Jan Myrdal skriver återigen i Nya Tider, sänder chockvågor genom skenvänstern

Vänsterikonen Jan Myrdal skriver i veckans nummer av Nya Tider. När han skrev en debattartikel strax efter Bokmässan blev det panik i vänsterleden. Vissa fördömde honom, de som kallar honom ”mästaren” försökte ”uttolka” honom. Reaktionerna avslöjar hur globalistisk dagens vänster blivit.

När vänsterikonen Jan Myrdal skrev i Nya Tider vecka 42/2016 blev det många sura miner hos dem som i dag kallar sig vänster. Till exempel Mikael Nyberg, som ger ut den påstått socialistiska tidskriften Clarté, skrev ett långt blogginlägg om att Myrdal ”hoppar ned bland de bruna”. Myrdal får inte längre vara med i Clartéförbundet.

Det bör tilläggas att många även gick ut och stöttade Myrdal i hans kamp för yttrandefriheten. Stefan Lindgren, tidigare redaktör för Gnistan, påpekade i tidskriften 8 dagar: ”Folk skriver väl inte i AB för att de känner någon särskild affinitet med Schibsted-koncernen eller i DN för att de gillar familjen Bonniers?”

Myrdal grundade tidskriften Folket i Bild (FiB) 1971 och blev dess hedersordförande 2008. Självaste ordföranden för FiB i dag, Pelle Sunvisson, har fått agera när ”ilska och förstämning spritt sig i styrelse och redaktionskommitté” och styrelsemedlemmar velat hoppa av. Han kallar publiceringen ”ett misstag”.

Myrdal är inte vem som helst. Författaren Stig-Björn Ljunggren presenterar honom så här i en krönika i FiB: ”Jan Myrdal, för många av oss kallad ’Mästaren’”. Han ger sig därefter på ett annat knep; i stället för att fördöma idolen försöker han ”uttolka” mästaren: ”Myrdals artikel var ovanligt myrdalsk i sin något svårtillgängliga stil. Men jag har fått hjälp att dechiffrera den och vad Mästaren försöker säga”, förklarar han.

För det kan ju inte vara så att Myrdal helt enkelt menade det han skrev? Vi har sett alltför många lärjungar uttolka vad profeten ”egentligen” menade, så att de kan förvrida dennes budskap. Ofta är auktoriteten redan död, men Jan Myrdal lever och är i allra högsta grad stridbar. Han behöver ingen som ska uttolka vad han egentligen menade!

Vänstern har helt enkelt övergivit de breda lagren av vanliga arbetande människor och blivit en liten globalistisk klick som har som sport att låtsas vara välgörare. De låtsas ofta bry sig om människor som bor långt bort, i andra världsdelar, medan de trampar på behövande av sitt eget folk, ser ned på vanliga knegare och tycker att dessa är bakåtsträvande bigotter med förlegade åsikter och i största allmänhet ”white trash”. Själva anser de sig vara upplysta, och att så få håller med dem ser de bara som ett tecken på sin egen unika insikt och förnämlighet.

Det är inte bara Jan Myrdal som inte längre känner igen sig i denna elitism-vänster. Jan Milld, som också skriver i detta nummer, är en annan. Han har demonstrerat för alla folks frihet i Vietnamdemonstrationerna på 1960-talet och blev då betraktad som vänsterradikal. I dag demonstrerar han för svenska folkets frihet och blir kallad högerextrem – utan att ideologiskt ha rört sig ur fläcken.

En annan vänsterprofil som vi skrev om i NyT v 43/2016 är Anders Sundholm. Han var med och grundade Miljöpartiet 1981 och försökte tillsammans med Jan Milld, som då också var aktiv i partiet, att hålla kvar idéerna om varje folks rätt till ett eget land och en mångfald av kulturer i världen. De förlorade den kampen och även MP blev ett globalistiskt parti som verkar för att ersätta världens mångfald med ett homogent blandfolk.

Mönstret går igen hos våldsorganisationer som AFA och andra antidemokrater på gatan som kal­lar sig vänster. Våldsverkarna kommer ofta från välbärgade familjer i innerstan, inte sällan politiskt korrekt kulturelit där de har fått lära sig bli globalister och hata alla som bryr sig om sitt eget folk.

