Skip to Content

Vávra Suk

Vávra Suk

Artiklar av Vávra Suk

”Oförklarligt” varför just Sverige är våldsdrabbat?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETI veckans nummer berättar vi om vice rikspolischefen Mats Löfving som äntligen berättar sanningen om de kriminella klanerna. Trots de ovanligt tydliga uttalandena vill statsministern fortfarande inte koppla den eskalerande kriminaliteten till invandring från specifika länder, men inte ens vice rikspolischefen verkar vilja inse hur det ligger till och menar att de många dödsskjutningarna i Sverige inte går att förklara.

Svenska kyrkan stoppar AfS från att kandidera

LEDAREKyrkostyrelsen stoppar Alternativ för Sverige (AfS) från att ställa upp i kyrkovalet i Svenska kyrkan nästa år. Om detta beslut står fast innebär det att svenska demokratin kan dödförklaras på riktigt.

Afrikas låga coronatal förbryllar forskare

Våldsspiralen och de dubbla måttstockarna

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETI USA ser vi nu hur flera städer drabbas av våldsamma ”protester”, upplopp som har motiverats av ett par fall där polis har skjutit ihjäl en svart person. Av välvilligt inställda medier har upploppen ofta beskrivits som fredliga protester mot polisvåld, men i verkligheten har våldet och förstörelsen riktats mot vanliga människor och deras egendom. När den senaste sammandrabbningen ledde till att två av dessa ”demonstranter” sköts ihjäl, var samma personer snabba att utmåla sig som offer, en bild medierna glatt spred vidare.

Polishelikopter bevakar Mallorcas badstränder

Två fd medlemmar diskuterar Miljöpartiets historia och framtid

Jonas Serneholt och Åke Blomdahl, som båda har en mångårig historia i Miljöpartiet, diskuterar dess tillblivelse, förändring och snöpliga framtid.

Australisk polis grep mamma som på Facebook uppmanat till protester

Ökar rasismen? Och i så fall varför?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETDet är inte ovanligt med rubriker som basunerar ut att ”rasismen ökar”. Ofta stöder man sig på det faktum att fler blir dömda enligt lagen om hets mot folkgrupp. Men denna lag har hela tiden utvidgats och allt större resurser satsas på att förfölja pensionärer som skriver något upprört på sociala medier. Inte undra på att fler blir dömda. Men även en ökande motvilja mot mångkulturen kan noteras, i synnerhet hos kvinnor.

Australien kan förlänga lockdown med ett helt år

Håller 1984 på att slå in?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET”Att förbli åtskilda håller oss samman”, står det på väggen bakom den australiske polischefen när han berättar om en total och överraskande nedstängning av samhället i Australiens delstat Victoria. Låter inte det som något ur George Orwells 1984? I den dystopiska framtid Orwell målar upp gäller deviserna ”Krig är fred. Frihet är slaveri. Okunnighet är styrka.”

SD slår näven i bordet

LEDARE

USA kan fortsätta finansiera Wuhan-labbet – vill veta om SARS-CoV-2 fanns där innan december 2019

För 70 procent av äldre coronasjuka som avlidit var inte Covid-19 direkta dödsorsaken

När den svenska polisen viker sig för våldsamma muslimer

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETNär svensk polis säger nej till ett religionskritiskt möte på svensk mark, med hänvisning till att man inte kan garantera säkerheten, innebär det att de i praktiken överlåter lag och ordning till områdets våldsbenägna element. I fallet Rosengård, där gatukonstnären Dan Park och den danske politikern Rasmus Paludan skulle ha genomfört en manifestation, blir följden att yttrandefrihetens gränser inte sätts av svensk lag, utan av islamiska uppfattningar och aktörer.

Religiös schism i Ukraina – religion i ett nytt kallt krigs tjänst

UTRIKESUkraina har blivit slagfältet för det nya kalla kriget, underblåst av ”neocons” i USA och deras önskan att dominera världen. Inte ens den ortodoxa kyrkan har undgått turbulensen och politikerna vill använda den som ett verktyg för antiryska känslor. I denna text skall jag försöka förklara den ortodoxa kyrkans öde i Ukraina och hur en ny, konkurrerande kyrka skapades.

BLM är som talibanerna

LEDAREFöre Mohammed fanns ingenting, historien börjar med Mohammed. Så tolkar radikala muslimer islam. Det är samma raseri mot statyer som driver Black Lives Matter.

Kan man köpa sig ett val?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETGeorges Soros donerar ofantliga 52 miljoner dollar, nästan en halv miljard kronor, för att inte väljarna ska välja om Donald Trump till president. Samme Soros anklagar länder som Venezuela, Ryssland och Syrien för att inte vara demokratier. Men hur demokratiskt är USA egentligen?

Israel byter strategi – stänger inte ned

Och Sveriges ursprungsbefolkning är …?

LEDAREDen svenska politiska debatten är så totalt amerikaniserad att man måste uppfinna den ädle svenske vilden, samerna, och sedan kal­la dem Sveriges ursprungsfolk. Sen får vi höra ”alla är vi invandrare” enligt den amerikanska modellen, trots att Sveriges stora fördel i tusentals år varit att ”vårt lands befolkning är homogen”, som Tage Erlander så träffande uttryckte det på 1960-talet.

Åttaåring ihjälskjuten av BLM-aktivister

USAPå Förenta staternas nationaldag den 4 juli blev Secoriea Turner, 8, ihjälskjuten av BLM-aktivister. Aktivisterna öppnade eld mot familjens bil när hennes mamma försökte köra igenom en vägspärr som BLM satt upp. Secoriea var svart.