Skip to Content

Vávra Suk

Vávra Suk

Artiklar av Vávra Suk

Att skjuta budbäraren

chefredaktören har ordetCensuren inom systemmedia har gått så långt att man inte bara vägrar att befatta sig med åsikter och fakta som går utanför den egna smala åsiktskorridoren, man brännmärker även människor så att de aldrig kan uttala sig igen, inte ens i okontroversiella frågor.

Varför bråka med Ungern om 1 294 migranter?

Chefredaktören har ordetDen 6 september meddelade EU-domstolen att Ungern bara har att foga sig och ta emot ”migrantkvoten” som EU-kommissionen beslutat. Ungern vägrar. Det är helt uppenbart att detta inte handlar om dessa migranters väl och ve, utan om att hela Europa ska förändras till oigenkännlighet.

EU: Sverige har inte uppfyllt sin migrantkvot

Trots rekordinvandring anser EU att Sverige tagit emot för få asylsökande. Det framgår av ett pressmeddelande från EU-kommissionen daterat den 6 september.

Strid inför kyrkovalet

Många invandringskritiska och nationalistiska opinionsbildare uppmanar nu alla att gå med i Svenska kyrkan och rösta på Sverigedemokraterna i kyrkovalet i september. Det skulle faktiskt kunna resultera i att man byter ut hela den politiskt korrekta ledningen för Svenska kyrkan.

Besök oss på Bokmässan!

Chefredaktören har ordetOm en månad slår Bokmässan i Göteborg upp sina dörrar, och då kommer Nya Tider att finnas på plats. Det har stormat kring Nya Tiders närvaro sedan vi ställde ut förra året, och i år har det utannonserats både bojkotter och en helt egen politiskt korrekt mässa, allt bara på grund av vår tidning.

Syrien och Ryssland integrerar luftförsvar

Den 25 augusti meddelade Ryssland och Syrien att länderna upprättat ett ”enhetligt integrerat luftförsvarssystem” på Syriens territorium som ett led i kampen mot terrorarméerna.

De ”naiva goda” bättre än de som gör rätt utifrån ”grumlig agenda”?

LEDAREDet är underhållande att se tjafset mellan olika människor som tillhör eller tills nyligen tillhört etablissemanget. I detta nummer berättar vi hur en tweet från författaren Katerina Janouch fått vänsterpolitikern Rossana Dinamarca att rasa, men det som är riktigt absurt är hur Ann Heberlein försöker plocka poäng på att attackera sin före detta väninna Janouch.

Terrordåd – toppen på ett isberg

LEDARETerrordåd skakar om vår vardag – Spanien, Frankrike, Tyskland, Storbritannien, Finland. Det är en kalldusch för många, ett obehagligt uppvaknande för hur politikerna omvandlat våra trygga samhällen till veritabla dödsfällor. I bakgrunden sker dock något som får långt större konsekvenser för våra befolkningar, våra länder och vårt sätt att leva.

En man, ett gevär, en röst

LEDAREDenna paroll från 1901, då den allmänna värnplikten infördes, bygger på att vi gemensamt försvarar och bygger samhället. I dag verkar dock politikerna mer vara rädda för sitt eget folk än för någon yttre fiende.

Så vill Tjeckien kringgå EU:s nya vapenlagar

TJECKIENDen 14 mars röstade EU-parlamentet igenom de nya vapendirektiven, som alla EU-länder måste börja implementera från och med nästa år. I Tjeckien är motståndet kompakt och man planerar nu en radikal lösning: alla vapenklubbar skall sortera in under frivilligförsvaret och därmed kringgå de hårdare reglerna.

Den blinde som började se

LEDAREDen blinde miljöpartisten Jonas Serneholt, som slängts ut från sitt parti efter att ha kritiserat hur den somaliska invandrargruppen som kollektiv påverkat det svenska samhället, visar att även den mest inbitne invandringsförespråkaren kan få nog. Eller som han själv uttryckte det i samtal med Nya Tider: Även en blind kan börja se.

Respekt mellan kulturer måste vara ömsesidig

LEDAREDet politiskt korrekta etablissemanget, de som predikar mångkultur och rätten att vara olika, lever inte som de lär. Nu menar jag inte det uppenbara som så många andra påpekar i dag, att de styrande som vill att alla de mindre bemedlade ska bo i mångkulturen gärna avstår själva och stänger in sig i etniskt homogena enklaver där knappt någon invandrare satt sin fot.

Nog! Italien bränner migrantbåtar

MIGRATIONItalien har fått nog och har beordrat sina kustbevakningsfartyg att skjuta tomma migrantbåtar i sank, så att de inte kan användas igen. Den 2 augusti röstade det italienska parlamentet igenom att landets flotta ska patrullera utanför Libyens kust och återföra migrantbåtar till den libyska kusten. Detta sedan Italien klagat på att man övergivits av EU.

Feminister som inför sharia

KRÖNIKAJag måste säga att jag blev lite road när den ansvarige ”destinationsutvecklaren” (vilken titel!) på Falkenbergs kommun, Kristjan Fannar, sade sig vara intresserad av idén med ”invandrarfri festival” – allt för att dölja att han faktiskt menade allvar med en mansfri festival. Han upprätthöll charaden till den grad att han lovade att ringa och kontakta mig, vi får se om han håller det.

Europeisk media rannsakar sig själv

LEDAREFörtroendekris, misstro och beskyllningar om falska nyheter har fått de stora mediebolagen att rannsaka sin verksamhet. Detta samtidigt som kritiken når nya höjder och alternativ media får allt fler anhängare.

Rysstroll på Transportstyrelsen?

LEDARESkandalen med Transportstyrelsen har överskuggat nyhetsveckan och fått flera ministrar att gå – över ett halvår efter att regeringen sparkade den felande generaldirektören Maria Ågren. Den frågan alla ställer sig är när regeringen egentligen fick reda på vad som höll på att hända.

Att förstöra ett land är inte ”godhet”

LEDAREDebattklimatet har förändrats. Obekväma sanningar kan inte längre döljas av systemmedierna, och efter migrantkaoset 2015 är det uppenbart för allt fler att Europas mest extrema invandringspolitik, nämligen Sveriges, är vansinnig.

Elefanten i rummet

LEDAREI veckans reportage gör vi en djupdykning i musikfestivalernas tilltagande problem med sexuella övergrepp. Peace & Love kunde inte stävja trakasserierna, trots omfattande satsningar på ökad säkerhet, och Bråvalla tog det drastiska beslutet att helt enkelt ställa in nästa år. Även polisen talar nu om att det hela utvecklats till ett samhällsproblem. Vore det då inte berättigat att faktiskt tala klarspråk?

Antifa i Hamburg – precis det motstånd globalisterna önskar sig

LEDAREKravallerna i Hamburg måste vara en skänk från ovan för de globalistiska politiker, koncerner och finanshus som börjat bli allt mer oroliga för det folkliga motstånd de möter. Nu kan de säga att valet står mellan deras världsordning eller bilbränder och plundring.

CNN: Falska nyheter på fallrepet

”Ni är falska nyheter!”, sade Donald Trump till CNN i ett ofta citerat uttalande, som enligt systemmedierna är ett angrepp på ”riktig journalistik”. Denna ”riktiga journalistik” har nu trampat ordentligt i klaveret då CNN avslöjats med just falska nyheter – och sannolikt även begått flera allvarliga brott. Svenska massmedier mörkar skandalerna som nu skakar USA:s medielandskap.