Skip to Content

Dan Malmqvist

Artiklar av Dan Malmqvist

Studie: Apatiska barn botas av att separeras från föräldrarna

REPORTAGE”Apatiska flyktingbarn” har varit ett fenomen i Sverige – och endast i Sverige – i många år. Trots att allt tydde på att barnen med grymma metoder tvingas att simulera sjukdom av samvetslösa föräldrar, upprätthöll det offentliga Sverige lögnen. Nu har forskning till sist visat att kritikerna hade rätt och att barnen botas när de skiljs från föräldrarna, och så sakteliga börjar till och med systemmedierna vakna. Men att de ansvariga för att barntortyren kunnat fortgå tvingas krypa till korset är fortfarande långt borta, säger läkaren Thomas Jackson som haft rätt redan från början.

Efter danska beslutet: Norge och Stor­britannien diskuterar asylcentra i Afrika

UTRIKESEfter att det danska parlamentet i början av juni klubbade igenom en lag som gör det möjligt att förlägga asylcenter i Afrika för dem som söker asyl i Danmark, diskuteras nu frågan även i Norge och Storbritannien. Afrikanska Unionen fördömde dock beslutet i ett officiellt uttalande den 3 augusti, där man kal­lar flyktingar ”en börda”.

Apple ska söka igenom din telefon – ”letar efter barnporr”

YTTRANDEFRIHET & INTEGRITETIT-jätten Apple meddelade den 6 augusti att man kommer att börja söka igenom alla iPhone-användares privata bilder. Avsikten påstås vara att leta efter barnporr, men har fått häftig kritik för intrånget i användarnas privatliv och risken för missbruk.

SVT hyllar kriminella rapartister men censurerar populär patriotisk musik

REPORTAGEDe är grovt kriminella och ingår i några av de mest våldsamma gängbildningarna i Sverige. Samtidigt tilldelas de fina priser och får mysintervjuer av statstelevisionen och statsradion. Nya Tider har granskat några av de så kal­la­de rapartister som omhuldas av systemmedierna. Vi har även pratat med Ulf Hansen från Ultima Thule, som minns hur det patriotiska bandet behandlades på ett helt annat sätt av samma kulturetablissemang.

Undersökning bekräftar: SVT väljer vänsterliberala nyhetskällor

MEDIERSveriges Television väljer oftast vänsterliberala källor när de ska hämta nyheter från USA och Storbritannien. Det bekräftar två undersökningar som gjorts av Kai Weinefelt som driver bloggen Mediegranskaren.

Storvuxen man tävlar mot kvinnor i tyngdlyftnings-OS

AUSTRALIENGavin Hubbard är en 117 kg tung man som genomgått könsbyte och numera kal­lar sig Laurel. Han blir nu den förste transsexuelle idrottsmannen att tävla mot kvinnor i OS i tyngdlyftning.

Mediemoguler och CIA-chefer samlades på möte i Bilderberg-stil

USADen årliga Allen & Company-konferensen i Sun Valley, Idaho, drog i år på sig mer uppmärksamhet än vanligt. Mötet har hållits sedan 1983 och gästerna var som vanligt ett antal av världens största mediemoguler, samt företrädare för USA:s underrättelsetjänster och regering. Här fattas beslut bland annat om hur vissa nyheter ska rapporteras och om global övervakning, utan insyn från allmänheten.

”Straffritt” snatteri i San Francisco

USAI flera virala videofilmer ser man svarta San Francisco-bor som ogenerat går ut ur affärer med varor för hundratals dollar utan att betala. Vänstermedia anklagas för att tysta ner en våg av brott när man börjar lätta på restriktionerna.

Elin Krantz mördare arrangerade hotfull Black Lives Matter-demonstration i fängelset

När personalen på Salbergaanstalten skulle låsa in internerna den 8 juni började en grupp fångar i dagrummet uppträda störande och ”skrika i provocerande syfte”. Snart eskalerade det hela till en hotfull situation där internerna skrek det kända Black Lives Matter-slagordet ”I can’t breathe”. Ledaren för uppträdet var Ephrem Tadele Yohannes, som våldtog och mördade Elin Krantz för elva år sedan – och som kommer att släppas fri i november.

Domare motarbetade insamling till mördade polisens barn – ”Jag är fin och god”

INRIKESEfter mordet på polisen Andreas Dalman startade den tidigare sverigedemokratiske politikern Kent Ekeroth en insamling till hans familj och ofödda barn. Insamlingen hade knappt hunnit läggas upp på Twitter innan domaren Krister Thelin gick till angrepp och menade att man inte borde skänka pengar därför att det var just Ekeroth som initierat insamlingen.

