Skip to Content

Dan Malmqvist

Artiklar av Dan Malmqvist

Våldet trappas upp: Trumpanhängare ihjälskjuten

USADen 30 augusti blev en man skjuten till döds i Portland, Oregon då en bilkaravan med Trumpanhängare körde in i staden för att visa sitt stöd för presidenten. Mördaren, som själv beskriver sig som ”100% Antifa”, drog vapen då polisen skulle gripa honom och sköts ihjäl vid skottväxlingen.

”Krigsspel” förutspår gatuvåld om Biden inte blir president

USAFlera opinionsbildare hotar nu med att det kommer att bryta ut mer våld efter valet. Juridikprofessorn Rosa Brooks har gjort ”krigsspel” som alla enligt henne visar att nationen kommer att skakas av gatuvåld, såvida inte Demokraternas kandidat Joe Biden blir president. Hillary Clinton uppmanar sina anhängare att inte acceptera en valseger för Trump.

Kyle, 17, sköt tre upploppsmakare i självförsvar – hyllas som hjälte av republikaner men anklagas för mord

USA17-årige Kyle Rittenhouse har blivit ett politiskt slagträ efter att han den 25 augusti sköt ihjäl två så kal­la­de antifascister och skadesköt ytterligare en. En hjälte för många republikaner men en simpel mördare för demokrater. SVT och andra systemmedier försöker nu vilseleda allmänheten om vad som egentligen hände.

Regeringen vill förbjuda ”rasistiska organisationer”

INRIKESI tysthet pågår sedan juni förra året en utredning med målet att förbjuda rasistiska organisationer. Att få besked om vad som ska räknas som en ”rasistisk organisation” visar sig dock omöjligt när Nya Tider frågar runt bland utredarna. Även Sverigedemokraterna, Sveriges största parti i vissa opinionsmätningar, har anklagats för att vara rasistiskt.

Dokumentär om USA:s ”skugg-regering” bannlyst från sociala medier – skaparen gripen av polis

USA”Den här videon har tagits bort eftersom den strider mot YouTubes policy för hatretorik.” Meddelandet mötte alla användare som försökte se Millie Weavers dokumentär Shadowgate vid premiären den 14 augusti. Även på Facebook och Twitter togs dokumentären bort, liksom alla omnämnanden av den. Samtidigt greps skaparen Millie Weaver av polis i sitt hem utan att få veta varför.

Kravet mot Facebook: Censurera mer

USAI ett öppet brev kräver 20 högt uppsatta amerikanska jurister – samtliga medlemmar i Demokratiska partiet – att Facebook ska censurera ännu mer för att ”bekämpa desinformation och diskriminering”, vilket i praktiken betyder att tysta ännu fler röster som står på Donald Trumps sida inför presidentvalet.

Google rasinventerar svarta företag

UTRIKESGoogle har med början den 3 augusti infört möjligheten för entreprenörer att ”stolt visa att ditt företag ägs av svarta” genom en särskild symbol som dyker upp i sökresultaten vid firman. Inget tyder på att it-jätten kommer att införa liknande möjligheter för andra raser.

Våg av namnbyten i den akademiska världen

UTRIKESI enlighet med Black Lives Matter-rörelsens krav pågår en våg av namnbyten inom den akademiska världen. Namn på tidskrifter, skolor och utbildningsprogram som anses kränkande eller hyllar vetenskapsmän som i dag kal­las rasister ersätts nu av mer slätstrukna benämningar.

USA: Sociala medier stänger av konservativa inför presidentvalet

USAInför USA:s presidentval den 3 november har sociala medieplattformar som Twitter, Facebook och Youtube börjat stänga av allt fler konservativa och Trump-vänliga opinionsbildare. Twitter och Facebook har till och med markerat mot presidenten själv och minskat hans möjligheter att nå ut till väljarna. Trump försöker nu slå tillbaka mot IT-jättarna, men många bedömer att hans agerande är ”för lite och för sent”.

Det fria Sverige överklagar bygglov för moské i Karlstad

INRIKESFöreningen Det fria Sverige, som lanserat sig som en intresseförening för etniska svenskar, överklagar nu det beviljade bygglovet för en stor moské i Karlstad.

”Nu ska jag döda dig!” – Gymnasie­afghanen Sayed, 20, får nästan inget straff för överfall på kvinnor och buss-onani

UTRIKESSayed Muhammad Husseini, 20, fick stanna i Sverige genom den kontroversiella gymnasielagen som regeringen drev igenom 2018 – trots att han då redan var dömd för bland annat sexuellt ofredande. Nyligen dömdes han för att bland annat ha anfallit tre kvinnor med en flaska medan han hotade att döda dem, och för att ha onanerat på en buss inför en flicka. Han fick tre månaders fängelse och åklagaren yrkade inte på utvisning.