Samma sak gäller för den politiskt korrekta journalistkåren, som röstar på V och MP. Numera även på FI. Sina förmenta vänsteråsikter till trots bor de oftast i fina bostadsrätter, isolerade från vanliga människor. Gärna på Södermalm, ett område som verkligen i sin arkitektur har en småborgerlig charm, som man totalt lyckats bygga bort i de betongförorter som byggts i socialistisk anda åt arbetarna. De anser att arbetarna minsann ska stå ut med – ja rent av välkomna – asylförläggningar och källarmoskéer, medan de själva bor i områden som i stort sett är etniskt homogena sånär som på ett och annat adoptivbarn.
Hyckleriet är totalt.

FiB vänder sig nu alltså mot att Myrdal skriver i Nya Tider. Varför det? Själv skulle jag gärna få en debatt­artikel publicerad i FiB. Borde inte varje opinionsbildare och samhällsförbättrare främst vilja tala direkt till sina motståndare? Varför betraktar man inte det som en framgång att ”mästaren” får möjlighet att tala till de förtappade? Borde det inte vara viktigare än att tala till de redan frälsta? Eller beror det på att lärjungarna helt enkelt avvikit från kursen och önskar att ”mästaren” helst vore död, så att de fritt kunde ”uttolka” honom utan att han lade sig i?

Som jag ser det är problemet för FiB et consortes, att det är Myrdal själv som i dag är deras motståndare. De har lämnat vänsterns grundidéer, det svenska folkhemmet och dess stöd till svenska arbetare, och blivit globalister i harmoni med finansglobalisterna.

Att Myrdal har skrivit i Nya Tider sände chockvågor i vänsterleden. I detta nummer skriver han igen och det är vi och alla andra yttrandefrihetsförespråkare tacksamma för.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Relaterat

Läs även:

MED i Järfälla om valframgången: ”Vi har gjort saker på riktigt och inte bara pratat”

MED i Järfälla om valframgången: ”Vi har gjort saker på riktigt och inte bara pratat”

🟠 Det liberalkonservativa partiet Medborgerlig samling (MED) ökade inte i riksdagsvalet, men på kommunal nivå gick det framåt, främst i Stockholmsområdet och i Sydsverige. En av kommunerna där MED gick framåt är Järfälla nordväst om Stockholm. Den lokale ordföranden för MED, Fredrik Grufman, säger till Nya Tider att han tror att en viktig orsak till framgången är att man i partiavdelningen i många år varit engagerade medborgare som Järfällaborna successivt byggt upp ett förtroende för.

Riksåklagaren vill att uttalande om IQ-skillnader mellan folkgrupper prövas i Högsta domstolen

Riksåklagaren vill att uttalande om IQ-skillnader mellan folkgrupper prövas i Högsta domstolen

🟠 Bertil Malmberg (SD) uttalade sig i Sörmlands regionfullmäktige år 2021 om sydsudanesers låga genomsnittliga intelligensnivå. Malmberg menade att gruppen kan förväntas bli svårintegrerad på den svenska arbetsmarknaden. Uttalandet väckte ramaskri och Malmberg uteslöts sedermera från Sverigedemokraterna. Han dömdes av Nyköpings tingsrätt för hets mot folkgrupp till villkorlig dom och dagsböter, en dom som sedan fastställdes av Svea hovrätt i år.

Tredje tonåringen skjuten på lika många dagar

Skjutningar och sprängningar inledde veckan

🟠 INRIKES Sverige har snart passerat förra årets antal sprängningar och skjutningar, trots att det är nära nog tre månader kvar av året. Att takten av våldsdåd inte avstannar visar natten till måndagen med all tydlighet när ett flertal bombdåd och skottlossningar skedde runt omkring i Sverige.

Journalist dömd för grovt förtal

Journalist dömd för grovt förtal

🟠 Rapporterade om en lärare som tvingade elever att bekänna sig till islam. Katerina Janouch dömdes av Uppsala tingsrätt för grovt förtal sedan hon namngivit en lärare som tvingat elever i lågstadiet att inom ramen för religionsundervisningen låtsas vara muslimer och bland annat recitera den islamiska trosbekännelsen. ”Eleverna var offer för en grov kränkning från lärarens sida, men tingsrätten gjorde läraren till offer”, säger hon till Nya Tider.

