Skip to Content

Dan Malmqvist

Artiklar av Dan Malmqvist

Familjen Khavari: uppfyller alla fördomar om afghanska invandrare

REPORTAGENågot som uppmärksammats av invandringskritiska medier – men aldrig av systemmedierna – är hur väl familjen Khavari hittills har uppfyllt samtliga så kal­la­de fördomar om afghanska invandrare. Här följer en sammanfattning, utan anspråk på att den ska vara komplett.

Familjen Khavari stångas om bistånd från skattebetalarna – trots hushållsinkomst på 1,3 miljoner

REPORTAGEFatemeh Khavari blev rikskänd asylaktivist år 2017 genom sittstrejken för att stoppa utvisningar av afghaner utan flyktingskäl. Hennes mamma Jamila, som intervjuats av bland annat DN om sin dotters kamp, processar nu mot svenska myndigheter om att få bidragspengar – trots att hushållet hade 1,3 miljoner i skattepliktig inkomst 2019.

Trump friad av riksrätten

USADonald Trump friades den 13 februari i riksrättsprocessen i senaten, där han stod anklagad för uppvigling efter att hans anhängare ockuperat Kapitolium den 6 januari. Hans försvarsadvokater kunde bevisa att han inte gjort sig skyldig till något som inte demokratiska politiker själva gör. Svenska medier har som vanligt varit kraftigt partiska i sin bevakning av processen.

Time: Hemlig sammansvärjning manipulerade USA-valet – och det var bra

USADet var en hemlig ”kabal av mäktiga människor” som såg till att Donald Trump förlorade valet. Denna uppgift kommer nu inte bara från ex-presidenten eller hans anhängare, utan från den ansedda tidskriften Time Magazine – som dock ställer sig helt på sammansvärjningens sida. Rubriken är ”Den hemliga historien om skuggkampanjen som räddade valet 2020”.

Demokraterna tar kontroll över senaten i USA

USADemokraterna har nu officiellt tagit över kontrollen över USA:s senat. Partiet kontrollerar därmed hela kongressen, vilket kommer att göra det lättare för Joe Biden att driva igenom sin politik.

Kamala Harris: En ”radikal opportunist” som kan bli USA:s nästa president

USAJoe Biden är nu USA:s president, men många tror att den 78-årige politikern inte kommer att kunna sitta kvar hela sin ämbetsperiod. Hans efterträdare blir i så fall den 22 år yngre Kamala Harris, en jurist och karriärpolitiker som av många beskrivs vara radikal, progressiv – och opportunist.

Regeringen: Vaccinationsintyg kan bli krav för resor, idrott och restaurangbesök

Sverige kommer att införa så kallade digitala vaccinationsintyg till sommaren, säger regeringen. Intyget ska användas som bevis för att man vaccinerats mot covid-19 och kan bli ett krav för den som vill resa, gå på fotboll eller restaurang med mera.

Bidens första ordrar: mer invandring och transor i militären

USADen första exekutiva order som Joe Biden undertecknade som president handlade om att gynna icke-vita minoriteter och kulturmarxistiska värderingar. Sedan följde fler som gick i exakt den anda många republikaner fruktat: öka invandringen, låt transsexuella bli officerare, låt illegala invandrare bli medborgare, och inför hårdare pandemirestriktioner.

Covid-vaccinen: Är botemedlen värre än sjukdomen?

COVID-19Den 27 december startade vaccinationerna mot Covid-19 i Sverige och flera andra EU-länder, och i skrivande stund har nästan 150 000 svenskar vaccinerats. Många ställer sig dock skeptiska till att ta något av de vaccin som finns på marknaden idag. Skepsisen finns inte minst bland vårdpersonal. Samtidigt hotar myndigheter och företag med att göra vaccinering obligatorisk för att få resa och röra sig fritt i samhället, något som lett till arga protester.

Många republikaner stödjer stormningen av Kapitolium

USATrumpanhängare ockuperade USA:s parlament Kapitolium i Washington DC den 6 januari, medan andra ropade att dessa var Antifa och provokatörer. Nu använder hela det politiska etablissemanget, massmedia och IT-jättarna det hela som en förevändning för att dra åt tumskruvarna mot Trumps anhängare, och presidenten själv ska ställas inför riksrätt därför att han påstås ha uppviglat till händelsen genom att försöka bevisa att omfattande valfusk förekommit.

Läraren som skal­la­de och ströp elev jobbar som lärare igen

INRIKESLäraren och Mp-politikern Pascal Fall flög på en elev, skal­la­de honom i ansiktet och tog stryptag på honom när han låg ner. Straffet blev anmärkningsvärt lågt med hänvisning till bland annat att gärningsmannen fått lämna sitt jobb vid Samskolan i Saltsjöbaden. Men Pascal Fall har redan nytt jobb som lärare på Kunskapsskolan i Tumba. Systemmedia har fortfarande inte skrivit en rad om domen, som nu har överklagats av båda sidor.

