Skip to Content

Socialdemokraterna fortsätter att sprida lögner om andra partier på olika facebooksidor. Foto: Skärmdump Facebook

(S)kandalerna fortsätter

Digital utgåva

Ett nät av muslimska socialdemokrater har spridit lögner om andra partier på arabiska för att vinna röster hos den snabbt växande muslimska befolkningen i Sverige. Först ut var Sävsjös socialdemokrater som spred falska påståenden om Sverigedemokraterna och Moderaterna vilket uppmärksammats i dagarna. Nu avslöjas fler muslimska socialdemokrater med att sprida andra lögner.

Publicerad: 29 augusti, 2018, 15:42

  • Svenska

Läs även

Socialdemokraternas arabiska ungdomsförbund sprider en ändrad kopia av de tidigare lögnerna som Sävsjös socialdemokrater uppmärksammats för. Detta uppmärksammar bloggerskan Galaxia Elias som var en av de som även avslöjade Sävsjös socialdemokraters inlägg. Facebooksidan Socialdemokraternas arabiska ungdomsförbund drivs av två personer, varav en av dem är Doa Alsaif, 27. Hon kandiderar för Socialdemokraterna i Stenungsunds kommun på plats 28 på deras lista och kandiderade även i valet 2014.

Ändrade punkter till det värre

Galaxia Elias, en av de första att uppmärksamma Socialdemokraternas lögnaktiga kampanjmetod. Foto: Privat

Inlägget som sprids av Socialdemokraternas arabiska ungdomsförbund är till övervägande del detsamma som det starkt kritiserade inlägget från deras broderföreningar, men man har nu lagt till delar som för muslimer är ännu värre.

I Sävsjös socialdemokraters första inlägg påstods det att Moderaterna och Sverigedemokraterna ville stänga ”de islamiska begravningsplatserna”, något som är felaktigt. I texten från Socialdemokraternas arabiska ungdomsförbund, som även den är skriven på arabiska, står det bland annat: ”Stäng de islamiska begravningsplatserna och göra begravningarna enbart via deras ritualer och begravningsplatser eller via kremation.”

Syftet här är att påskina att muslimer bara skall kunna begravas enligt kristen eller ickereligiös praxis vilket är extremt tabubelagt bland muslimer och en otänkbarhet för dessa.

Vidare påstår man att partierna vill ”Begränsa arbetet och sociala bidrag för invandrare, sänka löner och höja skatter för varje invandrare som saknar medborgarskap. Alltså, andra klassens medborgare.” Man kan såklart anmärka på att individer som saknar medborgarskap inte kan bli en ”andraklassens medborgare” eftersom de inte är medborgare, men tanken här är tydlig. Genom att peka på det som invandrare från arabländerna reser till Sverige för att få ta del av, nämligen de frikostiga bidragen, och hota med att dessa kommer att tas ifrån invandrarna skrämmer man den till att rösta ”rätt”.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • jan andersson

    Märkligt “andra klassens medborgare”
    I tex USA KANADA så tar det 10 år innan du kan få tillgång till välfärdstjänster som som är betydligt mindre frikostiga än i Sverige detta gäller inte minst USA som har mindre välfärdstjänster än SVERIGE KANADA.
    Därborta pratar man inte om andra klassens medborgare utan du måste kvalificera dig “och integrera dig”
    Både USA KANADA har haft en mycket mer mer selektiv migrationspolitik jämfört med naiva Sveriges.

Allt färre skånska kommuner firar Lucia – men Staffanstorp går mot strömmen

INRIKESDet blir allt färre kommuner i Skåne som har ett traditionellt Luciatåg med framröstad Lucia. En av kommunerna som i år slopade det traditionella svenska Luciafirandet är Hörby, trots att kommunen är SD-ledd. Däremot var en annan kommun, Staffanstorp, minst lika tydlig i sitt ställningstagande, fast i motsatt riktning. Där säger den kulturpolitiskt ansvariga nämndordföranden att det är viktigt att gemensamt värna de svenska kulturtraditionerna.

Stefan Torssell vill se en oberoende, internationell utredning om M/S Estonia

KULTURDet har med dryga två månaders marginal gått 25 år sedan Estoniakatastrofen, och någon slutgiltig förklaring till hur förlisningen kunde ske finns ännu inte. Nu vill Estlands regering utreda händelseförloppet på nytt. Debattören och författaren Stefan Torssell, som givit ut en bok om förlisningen, är positiv till initiativet, men menar att också en oberoende, internationell utredning måste tillsättas.

Hovrätt friar ensamkommande för våldtäkt

Göta hovrätt friar en så kallad ensamkommande från Afghanistan för den våldtäkt han enligt åklagaren begått på Sveriges nationaldag den 6 juni. En oenig hovrätt ger Örebro tingsrätt bakläxa och menar att bevisningen inte räcker för en fällande dom.

Penningpolitiken spetsas till – räntan kan höjas till 0 procent

ANALYSDen 18 december har Riksbankens direktion sitt nästa penningpolitiska möte. Sannolikt avslutas då det ganska oortodoxa och outredda vågspelet med negativ reporänta i Sverige. Många finansstrateger på de svenska storbankerna uttalade sig tämligen tvärsäkert om att vi inte skulle få någon höjning av räntan i år, efter det förra penningpolitiska mötet i september, då Riksbanken behöll minusräntan på -0,25 procent. På senare tid har dock tonläget ändrats påtagligt och allt fler börjar svänga i retoriken inför det beslut som kommer nästa vecka.

Pojke HMF-åtalad för Spotifylista

INRIKESEn pojke åtalas för hets mot folkgrupp på grund av en Spotifylista med namnet ”Vit makt, n*gerslakt”. Listan namngav han 2018, då han var 15 år gammal. Det är första gången som någon åtalas på grund av en titel på en musiklista på streaming­tjänsten. Spotify, som inte säger sig censurera sin tjänst även om visst material skulle kunna uppfattas som stötande, har trots det genom åren raderat många artister och podcasts på just de grunderna.

Hultqvist: Folket ska lita på statsmakten – vill ha ny myndighet för psykologiskt försvar

INRIKESFörsvarsminister Peter Hultqvist (S) vill att Sverige inför en ny myndighet för psykologiskt försvar för att skydda sig från aktivitet i sociala medier och förkunna för medborgarna ”vad som gäller”. Det säger han i en intervju med SR Ekot.

Stockholms domprost stöttar böneutrop i norrländsk landsortskyrka – gillar även islamister på Facebook

INRIKESLördagen den 7 december hölls en interreligiös konsert i en kyrka i Korpilombolo i Norrbotten. Konserten innehöll bland annat muslimska böneutrop, något som den lokale prästen såg som en viktig värdemarkör i kyrkans mångfaldsarbete. Konserten fick dessutom moralisk uppbackning av Stockholms domprost Hans Ulfvebrand, som efter granskning från Nya Tider visar sig gilla den islamistiska organisationen Svenska muslimer för fred och rättvisa, ledd av den kvinnofientlige islamisten tillika före detta miljöpartisten Yasri Khan.

Inget veto mot förslagen chock­höjning av Sveriges EU-avgift

INRIKESNär EU beslutar om unionens långtidsbudget för 2021-2027 förväntas en radikal höjning av Sveriges EU-avgift. Förslaget är att Sveriges EU-avgift ökar med omkring 15 miljarder, vilket är en höjning med 40 procent. Den nya rekordstora EU-avgiften förväntas vara omkring 55 miljarder kronor per år.

Gå till arkivet

Send this to a friend