Skip to Content

Vávra Suk

Vávra Suk

Artiklar av Vávra Suk

Makthavarna förstår inte vad de gör för fel

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Kan man förbjuda falska nyheter?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Mikael Jansson om konferensen i Moskva

INTERVJUMikael Jansson (AfS) berättar om internationella kontakter och hur man minskar spänningarna i världen.

Löfven varnar för Putin – stödjer ryssvänligt parti i Lettland

VIDEOStefan Löfven varnar för Vladimir Putin i Sverige, men stödjer ett parti som samarbetar med Putins Enade Ryssland i Lettland.

Mikael Jansson tackar Ryssland för Syrieninsats

VIDEOMikael Jansson (AfS) talade på den internationella konferensen i Moskva och passade på att tacka Rysslands president Vladimir Putin för att ha hjälpt till att driva ut terroristerna ur Syrien.

Anarkotyrannins tidsålder

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Levande landsbygd – förtätad landsbygd?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETI veckans nummer berättar docent Alf Ronnby om Landsbygdsriksdagen som av politikerna kräver infrastruktursatsningar för att göra livet på landet mer attraktivt. Bland annat ska bostadsbyggande underlättas så att fler flyttar till landet. Men är det inte risk att landet blir till stad?

Luften har gått ur vänsterextremismen

POLITIKSanningen har hunnit ikapp många. Det gäller både tidningsredaktioner, som nu med fasa börjar inse att läsarna till stor del gått till alternativmedia, och vänsterextrema, vars led blir allt tunnare när stödet från makten minskar.

Stoppar oppositionen och stjäl deras förslag

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETInför valet i höst har nu också Moderaterna aviserat en stramare asylpolitik med förslag som i flera avseenden liknar Sverigedemokraternas. Samtidigt ökar repressionen mot invandringskritiker, där flera organisationer har fått sina bankkonton stängda, medborgare döms för sin frispråkighet och obekväma röster utesluts från offentliga sammanhang.

Populism – en rörelse för demokrati

FÖRELÄSNINGVad är populism egentligen? Jan Tullberg höll ett föredrag på temat folket mot de styrande som kommit att ersätta konflikten mellan höger och vänster. Medan ”demokratin” uppifrån blivit allt mer auktoritär och synonym med en påbjuden värdegrund, kommer den riktiga demokratin underifrån och kräver att politikerna ska vara folkets tjänare, och inte dess förmyndare.

Bakslag för motståndare till Västlänken – överklaganden avslås

GÖTEBORGMark- och miljööverdomstolen beslutade måndagen den 14 maj att avslå de överklaganden som inkommit mot tillståndet att bygga Västlänken. Det är ett allvarligt, men inte oväntat bakslag för Västlänkenmotståndarna.

Klart för böneutrop även i Karlskrona

INRIKESEfter Växjö blir Karlskrona nästa stad där kommunen och polisen nu godkänner muslimska böneutrop från minaret.

Arab här inte samma som arab där?

Nu fungerar sidan igen!

Efter diverse avbrott fungerar hemsidan igen!

Var är ursäkten, Löfven?

LEDARE

Svenska Institutet i nytt twitterfiasko – nu gällande köttbullar

FALSKA NYHETERSveriges officiella twitterkonto har utnyttjats för att sprida den falska nyheten att köttbullar baseras på ett turkiskt recept som Karl XII fick med sig hem till Sverige.

”Ingen” kritiserar USA för att bomba Syrien?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETI en krönika i Metro ställer sig kolumnisten Annica Ögren frågan ”Så vem har kritiserat USA för att bomba Syrien” och besvarar frågan med ”Ingen, vad jag vet”. Det visar hur inskränkt samtalet blir i den lilla ankdammen på etablissemangsjournalisternas redaktioner.

Nina Drakfors förstamaj­talade i Danmark

INRIKESAlternativmediaprofilen Nina Drakfors var inbjuden av danska For Frihed för att tala på deras alternativa förstamajfirande i Köpenhamn. For Frihed är en arrangörsgrupp som regelbundet anordnar demonstrationer för yttrandefrihet och mot islamiseringen av Danmark. Man intresserar sig även för situationen i Sverige

Folkutbyte – den verkliga rasismen

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Clowner mot rasism polisanmälda

INRIKESFörstamajfirandet i övriga landet gick lugnt till, men i samband med Nordiska Motståndsrörelsens (NMR) 1 maj-demonstration i Ludvika anordnade gruppen Clowner Mot Rasism en icke tillståndsgiven motdemonstration. Anmälan, som upprättats mot en av gruppens företrädare, lades dock snabbt ned med hänvisning till att deltagarna var så kraftigt maskerade att det inte gick att identifiera dem.