Skip to Content

Vávra Suk

Vávra Suk

Artiklar av Vávra Suk

Yttrandefriheten under attack

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Magda Gad om Expressens hyckleri

LEDAREÄven om Expressens krigskorrespondent Magda Gad talar i allmänna termer om ”västmedia”, är det uppen­bart att det också är sin egen tidning hon kritiserar för ”moraliskt hyckleri” i rapporteringen från Syrien.

Islamiseringen förändrar samhället för alla

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETÄven om invandringen skulle stoppas helt i dag kommer andelen muslimer i Sverige att öka, enligt en ny rapport. Detta omdanar vårt samhälle i grunden, något det inte längre går att blunda för.

Rysk inblandning och FBI-konspirationer

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETDet har varit mycket fokus på rysk valpåverkan i systemmedia, men en mycket mer konkret och omfattande påverkan utanför det demokratiska systemets kontroll pågår mitt framför ögonen på oss.

Bidrag för politisk korrekthet

LEDARE

Vad rör sig i en asylaktivists huvud?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Peter Springare ”uthängd” – men vinner ändå

LEDARE

Kommer populismen att gå hem?

UTRIKESInför valet till Folketinget har Social­demokraterne i Danmark lanserat ett förslag om radikalt skärpt asylpolitik. Precis som i Frankrike och Österrike vill de etablerade partierna nu haka på trenden när opinionen svänger. Frågan är hur allvarligt menat det är och hur mycket som är ren populism.

UNHCR:s representant: Ökänd anarkist och asylaktivist

INRIKESDidzis Melbiksis, som är en av UNHCR:s presstalesmän för norra Europa, är ökänd i sitt hemland Lettland för att ha vanhelgat flaggan, grundat ”Fallospartiet” och drivit anarkistiska konton på nätet. Nu bor han i Sverige och propagerar för genusteorier via UNHCR.

Dan Eliasson – när inkompetens och fiffel belönas

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Sveriges makthavare i självgod bubbla

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETTandvård till utländska brottslingar som gått under jorden och barnbidrag till illegala invandrare. Omvärlden undrar hur svenska politiker tänker egentligen, men själva betraktar de sig som ”moralisk stormakt”.

”Krim-kupp” i EU-parlamentet

UTRIKESDen 23 januari hölls en konferens i EU-parlamentet kritisk till EU:s sanktioner mot Ryssland. Deltagare från flera politiska läger deltog i ett blocköverskridande samarbete för avspänning och internationellt samarbete. Överraskande anlände också en delegation från Krim som i trots mot sanktionerna deltog i paneldebatten.

Patriotisk bal i Wien

UTRIKESDen traditionella Akademikerbalen i Wien var i år extra högtidlig, då partiet FPÖ som arrangerar festligheterna för första gången ingår i regeringen. Det var således flera ministrar som deltagarna kunde möta och diskutera framtiden med. Antidemokratiska motståndare protesterade utanför och bevakades av polis. Nya Tider var på plats.

Otrygghet gör att storföretag kan tälja guld

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Ett bättre samhälle är vår upprättelse

LEDARE

President Dodon: Moldavien slits mellan maktblocken

REPORTAGEPresident Igor Dodon gav under ett pressmöte en kort orientering om situationen i Moldavien. Med sitt läge mellan EU/Nato på ena sidan och Ryska federationen på den andra känner Moldavien av maktkampen mellan blocken. Medan en del av befolkningen vill återförena sig med Rumänien, pekar andra på att Nato då kommer att placera ut medeldistansrobotar här, vilket ännu mer ökar risken för konflikt.

Antiglobalistisk konferens i Moldavien

REPORTAGEPolitiker, företagare och inflytelserika tänkare från en rad länder deltog på den internationella konferensen, som vissa betecknar ”anti-Davos” med anspelning på det liberala Världsekonomiforumet. Olika sätt att stärka lokala ekonomier och regionalt oberoende diskuterades under konferensen, som bar en tydlig prägel av europeisk lokalpatriotism.

Källa nära Ahmedinejad dementerar att ex-presidenten gripits

Den arabiska tidningen Al-Quds Al-Arabi hävdade igår att Irans tidigare president Mahmoud Ahmadinejad gripits, en nyhet som fått stor spridning. Uppgifter från en källa nära Ahmedinejad uppger nu att nyheten är falsk.

Satte Sverige på kartan: Solskensolympiaden 1912

Det är över 100 år sedan de femte Olympiska spelen satte Sverige på världskartan och fick stor betydelse för både framtida OS och den svenska idrottens utveckling.

Dan Roodt: ”Vi är endast ett av andra förtryckta europeiska folk”

UTRIKESDen afrikandiske författaren och aktivisten Dan Roodt besökte nyligen Tyskland, Nederländerna och Belgien, där han hade diskussioner med patriotiska partier. Han ser allt fler paralleller mellan hur européer behandlas av sina styrande eliter i sina egna länder och den diskriminering och långsamma folkmord som Sydafrikas vita befolkning utsätts för. Nya Tider följde med Dan Roodt på resan genom Nederländerna och Belgien och gjorde en intervju med den sydafrikanske författaren.