Zimbabwe vill betala kompensation till fördrivna vita farmare

UTRIKESZimbabwes regering säger sig nu vilja kompensera de vita farmare som fördrevs från sina ägor under den förre presidenten Robert Mugabes styre. Landet har dock inte råd att betala utan kommer att vända sig till internationella finansiärer för att få ihop pengarna.

Domstol: Transsexuell man inte diskriminerad, trots allt

INRIKESPersonal på Skandinaviska Enskilda Banken trodde inte på att en man som ”bytt kön” var kvinna eftersom hans röst lät så mörk på telefon. Mannen ansåg sig då diskriminerad och ville ha skadestånd. Det krävdes ett långt resonemang och expertutlåtanden om att mäns och kvinnors röster skiljer sig åt för att Malmö tingsrätt skulle komma fram till att han inte hade utsatts för olaglig diskriminering.

Chefredaktör för Arbetaren jobbar för våldsvänstern

INRIKESÄnnu en högt uppsatt vänsterjournalist har avslöjats som deltagare i Antifas propagandacentral Red Deer Collective. Den här gången är det Annie Hellquist, chefredaktör på Arbetaren och tidigare journalist på bland annat ETC, som visar sig vara inblandad i våldsvänstergruppen.

IQ-kontroversen: en intervju med professorn Helmuth Nyborg

VETENSKAPFörra året rapporterade Nya Tider om hur amerikanske nobelpristagaren och DNA-­pionjären James D. Watson blivit fråntagen sina hederstitlar på grund av uttalanden om intelligensskillnader mellan olika folkgrupper. Men även i Skandinavien leder sådana uttalanden till repressalier mot forskare – trots att en majoritet av forskarvärlden stöder deras slutsatser. Nya Tider har intervjuat Helmuth Nyborg, fram till 2007 professor i utvecklingspsykologi vid Århus universitet i Danmark.

Hackergrupp kartlägger amerikanskt valfusk

USAIT-miljonären och före detta vd:n för Overstock, Patrick Byrne, har samlat ihop ett team av ”hackare och cyberdetektiver” som ska försöka ”rädda demokratin från ett virus”, nämligen det valfusk han anser har bedrivits via det elektroniska röstningssystemet Dominion.

”Laserturken” dömd för olovlig körning sex gånger under 2020

BROTT & KRIMINALFALLFadi Kassem Mohamad, mer känd som ”Laser­turken”, dömdes i slutet av september till 14 dagars fängelse för två fall av grov olovlig körning. Det svenska rättsväsendet tycks maktlöst att stoppa Fadis framfart på vägarna – det är den sjätte sådana domen i år. Han har nu överklagat den till hovrätten med ytterligare kostnader för skattebetalarna som följd.

Trumps jurister presenterade bevis för valfusk i Georgia – Delstatens guvernör vill nu granska samtliga valsedlar

UTRIKES”Team Trump” arbetar febrilt för att få fram riktiga bevis på det valfusk man menar gav Joe Biden valsegern. I Georgia presenterades en övervakningsfilm och vittnesmål som tycks visa hur valarbetare skickar hem valobservatörerna och sedan släpar fram flera väskor med valsedlar som man kör genom rösträkningsmaskinerna medan man är obevakade. Delstatens guvernör vill nu granska samtliga valsedlar noggrant.

Brå byter fot – ska kartlägga samband mellan ungdomsrån och etnicitet

INRIKESSå sent som i februari 2018, efter en rad uppmärksammade förnedringsrån, meddelade regeringen att det inte kommer att genomföras några kartläggningar av brottslingars etniska ursprung. Också BRÅ har vägrat i många år, men nu gör man alltså helt om och lovar att kartlägga etniskt ursprung hos för­övare och offer vid ungdomsrån. Senast man gjorde detta var år 2005, men såg då det största problemet i att brotten skapar ”rasism” hos svenskar.

Allt fler sjuka i Covid-19 – men döds-talen för andra halvan av 2020 fortfarande under medel

COVID-19Den så kal­la­de andra vågen av Covid-19 är nu ett faktum och allt fler insjuknar i Sverige, särskilt i Skåne. Ännu i oktober låg dock det totala döds­talet i Sverige, alla dödsorsaker sammanräknade, fortfarande på underdödlighet i jämförelse med tidigare år. Hur många som verkligen dör av Covid-19 snarare än ”med Covid-19” är fortfarande oklart, men sjukvårdspersonal säger till Nya Tider att man även måste komma ihåg att många drabbas av komplikationer.