Skip to Content

Place Kleber där skjutningen ägde rum. Foto: Pixabay

Skottlossning mot julmarknad – minst två döda och elva skadade

Digital utgåva

Minst två personer har dödats och elva skadats när en gärningsman började skjuta mot besökare på en julmarknad i franska Strasbourg. En stor polisinsats är pågående för att fånga gärningsmannen som ännu är på fri fot.

Publicerad: 11 december, 2018, 22:34

  • Svenska

Läs även

Skottlossningen skedde vid en julmarknad på torget Kleberplatz i centrala Strasbourg, vid åttatiden under tisdagskvällen. Minst två människor skall då ha träffats, innan skytten rörde sig vidare mot Grand Rue där ytterligare skott avfyrades. Enligt BBC så berättade ett ögonvittne att han hörde skottlossning och hittade en person som blivit skjuten, liggandes på en bro. Vittnet berättade vidare hur han hade försökt återuppliva den skjutna mannen men att han olyckligtvis hade dött. Enligt obekräftade uppgifter har tre personer dött och dödssiffran kan komma att stiga då minst tre av de totalt tio skottskadade personerna är allvarligt skadade.

Julmarknad i Strasbourg. Foto: Stillbild Youtube

Dussintals skott

Enligt journalisten Bruno Poussard som skrev på sitt twitterkonto, så hade det skjutits ett dussintal skott i stadskärnan. Först ett eller två att börja med och sedan i snabba skottsalvor, något som tyder på att ett automatvapen använts mot de oskyldiga besökarna på den populära julmarknaden som nu pågår i staden. En affärsinnehavare berättade för BFMTV att: ”Det var skottlossning och människor som sprang överallt. Det pågick i ungefär 10 minuter.”

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • john ponzer

    Gärningsmannen kan gâ förbi dig pâ gatan just i detta ögonblick oavsett var du uppehâller dig, de förflyttar sig genom Europa till synes helt obehindrat. Kom ihâg Bryssel, de kom alla frân Sverige. Eller varför inte “Los Suecos” i Malaga. NOLL KOLL.

  • ab

    invandring berikar.

Nairobiattentatet: Radikaliserade kenyaner bland de misstänkta

Trots myndigheternas tystlåtenhet har en del detaljer om de misstänkta börjat sippra ut. Minst tre av de elva eller fler gripna är kenyaner utan somaliska släktband. Några av dem förefaller vara konvertiter. Gripandena har skett efter tips och telefonspårning samt husrannsakningar.

Amerikanska flygattacker mot Al Shabaab i Somalia

Sedan den 3 augusti har US Africa Command genomfört 26 flygräder i Somalia för att stödja regeringens och Afrikanska Unionens operationer mot Al Shabaab, den senaste den 8 januari. Sammanlagt har hundratals terrorister dödats, men man har tidigare fått kritik för att även civila har drabbats, något som nu inte skall ha skett enligt US Africa Command

De Gula västarna återhämtar sig

Det har spekulerats mycket i hur livskraftig de gula västarnas rörelse kommer att bli, och många bedömare trodde att den gradvis skulle minska i omfattning. Detta eftersom rörelsen är decentraliserad, saknar formella ledare, kraven som ställs varierar och ingen stor organisation står bakom, även om vissa fackföreningar har försökt att surfa på det folkliga missnöjet. Den är nu inne på sin tionde vecka och inget tyder på att den mattas av. Rörelsen ser nu ut att börja konsolideras, och några ledande personer kan identifieras. Nya Tider var på plats när rörelsen försökte sig på en ny metod: ”Bank run”.

Terrorattack i Nairobi: 22 döda, 174 skadade

Franska Rassemblement National släpper ”Frexit” samtidigt som AfD är redo att förorda ”Dexit”

Toppnamnet på listan för Marine Le Pens parti i Europaparlamentsvalet, Jordan Bardella, utesluter idén om Frexit, vilket tyder på att det kravet kanske inte längre är en prioritet för partiet i ett ”föränderligt” Europa.

Asatron upplever ett uppsving

Den polyteistiska religionen, som spårar sitt ursprung till fornnordiska myter som berättar om universums skapelse och profeterar om dess undergång, försvann mer eller mindre mot slutet av vikingatiden i takt med spridningen av kristendomen. Nu skriver den amerikanska tidskriften Navy Times att religionen är på tillväxt inom den amerikanska krigsmakten.

De flesta terrorattacker i Frankrike begås av kända brottslingar

Nästan alla terrorattacker i Frankrike har utförts av radikaliserade som redan är kända av polisen.

USA:s ambassadör hotar företag som jobbar med Nord Stream 2

USA:s ambassadör i Tyskland, Richard Grenell, har skickat varningsbrev till flera tyska företag som deltar i byggandet av gasledningen Nord Stream 2 från Ryssland.

Gå till arkivet