Skip to Content

Manuel Ochsenreiter

Manuel Ochsenreiter

Artiklar av Manuel Ochsenreiter

Hipsterrevolutionen i Hongkong

ANALYSSanningen om den så kallade revolutionära rörelsen i Hongkong: Ett samarbete mellan västerländska säkerhetstjänster och utländska studenter från överklassen. Medan många i Hongkong är skeptiska till makthavarna i Kina, tas protesterna över av utländska krafter. Manuel Ochsenreiter, geopolitisk expert och redaktör för den tyska tidskriften Zuerst, menar att protesterna i Hongkong varken är spontana eller förankrade i befolkningen.

Den nya klyftan

OPINION: MANUEL OCHSENREITERVad händer när ett land som Tyskland nu för första gången får en stark opposition som växer för varje dag? Manuel Ochsenreiter, chefredaktör för den tyska tidskriften Zuerst! och politisk sekreterare för en parlamentsledamot för Alternativ för Tyskland (AfD) menar att höger-vänsterkonflikten har ersatts av en ny allt starkare konflikt mellan globalister på etablissemangets sida och å andra sidan populister som företräder folket.

Världskejsarinnan Merkel

KRÖNIKA

”Vi måste försvara vår identitet och vår historia”

INTERVJUDoktor Elie Hatem är en libanesisk-fransk jurist med många internationella uppdrag och har länge varit politisk rådgivare åt Jean-Marie Le Pen, franska Front Nationals frontalgestalt under många år. För Nya Tider berättar han om hur det geopolitiska läget förändrats efter Sovjetunionens fall och ger en inblick i dagens politiska spel.

Den vackre rebellen

Terrorister, välkomna!

UTRIKESManuel Ochsenreiter, tysk krigskorrespondent som besökt Syrien flera gånger, berättar om hur vissa europeiska regeringar rullar ut röda mattan för de så kallade ”Vita hjälmarna” samtidigt som man påstår sig bekämpa terrorism.

Ryssland och Syrien befinns alltid skyldiga

DEBATT

Faran med att lägga sig i andra länders angelägenheter

DEBATTDen senaste händelseutvecklingen i Iran visar att många inom den invandringskritiska scenen helt saknar förståelse för termen ”suveränitet”. Att lägga sig i andra länders angelägenheter för att man vill pådyvla ett land sina egna idéer gynnar sällan eller aldrig våra europeiska intressen, menar den tyske chefredaktören Manuel Ochsenreiter.

Ängslan när medborgare enas mot dagens imperialism

GENMÄLEManuel Ochsenreiter, skribent i Nya Tider och chefredaktör för det tyska magasinet Zuerst!, skriver här ett svar till Expressens krönikör Patrik Oksanen. Expressen har vägrat att införa repliken, trots att chefredaktör Thomas Mattsson på sin hemsida skriver: "Jag vill att Expressen ska vara den tidning som mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd."

Italiensk borgmästare: Vår historia är rotad i Centraleuropa

UTRIKESMatteo Bianchi, borgmästaren i den norditalienska staden Morazzone, berättar om att invånarna i egenskap av lombarder känner större samhörighet med Centraleuropa än med södra Italien, och ger sin syn på regionalister i Europa.

Varför Kataloniens försök att bli självständigt misslyckades

INTERVJUAlexander Kofman, förre utrikesministern i folkrepubliken Donetsk, analyserar situationen för europeiska separatiströrelser och jämför med Donbass, tidigare östra Ukraina, i en intervju med den tyske journalisten Manuel Ochsenreiter.

Salvini: Vi enar Italien mot politikerna i Rom och Bryssel

INTERVJUMatteo Salvini, partiledare för Italiens populära Lega Nord, vill ena alla italienare under det nya namnet Lega. Målet är att ta upp striden mot Bryssels hegemoni och försvara varje lands rätt till oberoende och regional identitet. Nya Tider har talat med partiledaren.

Krim: Lovande framtidsperspektiv

INTERVJU:Den Wienbaserade välkända företagaren Kirstin Stanzel ger i denna intervju sin syn på problemen och möjligheterna vad gäller de ekonomiska perspektiven mellan Europa och Ryssland.

Varför Orbán och Kurz levererar mer än patriotiska partier

OPINION: MANUEL OCHSENREITERPatriotiska partier i Europa har rönt stora framgångar, men ändå uteblir de praktiska resultaten. Etablissemanget enar sig mot uppstickarna, men det är inte hela förklaringen. Internt käbbel och en avsaknad av vision sätter krokben för vidare utveckling. Det menar veckans debattör Manuel Ochsenreiter, som samtidigt pekar på att det är politiker som Ungerns Viktor Orbán och Österrikes Sebastian Kurz som lyckats leverera.

Intervju med Tomio Okamura: ”Vi lär av Västeuropas misstag med massinvandring”

UTRIKESDen 22 oktober gjorde antietablissemangspartiet SPD ett succéval och tog plats i det tjeckiska parlamentet. För Nya Tider förklarar partiledaren, den japansk-tjeckiske politikern och affärsmannen Tomio Okamura, varför Angela Merkels politik är ”vägen som leder till helvetet”.

Genmäle i Hela Hälsingland: Ohederligt försök att tysta obekväma röster

Den 29 juni skrev Patrik Oksanen en lång ledarartikel i tidningen Hela Hälsningland om ryska spioner och pengatvätt som ett inlägg i striden mellan systemmedia och alternativmedia. Efter mycket om och men har Nya Tider fått in en nedkortad version av genmälet. Vi publicerar därför hela genmälet här.

Europa behöver en egen Issam Zahreddine

För de flesta syrier kom det som en chock: en av de popu­läraste militära befälhavarna i Syriska arabiska armén (SAA), Issam Zahreddine, stupade den 18 oktober 2017. Själv tillhör Zahreddine den drusiska minoriteten, vilket i sig symboliserar den breda uppslutningen mot terroristerna i landet. Han stred i frontlinjen i över fyra år och gav sitt liv i det många syrier hoppas är slutskedet av kriget och en snar befrielse av landet. Hans kamp har mer att göra med vår situation i Europa än många kanske inser.

Kurdiskt oberoende – en bricka i ett större spel

ANALYSReaktionerna på kurdernas folkomröstning om självständighet i norra Irak har varit starka och skiftande, från stormiga hurrarop till kyliga avfärdanden. EU:s reaktion färgas av att man fördömt självständighetsomröstningen i Katalonien, medan andra stater hoppas vinna något ur en ny konflikt i Mellanöstern.

ANALYS: Början på en nya era i tysk politik

ANALYS

”Vi sätter press och motverkar galenskaperna”

UTRIKESMartin Sellner är en av initiativtagarna till projektet ”Defend Europe”. Vi fick ett samtal med honom ombord på skeppet C-Star, som i flera veckor befunnit sig i Medelhavet med det uttalade syftet att störa den illegala migranttrafiken och avslöja olika ”hjälporganisationer” när de deltar i den kriminella människohandeln.