokrater uppmärksammats för. Detta uppmärksammar bloggerskan Galaxia Elias som var en av de som även avslöjade Sävsjös socialdemokraters inlägg. Facebooksidan Socialdemokraternas arabiska ungdomsförbund drivs av två personer, varav en av dem är Doa Alsaif, 27. Hon kandiderar för Socialdemokraterna i Stenungsunds kommun på plats 28 på deras lista och kandiderade även i valet 2014.

Ändrade punkter till det värre

Galaxia Elias, en av de första att uppmärksamma Socialdemokraternas lögnaktiga kampanjmetod. Foto: Privat

Inlägget som sprids av Socialdemokraternas arabiska ungdomsförbund är till övervägande del detsamma som det starkt kritiserade inlägget från deras broderföreningar, men man har nu lagt till delar som för muslimer är ännu värre.

I Sävsjös socialdemokraters första inlägg påstods det att Moderaterna och Sverigedemokraterna ville stänga ”de islamiska begravningsplatserna”, något som är felaktigt. I texten från Socialdemokraternas arabiska ungdomsförbund, som även den är skriven på arabiska, står det bland annat: ”Stäng de islamiska begravningsplatserna och göra begravningarna enbart via deras ritualer och begravningsplatser eller via kremation.”

Syftet här är att påskina att muslimer bara skall kunna begravas enligt kristen eller ickereligiös praxis vilket är extremt tabubelagt bland muslimer och en otänkbarhet för dessa.

Vidare påstår man att partierna vill ”Begränsa arbetet och sociala bidrag för invandrare, sänka löner och höja skatter för varje invandrare som saknar medborgarskap. Alltså, andra klassens medborgare.” Man kan såklart anmärka på att individer som saknar medborgarskap inte kan bli en ”andraklassens medborgare” eftersom de inte är medborgare, men tanken här är tydlig. Genom att peka på det som invandrare från arabländerna reser till Sverige för att få ta del av, nämligen de frikostiga bidragen, och hota med att dessa kommer att tas ifrån invandrarna skrämmer man den till att rösta ”rätt”.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • jan andersson

    Märkligt ”andra klassens medborgare”
    I tex USA KANADA så tar det 10 år innan du kan få tillgång till välfärdstjänster som som är betydligt mindre frikostiga än i Sverige detta gäller inte minst USA som har mindre välfärdstjänster än SVERIGE KANADA.
    Därborta pratar man inte om andra klassens medborgare utan du måste kvalificera dig ”och integrera dig”
    Både USA KANADA har haft en mycket mer mer selektiv migrationspolitik jämfört med naiva Sveriges.

Över 4 000 döda i Covid-19

INRIKESAntalet döda i Covid-19 i Sverige passerade idag 4 000 fall. Totalt har Folkhälsomyndigheten konstaterat 4 029 dödsfall, vilket är en ökning med 31 nya dödsfall sedan gårdagen. Samtidigt har 384 nya fall av coronaviruset SARS-CoV-2 bekräftats vilket innebär att det totala antalet bekräftade smittade nu nått 33 843 i Sverige.

Vänsterextremist döms för flera brutala överfall mot äldre

BROTT OCH KRIMINALFALLDen 12 maj dömdes den nu 21-årige Samuel Redin i Attunda tingsrätt till åtta års fängelse för ett antal överfall, varav ett bedömdes vara mordförsök. En äldre kvinna skadades så svårt av flera slag med hammare att hon efter angreppet sitter i rullstol, oförmögen att tala eller göra någonting på egen hand. Genom utredningen och aktiviteter på sociala medier framträder en bild av en gärningsman som saknar egentlig sysselsättning eller mål i livet, men som är mycket intresserad av mord, barnpornografi och kommunism.

Google ger sig in på bankkorts-marknaden – får kritik

UTRIKESDen globala IT-jätten Google planerar att lansera ett eget bankkort, både fysiskt och virtuellt. Båda ska kopplas till deras redan existerande betaltjänst Google Pay. För närvarande är det bara möjligt att betala med Google Pay online men inte i butiker. Ett Google Pay Card skulle utvidga användningsområdet väsentligt och inte bara ge it-jätten nya intäkter, utan även nya möjligheter att spionera på och styra sina kunder.

Inflationen mätt i KPIF nere under noll i april – tecken på ökad risk för ekonomiska problem

ANALYSDen 13 maj redovisade SCB inflationsläget i april, med en samlad negativ inflation. Det var visserligen en väntad nedgång på grund av coronavirusets effekter, men många överraskas av kraften i prisutvecklingen. Bilden är dock inte enkel, energipriserna (olja och el) står för huvuddelen av minskningen. Utan energipriserna ligger inflationen på 1,0 procent, betydligt mer beskedligt sett ur ett inflationsmålsperspektiv. Riskerna för en allvarlig ekonomisk kris måste dock anses ha ökat.

Migrationsverket till kommunerna: Ni skall ta emot tusentals kvotflyktingar i höst

INRIKESMottagandet av kvotflyktingar har tillfälligt pausats på grund av coronaviruset. I lokaltidningen Dagens Västervik framgår nu att årets kvot om 5 000 kvotflyktingar ändå skall uppfyllas, enligt Migrationsverket. ”Det innebär att kommunerna i landet skall vara beredda på att ta emot fler kvotflyktingar på kort tid”, skriver lokaltidningen.

Läkare: ”Människor kvävs av vården och media mörkar”

INRIKESLäkare i olika regioner rekommenderas att i vissa fall vid Covid-19 ge morfin till patienter som har svårt att andas – en behandling som hämmar drivet för syreupptagning. Nättidningen Exakt24 har träffat Jon Tallinger, specialist­läkare i allmänmedicin, som begärde tjänstledigt efter att ha vägrat behandla i enlighet med rekommendationerna.

Farage varnad av polis efter att ha filmat plats för stort migrantinflöde

STORBRITANNIENKlockan 22.00 den 4 maj knackade den brittiska polisen på dörren till politikern, numera ledare för Brexitpartiet, Nigel Farages dörr. Skälet var att han samma morgon hade begett sig till Dover vid kusten, där minst 1 000 migranter anlänt hittills i år, för att se och berätta om detta inflöde.

Alla mobiltelefoner kopplas ihop för global kontaktspårning – Flera säkerhets- och integritetsexperter slår nu larm

UTRIKESDe multinationella teknikgiganterna Apple och Google samarbetar nu för att skapa ett massivt övervakningssystem som ska underlätta för världens regeringar med kontaktspårning av sina medborgare. Det ger den tekniska förutsättningen för att alla människor i hela världen ska kunna övervakas och spåras i realtid. Detta görs i folkhälsans namn denna gång, precis som det tidigare gjordes i namn av kriget mot terrorn. Många välkomnar det nu som då av rädsla för en lika skrämmande som oftast osynlig och i mycket okänd fiende.

Gå till arkivet

Send this to a friend