Åke Blomdahl

Artiklar av Åke Blomdahl

Lasse Wilhelmson – en kämpe är borta

🟠 Sverige har förlorat en modig intellektuell. Lars Wilhelmson, född 1941, var en politisk gränsöverskridare som inte gick att sätta i något ideologiskt fack. Han kunde tala politik med folk från den politiska vänstern till den yttersta högern och väcka intresse och förskräckelse på båda sidor. Lasse var född jude. De sista tjugo åren av sitt liv blev en djuplodande uppgörelse med det han kal­la­de judisk identitetspolitik. En svår hjärnblödning ändade plötsligt hans liv den 5 augusti.

Manifestet för 21:a århundradet?

Manifestet för 21:a århundradet?

🟠 Med FN:s klimatpanel IPCC som förebild har en grupp av 300 forskare inom sociala vetenskaper skapat en International Panel on Social Progress (IPSP). Drivande bakom initiativet har bland annat varit den svenska statsfinansierade ”fristående” stiftelsen Institutet för Framtidsstudier (IFFS) och inte minst dess vd Gustaf Arrhenius, professor i praktisk filosofi. Resultatet presenterades i en teatersalong i Stockholm i oktober 2018. Skriften Ett Manifest för Sociala Framsteg – Idéer för ett bättre samhälle sammanfattar IPSP:s recept för världen, där man bland annat diskuterar om inte världen skulle må bäst av att styras av en upplyst diktatur.

Manifestet för 21:a århundradet?

Globalistisk social ingenjörskonst – kritik av IPSP:s första rapport

🟠 De cirka 300 forskarna bakom IPSP:s manifest menar att vi i dag har vetenskaplig grund till att förstå hur samhällens ekonomi och sociologi fungerar och att det därför är dags att formulera en stor syntes och föreslå vetenskapligt grundade idéer för det goda samhället. Man kan självklart jämföra ambitionen med Marx och Engels försök att skapa en vetenskapligt grundad teori om samhället som de menade pekade ut vägen till det klasslösa kommunistiska lyckoriket.

Lyckad konstkupp

Lyckad konstkupp

🟠 På måndagsmorgonen den 22 februari möttes fackföreningsbyråkraterna av ett nytt monument utanför LO-borgen vid Norra Bantorget i Stockholm. Där står nu en kopparglänsande skulptur föreställande Joakim Lamotte med en dammsugare och med munstycksröret som ett vapen över axeln. På sockeln finns en logga: KÄRNKRAFT.se

Pågår en global statskupp? – Ett samtal med författaren Jacob Nordangård

Pågår en global statskupp? – Ett samtal med författaren Jacob Nordangård

🟠 Jacob Nordangård kom strax före jul ut med boken Den globala statskuppen som vi recenserade i NyT v.01-02/2021. Utifrån sin forskning om växelverkan mellan teknikhistoria och politik har han analyserat de dramatiska förändringar som världen genomgår. Mäktiga aktörer, som World Economic Forum och globalistiska finansfamiljer, driver på en utveckling i för dem gynnsam riktning. Han går så långt som att kal­la de omstruktureringar som sker med Covid-19 som svepskäl för en global statskupp.

Page 1 of 10 1 2 10

NYHETSDYGNET

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.