Skip to Content

Vávra Suk

Vávra Suk

Artiklar av Vávra Suk

Texas lagstadgar mot vaccinpass

Skulle dokumentera demonstration: Då greps Jesper Johansson för våldsamt motstånd

VIDEOReportern Jesper Johansson var på plats den 1 maj i centrala Stockholm för att dokumentera Frihetsdemonstrationen mot regeringens coronapolitik och restriktioner. När han filmade hur polisen förde bort demonstranter blev han själv angripen av polisen, medbrottad på marken och sedan delgiven misstanke om våldsamt motstånd.

Jämlikhet i skolan uppnås inte genom att avskaffa ”rasistisk” matematik

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETVirginia har beslutat att avskaffa högre kurser i matematik – för att bekämpa rasism. Precis som kommunisterna uppnådde ekonomisk jämlikhet genom att göra alla lika fattiga, vill vänsterliberalerna uppnå raslig jämlikhet genom att göra alla lika obildade.

Fauci pudlar om masker utomhus – ”extremt låg smittrisk”

Youtube får yttrandefrihetspris – som man själv sponsrar

LEDARE

Fler hetsdricker innan puben stänger

Vaccinambassadör dog dagen efter vaccinering – de som säger att det har med vaccin att göra hotas med stämning

Jodå, det går utmärkt att ha en helvit redaktion

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETMan kan inte ha en helvit redaktion, utropar tidskriften Journalisten på framsidan till sitt senaste nummer. Nya Tider har faktakollat påståendet och kan konstatera att det är fejknyheter – det går visst att ha en helvit redaktion, vilket såväl Nya Tider som Aftonbladet kan intyga – liksom Journalisten själv.

40 procent av amerikanska marinkårssoldater vägrar vaccin

Nya Tider fick rätt mot ”fact-checkers”, Vaccinpass blir inte obligatoriskt för resor i EU

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETNya Tider fick rätt, EU föreslår att vaccinpassen inte ska vara tvingande, precis som Europarådet slog fast i en resolution som vi rapporterade om. Så kallade ”fact-checkers” har angripit Nya Tider och menat att uppgiften inte stämde, eftersom Europarådets resolutioner inte är tvingande – något vi också tog upp i vår ledartext.

Terrordåden används som politiskt slagträ

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Kriminell romsk företrädare kräver att Nya Tider raderar artikel

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETNapoleon Palison, 35, är bland annat dömd för människorov, misshandel, grovt häleri och grovt narkotikabrott. Han är också ordförande för Romernas riksförbund. Men via sin advokat låter han meddela Nya Tider att han anser sig förtalad genom tidningens artikel om honom.

WHO och Fauci: Inga resor ens med vaccin

COVID-19Samtidigt som EU lanserar Digitalt Grönt Certifikat för resor inom EU och Sverige arbetar vidare med digitala vaccinations­intyg säger Världshälsoorganisationen WHO nej till vaccinpass. Vaccinen skyddar inte tillräckligt, menar WHO, och påpekar att dess beslut är juridiskt bindande för alla WHO:s 194 medlemsländer. USA:s statsepidemiolog Anthony Fauci säger rakt ut: ”Att vara vaccinerad betyder inte att det är fritt fram att resa”.

Vinnaren skriver historien

KRÖNIKAI slutet av februari sändes en dokumentär på SVT Play om Donald Trumps tid vid makten. Titeln är ”Ett amerikanskt blodbad”. Och det är i stort sett vad dokumentären hävdar också – att Trumps tid vid makten var ett blodbad, och att detta är Trumps och hans anhängares fel. En fullständigt förvrängd verklighetsbild.

Filippinsk borgmästare tar låtsasspruta – ”en del av rutinen”

UTRIKESDe lokala hälsomyndigheterna på ön Cebu uppger i ett klargörande till media att staden Lapu-Lapus borgmästare inte fått riktigt vaccin när journalister dokumenterade hans vaccination, utan en simulerad spruta. De klargör vidare att detta är ”en del av rutinen”.

Navalnyj faller i onåd – stödde nationalism för 14 år sedan

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETDen ryske dissidenten Aleksej Navalnyj har hyllats i väst som en förkämpe för demokratin. Nu tar dock Amnesty bort sin hand från ”samvetsfången”, orsaken är att han för länge sedan sade att illegala invandrare skulle deporteras från Ryssland. Ryska statsmedier slog förstås upp detta stort, men svartmålningen som Europas dissidenter utsätts för är grövre.

Australien hyr in konsult för att hitta ett sätt att tvinga statsanställda ta vaccin

Vilsna ungdomar, ett samhälle som sviker

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETI veckans nummer berättar vi om en illegal invandrare från Afrika som fick hjälp av vänsterungdomar, och det slutade med att han våldtog en av dem, en 18-årig flicka. Historien belyser på många sätt vad som är galet i dagens samhälle.

Polisen slår ned på frihetsdemonstration

LEDAREDen 6 mars hölls som utannonserat en demonstration i centrala Stockholm mot de långtgående coronarestriktionerna och för frihet. Demonstrationsrätten finns inskriven i grundlagen, men den bryter regeringen nu mot av smittskyddsskäl.

Doktor häcklade ”antivaxxare” – dog två veckor efter sprutan