Karl-Olov Arnstberg

Artiklar av Karl-Olov Arnstberg

Den skadliga Lika Värde-normen

Den skadliga Lika Värde-normen

🟠 OPINION: Karl-Olov Arnstberg Den politiska dogm som gäller idag kan sammanfattas med ”lika värde”. Låt oss tänka hur världen skulle se ut om alla bara ville bli ”jämlikt bra”, i stället för att vara bäst, skriver veckans debattör, professor Karl-Olov Arnstberg. Med stöd i psykologi och logiskt tänkande driver han tesen att det är naturligt, i princip ofrånkomligt, att människan delar upp världen i ”vi och dem”, i bättre och sämre, och gör allt för att inte vara lika som alla andra. Ett samhälle som tvingar fram ett lika-samhälle är ett destruktivt och totalitärt samhälle, menar Arnstberg.

Så ljuger politikerna om att invandringen är lönsam

🟠 Politikerna, understödda av de politiskt korrekta redaktionerna på Sveriges största medier, fortsätter att ljuga för svenska folket och sig själva om hur lönsam invandringen är. Ja, till och med nödvändig för att rädda välfärden. Professor Karl-Olov Arnstberg beskriver i veckans debattartikel hur politikerna anlitar propagandister snarare än forskare för att kunna fortsätta bygga sitt luftslott, samtidigt som välfärden raseras och allt fler kommuner närmar sig konkursens brant.

PK-viruset angriper  allt det kommer åt

PK-viruset angriper allt det kommer åt

🟠 Sport har länge betraktats som en arena fri från politiska dragkamper och internationella konflikter, vilket också slagits fast i internationella regler. Nu har dock det politiskt korrekta viruset börjat angripa även denna fredade värld, när Väst­europas politiker vill markera för sexuella avarter och uttrycker stöd för den amerikanska svart-makt-rörelsen. Professor emeritus Karl-Olov Arnstberg skriver i veckans debattartikel om hur Ungern blivit måltavla för de politiskt korrekta, sedan landet lanserat en lag som ska skydda minderåriga mot propaganda som skapar förvirring om könsidentitet och kan leda till så kal­lad könsdysfori.

Tysta dem!

Tysta dem!

🟠 Jag tror på den ensamma människan På henne som vandrar ensam Som inte hundlikt löper till sin vittring Som inte varglikt flyr för människovittring: På en gång människa och anti-människa

Motsatta läger

Motsatta läger

🟠 Motsättningar i samhället har i olika tider gått efter olika skilje­linjer, och det är sällan som båda sidor varit överens om vilka dessa skiljelinjer varit. Idag är uppdelningen mellan vänster och höger meningslös, menar debattören professor Karl-Olov Arnstberg, och tittar i stället på andra förklaringsmodeller. Vad är det som splittrar vårt samhälle, skär genom politiken och till och med sargar våra familjeband?

Page 1 of 6 1 2 6

NYHETSDYGNET

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.