Skip to Content

Vávra Suk

Vávra Suk

Artiklar av Vávra Suk

Sveriges hantering visar föraktet mot de äldre

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETSpridda kommentarer i debatten antyder det som de svenska myndigheternas agerande visar i praktiken: Äldre ses inte som medborgare värda att skydda. Sverige utmärker sig nu genom den nonchalanta inställningen till coronavirusets framfart, men acceptansen för smittspridning säger också något om vår inställning till den äldre delen av befolkningen. Principen verkar vara att så länge främst personer som lämnat arbetsmarknaden dör, är det ett pris värt att betala.

Första amerikanska soldaten dör av smittan

Trump vill bygga 8 sjukhus med 50 000 bäddar i Kalifornien

Förste riksdagsledamoten har fått Covid-19

Sjukhusskepp till New York

Zimbabwe i karantän – många befarar hungersnöd

Moskva inför utegångsförbud

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson smittad

8 215 döda i Italien, men nu färre dödsfall per dag

Mutor till migranter för att återvända hem: En halvmesyr vi kan vara utan

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETEU ska erbjuda migranter i flyktingläger på de grekiska öarna 2 000 euro, drygt 20 000 kronor, för att återvända till sina hemländer. Det är en patetisk halvmesyr som inte går att motivera vare sig moraliskt eller praktiskt.

Storbritannien förbjuder folksamlingar på fler än två personer

Lyssnar någon fortfarande på Tegnell?

LEDARE”Det är en hat- och mobbningskampanj i sociala medier mot mig just nu som jag tycker är väldigt otrevlig”, säger Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell till Aftonbladet den 5 mars. Vi tittar på några uttalanden för att se om kritiken är befogad.

Hur får man ner antalet smittade? Man slutar testa!

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETDet låter som ett skämt, men det är precis vad Sverige nu gör. I Region Stockholm har man beslutat att sluta testa personer, även om de uppvisar symptom. Det finns dock en viss logik bakom de till synes förvirrade besluten, som jag ska försöka skissa i denna ledare.

Alternativa bokmässan flyttas fram

Stockholm slutar testa för covid-19 – överger idén på att fånga in alla smittade

Den här gången säger Europa NEJ

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETTurkiet har öppnat dammluckorna till Europa. Tusentals män i vapenför ålder har setts storma genom skogarna in i EU under ropen ”Allahu akbar!”. Men det är också uppenbart att de europeiska folken har fått nog. Greker går man ur huse för att mota tillbaka inkräktarna. Detta kan mycket väl bli den tändande gnistan för ett helt nytt paradigm.

Kina stänger alla temporära sjukhus

Hela Lombardiet satt i karantän

Italien stänger Colosseum och alla andra sevärdheter

WHO höjer dödligheten till 3,4 procent