Skip to Content

Vávra Suk

Vávra Suk

Artiklar av Vávra Suk

Public service ska vara till för folket

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETNu är SVT och Sveriges Radio helt skattefinansierade, så nu om inte förr är det dags att journalisterna faktiskt börjar tjäna befolkningen och inte ser som sitt uppdrag att uppfostra och mästra sin publik.

Hur tar sig världen ur lockdown?

LEDAREI Sverige kan det vara svårt att föreställa sig hur det ser ut i resten av världen, men i princip alla andra länder har infört omfattande restriktioner. Hur hade de då tänkt sig komma ur dessa? Det verkar det inte finnas någon bra plan för.

Storbråk mellan Taiwan och Filippinerna på grund av karantänkritiker

Forskare upprörda att Trump stoppar pengar till att samla virus från fladdermöss i Wuhan

Duterte om karantänbrytare – Skjut dem!

Ballonger ska upptäcka olagliga parkpromenader i Moskva

Italiensk parlamentariker anklagar Bill Gates för brott mot mänskligheten

Endast 5 procent har haft smittan i Spanien

Filippinernas största tv-kanal nedsläckt på grund av kritik mot lockdown

Det är klart att det går!

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETFör två veckor sedan skrev jag en ledare med rubriken ”Är ’integration’ ens önskvärd?”. En läsare kommenterar artikeln med att repatriering är omöjlig och att vi i stället bör ”vinna dem till oss”. Det är en intressant inställning och jag vill därför passa på att svara här på ledarsidan.

Ny sjukdom kopplad till Covid-19 dödar barn i USA

Aschberg skickar bluffaktura till Nya Tider

INRIKESNya Tider har fått en faktura från den ideella föreningen Medieetikens förvaltningsorgan (MEFO) på 13 000 kronor. Som motivering skrev MEFO att man valt att kland­ra Nya Tider för en publicering. Inte förrän Nya Tider hotat med polisanmälan för bedrägeri valde föreningen att dra tillbaka fakturan.

Svensk läkare: 98-99 procent får nästan inga symptom

Covid-19 har dödat dubbelt så många amerikaner som ett år av vanlig influensa

Aschbergs ”etiska system” klandrar Nya Tider

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETDen nyinstiftade Mediernas etiknämnd har klandrat Nya Tider efter att tidningen publicerade namn och bild på en person som dömts för ett grovt brott. Samtidigt har vi sett hur slasktidningar utan några som helst repressalier hänger ut helt oskyldiga personer, till exempel flickvänner till kända nationalister.

Är ”integration” ens önskvärd?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETMed slöjförbudet i Skurups skolor blossade återigen debatten upp om bärandet av detta plagg i Sverige. Det är här ett främmande inslag och visar tydligt att många inflyttade människor inte önskar bli en del av det nya landet. Man kan dock ställa sig frågan om ett sådant beslut inte bara är ett slag i luften, utan huruvida ”integration” av nyanlända ens är önskvärd. Om vi vill se att dessa återvänder till sina egna länder, är det sannolikt bättre att de behåller så mycket som möjligt av den egna identiteten för att kunna återintegreras där de hör hemma.

Israel tar en ”kontrollerad risk” och öppnar en del affärer

Covid-19 dödade fler i USA de senaste 17 dagarna än influensan dödar på ett helt år

Endast 6 sjömän på USS Theodore Roosevelt behövde vård

Orcher från Moria hugger ner kulturarv

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET