Skip to Content

Place Kleber där skjutningen ägde rum. Foto: Pixabay

Skottlossning mot julmarknad – minst två döda och elva skadade

Digital utgåva

Minst två personer har dödats och elva skadats när en gärningsman började skjuta mot besökare på en julmarknad i franska Strasbourg. En stor polisinsats är pågående för att fånga gärningsmannen som ännu är på fri fot.

Publicerad: 11 december, 2018, 22:34

  • Svenska

Läs även

Skottlossningen skedde vid en julmarknad på torget Kleberplatz i centrala Strasbourg, vid åttatiden under tisdagskvällen. Minst två människor skall då ha träffats, innan skytten rörde sig vidare mot Grand Rue där ytterligare skott avfyrades. Enligt BBC så berättade ett ögonvittne att han hörde skottlossning och hittade en person som blivit skjuten, liggandes på en bro. Vittnet berättade vidare hur han hade försökt återuppliva den skjutna mannen men att han olyckligtvis hade dött. Enligt obekräftade uppgifter har tre personer dött och dödssiffran kan komma att stiga då minst tre av de totalt tio skottskadade personerna är allvarligt skadade.

Julmarknad i Strasbourg. Foto: Stillbild Youtube

Dussintals skott

Enligt journalisten Bruno Poussard som skrev på sitt twitterkonto, så hade det skjutits ett dussintal skott i stadskärnan. Först ett eller två att börja med och sedan i snabba skottsalvor, något som tyder på att ett automatvapen använts mot de oskyldiga besökarna på den populära julmarknaden som nu pågår i staden. En affärsinnehavare berättade för BFMTV att: ”Det var skottlossning och människor som sprang överallt. Det pågick i ungefär 10 minuter.”

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • john ponzer

    Gärningsmannen kan gâ förbi dig pâ gatan just i detta ögonblick oavsett var du uppehâller dig, de förflyttar sig genom Europa till synes helt obehindrat. Kom ihâg Bryssel, de kom alla frân Sverige. Eller varför inte “Los Suecos” i Malaga. NOLL KOLL.

  • ab

    invandring berikar.

Trumps rådgivare avgår – oklart hur

UTRIKESDen amerikanske presidenten Donald Trump meddelade på tisdagen att han gör sig av med sin rådgivare John Bolton. Bolton är av skiljaktig mening; han hävdar att det är han själv som sagt upp sig.

11-åring giftes bort enligt muslimsk tradition

UTRIKESEtt filmklipp som visar hur en 11-årig flicka gifter sig med sin 22-åriga kusin i Iran har skapat starka reaktioner. Traditionen med barngiftermål, precis som kusingiftermål, är stark i många muslimska länder trots lagar som skall begränsa förekomsten.

Tomma ord: Kändisar som hade lovat att ta hand om invandrare

UTRIKESFranska och brittiska kändisar som hade skapat uppmärksamhet runt sig själva genom att säga att de skulle ta emot illegala invandrare hemma, har inte gjort det.

Orbán talar vid Budapests tredje Demografiska toppmöte

UTRIKESTorsdagen den 5 september var den ungerske premiärministern ordförande för ett internationellt möte för att främja den ”traditionella familjemodellen”. Det är tredje gången som ett sådant möte organiseras i Budapest, de tidigare tillfällena var 2015 och 2017.

ANC försöker tona ned främlingsfientligt våld i Sydafrika

UTRIKESANC:s generalsekreterare Ace Magashule har förnekat förekomsten av främlingsfientlighet i Sydafrika, och beskriver attackerna mot utlänningar som enbart ”brottslighet”. Men Nya Tider har talat med malawier och kongoleser som motsade Magashule.

Mål för jihadistisk terrorism: En översikt över femton år av angrepp i väst

UTRIKESStadsbussar i London, Boston Marathon, kontoret för den franska satirtidningen Charlie Hebdo i Paris, Bryssels flygplats och julmarknaden i Berlin. Den skenbara kopplingen mellan dessa platser är att de alla har varit ett mål för jihadistiska terroristattacker. Detta konstaterar det nederländska inrikesministeriets underrättelse- och säkerhetstjänst AIVD i en rapport som konstaterar att 75 procent av dessa dåd har utförts de senaste fem åren.

Tyskarna beväpnar sig

Antalet tyskar med vapenlicens har ökat markant. En av de främsta orsakerna till detta är migrantangreppen i Köln. I en förbundsstat i norr är antalet vapenägare särskilt högt.

Gula västarna: Förnyad mobilisering

Vid starten av det nya läsåret samlades några tusen Gula västar i flera större städer i Frankrike, en ökning av mobiliseringen efter sommarens relativa lugn. Sammandrabbningar utbröt särskilt i Montpellier och i Rouen.

Gå till arkivet

Send this to a friend