Ransomware – ett växande IT-hot

UTRIKESDEN KRIMINELLA HACKERGRUPP som ligger bakom attacken mot Kaseya kal­lar sig REvil och är specialiserad på så kal­lad ransomware (REvil är en förkortning av Ransomware Evil). Gruppen förmodas vara baserad i Ryssland, men rekryterar ”partners” över hela världen och drivs nästan som ett företag – deras ”partners” får tillgång till programvara, nätverk, rådgivning med mera i utbyte mot en del av vinsten i ett slags kriminell franchiseverksamhet.

Coop stängt i fyra dagar efter massiv cyberattack

INRIKESFredagen den 2 juli stängdes större delen av Sveriges Coop-butiker ner genom en cyberattack riktad mot en underleverantör av betallösningar i USA, en form av kriminalitet som blir allt vanligare och mer storskalig. Förespråkare av kontanter och robusta betalningssystem pekar på att detta är precis vad man varnat för och att det kanske är dags att samhället börjar lyssna.

Centerns lokaler vandaliserade av vänsterextremister – då vaknar systemmedia (lite grann)

INRIKESI både Malmö och Lund har Centerpartiets lokaler vandaliserats av vänsterextremister. Samma medier som vägrat att skriva en rad om betydligt värre angrepp mot Exakt24 har nu vaknat och berättat om händelserna – men det är ändå påfallande tyst om vänstervåldet.

Dom: Oliktänkande har rätt att äga vapen – NMR-medlem vann i Högsta Förvaltningsdomstolen

INRIKESEn vapenlicens kan inte återkal­las enbart på grund av ett engagemang i en systemkritisk organisation, även om denna stämplats som våldsbejakande, slår Högsta Förvaltningsdomstolen fast i en dom den 28 juni. Domen vänder trenden att allt fler oppositionella fråntas rätten att äga vapen. Det var dock en oenig domstol som gav 47-årige Tobias Lindberg, medlem i Nordiska Motståndsrörelsen, rätt att få tillbaka de jaktvapen som polisen beslagtog för två år sedan.

Systemkritikern John McAfee död i sin cell

UTRIKES”Om jag självmördar mig, så gjorde jag det inte. Jag blev fimpad”, skrev antivirusmagnaten John McAfee på Twitter 2019 efter att enligt egen utsago ha tagit emot ”subtila hot” från amerikanska myndigheter. Den 23 juni hittades han död i sin cell i Barcelona, kort efter att Spanien beslutat om att utlämna honom till USA. Han uppges ha begått självmord.

Afrikan åtalas för tågvåldtäkt: ”Emot min religion att kvinnor visar hud”

BROTT OCH STRAFFEn 52-årig man från Etiopien åtalas vid Stockholms tingsrätt för att ha våldtagit en kvinna på ett SJ-tåg mot Stockholm. Övergreppet avbröts då en värnpliktig yngling sade till honom att gå därifrån. Trots vittnesmål nekar mannen till brott. Han påstår att han bara velat prata med kvinnan om att hennes kläder visade för mycket hud, vilket är emot hans religion.

Exakt24:s studio vandaliserad efter granskning av extremvänstern

INRIKESEfter Exakt24:s granskning av extremvänstern i Göteborg blev deras studiolokal vandaliserad. Samma systemmedier som gärna pratar om ”hot mot demokratin” när de själva utsätts för så kal­lat näthat har totalt ignorerat den fysiska attacken mot en nyhetsredaktion, liksom de tidigare angreppen mot en reporters hem. När Nya Tider söker svar om varför, väljer man att inte svara eller skylla på att man ”inte känner till det” trots att samtliga alternativmedier skrivit om det.

Danmark lägger asylprocessen i Afrika

DANMARKDanmark tar ett historiskt steg då man som första europeiska land bestämt sig att förlägga hela asylprocessen i ett afrikanskt land istället för på dansk mark. Beslutet röstades igenom av en stor majoritet i folketinget och öppnar för ett avtal med något av de länder man förhandlar med. Antalet asylinvandrare som söker sig till Danmark ska snart hamna på noll, säger danska politiker till Nya Tider.

Widar Nord mötte Swedbank i tingsrätten

INRIKESFörra året stängde Swedbank av kontot för nättidningen Fria Tider och dess chefredaktör Widar Nord. Till skillnad från i flera liknande fall valde Widar att inte bara stillatigande acceptera detta beteende utan istället stämma banken i domstol. Den 25 maj möttes parterna i vad som skulle ha varit huvudförhandlingen i Stockholms tingsrätt, men banken förhalade processen. Nya Tider var enda massmediet på plats och har intervjuat Widar Nord och hans advokat.

Smugglades in i Sverige av SVT – nu medåtalad för åldringsbedrägeri

INRIKESFör några år sedan blev han rikskänd efter att aktivistiska medarbetare på SVT smugglade in honom i landet. Den unge syriern har sedan dess blivit dömd för brott mot knivlagen och åtalas nu för penningtvättbrott. Enligt åklagaren har han varit inblandad i ett hänsynslöst bedrägeri mot en 82-årig handikappad kvinna.