Systemmedia mörkar brutalt mord på femåring

UTRIKESEn femårig vit pojke mördades brutalt av familjens svarta granne inför ögonen på sina systrar – men i vänsterliberala systemmedier får mordet ingen uppmärksamhet alls. CNN och andra stora amerikanska medier har inte ens nämnt det.

Soros ger 52 miljoner dollar för att påverka USA-valet

USAFinansmiljardären George Soros, 89, skänker rekordsumman 52 miljoner dollar, motsvarande nästan en halv miljard svenska kronor, till verksamheter knutna till Demokratiska partiet inför presidentvalet. Samtidigt stöder Soros även kampanjer för poströstning, något som anses gynna Demokraterna och som republikaner fruktar kommer att leda till omfattande valfusk, samt kampanjer för att få fler icke-vita väljare till valurnorna vilket även det gynnar Demokraterna.

Studie: Européer och amerikaner tror att flera procent av befolkningen avlidit av Covid-19

Medaljer skickas ut till svenskar som åtalats för ”hets mot folkgrupp”

REPORTAGEMed början på torsdagen den 2 juli har medaljer börjat anlända med posten till svenskar som åtalats för brottet ”hets mot folkgrupp” under de senaste åren. Bakom projektet står en grupp patrioter som vill ta bort stigmatiseringen kring brottet och göra det till en hedersbetygelse – ett bevis för att man gjort motstånd mot den rådande situationen. Nya Tider har fått tag på en av initiativtagarna till projektet.

BLM:s polisfria zon i Seattle blev till ”Flugornas herre” inom två veckor

USAEtt sex kvarter stort område i centrala Seattle utropades till en ”autonom zon” av lokala Black Lives Matter- och andra vänsteraktivister. Två veckor senare har tre skjutningar med ett dödsfall, flera fall av misshandel och minst en våldtäkt rapporterats från området, och polisen har inte släppts in för att undsätta de drabbade. Istället upprätthålls ordningen av beväpnade mobbar som bland annat misshandlat en misstänkt tjuv och bestraffat en meningsmotståndare genom homosexuella övergrepp. Vänsterliberala medier hyllar projektet och borgmästaren hindrar polisen från att återställa ordningen i området.

Vad vill BLM – egentligen?

REPORTAGEBlack Lives Matter framställer ofta krav som förefaller självklara: ”Sluta döda svarta på grund av deras hudfärg”. I själva verket har rörelsen en lång rad krav som innebär att hela samhället ska anpassas efter vad man anser vara svarta människors behov – både på nationell och global nivå. Inte bara vill man omfördela ännu mer skattepengar till svarta, utan även göra droghandel och prostitution lagligt. Inga journalister i systemmedierna tycks intresserade av detta.

Den globala finanselitens stöd till Black Lives Matter

GRANSKNINGBlack Lives Matter, rörelsen som ställt till med demonstrationer och upplopp över hela USA och flera andra västländer under de senaste veckorna, utmålas gärna som en gräsrots­rörelse. I själva verket har den redan från början varit finansierad och understödd av mäktiga män med enorma finansiella tillgångar. En av dem är inte helt oväntat George Soros, men många andra medlemmar av den globala finanseliten bidrar också. Även presidentkandidaten Tom Steyer pekas nu ut som finansiär till BLM-kopplade Refuse Fascism.

Black Lies Matter: Detta behöver du veta om polisvåldet i USA

REPORTAGEBlack Lives Matter ställer just nu till med demonstrationer och upplopp i USA . Rörelsen har även spridit sig till Sverige och andra europeiska länder, där många nu är övertygade om att svarta utsätts för ett starkt rasförtryck inte bara på andra sidan Atlanten, utan även här hemma i Europa. Men rörelsens verklighetsbild är helt enkelt falsk enligt all tillgänglig statistik. Nya Tider har tagit fram de fakta som systemmedia mörkar.

Trump i krig mot Twitter efter censurerade inlägg

USAEfter att Twitter markerat mot flera av president Trumps inlägg skrev presidenten under en exekutiv order med målet att dra in den juridiska immunitet som sociala medieplattformar hittills har åtnjutit. I ett uttalande hotar han med att ”stänga ner” Twitter. Juridisk expertis tror dock inte att hans order kommer att få någon praktisk effekt, och Twitter trotsade genast presidenten genom att stämpla ett inlägg han gjort om de pågående raskravallerna som ”våldsförhärligande”.