USA tänker vaccinera småbarn – trots att de inte är en riskgrupp

Folkhälsomyndigheten: Barn bör inte vaccineras mot Covid-19

🟠 INRIKES Efter att Sverige började vaccinera barn förra året väljer Folkhälsomyndigheten nu att ta bort den allmänna rekommendationen om att friska barn ska vaccineras. Anledningen är att det är en mycket låg risk för allvarlig sjukdom och död hos barn och unga menar myndigheten. Flera studier har tidigare visat omfattande risker för framförallt pojkar att drabbas av allvarliga skador och död till följd av vaccineringen. Mer oroväckande än så är att hundratals svenska barn fått allvarliga biverkningar och tre barn rapporterats även ha dött efter vaccinering, visar ny statistik.

Nyhetsdygnet

Bilden av det överhängande ”klimathotet” skärskådas

🟠 BOKRECENSION I boken Borde man oroa sig för klimathotet? konfronterar filosofiläraren Staffan Mörner de påståenden om ett förestående ”klimathot” som konstant förmedlas som absoluta sanningar. Mörner har varit engagerad i miljöfrågor under större delen av sitt liv och skriver sedan flera år om just klimatfrågan i olika nätpublikationer. Bokens utgångspunkt är ett ifrågasättande av det dominerande narrativet, vilket gör att läsaren får en gedigen grundkurs i klimatfrågans olika delar, skriver recensenten Tobias Svensson.

”Metoo” och burop i Bayreuth

🟠 KULTUR Under arbetet inför årets Bayreuthfestspel blev flera kvinnor antastade sexuellt, även Katharina Wagner själv drabbades, men ”löste problemet”. Internationella media försökte öppna ett Metoo-drev med sökarljuset på sexism hos dirigenter. Men när den europeiska eliten samlats till sin årliga musikfest reagerade de istället mot en modernistisk produktion med burop. Bayreuther Festspiele presenterade en hel del nyheter och avslutades den första september.

Storbritannien går med i rymdkapplöpningen igen – fast bara genom privata initiativ

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Det amerikanska företaget Virgin Orbit, grundat av den brittiske miljardären Richard Branson, kommer att skjuta upp satelliter från Storbritannien för första gången, vilket skulle ge satellituppskjutningsförmåga inom Europa. ESA, den europeiska rymdstyrelsen, har som bekant sin stora uppskjutningsbas i Franska Guyana, i Sydamerika.

NASA:s Mars-rover gör ”fantastiskt” fynd i sin jakt på tecken på liv

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Sedan juli har Perseverance (Percy för sina vänner) borrat och samlat in fyra smala kärnor av sedimentärt berg, bildat i det som en gång var en sjö på Mars. De är de första proverna av denna typ av mineral som samlats in på en annan värld – och forskare är glada eftersom minst två av kärnorna förmodligen innehåller organiska föreningar.

JP Morgans chefsbankir: Finansiell orkan är att vänta

🟠 Multinationella storbanker driver på Agenda 2030. Flera mäktiga bankchefer på några av världens största multinationella banker har den senaste tiden varnat för en nära förestående världsekonomisk kollaps. Tidigare löften om att den skenande inflationen var ”temporär” är nu som bortblåsta. Samtidigt är dessa banker djupt involverade i globalisternas långtgående klimatåtgärder och omställningsplaner, som de genom omfattande finansiering och investeringar i mångbiljonklassen möjliggör. En enda bank satsar nästan 300 miljarder på att diskriminera vita, som en del av en ”hållbar samhälls­utveckling”.

Mord i Östervåla

🟠 HISTORIA Den 19 februari 1896 hittades postmästaren och klockaren Johan Åkerlund svårt skadad i huvudet på postkontoret i Östervåla. Han avled några timmar senare. Undersökningen tydde på att han blivit huggen med en yxa. Brottet bedömdes vara ett rånmord trots att mördaren inte rört värdepapperna som legat framme, fullt synliga. Detta är första delen om Östervålamordet som är både ett olöst brott och en komplex gåta.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Hitta många olika casinon på casino-utan-svensk-licens.net
Viktig information om casino utan licens finns på casinoutanlicens.net
Bra sportbonusar hittar du på betting utan svensk licens
Finlands största sajt gällande nya casinon uudetkasinot.com
En sammanställning av information om utländska casino hittar du på Casinofrog.com.
Info om casino utan spelpaus hittar du på Starwarscasinos.com
Läs allt om Jalla Casino bonus här – vi har all info om sidan och guidar dig igenom alla steg så du kan motta din bonus.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Annonser och SEO
salj[snabel-a]nyatider.nu

Artiklar (RSS)
© 2022 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.